TEST af Blomsten, Det blå blad og Fuglen fra Units Danish Design – Testfamilien
TEST af XGO3 smartwatch

TEST af Blomsten, Det blå blad og Fuglen fra Units Danish Design

Daniella og Lene har testet tumlemøbler fra Units Danish Design. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Daniella har sammen med hendes to børn Liam på 4 år og Isabella på 8 måneder testet Den blå blomst og Bladet fra Units.

Vi har testet de her lækre helt unikke tumlemøbler fra Units Danish Design.

Alle deres produkter er udført i kraftigt EVA-skum, uden farlige ftalater. Det gør, at man ikke skal være bange for at ens baby kommer til at slikke på det. Det synes jeg personligt er meget vigtigt, da vores datter på 8 måneder har en alder, hvor man ikke kan vide sig sikker på det ikke kommer i munden. Jeg elsker, at de har tænkt over, hvilket materiale, de har anvendt, når vores aller dyrebareste leger med det.

Materialet er skridsikkert og blødt. Samler let støv, men er lige så let at køre over med en støvsuger, og så er det så godt som nyt igen. Laver ikke ridser/mærker i gulvet, hvilket vi er meget glade for, eftersom vi har et blødt trægulv, og børnene kan godt være vilde med deres tumlemøbler, uden vi skal være nervøse for hakker i gulvet.

Min søn havde ved en fejl lagt “Den blå blomst” i spænd mellem sofaen/gulvet, og den havde fået et hak. Vi lagde en (meget) våd klud over hakket natten over, og næste morgen var det næsten helt væk.

“Bladet” er velegnet fra 3 måneder til 7 år og måler 54,5 x 30 x 6 cm. Kommer i to VIRKELIG flotte blå farver. Styrker børnenes vestibulære system (balancen).

Min datter har brugt det meget til at skubbe sig selv afsted, når hun kravler, og min søn er mere til sus i maven, så den har fået hele armen gennem stuen. Og han har også skullet vise, han kunne balancere på et ben.

Min datter har også elsket at ligge på ryggen/maven, hvor jeg skubbede hende langsomt frem.

Bladet er ikke så højt. Det er et rullebræt på fire 360 grader drejebare hjul, så det føles sikkert for børnene at suse rundt, og jeg er ikke nervøs for min mindste skal falde og slå sig på det.

“Den blå blomst” måler 46,5×46,5x10cm, så den er ret stor! Har to funktioner, da den både kan vende opad og nedad. Er god til babyer, som kan træne nakke, eller hvis barnet er lidt ældre kan sidde og øve balancen. Min helt store på 4 år synes det var sjovt at vende blomsten på hovedet, så han kunne øve balance, mens han stod op og viste sine tricks eller fik en karruseltur af mor og far!

Vores børn er nogle rigtige tumlebørn, og de elsker tumlemøbler, de kan boltre sig på. Bladet og Den blå blomst har også sagtens kunne holde til, at vi forældre har leget på det sammen med børnene. Har man flere tumlemøbler, er de geniale til forhindringsbaner, jorden er giftig mm. Det elsker vores den store.

Ikke nok med deres mange funktioner – de pynter virkelig også i hjemmet med deres meget flotte design.

 

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD har mange forskellige funktioner og mange års leg i produkterne. Træner grovmotorikken, styrker det vestibulære system, styrker fantasi, leg og læring. Jeg kunne slet ikke undvære tumlemøbler til mine børn.

Holdbarhed: GOD.

De skal støvsuges ret tit og er trods deres gode valg EVA-skum ret modtagelige overfor mærker. Men det kan også sagtens være mine børn, der bare er ekstra vilde! Desuden tror jeg, at alle tumlemøbler er modtagelige overfor rivemærker mm.

Pris: MEGET GOD. Både Den blå blomst og Bladet står til 895,-.

Jeg synes, de har formået at ramme en meget bred målgruppe. Mine børn på 8 mdr. og 4 år har leget rigtig godt med begge produkter på hver deres måde.

Kvalitet: MEGET GOD. Er uden skadelige stoffer, CE-mærket og udført i kraftig EVA-skum, let at støvsuge og rengøre.

Designet er virkelig flot, enkelt, og der er tænkt over hver en detalje.


 

Lene har sammen med datteren Esther på en måned testet Fuglen fra Units Danish Design. Da vi tidligere har testet andre ting for Units, og vores tvillinger på 3 år stadig leger med det, var det ikke svært at sige ja til denne test. 

Units Danish Design, det siger måske sig selv af navnet, er et dansk mærke. Siden 2014 har de to herrer, Claus Pedersen og Peter Utke, lavet mange serier, men fælles for dem alle er, at det er motorisk legetøj. Ud over Fuglen, som er den vi tester nu, er de kendt for deres meget genkendelige og farverige dyreunivers, som er lavet af skum, hvorfor det kan tages med i bad eller uden for. Målet for deres produkter er, at motorik og læring kan inkorporeres i barnets leg. 

Da vi modtog Fuglen var Esther kun 7 dage gammel, men jeg fik at vide af sundhedsplejersken, at jeg kunne ligeså godt komme stille og roligt i gang for at styrke ryg og hoved. Fuglen måler 70*30*20 cm, og i starten lå hun kun et minuts tid, men det var tydeligt for hver dag der gik, at hun blev stærkere og bedre til hovedløft. Fuglen kan bruges fra nyfødt og støtter babyens naturlige udvikling med den rette liggeposition. 

Fuglen vokser med barnets udvikling, men da Esther ikke er så gammel endnu, har vi ikke prøvet andet end at ligge på mave og træne hovedløft. Dog kan jeg allerede nu se, at den kommer til at kunne hjælpe hende, når hun skal både kravle og gå. 

Jeg er vild med tanken, at motorikken skal leges ind. Lige nu leges der ikke så meget med Esther, men når hun begynder at kravle og gå, kan Fuglens næb og hoved nemt inddrages. Derudover har det været sjovt at se, hvordan vores tvillinger har brugt Fuglen, som både har været brugt som rutsjebane, som en del af en forhindringsbane, en stol, og et sted at tage en slapper. 

At en fysioterapeut (Lene Raadkjær Jørgensen) har været inde over produktet giver mig en sikkerhed som mor i forhold til Esthers motorik og udvikling. Det gør det også at vide, at alle Units Danish Designs produkter er fremstillet i miljøvenligt EVA skum og phthalater eller andre skadelige stoffer, ligesom de er skridsikre. 

Udover at være fri for skadelige kemikalier er alle produkterne også CE mærket, hvilket er vigtigt for mig, da man med både de store og nu vores helt lille ikke ved om de bider, slikker eller andet på materialet. .

Jeg synes det er et produkt med masser af potentiale, den eneste ulempe er i et hus med hund, og 3 under tre, så får den nemt kradsemærke og bliver støvet og kommer hurtigt til at se brugt ud. Men det gør andre skumprodukter også. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD: Fuglen kan bruges fra nyfødt og mange år frem. Ja faktisk er det kun fantasien, som sætter grænser. 

Holdbarhed/kvalitet: GOD: Fuglen er lavet i et godt og slidstærkt materiale,men som nævnt er det også et materiale, der nemt kommer til at se beskidt og brugt ud. Dog er det kun kosmetisk og har ingen betydning for sikkerheden eller brugen af produkterne. Og igen, de er nemme at tørre af med en klud, fnugruller mm. 

Pris: MEGET GOD, Fuglen ligger til 895 kr. Det perfekte julegave ønske. Når man sammenligner med skumprodukter på markedet, synes jeg prisen er helt fair. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af XGO3 smartwatch