LEGO Junior Brandvæsenkuffert – Testfamilien
LEGO

LEGO Junior Brandvæsenkuffert

Brandvæsenkuffert 10685 vejl. pris 229,95 kr.

Sættet indeholder: helikopter, brandstation, motorcykel, bål, flammer og to brandmandsminifigurer samt kuffert.

Vores tester Helene har sammen med sønnen Wilbert, 3 år (og 8 mdr.), testet LEGO Juniors.

Kort før testen blev hun anbefalet LEGO Juniors til sin yngste søn af en familie, hvor yngste barn på 4 år havde haft stor glæde af Juniors-serien. LEGO Juniors er udviklet, så de 4-7-årige får en god start med at bygge med den klassiske LEGO-serie på egen hånd.

Læs mere om LEGO Juniors her

Læs mere om brandvæsenkufferten og se en lille video af produktet her

Lige nu kan du deltage i konkurrencen om en brandvæsenkuffert på Testfamilien.dks facebook-side her (vinderen trækkes mandag den 30/11 2015)

Helene fortæller:

“Vi blev rigtig glade for muligheden for at teste LEGO for LEGO. Det er en ære at være med til at teste et så klassisk og gennemprøvet legetøj, som vi i min familie har haft glæde af siden starten af 70?erne. Jeg ved, at det er så længe, da vi stadig har brochurer fra dengang, der forklarer konceptet og ideen bag LEGO. I 80erne byggede jeg og mine søskende ofte med LEGO, og de seneste 12 år har vores egne børn haft glæde af LEGO-produkterne.

Vores yngste søn er for alvor begyndt at lege med ?lille-LEGO?, siden han begyndte i børnehave i marts. På stuen i børnehaven er der nemlig et legehjørne med det ?lille?. Inden har vi holdt vores samling derhjemme uden for rækkevidde inkl. storebrødrenes ting, der var skrøbelige for hans hånd og farlige at putte i munden. I stedet har han haft glæde af LEGO DUPLO, hvilket han stadig har dagligt.

Begejstringen og stoltheden lyste ud af Wilbert, da vi modtog den fine kuffert med LEGO Juniors, som også var hans første byggesæt, der ikke var DUPLO. I sommerferien samlede vi en gammel lastbil, men den kunne han ikke selv bygge. Med LEGO Juniors følger poser med tydelige tal, der viser rækkefølgen. Dem forstår Wilbert godt. Derudover er planen meget nøje med at vise, hvilke dele, der skal bruges, og tydeligt vise, hvilke der sættes sammen, samtidig er figurerne enkle og overskuelige at bygge.

Kuffert 6

Selvom Wilbert er knapt 4 år, kunne han fint læse, forstå og bygge sættet. Jeg måtte hjælpe ganske lidt med det helt finmotoriske, hvor der sættes visir på hjelmen og pande på bålet. Der er gjort meget ud af, at de små dele heller ikke er for små, så lygterne på motorcyklen og helikopteren er fx større end de små runde, der bruges til diverse køretøjer mv. til lidt ældre børn.

Både han og jeg blev helt stolte over successen med at bygge selv. Hvor var han bare glad og begejstret, da brandhelikopteren var færdig. Straks gik han i gang med at slukke ildebrand med helikopterens vandslange. Den hoppede dog af helikopteren nogle gange, og Wilbert bad mig om hjælp til at sætte den på igen. Både forenden og bagenden af helikopteren kan åbnes og her sættes hhv. brandmand eller beholder ind. Alt i alt er der rigtig god leg i sættet, både når der bygges og efterfølgende leges. Man kan også dele byggetiden op, da hver pose giver en færdig figur. Så kan man vende tilbage til at bygge, når der atter er tid og koncentration, hvilket vi gjorde.

Kuffert 8

Den lille brandstation med vejbom og kort er også inspirerende for barnets fantasi. Temaet kender Wilbert fra andre brandkøretøjer og bøger om brandbiler samt filmen Flyvemaskiner 2, der også har lige netop brandslukningshelikoptere, så hans forhåndsviden er også blevet brugt i legen med sættet.

Skal man på besøg eller tur fungerer kufferten rigtig godt. Der er forskellige rum til diverse ting, og ved at skille helikopter og brandstation ganske lidt ad, kan man få plads til sættet i samlet stand. ?
Kuffert 7

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD ? sættet er meget gennemtænkt til de mindste LEGO-byggere af den klassiske størrelse, men i Juniors-udgaven.

Holdbarhed: MEGET GOD ? som med al anden LEGO kan det bruges i årevis og vaskes, hvis det bliver nødvendigt.

Pris: MEGET GOD. Det er en fin pris for mange timers (års) leg og kufferten giver ejerskab og nem opbevaring til ture.

Kvalitet: MEGET GOD ? se holdbarhed, og designet er LEGOs velkendte univers fra LEGO City mv. blot i en nemmere byggeudgave.

Det er første gang, at min rating er MEGET GOD i samtlige kategorier, men af en mor og kvinde, der har indgående kendskab til LEGO, er jeg alligevel overrasket positivt over dette sæts legeværdi endda for et barn, der ligger lige i underkanten af målgruppen.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO