TEST af Tupperware MandoJunior og grøntsagsskræller – Testfamilien
TEST af Lego 42151 – Bugatti Bolide

TEST af Tupperware MandoJunior og grøntsagsskræller

Flere af vores testere har testet produkter fra Tupperware. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Ann-Charlott har sammen med sin datter, Clara-Cecilie på 10 år, testet to forskellige produkter fra TUPPERWARE:

Ann-Charlott fortæller:

Jeg har altid været lidt skeptisk over for de her Tupperware produkter, da jeg kommer ud af en familie, der elsker Tupperware og går til diverse Tupperware parties osv. Jeg tænkte, at det nok var lidt opreklameret. Men jeg må sige, at jeg har taget kæmpe fejl. Nu har vi testet to produkter, hvoraf det ene er i Junior størrelse – og jeg vil da bare sige, at jeg skal ud og have fat i det i en voksenmodel. 

Clara-Cecilie på 10 år har altid gerne ville hjælpe til i køkkenet, men har godt kunne blive træt i hånden af at skære kartofler og agurker i tynde skiver eller af at skrælle rigtig mange gulerødder og kartofler. Sådan har hun det ikke længere. 

Ved hjælp af MandoJunior er det muligt at lave helt perfekte og ensartede skiver, så hun skal stå og vurdere om agurken er for tyk til burgeren eller bruge krudt og energi på at skære grøntsagerne i samme tykkelse. Med MandoJunior er det nemt og hurtigt for hende at få skåret grøntsager til aftensmaden. Derudover har det faktisk været sjovere, for redskaberne gør det let at arbejde/deltage i madlavningen. Jeg har heller ikke skulle være bekymret for om, hun fik skåret sig i fingeren, da fingerbeskytter medfølger. 

Vores helst store ”aha-oplevelse” kom med universal grøntsagsskrælleren, hvor vi opdagede, at vi kunne skrælle frugt og grøntsager på ingen tid. Det er så smart, altså. Selve skrælleren ligger godt i hånden, når man arbejder med den, og man får hverken ondt i fingre, hånd eller håndled, som vi har oplevet med vores nuværende universalskræller. Det afrundede glatte skaft giver bare et godt greb og hjælper til at gøre arbejdet både sikkert, hurtigt og sjovt. Derudover er der indbygget en kartoffeløjefjerner, så man skal ikke stå med en kniv ved siden af. 

Denne universal skræller har et knivblad med skær på begge sider. Det vil sige, at uanset hvilken vej man skræller, så virker den bare. Hvis man nørder lidt mere ind i det, så har den en flad side til hårdere frugter og grøntsager og en savtakket side til bløde frugter og grøntsager. Det vil sige, at man med fordel kan overveje, hvilken side man skræller med alt afhængigt af frugt/grøntsag. Men vi vil nu sige, at vi har oplevet, at begge sider bare virker super godt uanset. Grøntsagsskrælleren kan bruges af både højre- og venstrehåndede, så ikke noget med at have forskellige modeller liggende og fylde i køkkenskuffen. Vi er fan. 

Vores datter, Celina-Sofie på 9 år, har også hjulpet til med at skrælle både kartofler, æbler, squash og gulerødder med universal skrælleren. Den er så hurtig og let at bruge, at vores to piger herhjemme næsten diskuterer om, hvem der skal have lov at arbejde med vores nye Tupperware produkter. Der er vist ingen tvivl om, at vi må ud og have fat i nogle flere. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen: 

MandoJunior: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Den bliver brugt hver gang vi skal skære frugter/grøntsager, hvor det giver mening at bruge det til at skære tynde og ensartede skiver.

Holdbarhed: MEGET GOD – Meget god selvom den har været brugt flere gange, ser den ud og virker som ny.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes, at prisen er meget god i forhold til nytteværdi, holdbarhed og kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – Kan holde til lidt af hvert.

Universal grøntsagsskræller

Nytteværdi: MEGET GOD – Den bliver brugt hver gang vi skrælle frugter og grøntsager. Den ligger godt i hånden.

Holdbarhed: MEGET GOD – Meget god selvom den har været brugt flere gange, ser den ud og virker som ny.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes, at prisen er meget god i forhold til nytteværdi, holdbarhed og kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – Det virker til at være i god, robust kvalitet, der kan tåle at blive brugt selvom det er plastic. Selve klingen er heller ikke blevet dårlig eller sløv af at være brugt meget. 


 

Janie fortæller:

Vi har testet to køkkenredskaber fra Tupperware.
Den ene er en universal grøntsagsskræller, og den anden er MandoJunior.

Tupperware er et brand, som de fleste stifter bekendtskab med i sit liv. Jeg er opvokset med det i min barndom, hvor stort set alt i min mors køkken var Tupperware.

Nu er jeg selv blevet voksen, og jeg indrømmer gerne, at jeg også har mange Tupperware produkter i mit køkken.

Jeg kendte derfor til grøntsagsskrælleren inden denne test, da den allerede lå i min køkkenskuffe, og det er efter min mening den bedste grøntsagsskræller på markedet.

Uanset hvad der skal skrælles, så kan det gøres på ingen tid.

Den har et afrundet glat skaft, som har et godt greb, og man kan faktisk holde grøntsagsskrælleren på flere måder, og den kan bruges af både højre- og venstrehåndede.

Den har et knivblad med skær på begge sider. Den ene side er flad, som er beregnet til frugter og grøntsager og den savtakkede side er til bløde frugter og grøntsager.

Grøntsagsskrælleren er så nem at bruge, at begge vores drenge på 7 og 12 år kan bruge den. Der skal nemlig ikke mange kræfter til at få gang i skrællefunktionen.

Det andet produkt, vi har testet, er MandoJunior, som er et simpelt mandolinjern, som bruges til at snitte grøntsager, kartofler mv. i ensartede skiver.

Den har 3 niveauer i forhold til tykkelse af skiverne.

Der medfølger også en fingerbeskytter, som bruges til at holde grøntsagerne, når de skal snittes, så fingrene ikke kommer i nærheden af kniven.

Vi havde ikke et mandolinjern i forvejen, så det var en stor øjenåbner at få sådan et praktisk redskab i vores køkken.

Vores dreng Lasse synes, det var rigtig sjovt at snitte grøntsager på MandoJunior og blev helt overrasket over, hvor hurtigt en kartoffel kunne snittes i skiver.

Vi har brugt MandoJunior til at snitte kartofler til flødestuvede kartofler, og vi har også prøvet at snitte kartofler i meget tynde skiver, som blev bagt i ovnen til chips.

Et godt råd her til sidst er, at huske at trække niveauet tilbage i 0 inden den kommer i opvaskemaskinen 😀 Ellers kan man godt skære sig på den, når man tømmer opvaskemaskinen.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Både grøntsagsskræller og MandoJunior er to køkkenredskaber, som kan blive brugt ugentligt i køkkenet alt efter madplanen. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Holdbarheden er virkelig god og Tupperware er af sådan en høj kvalitet, at det kan bruges igen og igen og i mange tilfælde også gå i arv.

Pris: MEGET GOD –  MandoJunior koster 329,- hvilket jeg synes er en rigtig god pris for den kvalitet du får. Grøntsagsskrælleren koster kun 99,- som er en ren røverpris for sådan en fantastisk skræller.

 


Vores seniortestere Kirsten og Bernd har testet Grøntsagsskræller og MandoJunior fra Tupperware.

De fortæller:

Det er nyt for os at have et mandolinjern i huset, så da vi modtog pakken fra Tupperware med MandoJunior og en grøntsagsskræller gik vi straks i køkkenet. Vi havde tit snakket om, at vi ville prøve at lave kartoffelroser, så nu skulle det være. 

Vi skulle have skællet nogle almindelige og nogle søde kartofler til kartoffelroserne, så der fik vi selvfølgelig indviet grøntsagsskrælleren. Det er virkelig en effektiv lille sag, så det gik bare som en leg.  En god ting ved den er, at man på grund af dobbeltskæret både kan skrælle ind mod kroppen og væk fra kroppen. Den er temmelig skarp, så det er rigtig fint, at Tupperware ikke anbefaler at den bliver brugt til børn under 10 år. 

Så var det tid til at prøve MandoJunior og få skåret kartoflerne i tynde skiver. Ligesom grøntsagsskrælleren er MandoJunior en fiks lille sag, og det smarte er, at det kan indstilles til at skære med tre forskellige tykkelser. Kartoffelskiverne skulle kunne bøjes lidt, så vi brugte den tyndeste indstilling. Ikke nok med at det var super hurtigt og nemt at få skåret kartoflerne i skiver, skiverne blev også helt ensartede i tykkelsen, så alle skiver blev fint møre på samme tid. Det var simpelthen så nemt at lave nogle fine og lækre kartoffelroser med bacon.

Det sker ikke ret tit, at vi laver lagkage, men vi skulle have gæster til kaffe, og nu skulle MandoJunior stå sin prøve, hvad frugt angår. Lagkage lagt sammen med banan og kagecreme er altid et hit her i huset, og den skulle pyntes med kiwi- og mangoskiver. Kiwierne gik som en leg, men det drillede lidt med mangoen. Det var nu ikke mandolinjernets skyld, men fordi vi ikke havde lært det godt nok at kende. Vi skulle nemlig lige ”knække koden” i forhold til at bruge sikkerhedsholderen. Vi startede nemlig med at skære mangoen i mindre stykker, så den kunne sidde fast nede i holderen, men fandt heldigvis hurtigt ud af, at holderen sagtens kan holde fast i hele frugten. Dejligt, for hvem vil ikke gerne have nogle hele og fine skiver frugt?!

Det lykkedes at få en lækker lagkage med kiwi-skive og mango som pynt på bordet til vores gæster. 

Grøntsagsskrælleren og MandoJunior er små handy køkkenredskaber, der ikke fylder meget i en køkkenskuffe, så de egner sig også fortrinligt til en plads i skuffen i campingvognen, hvor der jo både skal tænkes på vægt og plads. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Begge produkter er anvendelige til rigtig mange slags frugt og grønt. De er meget nemme at arbejde med, så også større børn kan være med. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Produkterne er lavet Tupperwares sædvanlige gode, langtidsholdbare kvalitet. 

Pris: MEGET GOD – Pris og kvalitet hænger sammen.

Kvalitet: MEGET GOD – Både grøntsagsskrælleren og MandoJunior er af rigtig god kvalitet. Selvom de har været brugt en del gange, ser de stadig ud som nye. 


Sara fortæller:

Hvis du/I spørger mig er et MandoJunior og en universal grøntsags skræller fra Tupperware 100 % et must have, hvis du gerne vil have de lidt større børn med i køkkenet. 

MandoJunior er dit barns nye køkkenhjælper. Det går hurtigt og nemt med at få skabt nogle perfekte og ensartede skiver. Den kan indstilles på tre forskellige niveauer, og når den ikke er i brug kan den låses, så den skarpe kniv ikke er til fare for pilfingre.

Med MandoJunior medfølger der fingerbeskytter, som gør det sikkert at bruge den. MandoJunior er designet til at være nem samtidig med, at det går så hurtigt, at det kan lokke selv en teenager i køkkenet. Jeg er fan! 

MandoJunior er særligt beregnet til at få børnene med i køkkenet, da den kan bruges helt ned til 10 år. Jeg er vild med at der er tænkt på både brugervenlighed og sikkerhed, da man med fingerbeskyttelsen ikke har fingrene i nærheden af kniven. Og så er MandoJunior velegnet til at snitte grøntsager, kartofler og frugt med. 

Tupperwares universal grøntsagsskræller er bare lige lidt bedre end andre grøntsagsskrællere. Vi har i forvejen kun grøntsagsskrællere fra Tupperware, og de er fantastiske. Det der gør lige netop denne her grøntsags skræller så god er, at den har en dobbelt funktion, i det den har en flad side til de hårdere frugter og grøntsager og en savtakket side til de blødere frugter og grøntsager. Desuden har den et godt skaft som er velegnet til både højre- og venstrehåndede, og så giver den et godt greb så skrællearbejdet går både hurtigt og sikkert samtidig med at der er ”indbygget” et kartoffeløjefjerner. 

Grøntsagsskrælleren kan nemt betjenes af både børn og voksne, og det gør det både nemt og hyggeligt at have børnene med i køkkenet. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: – MEGET GOD: Virkelig brugbar til at få børnene med i køkkenet

Holdbarhed – MEGET GOD: Virker til at være i god kvalitet og nogle lækre materialer. 

Pris – GOD: Prisen for de MandoJunior er 429 kr og universal grøntsags skrælleren koster 99 kr, hvilket jeg syntes er nogle gode priser for så gode produkter. 

Kvalitet – MEGET GOD: Lækkert design, Kvaliteten er i top og man er ikke i tvivl om at det er rigtig god kvalitet.


 

Vores tester Marianne har testet MandoJunior og universal grøntsagsskræller fra Tupperware.

Marianne fortæller:

Tupperware er et mærke som har fyldt min mors køkkenskabe hele min barndom, og som altid har været indbegrebet af kvalitet. Den dag i dag er Tupperware stadig kendt som et mærke, der skaber multifunktionelle produkter i høj kvalitet, som gør hverdagen nemmere. Derfor var glæden stor, da vi modtog MandoJunior og universal grøntsagsskrælleren til test.

MandoJunior er et mandolinjern specielt designet til, at børn fra 10 år kan være med i køkkenet. Designet er enkelt og kompakt, men med sikkerhed og brugervenlighed i højsædet, og det fungerer bare! MandoJunior hjælper dig med at skabe perfekte og ensartede skiver ved hver enkelt snit. Det kan skære i tre forskellige tykkelser og kan dermed anvendes til rigtig mange forskellige retter. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. 

Den universelle grøntsagsskræller har et knivblad med skær på begge sider. En flad side til hårdere frugter og grøntsager, og en savtakket side til bløde frugter og grøntsager. Det afrundede glatte skaft giver et godt greb, så skrællearbejdet bliver hurtigt og sikkert. Grøntsagsskrælleren kan bruges af både højre- og venstrehåndede. Der er en indbygget kartoffeløjefjerner. Grøntsagsskrælleren kan bruges af såvel børn som voksne. Vores fem-årige bruger den uden problemer, og det siger alt om brugervenligheden. 

Endnu engang er det virkelig produkter som både er funktionelle og i en super kvalitet. Det er i hvert fald hurtigt blevet de nye yndlings-køkkenredskaber herhjemme!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Begge produkter er virkelig gode og anvendelige i hverdagen. Det er produkter, der er nemme at bruge og meget funktionelle.

Holdbarhed: MEGET GOD – Tupperware har virkelig god holdbarhed. Produkterne kan bruges igen og igen.

Pris: MIDDEL – MandoJunior 329,- Grøntsagsskræller 99,-. På grund af holdbarheden/kvaliteten får man virkelig noget for pengene. Helt personligt synes jeg dog, at grøntsagsskrælleren er for dyr. 

Kvalitet: MEGET GOD – Tupperware er virkelig god kvalitet. Det kan holde længe og uden slidtage.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Lego 42151 – Bugatti Bolide