TEST af Påskekrea fra Legeakademiet – Testfamilien
TEST af Cozzy 3D LED lys fra Randomshop.dk 

TEST af Påskekrea fra Legeakademiet

Flere af vores testere har den seneste måned testet krea påske kit fra Legeakademiet.dk. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes fem børn, Silje (9), Isak (7), Vitus (5), Elin (4) og Bille (21 mdr.), testet en masse skønne påske krea ting fra Legeakademiet.dk.

Anne-Louise fortæller:

Alle vores børn ELSKER at være kreative! Tuscher, perler, maling og lim er dagligt fremme, hvor de kreerer den ene ting efter den anden. Derfor faldt denne test naturligvis også i rigtig god jord.

Vi modtog en stor kasse fra Legeakademiet med en masse skønne produkter, der passede perfekt til påsken lige om hjørnet. Vi har testet følgende produkter:

Jeg nåede dårligt at åbne kassen før børnene ville igang. Silje kastede sig med det samme over det fine dekopagesæt med æg, hvor man kan pensle lim og tørrede blomster fast, så æggene bliver fine. Herefter kan der monteres en lille lykke, så de kan hænges på en gren til påsken.

Vitus og Isak gik igang med Foam Clay først og fik lavet de fineste påskekyllinger, æg og harer. Foam Clay er en sjov masse, lidt a la modellervoks, som kan formes. Det tørrer dog ud og bliver hårdt. I denne pakke var der flamingoæg med, hvor massen skulle trykkes udover for at forme de forskellige figurer.  Jeg elsker at se, hvordan de kan fordybe sig i det og hjælpe hinanden undervejs, når noget driller. Finmotorikken bliver virkelig trænet og koncentrationen ligeså.

Elin er helt pjattet med perler, så hun startede naturligvis med at lave perlehalskæder. De fine træperler og flotte vedhæng med fugle var et kæmpe hit. Perlerne har en super god størrelse, så man nemt kan sætte perlerne på tråden uden brug af nål.

Alle børn ville naturligvis have tatoveringer på, da de så de flotte påsketatoveringer i kassen. De var virkelig nemme at sætte på, og de holdt i ca. en uge før de blev grimme. Herefter kunne vi let vaske det sidste af med vand og sæbe. Jeg synes normalt, at tatoveringer bliver hurtigt krakeleret, men de her holdt sig virkelig pæne – på trods af, at Elin med det samme prøvede at skrubbe dem af.

Poscatusserne er fantastiske og kan jo bruges til alt! Posca tusser er vandbaserede farvetuscher, som er både praktiske og effektive. De kan skrive på alle typer overflader, og de har et højt indhold af pigmenter, som giver en flot farveægthed. Tusserne er permanente og har en høj dækkeevne. Posca er populære blandt både børn og voksne, da de kan anvendes til alt lige fra det sjove og kreative som at tegne på sten og til det praktiske i husholdningen. Vi har bl.a. brugt dem til at tegne på æggene i plast, som vi også modtog. Børnene har tegnet fine mønstre med de flotte farver. Tusserne kan også bruges på sten, glas, pap, papir, metal osv. Jeg elsker dem!

Vi modtog også nogle fine plastæg i farver, som kan deles på midten lidt som i Kinderæg. Børnene har allerede hygget sig med at gemme diverse ting i dem for hinanden, og jeg tænker vi skal bruge dem til en påskejagt i påskeferien.

Jeg elsker, at børnene er lige så glade for at være kreative, som jeg er! Det kan virkelig samle alle børnene, og de kan sidde længe og fordybe sig.

Hvis I mangler en dejlig påskeaktivitet, vil jeg uden tvivl anbefale jer at tjekke det store udvalg ud hos Legeakademiet.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD/GOD – Børnene får trænet finmotorikken og koncentrationsevnen. Sådan en kreakasse giver en masse nærvær, tid og hygge sammen.

Pris: MEGET GOD:  Jeg synes priserne er super gode. Alle de ting jeg har testet løber op i ca. 950 kr. Det dyreste er Poscatusserne, men de kan bruges længe og til alt.

Kvalitet: MEGET GOD – Generelt super god kvalitet.


Vores tester Ida har sammen med Lærke på 7 år og Luna 4 år testet sjove og kreative påske ting fra legeakademiet.dk

Vi fik tilsendt en pakke med lækre sager. Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget til at modtage Poscatuscherne, men Luna, som jeg havde med til at hjælpe med udpakning, blev smaskforelsket i det regnbuefarvede æg med det samme… selvfølgelig gjorde hun det! Det var også meget flot og skulle selvfølgelig prøves med det samme.

Alt ved æggets indpakning taler til en 4 årig. Farverig, sød og med en smuk enhjørning på. Ægget ligges i vand, og så skal man følge udviklingen, når det klækker og ellers bare vente… Jeg var meget spændt på om vores utålmodige 4 årige kunne holde til det, men det gik så fint. Vi kom ægget i vand om formiddagen, og hun kiggede til det flere gange i løbet af dagen. Også da vi ikke var hjemme, så var hun meget spændt på om, der var sket noget, når vi kom hjem. Storesøster ville bare gerne pille den ud af ægget med det samme.

Lærkes favorit var de fine tatoveringer, som vi også fik med. Pakken indeholder et ark med en masse forskellige påske tatoveringer. Illustrationerne er super søde og flot lavet. De overføres let til huden med en våd klud – en process som begge unger synes var sjov at gøre selv.

Jeg havde egentlig tænkt, at vi skulle have brugt tatoveringerne til at dekorere æg, men de fik hurtigt ben at løbe på, og vi skulle alle sammen prøve, op til flere gange, så det må blive næste gang. Jeg nåede heller ikke at få et billede af pakken før den blev klippet ud og fordelt.

Min egen favorit er helt klart posca tuscherne, som jeg ELSKER. De kan bruges til simpelthen alt. Posca tusser er vandbaserede akryltuscher, som kan bruges på stortest alle overflader.

Her hjemme bruger vi dem særligt, når vi er i sommerhus og skal male på sten. Men også i hverdagen, når vi skal skrive på vores familiekalender, tuscherne fjernes nemlig nemt med klud (vi skriver på glas).

Jeg havde et lager at sten i haven fra vores sidste tur ved vandet. Det blev til en hyggestund, hvor vi lavede fine påske sten, som pynter i vindueskarmen.

Tuscherne er nemme at bruge og kræver ikke lige så meget som “rigtig” maling, hvor der både skal bruges vand og pensler, og der efterfølgende altid er maling over de hele.

Jeg selv dekorerede en lanterne med påskeæg og blomster. Til jul plejer jeg også at bruge posca tuscher til at tegne på vinduet. Det er en enkel og fin måde at pynte op indenfor. Jeg brugte dem også til et fint gækkebrev.

 

Vores vurdering af påskesager fra Legeakademiet bliver:

Nytteværdi: GOD –  Blandet nytteværdi, vil jeg mene. Vi har hygget os virkelig meget med det hele, men ved ikke hvor meget nytteværdi, der er i tatoveringer og enhjørning æg… Derimod er Posca tuscherne mega nyttige til alt muligt, som jeg har skrevet tidligere.

Holdbarhed: MEGET GOD – De fleste tatoveringer sidder stadig selvom det er en uge siden, vi satte dem på. Det er kun dem på hænderne, som er ved at bære væk.

Enhjørningen lever også stadig. Den er dog krympet til lille igen, så nu har pigerne sjov med at tage den i bad og få den til at vokse igen.

Tuscherne er pakket ned i en kasse, og når man ellers passer på dem og sørger for at sætte låg på, så holder de længe.

Pris: GOD: 40 kr. for tatoveringer, det synes jeg er en rigtig fin pris.

129 kr. for ægget – det er måske lige til den lidt høje ende, men hold nu op Luna har hygget sig, og det har været skønt at se forventningens glade.

Der er blandet priser på posca tuscherne, men de ligger også i den høje ende. Dog har jeg førhen prøvet andre mærker, og de kan slet ikke måle sig med kvaliteten på posca, så lige i dette tilfælde får man altså også, hvad man betaler for.

Kvalitet: MEGET GOD –  kvaliteten på alle tingene er god og som man kan forvente. Jeg er meget tilfreds.


Vores tester Nadja har sammen med datteren Ingeborg på 5 år og sønnen Christopher på 7 år testet påske krea fra Legeakademiet.

Nadja fortæller: Jeg indrømmer gerne, at jeg er lidt hooked på krea helt generelt, jeg synes det giver en hyggelig stund med mine børn, hvor vi udfolder vores kreativitet og fantasi. 

Jeg fik en kasse tilsendt med en mal selv påskeharens dør, en krea kasse med to påskeklokker og en æske Silk Clay med nogle øjne til at sætte på. Silk Clay har vi ikke tidligere haft, men det er nok sidste gang, at vi ikke har det i vores hjem. Det føles så enormt blødt at røre ved, og er en modelleringsmasse, som man kan få timer til at gå med. Og ekstra bonus – det er selvhærdende. Så det skal blot formes, og så er det hærdet i løbet af nogle timer alt afhængig af størrelsen på det, som man har formet. Vi fik lavet små fine påskekyllinger og påskeæg til ophæng.

De fleste har efterhånden en drillenisse, som bor hos dem i løbet af december – det har vi også. Aldrig har jeg dog overvejet, at påskeharen selvfølgelig også skal have en dør. Så det har påskeharen jo fået. Så hyggeligt, at vi selv kunne male og bestemme farvekombinationerne. Så nu er påskeharen altså flyttet ind her hos os, og vi glæder os til, at påskeharen kommer. Det er nemlig ikke en drille påskehare, men en sød og kærlig påskehare. 

Så nu har vi fået bygget de fineste påskeklokker med LED lys, fået indrettet påskeharens hjem samt pyntet fine påskegrene med vores Silk Clay figurer. Vi er klar til påske nu og kan klart anbefale at kigge en tur forbi de mange lækre påskekrea ting, som Legeakadamiet har i deres sortiment. 

 

Nytteværdi: Meget god – Kreativ leg er en god ting at lære sine børn, da det udfordrer deres fantasi og finmotorik.

Holdbarhed: Meget god – Jeg vil helt sikkert lave en påske-gemme kasse, så vi kan tage det frem igen år efter år.

Pris: Meget god – Virkelig gode priser til mange timers hygge og leg.

Kvalitet: Meget god – Det føles som godt materiale at have i hånden og arbejde med.


Vores tester Marie, har sammen med hendes børn på henholdsvis 4,5 og knap 6 år testet forskelligt påske pynt fra Legeakademiet. 

Marie fortæller:

”Alle børn har noget, de er fantastisk gode til, og noget, de kan blive bedre til. Gennem leg, naturligvis, for det er netop når mennesker leger, at vi udvikler os mest.” Legeakademiet. Et citat jeg er VILD med. 

Vi har testet disse forskellige påskekreationer:

Her ses alle produkterne vi modtog. 

”Stentusser – Pastelfarver, 9 stk.” 99,95 kr. Disse tusser kan både tegne på sten, papir, glas, lærred, plast mm. Bare rolig, hvis børnene får det på hænderne, det kan nemt skrubbes af med vand og lidt sæbe. Vi har brugt dem til at male på sten, hvor de har lagt udenfor i alt slags vejr og holder stadig farven.

”Kreativ kasse – lidt af det hele” til 199,95 kr. I denne kasse, er der virkelig, som beskrevet, lidt af det hele. Malia har bl.a. lavet påskekyllinger af piberenser, lavet halskæder og armbånd, lavet en toiletrulle med øjne, hat, halstørklæde mm.

”Lav påskekyllinger, 16 stk.” til 225 kr. Disse søde nemme påskekyllinger er et hit for både børn og voksne. Som en lille bonus laves de uden lim eller anden form for klister, så selv de mindste børn kan være med. Der medfølger nemlig et særligt værktøj til at prikke stofstykkerne fast i styropor-æggene, så det sidder fast.

”Børnesaks med motiv” til 35,00 kr. Den er nem at betjene og kan bruges til både højre og venstre hånd. Findes i 4 forskellige motiver.

”Mal på påskeharer i træ – B: 30 cm.” til 39,95 kr. En lille påskeharefamilie, som er fin til pynt. De kan males, pyntes med pomponer, pailletter eller lige hvad i synes.

Malia elsker at være kreativ, så denne pakke faldt i virkelig god jord. Hun har hygget sig i mange timer. Det første hun spørger om, når hun slår øjnene op er ”må jeg lave krea?”. Samlet for det hele er, at det øger finmotorikken, fantasien og stimulerer den kreative tankegang. 

Legeakademiet har udover en masse fine produkter, udviklet en børnetest, som hjælper med at finde legetøj, der kan passe til netop dit barn. Testen tager ca. 6-7 min. Når testen er gennemført, kan man gå direkte til den kategori, som kunne være et godt bud, med velegnet legetøj til dit barn. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD. Der er kreativitet til masser af timers leg og udfoldelse. Masser af farver, som fanger børnenes interesse. 

Holdbarhed: MEGET GOD. Produkterne er virkelig gode og kan holde til at børnene leger med det. 

Pris: GOD. Priserne er rigtig fine, taget i betragtning, hvor mange timers leg og udvikling der er.  

Kvalitet: MEGET GOD. Vi anbefaler at købe kreationer fra Legeakademiet, kvaliteten er virkelig god. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Cozzy 3D LED lys fra Randomshop.dk