TEST af bøger fra Forlaget Modtryk: Havørnens skrig og Ekko af et skud – Testfamilien
TEST af Keune

TEST af bøger fra Forlaget Modtryk: Havørnens skrig og Ekko af et skud

Vores seniortestere Kirsten og Bernd har testet bøger fra forlaget Modtryk. Her er hvad de skriver:

Vi har haft fornøjelsen at teste en lækker bogpakke fra forlaget Modtryk. Pakken indeholdt bøgerne Havørnens skrig af Karin Smirnoff og Ekko af et skud af forfatterne Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Det er så dejligt, at fordybe sig i en god bog, og personligt må jeg indrømme, at krimi-genren gror mere og mere på mig. 

Bernd kan godt lidt Millennium-serien og ville derfor rigtig gerne starte med at læse Havørnens skrig.  Jeg kastede mig glad og gerne over Ekko af et skud, da de emner bogen kommer ind på interesserer mig meget. 

Havørnens skrig

Havørnens skrig er nr. 7 i Millennium-serien med Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander som de gennemgående personer. Denne gang er historien skrevet af den svenske forfatter Karin Smirnoff.

Historien foregår nord for Polarcirklen med byen Gasskas i Norrbotten som centrum. 

Området er perfekt til at producere grøn energi via tusinder af vindmøller, der skal stilles op i området. Griske energiselskaber, korrupte politikere, store landarealer, der på uforklarlig vis skifter ejer, og mennesker der sporløst forsvinder, er en del af denne fortælling.

Flere af de personer vi kender fra tidligere er af forskellige grunde taget nordpå til Gasskas.

Mikael Blomkvists datter skal giftes med Henry, der er kommunaldirektør i Gasskas. Mikael rejser derfor derop for at være med til brylluppet, som dog ikke helt forløber efter planerne.

Lisbeth Salander er blevet bedt om at tage sig af sin niece, Svala på 13 år, der normalt bor sammen med mor Märtha og mormor. Mens Märtha er blevet kidnappet af ukendte kriminelle, er mormor blevet fundet død i sit hjem. Lisbeth er ikke helt vild med opgaven, men indvilliger i at tage pigen nogle dage. Det viser sig, at Svala er meget intelligent, lettere hårdkogt og har evnen til at ”se” talkoder, når hun skal bruge dem. Hun bliver derfor udnyttet af nogle af de kriminelle.

Svävelsjö MC, en kriminel bande fra Stockholm, har slået sig ned i Gasskas, da der her er mulighed for at få fingre i store pengebeløb. Og så er det langt væk fra Lisbeth Salander – troede de.

Karin Smirnoff har en rigtig god fortællestil. Bogen bliver på intet tidspunkt kedelig eller langtrukken. Den er let læselig og svær at lægge fra sig. Anbefales ikke som godnat-læsning med mindre du er sikker på at have alenetid dagen efter en nat uden søvn.

Bernds bedømmelse af Havørnens skrig:

Læseværdi: MEGET GOD – Havde til tider svært ved at lægge bogen fra mig

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen kan holde til at blive læst mange gange. Den udkommer i hardback med flot omslag og er trykt på kraftigt papir, der gør det let at skifte fra side til side.

Pris: GOD – En rigtig fin bog, der er prisen værd.

Kvalitet: MEGET GOD – Både bogens fysiske kvalitet, og historien kan tåle at blive læst igen og igen.

Ekko af et skud

I den højaktuelle spændingsroman Ekko af et skud bliver politiassistenten Lina Kruse kaldt ud til et nødopkald, hvor en kvinde er blevet overfaldet i sin lejlighed. Situationen eskalerer, og Lina ser sig nødsaget til at affyre et skud. I løbet af dette splitsekund ændrede alt sig. 

Stemningen i den mangfoldige Stockholm-forstad Bagarmossen er pludselig forandret, og borgerne samler sig for at protestere mod det, de opfatter som politivold. Linas kollega Jack Karlberg arbejder i efterforskningsafdelingen, hvor han blandt andet er med til at efterforske, hvad der præcis skete i forbindelse med nødopkaldet. Han er en presset mand, der ikke er ”helt fin i kanten”, da han har en fortid som medlem af en rockerbande. Banden bliver ved med at presse ham, og hans dobbeltspil kan ende med, at han mister alt. 

Ekko af et skud er en spændingsroman om sårbarhed, loyalitet og konsekvenserne, når forskellene i samfundet for alvor kommer frem i lyset. Det er en menneskelig historie om ghettoproblemer, socialt udsatte og bandekrig. Jeg rigtig godt lide, at bogen er skrevet med stor indføling, særligt omkring Lina og Jack, men også i forhold til nogle af Bagarmossens øvrige beboere, som man næsten kommer til at holde af undervejs. 

Ved du hvad swatting er? Hvis ikke, kan du blive klogere på dette ved at læse Ekko af et skud.

Det er en virkelig spændende bog, som jeg havde meget svært ved at lægge fra mig. Jeg måtte hele tiden liiige have det næste kapitel med. Ekko af et skud er nr. 2 i Linje 17-serie, men bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. En ting er sikkert, – jeg bliver simpelthen nødt til at læse den første bog i serien, så den er allerede skrevet på ønskesedlen. 

Kirstens bedømmelse af Ekko af et skud:

Læseværdi: MEGET GOD – Krimien beskriver bandekrig, ghettoproblemer og problemer omkring socialt udsatte, og er derfor meget aktuel. Emnerne gør, at man får spænding for alle pengene.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er en krimi, der så spændende, at den sagtens kan læses flere gange, hvilket den sagtens kan holde til. Den har en god, kraftig hardback-indbinding, hvilket gør den stabil og behagelig at læse i.    

Pris: MEGET GOD – Jeg synes faktisk, 200,- kr. for bogen er billigt, især når man tænker på, at det er en ny udgivelse, og hvor meget læsestof, der er i den (345 sider).

Kvalitet: MEGET GOD – Det er en bog af høj kvalitet, både hvad handling, sprog og materialer angår.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Keune