TEST af EXIT 9-spillet ”Det forbudte slot” for Randomshop – Testfamilien
TEST af januar boxen fra GOODIEBOX

TEST af EXIT 9-spillet ”Det forbudte slot” for Randomshop

Vores tester Helle har testet spillet “Det forbudte slot” for Randomshop.

Helle fortæller:

Vi har været så heldige, at teste ”Det forbudte slot”, som er en del af EXIT the game-serien. Vi har testet dette spil for Randomshop, der har en væld af sjove og skæve gadgets til både voksne og børn.

Exit the game-serien er en række spil, hvor man kan trække spændingen og gåderne, som man kender fra escape rooms med ind i stuerne. Man spiller sammen mod spillet, hvor det gælder om at løse en række forskellige gåder og dermed sammen vinde over spillet. Hvis man går i stå, er det muligt at få et eller flere hjælpekort, som kan vise en retningen mod løsningen af den næste gåde. Man kan både spille som par eller som en gruppe, og hvert spil tager mellem 1 og 2 timer. Spillet er et engangspil, da flere af gåderne kræver, at man ødelægger ting undervejs. 

”Det forbudte slot” tager udgangspunkt i en ferie, der starter idyllisk. Dette varer dog ikke ved, og efter en lang række uheldige beslutninger ender man på slottet, der er helt øde. Pludselig smækker dørene, og man kan ikke komme ud. Spillet går derefter ud på at løse en masse forskellige gåder, således man kan komme ud inden tiden er gået. Ellers vil værten holde en fanget for altid. 

Spillet har ingen spilleplade, og man går selv på opdagelse efter spor til gåderne. Der er et hæfte med, hvor reglerne bliver forklaret godt, og man skal starte med at få et overblik over de forskellige typer kort i spillet. Til en start kan spillet virke lidt forvirrende, men man må bare gå i gang, og så giver tingene mening. 

Man bliver lynhurtigt suget ind i mysteriet, og hjertet banker for at nå løsningen af alle gåderne inden tiden løber ud. Dette spil har en sværhedsgrad på 4/5 – og vi syntes det var rigtig svært. Der blev brugt mange hjælpekort undervejs. Hvis man aldrig har prøvet disse EXIT-spil før, vil jeg anbefale, at man starter med en af de lidt nemmere udgaver. 

Vi havde en sjov aften, hvor fokus var på spillet og løsningen af gåderne. Man får virkelig samarbejdet og fundet hinandens styrker og svagheder, når tiden løber, og løsningen ikke lige er til at finde. Spillet kan både være perfekt som en hjemmedate eller sammen med en gruppe af venner – og jeg vil fremadrettet overveje at give dette som værtindegave, hvis vi er inviteret til noget. Det er en oplevelse og udfordring at give, og prisen er samtidig meget fornuftig. 

Rating af produktet (meget god, god, middel, mindre god og dårlig)

Nytteværdi: MEGET GOD – spillet holder hvad det lover og tager spændingen, som kendes fra escape rooms med ind i stuen. Her får man testet sin tålmodighed og evne til at fokuserer på de enkelte gåder.

Holdbarhed: GOD – spillet kan spilles én gang, da der skal ødelægges ting undervejs. Dette fremgår tydeligt ved køb og er derfor, hvad der kan forventes. 

Pris: GOD – spillets vejledende pris er 139,95 kr. Dette synes jeg er en fair pris for den oplevelse det giver. Man får et spil, der tager 1-2 timer og en meget intens spiloplevelse, hvor der er 100% fokus hele vejen igennem.

Kvalitet: MIDDEL – spillet kan kun spilles én gang, og derfor er der naturligvis ikke de store krav til kvaliteten af de produkter, der indgår. Hjulet kunne være en smule bedre, men ellers synes jeg tingene fungerer rigtig godt, og det kommer i en lækker æske.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af januar boxen fra GOODIEBOX