Nomi mini – bøjle – Testfamilien
Armbånd fra Svane & Lührs

Nomi mini – bøjle

Vores tester Christina har testet en Nomi hignchair med Nomi mini bøjlen på.

Christina fortæller:

?Vi har haft fornøjelsen af at teste en skøn Nomi-stol fra Evomove.

IMG_8349

Jeg vil starte med en sjov, lille historie. Jeg var på arbejde, da min mand skrev og fortalte, at vi havde modtaget stolen med posten, og nu havde han samlet den. Han sendte mig et billede, hvortil jeg ringede op og fortalte ham, at han havde samlet den forkert. Han var meget uforstående, idet han havde samlet den efter den meget fine samlevejledning, og at den så ud som den, der var foto af på kassen, den kom i. Jeg troede ham ikke, lagde på og måtte straks google den. Jeg mente, at han havde byttet om på sædet og fodpladen, men måtte erkende, at han havde ret. Jeg kunne dog ikke umiddelbart se fordelen ved, at fodpladen var så stor. Det har så sidenhen vist sig at være ganske genialt, da der jo er enormt god plads til at kravle op i stolen på. Yderligere er der på fodpladen både plads til hænder og knæ, samt at når barnet sidder på stolen, er det umuligt for barnet at få fødderne ud over fodpladen. Det vil sige, at den ergonomiske korrekte siddestilling med godt fodfæste opnås. Jeg er vildt begejstret!

Stolen er smuk. Jeg er personligt vild med det minimalistiske design samt kombinationen af træ og plast,og at man har muligheden for at skabe ?sin helt egen? børnehøjstol, der passer til hjemmets indretning. Sæde, fodplade og ben findes nemlig i syv forskellige farver, som kan kombineres med en stamme efter eget valg blandt forskellige trætyper. Vi har herhjemme valgt en stamme i trætypen white oak samt plastdelene i hvid, og det passer perfekt herhjemme.

image13-3

Vores yngste søn Andreas er 1 1/2 år og første tester på stolen. Vi har til ham benyttet den tilhørende bøjle, som meget nemt kan tages af og på med håndkraft. F.eks. skulle Gry, Andreas? kusine på 2 1/2 år, låne stolen den anden dag, og vi klikkede nemt bøjlen af, samt skruede fodpladen en smule ned. Jeg er vild med, at indstillingen af højde på sæde og fodplade sker helt uden værktøj. Stolen tilpasses meget nemt nøjagtigt efter barnets vækst og sikrer, at barnet altid sidder optimalt. En sidste ting, som jeg synes er et plus for stolen, er hjulene på stolens bagerste ben. De øger nemlig sikkerheden mod, at den vælter bagover, hvis barnet stemmer benene mod bordet. Ydermere synes jeg, at det er bekvemt, når man flytter rundt på stolen. Den vejer også kun knap 5 kilo og er meget lettere end de fleste børnehøjstole. Til sidst er den bare virkelig let at gøre ren, især faderen herhjemme sætter stor pris på det 😉

image16-2

Nicklas, vores søn på 8 år, har også brugt stolen; dog ikke så meget i testperioden som først antaget ville være aktuelt, udelukkende af den grund, at vi simpelthen har været alt for glade for den som højstol til Andreas. Nicklas har muskelsvind, og har derfor brug for ekstra god ergonomisk støtte. Han har til dagligt både herhjemme og i skolen en stol, som ergoterapeuterne i kommunen har fundet til ham, hvor i han sidder rigtigt med optimal støtte. Da Nomi-stolen var indstillet til Nicklas, spurgte vi ham, om den var god, og det syntes han bestemt. Den var god i ryggen og nem at komme op på, netop pga. den store, brede fodplade. Nomi-stolen ville for Nicklas være et rigtig godt alternativ til hans to andre stole, f.eks. ved vores spisebord i køkkenet, så vi ikke behøver at tage den anden frem og tilbage gennem huset ved hvert måltid. Så måske vi er nødt til at eje minimum to af disse skønne stole.?

image4-11

Alle vores tests på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god. Nomi benyttes af barnet helt fra fødslen og frem til teenageårene. Til den nyfødte findes Nomi Baby, som er en skråstol, der kan indstilles trinløst til forskellige positioner, som kan bruges frem til omkring 6 måneder. Jeg ville personligt selv elske, at baby kan komme med til bords i stedet for at ligge på f.eks. gulvet. Når barnet kan sidde selv, afmonteres babyindsatsen, og der påsættes i stedet sæde, fodplade og bøjle. Bøjlen kan nemt tages af og på med håndkraft, ligesom indstilling af højde på sæde og fodplade sker helt uden værktøj. Det er i øvrigt trinløst, så stolen kan tilpasses nøjagtigt efter barnets vækst.

image5-9

Holdbarhed: Meget god. Du kan ikke se, at der dagligt sidder et lille madmonster i stolen, som både spilder karrysovs og lasagne. Plastsæderne tager ikke imod farven, som f.eks. træ gør, og den lille fyr kan heller ikke lave mærker i sædet med sin gaffel, hvilket han ellers forsøger ihærdigt på.

image11-4

Pris: God. Prisen for en Nomi-stol starter ved 1499,- kroner, svarende til basisstolen. Denne kan suppleres med forskellige tilkøb såsom babyindsatsen Nomi Baby til 899,- kr. og børnebøjlen Nomi Mini til 249,- kr. Sidst men ikke mindst kan man for 349,- kr. købe en pude til stolen. I forhold til stolens kvalitet, nytteværdi og holdbarhed i betragtning, er det en rigtig god pris, som jeg tror på mange vil investere i for at få et gennemarbejdet produkt og opnå god ergonomisk siddekomfort til deres barn.

Kvalitet: God. Da de håndtag, som bruges til at ændre på sædehøjden, skulle samles, var det vigtigt pga. gevindets udformning at være meget påpasselig med at skrue bolten på, for ikke at ødelægge gevindet. Derudover synes Nomi-stolen at være indbegrebet af god kvalitet.

image7-8

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Armbånd fra Svane & Lührs