TEST af Kragerup Go High børnebaner – Testfamilien
TEST af Etly Klarborgs sommerkollektion Dansk Sommer

TEST af Kragerup Go High børnebaner

Vores testere Anne-Louise og Nanna, har sammen med deres familier, besøgt Kragerup Go High og deres nyhed “Børnebaner for 4-6 år”. Her kommer deres anmeldelser: 


Anne-Louise og hendes familie bestående af Michael, Silje (10 år), Isak (8 år), Vitus (7 år), Elin (5 år) og Bille (knap 3 år) har testet Kragerup Go Highs nye klatrebaner til børn fra 4 år.

Anne-Louise fortæller:

Vi har allerede før været på besøg i Kragerup Gods’ aktivitetspark “Kragerup Go High” med stor succes. Børnene elsker stedet og glædede sig helt vildt til, at vi skulle afsted. Sidst vi var dér, var det kun Silje, der var gammel og høj nok til at prøve klatrebanerne, så de 4 ældste var ekstra spændte på at skulle prøve klatreparken denne gang.

Vi ankom ca. 9.30 og blev taget imod en instruktør. Vi fik vores armbånd på, som gav adgang til både Go Bounce (trampoliner/net i træerne), Go High (klatreparken) og Fodboldgolf. Kl. 10 skulle vi stå klar til instruktion sammen med en masse andre. Instruktøren forklarede grundigt, hvordan man tager sele på, hvordan reglerne er ude på banerne, og så gennemgik han sikkerheden og forklarede de forskellige forhindringer, man stødte på.

Før man fik “go” til at gå afsted på egen hånd, skulle selerne tjekkes, og instruktøren skulle se, at alle kunne finde ud af at sikre sig og tage en tur på den lille svævebane. Elin (5 år) havde virkelig glædet sig, men hun syntes selen var tung at stå med under instruktionen, og selvom instruktionen er vigtig, så er den også en smule lang for de små, og der er rigtig meget information at tage ind.

Elin tog selen af og opgav i første gang at komme op at klatre. De andre fik godkendt seler og svæv, og så var de ellers igang.

De fik hurtigt styr på de 3 karabinhager i selen og var skarpe til at sikre sig selv rigtigt. På de første to baner (de nye børnebaner) var forhindringerne ikke så udfordrende og knapt så høje (lyslilla bane kommer op i 1,5 meters højde, og mørklilla bane når kort op i 8 meters højde). Helt perfekt til de små og til at komme igang med dagen. Børnene osede af stolthed, når de klikkede karabinhagerne på og selvsikkert tog de første svæv.

Senere fik Elin også selen på igen og trods hendes kun 5 år, kunne hun også selv sikre sig og gå rundt på banen. Elin måtte kun prøve de to baner, og hun drønede dem igennem mange gange.

Vitus, Isak og Silje fik også prøvet lysegrøn bane, som stadig er for begyndere i 7 meters højde, men som er længere og lidt mere udfordrende, og så har den et svæv på knap 100 meter hen over søen. De var mega seje og tog den flere gange. Den mørkegrønne bane tog Silje og Vitus sammen med deres far, og den bød på lidt flere udfordringer. Denne bane når en højde på 8 meter, og selvom niveauet hedder “let”, så var det en længere bane på 800 meter og med 11 forhindringer undervejs. Derudover havde den et svæv over søen på 110 meter.

Silje nåede også den lyseblå bane sammen med Michael, og her blev de lidt mere udfordret. Banen hedder “øvet” og foregår i 12 meters højde. Den har en del forhindringer undervejs, som er en del mere udfordrende, og så er der flere svæv. Silje var ikke til at stoppe og ville egentlig gerne have prøvet flere af de andre baner. Men med 5 børn der alle skulle have hjælp og kun en voksen med op i trætoppene, så blev det svært at nå det hele.

I mens de “store” var oppe og klatre, prøvede jeg Go Bounce med Bille og Ellin. Go Bounce består af net trampoliner oppe i trætoppene i 2-8 meters højde. Man løber henover søen og rundt i skoven med skøn udsigt. Herfra kan man også se udover klatreparken og de svævende klatrere.

Elin og Bille var begge ret nervøse i starten og gik forsigtigt, men inden dagen var oppe foregik det i løb, og der blev hoppet rundt. De andre børn nåede også flere ture i Go Bounce, og der blev konkurreret i, hvem der hurtigst kunne nå til tops.

Frokosten blev nydt i lysningen, hvor vi fik serveret de lækreste pizzaer fra Kragerups køkken. Børnene havde dog travlt med at få spist, så de kunne komme tilbage til deres aktiviteter.

Det var virkelig fedt at se, at børnene var så gode til at sikre sig og havde styr på det hele. De var gode til at hjælpe hinanden og kunne derfor også prøve nogle af banerne selv. Elin tog turen selv i de lilla baner flere gange, mens jeg bare stod på jorden. Og Silje, Isak og Vitus tog den lysegrønne sammen uden voksen flere gange. Deres selvtillid var virkelig i top.

I mens de store klatrede, nåede Bille, Elin og jeg også at snuse lidt til fodboldgolf. Det er en virkelig smuk bane med sø, masser af blomster og godt view med svævebanerne henover hovedet. Bille og Elin nåede de første 2 huller, og så gik der mest leg i den.

Vi nåede også en is, inden vi tog hjem og gik en tur hen til godset og kiggede. Vi kørte derfra kl. 19 godt trætte efter en fantastisk dejlig dag i trætoppene.

Det var super fedt med Kragerups tilføjelse af børnebanerne, som gør, at man nu i endnu højere grad, kan bruge en hel dag sammen som familie. Jeg frygtede, at det ville være for svært for de små at skulle sikre sig selv med karabinerne, men det gik virkelig fint, og de var meget sejere, end jeg lige troede.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi/nytteværdi: MEGET GOD – Vi havde en skøn dag og fik oplevet en masse. Børnene var stolte, fik rykket grænser, og man kunne se, hvor stolte de store blev, når de samarbejdede og hjalp deres mindre søskende. Der er rigtig meget at prøve, så man skal sørge for at have hele dagen.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er pænt og rent og sikkerheden er i top. Instruktionen er grundig, og man kan altid få fat i instruktører undervejs, hvis man har problemer med en forhindring. Vitus nåede ikke helt over på den anden side ved et svæv og fik hjælp fra en instruktør. Der er også nødstiger undervejs et par steder på ruterne, så man kan kravle ned før banen egentlig er slut, hvis det bliver nødvendigt.

Pris: MIDDEL/GOD – Priserne er forskellige alt efter, hvad man vil prøve . Vi havde fri adgang til Go Bounce, Go High og fodboldgolf, hvilket for en familie i vores størrelse koster 2100 kr. (børn under 4 år er gratis, 300 kr. pr. barn over 4 år og 450 kr. pr. voksen). Det er rigtig mange penge, men det er virkelig også en fed oplevelse at få sammen som familie. Man rykker grænser, samarbejder og har en hel dag sammen i de fedeste omgivelser.

 


Vores tester, Nanna, og familien bestående af Phil, Alma (9 år), Lily (7 år) og Noah (2,5 år) var inviteret til at prøve Kragerup Go Highs nye klatrebaner til børn fra 4 år. 

Nanna fortæller:

Vi har været på Kragerup flere gange, og børnene elsker det! Vi ankom til instruktion kl. 10, hvor en instruktør grundigt forklarer og viser, hvordan man tager sele på og viser, hvordan sikkerhedsudstyret virker. 

Selve instruktionen foregår på et hold, og man skal forberede sig på, at det tager noget tid. Det er samme instruktion uanset om, man kun skal på børnebanerne eller rundt på de teknisk svære, så det skal man lige forberede sine børn på. Og instruktionen er vigtig at få!

Lily har ikke været i trækronerne endnu, men i år prøvede hun at samle mod, kom i selen og var med til instruktionen. Desværre svigtede modet, da selen var ubehagelig at have på – eller også var det bare en undskyldning, men undervejs blev hun nysgerrig, og jeg spår, at hun er klar på en tur næste gang 😉 Vi erfarede hurtigt, at det havde været en god idé at være en voksen pr. barn, så alle børn kunne få hjælp og følges med en voksen rundt. 

Alma var max klar, og hende og jeg prøvede sammen de nye klatrebaner, som er enkle og sjove for de yngste. Alma har prøvet banerne før, og hun havde med det samme styr på de tre forskellige karabiner, som man har på sig. Jeg var lidt mere utrænet både med udstyret og med højderne, så jeg havde det rigtig godt med de nye baner, som er knapt så højt oppe som de andre baner og knapt så teknisk svære. 

Imens hyggede Lily og Noah sig i nettene oppe i trækronerne i Go Bounce. Det er sjovt og lidt grænseoverskridende for både store og små at hoppe rundt deroppe og kigge nede på søen og på de svævende klatrere. 

Til frokost nød vi Kragerups hjemmelavede pizzaer, som selv for garvede Italien-fans virkelig imponerede! 

Vi sluttede dagen af med en velfortjent is i solen. 😊 

De nye baner åbner op for, at hele familien i endnu højere grad kan have en fed dag sammen. Udover Go High og Go Bounce er der også mountainbike-spor, kanosejlads, fodboldgolf og legeplads.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi/nytteværdi: MEGET GOD – Pigerne havde nogle fede timer, men man skal sætte hele dagen af, så der er tid til at samle mod og prøve det hele.

Kvalitet: MEGET GOD – Vi oplevede en meget grundig introduktion og mulighed for hjælp undervejs, hvis noget drillede. 

Pris: MIDDEL/GOD – Priserne varierer alt efter, hvad man vil prøve. En familie som vores med fri adgang til Go Bounce, Go High og fodboldgolf koster 1500 kr. (børn under 4 år er gratis, 300 kr. pr. barn over 4 år og 450 kr. pr. voksen). Det er mange penge, men samtidig er det også en virkelig fed måde at være sammen på. Sammen får man overskredet grænser, og man må benytte aktiviteterne i hele åbningstiden.  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Etly Klarborgs sommerkollektion Dansk Sommer