TEST af Bondegårds-tumledyr fra Units – Testfamilien
TEST af Units Nordiske tumledyr

TEST af Bondegårds-tumledyr fra Units

To af vores testere har den seneste måned testet Bondegårds tumle dyr fra Units Danish Design. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Sofie har sammen med hendes datter Saga My på 18 måneder testet 6 små bondegårds dyr, et stort får og en stor gris fra Units. 

Sofie fortæller:

Da Saga var lille brugte vi Fuglen fra Units rigtig meget, så da vi fik lov til også at teste disse produkter, var jeg ikke i tvivl om, at Saga ville elske dem. 

Alle produkterne er lavet i miljøvenligt og slidstærkt EVA-skum. De indeholder hverken phtalater eller andre skadelige stoffer, hvilket jeg som mor synes er en kæmpe fordel, da Saga synes, det er sjovt at bide i skummet. 

Udover at de ikke indeholder skidt kemi, er de også super fine at have stående fremme, enten i stuen eller på børneværelset. Kvaliteten er super lækker, og de er nemme at holde rene, da de nemt kan tørres af med en klud. 

Hun kastede lynhurtigt hendes kærlighed på de 6 små bondegårdsdyr. De blev med det samme pakket ud og leget med. Med disse 6 små dyr er det kun fantasien, der sætter grænser. 

Vi har både brugt dem i badet, som stabeltårn, og som fri leg. Derudover har vi øvet dyrelyde og farver med dem, hvilket har været med at styrke Sagas sprogudvikling.  

I badet kan dyrene også bruges på forskellige måder, da materialet gør, at de både flyder og kan hænges på væggene i badet. Det har Saga fået meget sjov ud af. 

Grisen og Fåret er også blevet brugt en del herhjemme. Saga både sidder på dem både stående og liggende. Hun leger nogle gange, hun fodrer dem, og så er de også rigtig sjove at hoppe ned fra. 

Saga elsker at tumle, og hun finder ofte selv både får og gris frem. Her øver hun meget at kravle op på dem selv, og derefter hoppe ned. 

Hun har også fundet ud af, at man kan vippe på grisen, alt efter hvilken vej den vender.

Det er sjovt at se, hvordan hun udforsker og dagligt finder nye måder at lege med dem på.

Udover at de er sjove at lege med, så bliver både motorikken og koordinationen styrket, når hun leger med produkterne fra Units. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Den samlede vurdering af Units figurerne:

Nytteværdi: MEGET GOD – jeg elsker at de kan bruges på så mange forskellige måder. Kun fantasien sætter grænser, samtidig med hun får styrket både sprog, koordination og motorik.

Holdbarhed: MEGET GOD – de er super nemme at holde rene, da de er vaskbare. Man kan derfor både bruge dem indendørs og udendørs, uden at skulle bekymre sig om snavs. 

Kvalitet: MEGET GOD – Det er super lækker kvalitet. De indeholder ingen skidt kemi og er derudover CE mærket. 

Pris: GOD – Kassen med 6 små bondegårdsdyr kan du få til 298 kr. Grisen og fåret koster hver 1.095 kr. 

Kigger man på materiale, kvalitet og barnets udvikling ved disse produkter, synes jeg, det er en super fin pris. Man kan bruge alle 3 produkter i mange år. 

 


Vores tester Malene har sammen med sin søn på 15 måneder testet skumdyr fra Units. 

Units har specialiseret sig inden for udvikling af motorisk tumelegetøj i skum, hvor kun fantasien sætter grænser for brugen! De er udviklet med et stilfuldt design, og de er selvfølgelig fri for skadelige kemikalier.  

Units har udviklet både store og små skumdyr i forskellige designs, herunder bondegårdsdyr, nordiske dyr samt afrikanske dyr, og fælles for de fleste designs er, at de passer godt ind i de fleste moderne og nordiske hjem. Alle dyrene er designet så naturtro som muligt således, at dyrene er lavet i ”rigtige” farver og former for at skabe stor genkendelighed til virkelighedens dyr. 

Malene fortæller:

Vi har testet to store skumdyr (hest og ko) og en pakke med 6 forskellige små skumdyr (bondegårdsdyr), og jeg har virkelig glædet mig til, at Theodor skulle teste både de store og små skumdyr fra Units.

Theodor er netop blevet 15 måneder og viser stor interesse for at kravle op og ned ad forskellige ting. Testen af Units kunne derfor ikke være timet bedre, da han således har fået rig mulighed for at styrke og udvikle sin motorik ved at kravle en masse på de bløde skumdyr. 

De små skumdyr er oplagte at bruge både til almindelig leg, men også til at tage med i badet. Da de er lavet af skum, flyder de oven på vandet, og de kan desuden sidde fast på væggen som en slags ”klistermærker”. Theodor synes, det var en fest at have dem med i badet og var meget underholdt af dyrene. 

Jeg havde lidt problemer med at få alle dyrene til at sidde fast på fliserne, men primært de største af dem, så jeg tænker umiddelbart, at det er fordi, de måske er i den tunge ende. 

Theodor har brugt sine store Units dyr hver dag, siden han modtog dem. Især Hesten, som står ved vores vindue ud mod gaden, bruger han ofte til at kravle op på, når han lige skal holde ekstra øje med, hvad der foregår udenfor.

Vi har brugt de store Units til mange forskellige ting; som stol, til at kravle op på og hoppe ned fra, til at kravle videre op på andre ting, til at tumle med og øve motorik, til at øve dyrelyde, osv., og vi er virkelig blevet bekræftet i, at det altså kun ér fantasien, der sætter grænser!

Det eneste man lige skal være opmærksom på er, at fordi dyrene er designet til at være virkelighedstro betyder det også, at dyrene kan vippe/tippe, hvis barnet for kravlet eller sat sig på den del af dyret, hvor hovedet sidder. Jeg synes dog hurtigt, at Theodor fangede dette – så det var mest lige i starten, vi skulle være obs på, at han ikke skulle kravle op, hvis vi ikke lige var der til at gribe ham, hvis dyret vippede. 

Han har i hvert fald helt styr på dyrene nu og bruger dem stadig dagligt. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Kun fantasien sætter grænser for, hvad skumdyrene kan bruges til. Den eneste ulempe er, at de store Units-dyr grundet deres design nemt kan vippe for de mindre børn.  

Kvalitet: MEGET GOD – Skumdyrene er lavet i solid kvalitet og klarer både at blive kravlet på og tumlet med.

Pris: MEGET GOD – Med tanke på den lækre kvalitet synes jeg, at prisen er fair. Skumdyr er generelt dyre, men kan bruges på mange måder og i mange år. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Units Nordiske tumledyr