Test af OralB 9000S eltandbørste – Testfamilien
Testfamiliens julekalender 20. december

Test af OralB 9000S eltandbørste

Vores testere Pia, Linda, Rikke og Julia har hver især testet en OralB Genius 9000S eltandbørste.

Pia fortæller:
“Den bedste tandbørste jeg til dato har prøvet!”

Mit førstehåndsindtryk af tandbørsten da jeg fik den i hånden, var at den var virkelig flot og dejlig let og havde et godt greb med en gummibelægning.

Tandbørsten som bliver leveret i et flot etui som sagtens kan tåle at ligge fremme på badeværelset, virkelig et plus.
img_3332

skaermbillede-2018-01-02-kl-11-42-51

Jeg var meget overrasket over hvor mange dele der fulgte med i kassen sammen med tandbørsten, da det virkede lidt uoverskueligt. Når jeg læste omkring hvor meget den kunne, virkede det virkelig smart men allerede der tvivlede jeg på om jeg overhoved ville få brugte alle de funktioner som tandbørsten kunne. Jeg skulle hvertfald sætte mig ned og læse tingene igennem inden start.

Jeg har i efterhånden mange år brugt Oral-B el tandbørster, da en eltandbørste er mere effektiv end en manuel tandbørste og fremmer god mundhygiejne – Men denne her Oral-B GENIUS Rose Gold er virkelig god. Jeg har oplevet en meget grundig rengøring af mine tænder når jeg har brugt Oral-B GENIUS rose gold.

Har du brug for at låne penge til din el tandbørste? Så sammenlign hurtigt tilbuddene med Matchbanker.dk

Via en app på min smartphone, kan jeg registrere min tandbørstning og give mig real-time feedback mens jeg børster tænder. Appen var gratis og nem at finde ud af.

Dog er jeg er typen som ikke tager min mobil med på badeværelset, og derfor har jeg ikke fået udnyttet alle de funktioner der er muligt, men blot benyttet mig af standard funktioner. Nogle virkelig gode standard funktioner.
img_3336Oral-B GENIUS Rose Gold er udstyret med Position Detection-teknologi, der ved hjælp af mobiltelefonens kamera aflæser, hvilke områder i munden man har børstet. Det betyder, at man bliver guidet til at komme omkring alle børsteflader. Jeg har ikke udnyttet denne funktion, dog synes jeg den lyder virkelig smart men jeg har ikke følt et behov for at udnytte denne funktion.

Jeg har brugt eltandbørsten morgen og aften i hele testperioden og er virkelig fan af at den hjælper mig med at passe på mit tandkød da tandbørsten har en indbygget tryksensor.

Den tredobbelte trykkontrolsensor hjælper med at beskytte tandkødet mod overbørstning. Tandbørstens SmartRing lyser op, og pulseringerne bliver langsommere og stopper herefter, hvis jeg børster for hårdt.

Tandbørsten har et tungerensningsprogram, som jeg er ret vild med. Jeg har altid børstet min tunge, men synes det er smart at der er lavet et decideret program til denne slags.

Tandbørsten har flere forskellige indstillinger, som justerer på hastigheden og intensiteten. Jeg synes dog det er upraktisk, at man kun kan skifte indstilling imens tandbørsten kører.

Jeg er ret vild med, at der medfølger forskellige udskiftelige børstehoveder, 3D White-børstehovedet, som hjælper med at fjerne misfarvninger ved hjælp af sin polerkop, så man får hvidere tænder fra dag ét. Jeg har brugt dette hoved i testperioden, men kan ikke se med mit blotte øje om mine tænder er blevet hvidere.

Eltandbørster har en indbygget timer, hvilket stimulerer til at børste tænder tilstrækkeligt længe til, at de bliver rigtig rene. Denne funktion er ret smart, hvis man børster tænder mens man er lidt træt, og glemmer hvor længe man har børstet.

Jeg er vild med at etuiet til tandbørsten, både er opbevaring men også fungere som oplader til tandbørsten, og så er den smart når man skal ud og rejse hvor den er virkelig praktisk. etuiet tandbørsten opbevares i kan både oplade selve tandbørsten men også min iphone.

Oral B lover ekstra lang batteritid på Oral-B Genius Rose Gold og det må man sige de lever op til. Jeg har oplevet længere batteritid på denne eltandbørste end på mine tidligere Oral-B tandbørster. Virkelig et stort plus for mig. Batteriindikatoren er praktisk.
img_3337 img_3341Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD,

GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Virkelig den bedste tandbørste jeg har prøvet. Og hvis man sætter sig ind i alle de funktioner som tandbørsten har, tror jeg endda man får endnu mere glæde af den.

Holdbarhed: MEGET GOD – Fra tidligere Oral-B eltandbørster ved jeg at det er et holdbart produkt, men særligt den forbedrede batterilevetid er virkelig god på netop denne eltandbørste.

Pris: MINDRE GOD – Vejledende udsalgspris for Oral-B GENIUS Rose Gold eltandbørste er 2699,- kroner. Personligt synes jeg der er mange penge for en tandbørste, og især når jeg ikke får brugt alt det tilbehør som følger med. Men til gengæld er det den bedste tandbørste jeg har prøvet til dato.

Kvalitet: MEGET GOD – Fra man får den i hånden første gang til første gang man børster med den, kan man mærke at det er god kvalitet man har at gøre med.


Linda fortsætter: “Jeg har i mange år “bare” brugt en helt almindelig tandbørste så jeg var derfor meget spændt på at skulle prøve den nye OralB Genius 9000S eltandbørste.

Da jeg åbner pakken “skriger” tandbørsten bare luksus lige op i mit hoved.
billede-1-3billede-2-3
Den er så fin i farven RoseGold og designet er virkelig lækket.

Pakken indeholder:

 • En oplader
 • Håndtaget/tandbørsten
 • Ledning
 • Børstehovedopbevaring
 • Smartphoneholder
 • 4 børstehoveder
 • Rejseetui
 • Brugermanual

billede-3-2Udover at være mega flot i designet er den også mega “klog” da den er udstyret med Bluetooth teknologi hvilke betyder at den via Bluetooth kan samarbejde med ens smartphone og der findes en app både til IOS og Android som gratis, og som nemt og hurtigt kan downloades.

App’en er yderst brugervenlig og man bliver guidet fint fra start.

Man kan feks. vælge hvilken farve man ønsker tandbørsten skal lyse, her valgte jeg pink.

Man kan indstille den så den er opmærksom på. hvis man fra sin tandlæge har fået besked på visse områder skal børstes ekstra grundigt så hjælper den dig med at huske at det.

Hvis man blot indstiller alt så skal man slet ikke tænke for det gør tandbørsten og app’en for dig – virkelig mega smart syntes jeg.

Der medfølger 2 års garanti men denne kan faktisk forlænges til 3 år.

OralB Genius 9000S har klinisk dokumenteret 3D-rengøringsteknologi. Den roterer og pulserer for at nedbryde og fjerne op til 100% mere plak end en almindelig manuel tandbørste gør og så har den 6 børsteindstillinger.

1: Pro Clean (dybderengøring)

2: Daglig rengøring

3: Tandkødspleje

4: Blød

5: Hvidgørende

6: Tungerengøring

Det smarte rejseetui er lavet så genialt så man kan oplade både eltandbørsten og smartphone på samme tid.
billede-4-2billede-5-2Batteriet er et Li-Ion batteri som gør at tandbørsten oplades hurtigere og holder længere. En fuld opladning kan holde op til 60 minutter og det har passet i alle mine testforsøg.

Alle tandlæger anbefaler vi børster vores tænder mindst 2 minutter morgen og 2 minutter aften hver dag og her hjælper eltandbørsten/app’en med at holde styr på at du overholder tiden samt at man ikke trykker for hårdt da der er en tryksensor som lyser op og lyden på tandbørsten ændres hvis man kommer til at trykke for hårdt.

Virkelig smart syntes jeg da flere ofte får børstet for hårdt.

Den holder også øje med ens børsteteknik, altså om man børster godt nok og om man kommer rundt i hele munden.

Hvis man benytter eltandbørsten uden at bruge app’en vibrerer den et par gange hver gang man har børstet i 30 sekunder så man hele tiden har styr på hvor længe man har børstet og når der er gået 2 minutter “fortæller” den det igen ved at vibrerer på en anderledes måde.
billede-6Selve mærket OralB kender mange og der er flest tandlæger verden over som benytter netop OralB.

Dennne model Genius 9000S vandt bedst i test i oktober 2017 og det forstår jeg altså godt.
billede-7Mine tænder føles MEGET mere rene og flere har faktisk kommenteret på mine tænder og spurgt om jeg har bleget dem fordi mine tænder synes mere hvide.

Jeg kan kun anbefale at anskaffe en elektrisk tandbørste fra OralB.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: – MEGET GOD: Alle mennesker skal bruge en tandbørste og efter min test af denne eltandbørste kan jeg godt forstå tandlæger anbefaler elektriske tandbørster.

Holdbarhed – MEGET GOD: Jeg har testet eltandbørsten i over 1 måned og alt ser stadig ud som nyt og batteriet virker stadig som helt nyt.

Pris – MINDRE GOD: Jeg syntes prisen på 2699kr er ret dyrt. Ikke i forhold til hvad eltandbørsten kan men i forhold til at jeg ikke tror ret mange vil bruge så mange penge på en eltandbørste. Den er ultra lækker og vi snakker en eltandbørste med mange brugbare og lækre tekniske egenskaber så prisen er naturligvis også nødt til at være høj, jeg har dog fundet den på tilbud til omkring 1500kr blot ved at søge på Google.

Kvalitet – MEGET GOD: Kvaliteten er i top, designet er så lækkert og man er ikk et sekund i tvivl om at det er kvalitet.


Rikke beretter:
“Jeg modtog pakken fra Oral-B og blev med det samme begejstret over alle de features der tænkt ind i tandbørsten.”

img_0925

I pakken medfølger der en tandbørste, 4 børstehoveder, lithium-ion-batteri, rejseetui med usb-opladning og en smartphoneholder. Jeg er især vild med rejseetuiet hvor der er indbygget USB-oplader, som gør det nemt at tage med på rejsen og som også er ret pænt.

img_1491img_1493

Tandbørsten kan kobles op med en App, som hjælper dig med at opnå den optimale børstning. Den beskytter dit tandkød og sørger får helt rene tænder. Den advarer dig når du trykker for hårdt ved hjælp af trykkontrol der reducerer børstehastigheden og den fortæller dig hvor længe du skal børste. Der ud over kan den holde strøm i op til 12 dage på en opladning.

img_0920

Jeg har altid gået lidt udenom el-tandbørster da jeg synes de var lidt for besværlige og skulle stå til opladning konstant. Jeg må indrømme, at jeg har fået et lidt andet syn på el-tandbørster efter jeg har prøvet Oral-B Genius 9000N. Det er skønt at den holder strøm så længe at jeg kan tage på ferie i en uge uden at skulle lade den op under vejs.

Det bliver dog ikke hver dag jeg benytter mig af app funktionen, men den er god at have til lige at tjekke om man børster korrekt en gang i mellem. Jeg vil helt sikkert også bruge den på min søn når han bliver lidt ældre.
img_0848

I dette tilfælde bliver vurderingen :

Nytteværdi : GOD – Det er en super fin tandbørste med mange gode nytteværdier.

Holdbarhed : RIGTIG GOD – Den kommer til at holde mange år ud i fremtiden med hjælp fra det geniale etui der følger med.

Pris : GOD – Prisen er i den lidt dyre ende, men du får virkelig mange funktioner for pengene.

Kvalitet : MEGET GOD – Kvaliteten er lækker og pæn.
_______________________________________________________________________
Julia afslutter:
“Vi har gennem de sidste uger fået lov til at være med på det hold, der skulle teste Oral-B Genius 9000s Rose Gold elektriske tandbørste.”

image1-1

Genius 9000 er den nyeste model, en revolutionerende model, der har så mange forskellige funktioner og anvendelsesmuligheder, at man til tider glemmer, at det er en tandbørste. Farven rose gold er ny og kommet ud på markedet her op til julehandlen. Hvis man skulle have sin tandbørste til at stå fremme, så gå efter denne. Smukkeste farve der passer ind i et moderne hjem.

image2
Modellen kommer med forskellige børstehoveder – de er blide ved tandkødet, renser imellem tænderne samt gør dine tændere hvidere fra dag til dag. Derudover har selve tandbørster også forskellige funktioner, alt efter om du skal børste dine kindtænder, hvor den børster hårdere, din tunge, dine fortænder mm. Hvis man har ømme tænder eller skal skåne sit tandkød nogle steder, så er det rart, at man kan styre hastigheden og hårdheden samtidig med at man ved, de alligevel bliver børstet ordentligt.
Tandbørster advarer også en om, hvis man børster for hårdt – den begynder at lyse rødt, så man ikke er i tvivl om, at man skal trykke blidere.
Men, noget af det smarteste ved denne tandbørste er den medfølgende app, man henter ned.
image3
App’en har så mange seje funktioner. For det første tager den tid på din børstning, den holder øje med, hvordan du børster dine tænder. På den måde kan man være til at holde øje med, om man børster alle tænder godt nok, om man følger tandlægernes anbefalinger mm. Det er altså smart.
Faktisk er Oral-B genius 9000 serie også blevet nummer et i bedst i test. I testen har der været fokus på at fjerne plak, forhindre plak og at forbedre tandkødets tilstand. Og i alle tre dele klarede tandbørster sig bedst.
image4
Rent teknologisk kan det heller ikke fås bedre. En ladning holder op til 12 dage. Der medfølger etui med tilhørende lader (din telefon kan også oplades samtidig). Der medfølger også en holder til den telefon, en holder der kan sættes på spejlet (se tidligere billede).
Vi har været meget tilfredse med tandbørsten. Den er simpelthen med til at lette børstningen, da man kan følge med i alverdens ting på en app. Vores pige er vild med at børste sine tænder selv, og moderen er vild med, at børstehovederne nemt kan skiftes, så den kan bruges af os begge. Vi har hver vores lille ring (forskellige farver), så vi kan holde øje med hvis børstehoved, det er.
Og jeg kan sagtens mærke forskel på de tre uger, vi har testet indtil videre. Mit tandkød er ikke længere så ømt nogle steder.
Nytteværdi: Meget god. Den er helt enkelt fantastisk. Den har så mange anvendelsesmuligheder.

Holdbarhed: Meget god. En opladning holder 12 dage, den virker holdbar og stabil.

Pris: God. Prisen er lidt til den høje side, den koster 2600 kr. i udsalgspris.

Kvalitet: Meget god: Holdbar, robust og solid.


 

1 kommentar

 • Eva P

  Jeg har en gammel Oral-b tandbørste herhjemme og har flere gange tænkt på om man burde have en af deres nyere modeller – men været i tvivl om det kunne betale sig. Da de jo lidt dyrere. Men Efteling Jeg har læst denne test er Jeg sikker på at det godt vil kunne betale sig at købe en ny og bedre Oral-b tandbørste og deres Rosegold vil nok blive valget, da den er smuk og har geniale funktioner.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Testfamiliens julekalender 20. december