TEST af MierEdu magnettog fra Randomshop – Testfamilien
TEST af Campingvogn Caravelair ALBA 497 Family i samarbejde med Campingagenten del 2

TEST af MierEdu magnettog fra Randomshop

Flere af vores testere har den seneste måned testet magnetbogen MierEdu fra Randomshop. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Line har sammen med sin datter, Alberte, testet ’Kreativt magnetisk legesæt’ fra MierEdu.  

 Line fortæller:  

”Min ældste datter, Alberte, har haft fornøjelsen af at teste et kreativt magnetisk legesæt om kroppen fra MierEdu, som er fra webshoppen Randomshop.dk. 


Alberte er en pige på 3,5 år, som er meget optaget af kroppen og dennes funktioner, hvorfor det har været helt ideelt for hende at teste et legesæt om netop kroppen, hvor hun har haft rig mulighed for at lære om menneskets anatomi. Gennem testperioden, som har varet et par måneder, har hun brugt timevis på at lære om alt fra knogler til ansigtsudtryk, hvilket har været meget givende og lærerigt for hende.  

Som det fremgår af ovenstående billede, består legesættet af følgende:

  • x 1 magnetisk tavle  
  • x 121 magneter  
  • x 1 manual om menneskekroppen  
  • x 24 interaktive kort  
  • x 1 mini opslagsværk om kroppen, følelser og de fem sanser  

Alle magneter kommer i adskilt kategori (køn (pige/dreng), organer, skelet, muskler, blodkar og nerver), hvilket giver et lynhurtigt overblik over indholdet. Selve æsken og den tilhørende tavle er magnetisk, hvilket gør, at de forskellige magneter nemt og hurtigt kan flyttes og placeres på ny.

Da vi modtog pakken, kastede Alberte sig hurtigt over magneterne, som illustrerer menneskets ydre, og som er delt op i køn, hvorefter hun gik i gang med at eksperimentere med at lave forskellige ansigtsudtryk. De øvrige kategorier om henholdsvis organer, blodkar og nerver er mere komplicerede og kræver lidt vejledning fra en forælder, da det ellers er for svært for en 3 årig at sidde med selv. Fordelen ved netop hjælp fra en voksen er, at det giver rig mulighed for gode snakke om kroppen, og hvad der egentlig gemmer sig inde i os alle, hvilket bidrager til både leg, viden og læring.

De medfølgende kort (24 stk.) bidrager ligeledes til god og nyttig viden om kroppen. Vi har brugt kortene således, at Alberte har trukket et tilfældigt kort, som vi derefter har brugt tid på at snakke om. F.eks. trak hun et kort, hvorpå der var afbilledet en tand, hvilket medførte en god snak om tændernes funktion og ikke mindst vigtigheden i at børste tænder. Ligeledes har vi talt om de resterende kort i det omfang, det har givet mening for en treårig. 

Selve legesættet er anbefalet til brug fra tre år og opefter, hvilket jeg til dels er enig i og dels er uenig i. På den ene side kan en treårig sagtens bruge sættet, mens det på den anden side er for udfordrende for et barn på blot tre år. Magneterne og læreprocessen omkring menneskets anatomi og de forskellige ansigtsudtryk giver rigtig god mening at bruge, undersøge og lege med, når man er tre år, hvorimod de tilhørende kort giver mere mening at gemme til de lidt ældre børn.

 

Som det fremgår på ovenstående billede, er sproget i legesættet engelsk, hvilket er en stor ulempe ved hele konceptet. Herhjemme betyder det ikke så meget på nuværende tidspunkt, da Alberte naturligvis ikke kan læse endnu, men det giver alligevel sine udfordringer. Hvis det skulle være helt ideelt, ville jeg personligt foretrække en dansk udgave, da det derved også bliver mere børnevenligt for de børn, der har lært at læse.

 

Overordnet set er vi altså meget tilfredse med dette magnetiske legesættet og synes, at det bidrager til en masse god læring og viden omkring kroppen, hvilket er formålet med hele konceptet. Der er ingen tvivl om, at det har bidraget til mange timers kreativ, udfordrende og ikke mindst lærerig leg og underholdning. Alberte finder det ofte selv frem i skabet og viser det gladeligt frem til familie og venner.   
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.  I dette tilfælde bliver ratingen:  
Nytteværdi: GOD – Legesættet er yderst nyttigt og brugbart i læreprocessen om menneskets anatomi. Som nævnt tidligere er legesættet desværre på engelsk, hvilket giver sine begrænsninger for dansksprogede børn.  
Holdbarhed: GOD – Brikkerne er magnetiske og kan derfor placeres på den magnetiske tavle igen og igen. De tilhørende kort er derimod lavet af pap, hvilket giver en lille begrænsning i holdbarheden, da de nemt kan bøjes og dermed beskadiges. Dette er dog kun aktuelt, hvis der er små børn i huset – ellers ser jeg intet problem forbundet hermed.
Pris: MEGET GOD – Den vejledende udsalgspris er 299 kr., hvilket jeg synes er en fornuftig pris for et børnespil, der kan bruges igen og igen.  
Kvalitet: MEGET GOD – Alberte har allerede brugt legesættet mange gange, og det virker umiddelbart til, at holdbarheden er rigtig god. Der er ingen tvivl om, at der er tænkt over detaljerne, hvormed der er en god rød tråd gennem alle de forskellige dele. Det er uden tvivl et anbefalelsesværdigt produkt til andre menneske-interesserede børn (og voksne) 🙂 .

Vores tester Nora, har sammen med datteren Elina på 4 år, testet magnetbog fra Randomshop.

Det er ikke første gang, at vi falder over smart magnetlegetøj hos Randomshop. De er nemlig ligeså vilde med det, som vi er, og tilbyder et stort og populært sortiment indenfor denne legetøjskategori. 

Det var herinde, at jeg faldt over det australske brand MierEdu, og de forhandler et hav af deres produkter.

Mine børn er dybt optaget af legetøj med magneter. Jeg tror, det er hele fascinationen omkring, at man kan koble noget sammen og tage det fra hinanden. Man bruger hele tiden sin fantasi, og legen er aldrig den samme. 

Elina har modtaget denne smarte og sjove magnetbog med temaet “klæd-mig-på”. 

Magnetbogen er en smart opbevaringskasse, hvor den ene side kan åbnes op og bruges som en praktisk magnettavle. 

Magnetbogens forskellige motiver stimulerer til fantasi og rollespil, og samtidig lærer Elina om de mange endeløse kombinationer på en sjov og anderledes måde. Bogen indeholder 50 forskellige magneter, der kan kombineres efter ønske eller efter de medfølgende inpirationskort. Det er anbefalet til børn mellem 3-8 år, og det har givet stor glæde hos Elina.

Det er både muligt for Elina at lege selvstændigt, men også hyggeligt at sidde sammen, da der er to dukker, og man kan derfor skiftevis eller sammen klæde dem på. 

Med magnet bogen følger en tusch, hvor der kan tegnes vanter, huer eller andre motiver i rummet, og ligeledes muligt at viske det ud igen. Det skaber endnu mere fantasi, og legen bliver aldrig kedelig eller den samme.

Den samlede vurdering af MierEdu: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Legetøj der aldrig bliver kedeligt, da du kan kombinere det forskelligt. Så der er hele tiden en ny leg. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Der er ingen tvivl om, at der er tale om god kvalitet og holdbare produkter. Det kan tabes, væltes og stables om, uden det er let at slide. Dukketøjet er af magneter og hårdt pap, der ikke er lige til at bøje. Dimension: 26 x 19 x 4 og materiale er pap og magnet. Produktet er CE-mærkning og med miljøvenlig emballage. 

Pris: MEGET GOD – Pris, kvalitet og lækkert design hænger oftest sammen, især når det er legetøj, men her er jeg positivt overrasket, da produktet er lærerigt, sjovt og giver mange timers leg – men den ligger til den billigere prisklasse. 

Kassen koster blot 139,95 kr., og jeg lover, det er et hit hos de 3-8 årige. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Campingvogn Caravelair ALBA 497 Family i samarbejde med Campingagenten del 2