TEST af Units Nordiske tumledyr – Testfamilien
TEST af Blomsten, Det blå blad og Fuglen fra Units Danish Design

TEST af Units Nordiske tumledyr

Flere af vores testere har den seneste måned testet Nordiske tumledyr fra Units. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes 5 børn (særligt Elin på 4 år og Bille på 2 år) testet skønne tumlemøbler fra Units Danish Design. Følgende produkter er testet:

Anne-Louise fortæller:

Vores børn elsker at tumle og bruge kroppen, og til det er det fantastisk at have en masse tumlemøbler tilgængelige. Vi har efterhånden en god samling tumlemøbler, som børnene elsker at tage frem. Nogle gange bliver der bygget store baner, og andre gange er det blot et tumlemøbel, der kommer frem, som bliver brugt.

Units store elg og isbjørn hører med i Units serie “Nordic Animals”. De forener leg, læring og motorik i én. Man kan bruge elgen og isbjørnen i rolleleg, snakke om hvor de lever, hvordan de skaffer føde, hvad de spiser mm. Derudover kan du bruge dem i motoriske lege. De kan bruges alene eller indgå sammen med andre tumlemøbler. Barnet kan både sidde på dem, stå på dem og træne balancen. Elgen måler 50x57x20 cm, mens isbjørnen måler 32x58x20 cm. De er altså begge ret store tumledyr, som både store og små børn finder meget sjov ved. Elgen og isbjørnen kan også let bruges som skammel eller stol. Jeg elsker når disse tumlemøbler kan bruges på flere forskellige måder, og legen ikke på forhånd er bestemt.

Tumlemøblerne bliver brugt dagligt i forskellig sammenhæng. De bliver ofte brugt som skammel / stol og indgår i tumlebaner. Det er super fedt, at de let kan tørres af med en fugtig klud, hvis børnene spilder på dem, og de fremstår derfor stadig pænt.

Units Nordic Animal boks med badedyr, indeholder alle fem dyr fra Nordic Animal serien: Elgen, bisonen, hvalrossen, isbjørnen og haren. Man kan bruge dyrene i badet, hvor de flyder eller de kan klæbes på den fugtige væg / glasvæg. Du kan også bruge dem til at styrke barnets sprog, ved at øve former, farver, læring om dyret mm. Barnet kan også styrke sin finmotorik ved at stable dyrene ovenpå hinanden og derved lave et fint tårn.

Børnene elsker at have ting med i badet, og de her dyr er ingen undtagelse. Elin hygger sig utroligt meget med at stable dyrene eller sætte dem fast på væggen.

Units’ Nordic Animals-serie er designet i Danmark af Peter Utke. Nordic Animals-serien er selvfølgelig fremstillet i miljøvenligt og slidstærkt EVA-skum. Dyrene indeholder hverken phthalater eller andre skadelige stoffer. Materialet kan vaskes og er CE-mærket.

I dette tilfælde bliver vurderingen således:

Nytteværdi: MEGET GOD – De to store Nordiske dyr har været et kæmpe hit for børnene.

Holdbarhed: GOD – Selv efter testperioden fremstår dyrene pæne, selvom de er brugt dagligt. De har selvfølgelig brugsspor, men ikke af nogen betydning.

Pris: MEGET GOD – 1095 kr. Det er mange penge, men de er holdbare og kan bruges i mange år.

Kvalitet: MEGET GOD – CE-mærket og uden skadelige stoffer. De er i super god kvalitet. Selvom EVA skum tiltrækker meget støv – men sådan er det også med tumlemøblerne fra bObles.

 


Den seneste måned har vores tester Aynur, sammen med sine tvillinger Ella og Noah på 3 år samt Milas på 5 år, testet den store bison og hvalros samt 5 små nordiske dyr i æske fra Units.

Vi har modtaget følgende produkter:

  • 5 små nordiske dyr i æske 265 kr.
  • Stor Bison 1095 kr.
  • Stor Hvalros 1095 kr.

De seneste par uger har vi testet de fineste tumlelegetøj fra units. Børnene var ellevilde med de store dyr, da de pakkede kassen op. Specielt var de vilde med den store hvalros, og især med farven. Dog brugte de lang tid på at studere den, da de ikke kunne tyde, hvilket dyr det var.  Dyrene er enkelte i designet, så de passer ind i de fleste hjem og rum, og de har et stilrent og tidløst design.

Alle tre produkter er lavet af EVA skum og indeholder ingen phthalater eller andre skadelige stoffer. Bison og hvalros hører med til Nordisk Animal-serien. Begge produkter er super gode til at udvikle barnets fantasi og motorik.

Det første vores børn gjorde, da dyrene blev pakket ud, var at skiftevis tage en ridetur på dyrene, og herefter gik de ellers i gang med at udforske deres nye tumlelegetøj. Ella og Noah fandt hurtigt ud af, at de kunne stå på ryggen af dyret og holde på balancen. Det synes de var hylende morsomt. Herudover brugte de dyrene som skammel eller til at klatre op og hente ting ned fra hylder, som de ikke kunne nå. 

Da produkterne er lavet af EVA-skum vejer de ikke ret meget, hvilket gør, at børnene har haft nemt ved at flytte og bære dem rundt i huset.  Vi er så heldige, at vi har flere produkter fra Units, hvilket børnene har udnyttet til at lave forhindringsbaner og leget Jorden er giftig.

De fem små nordiske dyr i æske består af elgen, bisonen, hvalrossen, isbjørnen, og haren. Da Ella fik øje på æsken med de søde små dyr, fik hun hurtig ejerfornemmelse over dem og skyndte at tage dem med ind på sit værelse og placerede dem i sit lille dukkehus. 

Noah blev hurtigt inviteret ind i legen. Dyrene kan også bruges til at udvikle barnets finmotorik ved at stable dem ovenpå hinanden. Herudover kan de små dyr med sikkerhed komme med i badet, hvor de kan flyde oven på eller klæbe til den fugtige væg, hvilket også faldt i god jord hos børnene. 

Nytteværdi: MEGET GOD – De to store Nordiske Animal dyr samt æsken har været populær for vores børn herhjemme. De bliver ofte leget med hver for sig eller sammen og bliver flittigt brugt hver dag. Alle børn bør have tumlelegetøj.

Holdbarhed: GOD – Under vores testperiode, på otte uger, har vores børn flere gange været hårdføre, men udover mindre mærker og brugsspor, fremstår alle produkter i god kvalitet. 

Pris: MEGET GOD – 1095 kr. for de store dyr, kan godt lyde dyrt, men taget i betragtning, at de kan bruges i mange år og i flere aldersgrupper samt at det kan gå i arv, synes jeg, at det er en fair pris. 

Kvalitet: MEGET GOD – CE-mærket og uden skadelige stoffer. EVA skummet har en lækker, blød kvalitet, men har også en ulempe ved at det tiltrækker støv. Heldigvis er det super nemt at gøre rent med fugtig klud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Blomsten, Det blå blad og Fuglen fra Units Danish Design