TEST af FLEXA NOVA Juniorseng – Testfamilien
TEST af klapvognen City Elite 2 Opulent Black fra Babyjogger Scandinavia

TEST af FLEXA NOVA Juniorseng

Vores tester Christine har sammen med hendes datter Vega på 5 år testet juniorsengen NOVA med tilhørende madras og sengetøj, som er en del af FLEXAs nye kollektion.


Christine fortæller:
“Vi har modtaget den flotteste, tidsløse og FLEXA Nova juniorseng i farven “oak”. Derudover en tilhørende madras og sengetøj”

Nova juniorsengen har bløde afrundet kanter, med hovedgærde og fodgærde. Den er enkel men de små detaljer opdages alligevel, så som fine afrundede ben. Sengen fåes i to farver: Creme og Oak. Materialet er krydsfinér m. eg finér MDF.

Juniorsengen er fremstillet af FSC™-certificeret træ og er en del af FLEXA Nova-kollektionen – en serie af fleksible børnemøbler, der er designet af den prisvindende designer Charlotte Høncke.

Sengen måler B 73,2 cm H 58 cm L 153,2 cm og anbefales fra 3+ år. Der kan tilkøbes madras, som er lavet af en todelt skumkerne, som giver barnet en behagelig søvn. Under betrækket er der et vådliggerlagen, der kan lynes af og på. Betrækket kan ligeledes lynes af og på og maskinvaskes. Den er selvfølgelig OEKO-TEX® STANDARD 100.


Sengesættet DAWN fåes i tre forskellige farver. Vi har valgt Warm Grey, som passer godt til sengen. Sengesættet er dejlig blødt og fremstillet af 100% bomuld. Det er let og luftigt. Der er ingen lynlåse, knapper eller anden lukkefunktion udover “kuvert” lukning. Dette kan jeg godt se fordelen i, men da Vega åbenbart karter noget rundt, når hun sover, er dynen en del gange røget ud af sengebetrækket. Jeg ville derfor have foretrukket en knap eller lynlås. Kvaliteten er vanvittigt lækker!

Det formsyede lagen er ligeledes i 100% bomuld, lækker kvalitet og sidder godt på madrassen med elastik hele vejen rundt.

Vega er lige fyldt 5 år og har indtil nu sovet i en “Lille Per seng”. Den har som bekendt den høje kant og fylder en del. Da Vega skulle have nyt værelse, var det et oplagt tidspunkt at skifte til en juniorseng. Jeg var spændt på, om det ville være et problem, at sengen ikke havde en “sengehest” eller anden kant, så hun kunne falde udover. Den tvivl kom mig til gode, da hun ikke en eneste gang er faldet ud. Hun synes selvfølgelig selv, at hendes seng er virkelig sej, da den minder om hendes større søskendes senge.


Jeg er virkelig fan af kvaliteten – bl.a. er lamellerne under madrassen ikke, som man kender dem (på en lang række, man ruller ud). Her er der i stedet nedfræset plads til hver enkelt lamel. De afrundede kanter er SÅ bløde, og designet er bare yndigt! Sengen er enkel, men en god kontrast til alt andet, som normalvis er at finde på et børneværelse af farverigt legetøj mm. Vi har valgt at have et par kasser under sengen til opbevaring af legetøj, så det er der plads til.

Sengen kan faktisk købes som tremmeseng og senere hen bygges om til denne juniorseng med et “ombygningssæt“. Virkelig smart! Jeg elsker ting, som kan vokse med barnet, så man mindsker overproduktion/mere produktion.


Den samlede vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Sengen kan “vokse” med barnet. Den gode kvalitet, stabilitet og tidsløse design gør, at sengen kan gå i arv til yngre søskende.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er i top! Lækre, stabile materialer ved sengen. Ligeledes ved madras, lagen og sengesæt – virkelig lækre valg af materialer.

Pris: GOD – NOVA juniorseng 3.599,- Madras 1.199,- DAWN sengetøj 519,- Formsyet lagen 219,-. Fair priser for god kvalitet. Det er ikke en billig løsning, men jeg synes, man får, hvad man betaler for. Som sagt har man én seng, som kan bruges i mange år, som aldrig går “af mode”, og som barnet samt evt. søskende kan have glæde af i mange år.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af klapvognen City Elite 2 Opulent Black fra Babyjogger Scandinavia