TEST af Cheeme.dk babytøj på abonnement – Testfamilien
Test af Magnetic Tiles 60 stk. (model SE1138) fra Randomshop

TEST af Cheeme.dk babytøj på abonnement

To af vores testere har det sidste halve år, testet babytøj på abonnement fra Cheeme. Her kommer deres anmeldelser.

Trine fortæller:

Cheeme er babytøj på abonnement – kort og godt. Du betaler 449 kr om måneden og får 20 stykker tøj. Stykpris er det jo rigtig billigt. 23 kr for et stykke tøj, der oveni købet er bæredygtigt og af rigtig god kvalitet, er en god deal. Man sparer godt 75%, men det vigtigste er nok den gode samvittighed, man efterlades med. Du bruger tøjet, sender retur og en anden modtager det. Cirkulær økonomi, når det er bedst.

Rent praktisk, så modtager du en boks med tøj, der er fint pakket ind. Der medfølger også en pletfjerner til tøjet, hvis uheldet skulle ske. Du vælger på hjemmesiden, hvilken størrelse, du ønsker, og de udvælger 20 stykker tøj. Når du skal skifte størrelse, så sender du fragtfrit tøjet retur. Du behøver ikke engang at vaske det – det gør de (men det gør man jo alligevel).

Jeg har testet i seks måneder, dvs. fra str. 62-74. Første boks indeholdte en del mega lækkert fra mærket Serendipity, som vi elsker, men også en del – for mig dengang – ukendte mærker. Den første boks jeg modtog, var der en del, der var meget lilla ift. om jeg ville putte Sofus i det. Jeg havde en god kontakt med firmaet, som tog det til efterretning. Allerede næste boks var meget bedre. De to andre mærker, Coodo og Fÿge kids er meget bløde og lækre mærker med samme gode bæredygtige egenskaber og kvalitet som Serendipity. De er dog ikke alle lige min smag med f.eks. hættetrøjer til så små babyer, men det er jo smag og behag.

Jeg har foreslået Cheeme, at man måske selv kunne vælge styles fremover, og det var de også lydhøre overfor.

Den sidste boks derimod, var mere mig. Der brugte jeg lidt flere styles og fandt ud af, at især de kortærmede bodyer fra Coodo er mega lækre og bløde. Det er jo også en god anledning til at prøve nye brands af. Der var en lækker strik med også fra yndlingsmærket Serendipity. 

Jeg bruger en del penge på tøj, men køber rigtig gerne brugt og genbruger fra barn til barn, så vi har haft meget unisex tøj. Det er jeg helt ok med, så længe det ikke er meget lilla/pink til drenge eller græsgrøn til piger – for at være ærlig. Jeg er mest til jordfarver og måske lidt farveforskrækket. Så nogle af de vedlagte styles fungerede ikke helt for os. Det blev dog bedre fra boks til boks, og Cheeme lærer hele tiden fra tilbagemeldinger. Jeg kan også se, at der allerede er tilkommet endnu et fint brand til deres portfolio.

Alt i alt, så må jeg sige, at jeg er vild med konceptet. Det giver så god mening ift. at passe på vores planet, at vi genbruger og lader tøjet cirkulere. Jeg er storforbruger af Børneloppen, men her er tøjet bare i meget bedre stand og igen nøje udvalgt med baggrund i tøjmærkernes sociale og etiske ansvar, så man ved, hvad man giver sine børn på.

Alt det tøj, jeg har modtaget, har været i tip-top stand. Pletfrit og stadig blødt. Det er pænt og på ingen måde slidt. Hvis man selv havde mulighed for at vælge styles, så havde jeg fortsat med abonnementet, men hvis jeg kun bruger 6-7 styles ud af 20, så giver det ikke meget mening. Jeg medgiver hermed mine bedste anbefalinger. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg synes virkelig, at prisen 449 kr for 20 stykker tøj er meget, meget rimelig (hvis man bruger alle stykker tøj).

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Mega blødt og lækkert tøj og nøje udvalgte mærker. Kunne man få endnu et kendt (anerkendt) bæredygtigt brand til, så ville det være endnu federe og højne kvaliteten af “pakkeløsningen” også. Ingen tvivl om, at tøjet er nøje udvalgt. Vi har selv brugt Serendipity altid, og det forbliver bare blødt vask efter vask og holder farve mm.

Pris:  MEGET GOD – 449 kr. for 20 stykker bæredygtigt og nøje udvalgt tøj, der er pænt og rent. 


Anne-Louise fortæller:

Jeg har sammen med min søn Bille testet dette smarte koncept fra Cheeme. Bille er mit 5. barn, og derfor ved jeg, hvor meget tøj man bruger i barnets første år. De vokser som ukrudt, og man når dårligt at bruge tøjet før den næste størrelse skal i brug. Derfor var jeg meget interesseret og spændt på denne test for Cheeme, da jeg kunne se flere fordele i denne abonnementsløsning, som det er.

Cheeme er nemlig babytøj på abonnement, som giver dig kvalitet, tid og besparelser. Alt forarbejdet er lavet, så man skal blot oprette sig og vælge en størrelse. (56, 62, 68, 74, 80). Pakkerne er unisex, tøjet er valgt og vasket, så når du modtager det, er det klar til at tage i brug. Pakken sendes med fri fragt og indeholder 20 stykker basis tøj, så man har en god start pakke. Der vil både være bodyer, bukser, natdragter og trøjer i en tøjpakke. Når barnet er vokset, og man har brug for næste størrelse, så giver man blot Cheeme besked, hvorefter næste pakke bliver afsendt, og man sender den anden tøjpakke retur, igen uden omkostninger. Udover at være nemt, så er det også super godt for pengepungen og miljøet. Ifølge Cheeme sparer man på hver tøjstørrelse omkring 75% af de omkostninger, man ellers ville have, og endnu vigtigere, så sparer man planeten for værdifulde ressourcer.

Cheemes koncept stammer fra ideen om, at man bør genbruge de ting man har i en endnu højere grad, så de kan komme flest muligt til gode og derved begrænser ressourceforbruget i verden. De ønsker at gøre det nemt for børnefamilierne og samtidigt spare tid, penge og ressourcer. Med Cheeme sparer man op imod 4-5 gange værdien af tøjet. Cheeme er skabt med cirkularitet for øje. Derfor ønsker de at udnytte ressourcerne, som tøjet er lavet af, til fulde. Det gøres ved at genbruge tøjet så længe det kan overholde deres skrappe krav om kvalitet, og derefter bliver det sendt videre i cirklen til enten at blive lavet til ny tekstil eller genbrugt i andreforbindelser.

Cheemes kærneværdier er: Bæredygtighed, omtanke og passion. Cheeme har en målsætning om hurtigst muligt at være CO2 positive, og derved bidrage til at trække CO2 ud af atmosfæren.

Tøjet i tøjpakkerne fra Cheeme er kvalitetstøj, der altsammen er 100% økologisk, og som lever op til FN’s verdensmål. Mærkerne er:

  • Serendipity (Serendipity Organics er et dansk familiedrevet brand etableret i 2003. De er bredt anerkendt for deres kvalitetstøj i tidsløst design. Blødt, bevægeligt og skabt til at blive båret af babyer.)
  • Fÿge (Et upcoming brand indenfor bæredygtigt babytøj. De evner at tænke hver eneste detalje ind i produktet med gennemtrængende farver, der er en fryd for øjet.)
  • Coodo (Polsk mærke. På polsk bruger man ‘Coodo’ til at beskrive de små mirakler, der sker hver dag. Deres simplicitet i designet er et sandt mirakel for alle babyer at have på.)

Herhjemme har jeg en forkærlighed for mærket Serendipity, som alle mine børn altid har i garderoben. Det er virkelig lækkert, blødt kvalitetstøj som bare holder. Derfor var jeg særligt glad, da jeg så flere items i kassen af netop det mærke. Det er ingen hemmelighed, at vi har brugt mest af tøjet fra Serendipity, da det er mit favorit mærke. De andre dele er dog også blevet brugt som basistøj. I nogle af tøjstørrelserne har der desværre været ret stor forskel på de tre forskellige mærkers størrelser i tøjet, hvorfor noget har virket meget stort eller småt, og derfor ikke er blevet brugt. Derudover har vi oplevet lidt problemer i, at kasserne er unisex, da flere items i mine øjne har været FOR røde/lyserøde til at jeg ville putte Bille i de stykker tøj. Jeg tror også, at nogle pigemødre ville føle, at der er for mange “drenge” dele, hvorfor jeg synes det kunne være super fedt med mulighed for en neutral box, en pige box og en drenge box. Jeg ved godt at Cheeme måske netop prøver at arbejde ud fra tanken “der findes ikke pige og drengefarver”, men i så fald ville jeg ønske at unisex pakken var endnu mere neutral.

Selvom jeg har denne lille kritik af pakkerne, så synes jeg det har været en fornøjelse at teste Cheeme. Det har betydet meget for pengepungen, været fedt at være med til at passe bedre på miljøet, og så synes jeg det har været dejligt nemt. Jeg ville ønske, vi lige skulle have næste størrelse med også, da jeg netop nu kommer til at stå og mangle alt basis i Billes garderobe.

Cheeme får i hvert fald mine anbefalinger, og jeg synes, det er en super god måde at tænke bæredygtighed på.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: GOD – Man får tilsendt 20 stykker kvalitetstøj, som udgør en god basis for garderoben. Da jeg ikke kunne bruge alle 20 stykker tøj pga. størrelsesforskel eller farve, så har jeg ikke fået det fulde ud af alle 20 stykker tøj.

Holdbarhed: MEGET  GOD – Tøjet er i en god kvalitet, og det sendes retur, når man ønsker næste størrelse.

Pris: GOD – Det koster 449,- om måneden , hvilket jeg synes er en super god pris. Ifølge Cheeme sparer man op mod 75%.

Kvalitet: GOD – Mærkerne er super lækre, og særligt Serendipity er kendt for deres høje kvalitet.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Magnetic Tiles 60 stk. (model SE1138) fra Randomshop