TEST af spil fra spilbræt.dk – Testfamilien
TEST af Alvilda letlæsnings pakke Ninja Kid og Amulet

TEST af spil fra spilbræt.dk

Flere af vores testere har den seneste måned testet spil fra spilbræt.dk. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Sanne har sammen med hendes familie testet tre lækre nye spil fra spilbræt.dk.

Sanne fortæller:

Vi har modtaget en lækker pakke med tre spil til mindre børn fra spilbræt.dk med spillene Polar Panic, Catapults og Panda Splash.

Vi har testet produkterne på Storm og Vilja på hhv. 3 og 5 år, og de har spillet sammen med mor og far samt andre familiemedlemmer. 

Polar Panic

– et vendespil med tvist

Er en slags vendespil beregnet til spillere med en alder fra 6+. Der kan være 2-6 deltagere og spillet er estimeret til at vare ca. 15 minutter.

Spillet kommer i en lækker lille dåse og fylder næsten ingen ting. 

Der er en masse sjove og børnevenlige illustrationer på dåsen. Både på låg og kanten. Det er meget karakteristisk ved spillet, at illustrationer er fantastiske og tegnet i børnehøjde. Det er sjove og spændende dyr med flotte klare farver. Spillet er virkelig indbydende og fængende illustrativt.

Med den lille dåse er spillet nemt at have med i tasken, hvor som helst. Men når det er sagt, så skal det alligevel overvejes, hvor man regner med at spille det for der er 50 spillebrikker, som skal spredes ud før spillet går i gang, da det kræver en del bord- eller gulvplads.

Vi har spillet spillet med Storm og Vilja som er hhv. 3 og 5 år. De er rigtig gode til at spille vendespil i forvejen, så selve forståelsen for spillet var der med det samme.

Det krævede lidt øvelse kun at vende en brik af gangen, og det kunne være svært at skelne de forskellige dyr fra hinanden, når de havde samme farve. 

Vi har sat tempoet lidt ned, når vi skal finde stik, men ellers spiller vi det efter reglerne.

Vi har spillet spillet mange gange den sidste måned, og nu forstår børnene det, og det er et nemt og hurtigt spil at spille.
Vi har introduceret det til andre voksne på få minutter, og så har de også kunne spille med.

Et rigtig sjovt spil, som godt kan spilles af børn lidt yngre end angivet på spillet med en smule støtte.

Catapults

 – et spil for de skydegale 

Et familiekrigsspil for 2 spillere med en alder på 6 + og med en forventet spilletid på 30-45 minutter.

Et spændende spil som ungerne fik pakket ud før vi andre var klar. Pludselig var det kamp i stuen. Instinktivt havde vores datter på 5 stillet en borg op og inviterede far til kamp uden at have læst reglerne, og der blev skudt med katapulter gennem hele stuen til stor morskab for alle. 

Spillet indbyder til straks at gå i gang, og der er basis for masser af timers leg/spil.

Vi forsøgt at spille spillet med Storm og Vilja som er hhv. 3 og 5 år, og det var meget vanskeligt for dem – men de havde en fest.

Det er nemt tilgængeligt at stille spillet op. Det kræver lidt motorisk snilde at kunne bygge borgen, så den ikke vælter, og så soldaterne står strategisk godt. 

Der er mange – utroligt mange – regler omkring spillet. 

Der skal bygges en borg på en spilleplade, der skal stå tropper, en katapult skal bygges, der er 4 runde kampesten at holde styr på (de kan rulle), afstandskort og handlingskort (med 6 forskellige handlinger). 

Selve spillet foregår i 4 faser hhv. taktikfasen, sigtefasen, skydefasen og oprydningsfasen. 

Vores børn formåede faktisk kun skydefasen og langsomt udvidede Vilja på 5 det til sigtefasen og oprydningsfasen var pak sammen.

Det kræver en del fingersnilde at få alle brikkerne op af pakken, som er super flot illustrativ. 

Alt ligger inddelt i forskellige rum i en meget flot kasse. Jeg kan være bange for, at hvis børnene selv skal spille, at alle rum bliver revet i stykker og flået op, da det er svært at åbne for rummene. 

Selve spillet er svært at spille på et almindeligt spisebord. Vi havde ikke set, at opstillingen krævede 1,5 meters afstand mellem borgene, men det var nemt at se, at det gjorde det yderst svært at ramme noget med kort afstand. 

Det fungerede væsentligt bedre, når vi byggede spillet op på gulvet, så katapulterne kunne sende kampestenene afsted i en ordentlig bue. Far var klart den bedste i sigtefasen – tænker også han har mange års erfaring med diverse katapult lignende ting. 

Alt i alt et spil, som børnene synes var super sjovt at lege med, men som for os voksne var en smule uoverskueligt at forklare og få til at lykkes. Det var svært at finde kampestenene, når de små havde fyret alle fire kampesten af rundt omkring i stuen.

Jeg tror umiddelbart, at spillet vil være helt perfekt om et par år, når vores børn kan forstå lidt flere informationer i form af reglerne og er i stand til at tænke taktisk og arbejde med at sigte ordentligt. 

Panda Splash!

– Et super sjovt spil med masser af forskellige elementer i spil

Et spil beregnet til at vare ca. 15 minutter for 2-4 spillere med en alder på 5+

Æskens illustrationer indbyder til at åbne spillet og komme i gang. Det er en meget levende illustration af en masse dyreunger som bader og har det sjovt. Det er simpelthen de sødeste figurer.

Vi har spillet spillet sammen med vores to børn på hhv. 3 og 5 år. Det er et super sjovt spil, og det er muligt for alle at være med på et eller andet niveau. Panda Splash synes jeg er en slags kombinationsspil. Der er mange kendte elementer fra andre spil, som bliver kombineret i dette spil.

Først skal spillet sættes op, og det kræver lige lidt guidning de første par gange at samle floden og søen. Hver spiller får en spilleplade og tre boldbrikker – en til hver række på spillepladen. Spillet foregår ved, at man skal skyde/knipse en pandabrik i træ ned af floden og se om man kan ramme søen.

Det er ret svært og kræver teknisk snilde, men begge børn overraskede med deres evner undervejs. Det er så fint med niveauet i spillet, at man kan vende en brik i vendespillet på midten uanset ens evner for at ramme søen. 

Man skal forsøge at huske, hvor ens dyr gemmer sig i vendespillet. Vender man det rigtige dyr i rækken på sin spilleplade kan badebolden rykke mod højre. Også her er det et utroligt familievenligt spil. Vender man ikke en brik, man kan bruge på spillepladen, så får man en badering i stedet. Den kan bruges en anden gang til at vende en ekstra dyrebrik.

Det er utroligt lækkert design på spillet. Illustrationerne er så flotte og livagtige og dyrebørnene er virkelig nuttede og søde. Alle har finurligheder, som gør, at de måske lige er lidt nemmere at huske næste gang det er ens tur.

Spillet er sjovt, der er en masse forskellige elementer i spil, og vi oplevede, at vi skulle hjælpe børnene med at huske, hvor deres dyr var i vendespillet, fordi de synes det var sjovere at skyde pandaen afsted.

Det lykkes at spille spillet flere gange, men når vi har været fire spillere, hvor de to havde brug for lidt hjælp til koncentrationen, så tog det over 15 minutter. Både børn og voksne synes, at det er et super sjovt spil, og jeg er sikker på, at det bliver ved med at være sjovt at spille i mange år. Et spil der også vil være forholdsvis nemt at introducere til nye spillere.

 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/Nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god. Det er nogle super gode spil for børnene og for hele familien. Spillene vil kunne give mange gode timer sammen. Der er mange elementer af forskellige spil sammensat til nye spilkonstruktioner, hvilket giver spillene en ny tvist som forhøjer underholdningsværdien.

Holdbarhed: God. Det virker til at være nogle gode produkter, spillene er lavet af. Der er ingen tvivl om at interessen vil være langvarig. Når vores børn bliver for gamle vil andre børn kunne overtage de gode spil. 

Pris: Meget god. Jeg synes, at det er en yders fornuftig pris for et gode og lækre spil. Spillene ser indbydende ud og er super gode. Spillene markedsføres med et børnevenligt udseende og holder hvad de lover. 

Kvalitet: Meget god. Det er simpelthen så lækker kvalitet i alle spillene. Det virker som om, at det er lavet af en god og kraftig kvalitet, som kan tåle at blive brugt gentagne gange over mange år. Min eneste bekymring er indmaden i Catapults, hvor alt er pakket ned i den tynde pap indvendigt.


 

Vores tester Lea har sammen med sine to børn på henholdsvis 5 år og 8 år testet spil fra spilbræt.dk

Lea fortæller:

Jeg elsker at spille spil, og det gør mine børn heldigvis også. Jeg synes indimellem det er svært at finde spil som kan passe til os alle tre, så jeg var meget spændt på at modtage de tre følgende spil.

Spillet CATAPULTS handler om at ødelægge hinandens borge med en katapult, umiddelbart ret sjovt og anderledes spil. Reglerne er en lille smule indviklede, og det krævede lidt at få styr på hvad de forskellige kort kunne, og så er man 1 mod 1. Det kræver lidt at stille op, men spillet har kæmpe potentiale især for de lidt større børn, for det er ret sjovt at kunne skyde sådan en katapult afsted.

Lillesøsters favorit er helt sikkert spillet med de søde dyr, PANDA SPLASH. 

Det er et ret fint spil, og har lidt elementer af huskespil, samtidig med at man også skal øve sig på at knipse pandaen afsted, så der er mulighed for at få endnu flere point. Ret fint spil for de lidt mindre, og et spil som man også sagtens kan hygge sig med 2 eller 3 personer. Det er hurtigt at få stillet op til, så man hurtigt kan komme i gang med at spille. Der er altid mulighed for at få point, og det er ret fint, så ingen sidder tilbage og synes, det er for svært. 

Alles yndlingspil er POLAR PANIC, det er skægt, og hurtigt. Det har vi spillet virkelig mange gange. Det kan lige nås inden eller efter aftensmaden, og det er ret sjovt. Det gælder om at få flest kort, ved at banke på de kort, der passer sammen. Man kan være ligeså mange som der kan sidde rundt om et bord, og det passer ret godt til begge mine børn.

 

Nytteværdi og holdbarhed: MEGET GOD, nogle spil passede bedre til vores familie end andre, men ingen tvivl om at spil altid er på toppen og forhåbentlig aldrig går af mode, så vi kommer til at bruge dem mange år frem.

Pris og kvalitet: GOD 


 

Kristina fortæller:

Den sidste måneds tid har vi testet følgende 3 børnespil fra spilbræt.dk: 

  • Polar Panic
  • Panda Splash
  • Catapults

Polar Panic er et hurtigt spil i mere end én forstand! Et spil tager ca. 15 min., og her gælder det altså om at være hurtigst på aftrækkeren og spotte de ens havdyr på kortene. 

Anbefalet alder til spillet er 6+, og det synes jeg passer fint. Der er ikke for mange regler i spillet, men det kræver stadig, at børnene er gamle nok til at have lidt overblik over de mange brikker. Et rigtig fint spil, som man altid lige har tid til.

Spillet kommer desuden i en lille metaldåse, som ikke fylder ret meget, så spillet ville også være perfekt i rejsetasken!

I Panda Splash gælder det både om at være god til at huske og ramme plet. Pandaen skal sendes ned af rampen mod søen, så tæt på midten som muligt, og så skal der vendes og huskes dyrebrikker. 

Det er helt sikkert et sjovt og lidt anderledes spil for børn, der fx er vilde med vendespil. Og så er der altså ret god læring i at prøve at afstandsbedømme og finde ud af, hvor hårdt pandaen skal skubbes afsted – både for børn og voksne, haha!

Selvom alle 3 spil er sjove, så er Catapults favoritten over hele linjen herhjemme. Det er altså bare vildt sjovt at skyde med katapult tværs gennem stuen – uanset alder.

Spillet går i al sin enkelthed ud på, at man skal vælte hinandens soldater/mænd ved at skyde med katapulten. Man bygger hver sin borg og placeret soldaterne, og så er det bare igang. Der er kort med, så spillet kan blive ekstra strategisk for de voksne og de lidt større børn, men vi har faktisk primært spillet uden kortene og bare fyret katapulterne. Og hold nu op, hvor bliver man bare grebet af stemningen! Der bliver grinet en masse, og det er bare skønt.

Faktisk forestiller jeg mig også, at det her spil kunne være ret sjovt at have med til fest. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – Alle spillene er sjove og udfordrende for både børn og voksne.

Holdbarhed: MEGET GOD – Her vurderer jeg ud fra, at jeg tror, at spillene ikke bliver kedelige eller gennemskuelige efter man har spillet dem 5 gange. 

Pris: MEGET GOD – Polar Panic (som er det mest simple spil af de 3) kan findes til omkring 100 kr. De 2 andre kan findes til omkring 200 kr., hvilket jeg synes er en helt rimelig pris, da der er mere tilbehør/spilleplade/brikker.

Kvalitet: MEGET GOD – Det virker alt sammen til at være lavet til at blive brugt, så jeg føler mig sikker på, at vi kan have glæde af disse spil i mange år fremover.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Alvilda letlæsnings pakke Ninja Kid og Amulet