Test af flyverdragt fra Småfolk – Testfamilien
Testfamiliens julekalender 1. december

Test af flyverdragt fra Småfolk

Vores testere Marie, Tessa, Frederikke samt gæstetestere Annamaria og Heidi har sammen med deres børn testet flyverdragter fra Småfolk.

img_8972

Marie fortæller:
“Min søn Magnus på snart 4 år har de sidste par uger haft den store fornøjelse af at teste denne skønne flyverdragt fra Småfolk!”

Når man er 4 år, så har man allerede en mening, og selvfølgelig havde Magnus også sin helt egen mening om flyverdragtens udseende! Da vi var inde og vælge selve flyverdragten på Småfolks hjemmeside var der et skønt udvalg af mønstre/motiver og ikke mindst farver på de forskellige flyverdragter! Jeg har en tendens til altid at vælge ensfarvet til Magnus, men Småfolks hjemmeside var lige noget for Magnus! Jeg må da også selv indrømme, at det er de sødeste prints, man kunne vælge imellem.
Vi dimlede lidt imellem 2 prints – det med pingvinerne og så det med ulvene, men Magnus valgte den med ulvene, da den var “vildt sej!* 🙂 Og igen, jeg må give ham ret!
Vi modtog efter få dage flyverdragten fra Småfolk, som kom med den sødeste lille hilsen i form af et kort og bolcher. Det er bare super god stil af et firma, når de lige sender en lille hilsen med i deres pakker i stedet for en pakke, der bare er sendt afsted som samlebåndsarbejde.
fullsizeoutput_d1a
Med flyverdragten fulgte der også en lille fleecehue med, som desværre var alt for lille til Magnus’s hoved, men hans hoved er også enormt stort i forhold til, hvad der er standarden for hans alder. Men helt klart pluspoint på kontoen herfra for den fine grå hue!
fullsizeoutput_d1c
Magnus plejer tit at være lidt svær at få til at afprøve nyt tøj, men denne gang var der ingen problemer! Han hoppede helt frivilligt i flyverdragten med det samme og ville ud og afprøve den i haven, Lige til info – jeg havde bestilt flyverdragten i 4-5 år, og den er lidt til den store side.
fullsizeoutput_d15

Mit aller første indtryk af flyverdragten var, at den var utroligt let i forhold til, hvor stor den egentlig er! Har afprøvet andre flyverdragter på Magnus i samme størrelse, og de virker meget tungere. Så Magnus, der ikke er nogen sværvægter, kunne snildt bevæge sig rundt i den. Dét har for mig været det største plus ved flyverdragten fra Småfolk!

fullsizeoutput_d10

Derudover er der er vindfang i ærmerne, så der kan ikke komme kold luft, sne osv. op igennem ærmerne.
fullsizeoutput_d13
Der er også gummistropper ved fødderne, der forhindrer bukserne i at glide op. Det er skønt, at de er lavet i gummi, da mange producerer flyverdragter med stropperne i elastik, som lynhurtigt bliver slidt over, når børnene går.
fullsizeoutput_d17
Indvendigt i flyverdragten er der det blødeste fleecefór, der har holdt Magnus dejlig varm. Og som et stort plus er der reflekspipning på ærmer, bukseben og den aftagelige hætte.
fullsizeoutput_d14
Lidt tekniske og meget vigtige oplysninger fundet på Småfolks hjemmeside:
“Flyverdragten er behandlet med Bionic Finish Eco, der er en biologisk nedbrydelig overfladebehandling, som forhindrer fugt i at trænge igennem stoffet. Dog kan overskydende fugt fra kroppen snildt trænge ud igennem stoffet. Stoffet er vandafvisende, smudsafvisende og vindtæt. Vandsøjletrykket er 10.000 mm og åndbarheden er 10.000 g/m2/24t.”
Flyverdragten er blevet afprøvet i nærmest al slags vejr, som dette efterår har budt på – alt undtagen sne og slud selvfølgelig. Den har holdt Magnus  varm i hele testperioden! Der har dog også været lidt lunere efterårsdage, hvor jeg var lidt spændt på, om dragten ville være for varm og at han derfor ville blive fugtig af sved inde under dragten, men det har aldrig været tilfældet, så der kan vi i den grad bekræfte, at det er sandt, hvad der står skrevet på hjemmesiden – at fugten fra kroppen bliver transporteret ud gennem stoffet.
img_8974
Det er aller første gang, at Magnus har haft overtøj fra Småfolk, men bestemt ikke sidste gang! Både Magnus og jeg er vildt begejstrede for flyverdragten, dog nok af forskellige årsager. Magnus er enormt stolt over sin seje flyverdragt med det vilde print på! Det er også skønt for mig som mor, at Magnus er så glad for sin flyverdragt, for så er det ikke nogen kamp at få ham til at tage den på. Desuden er han nem at genkende på legepladsen henne i børnehaven, da der er utroligt mange med ensfarvede sorte og navy flyverdragter. Men Magnus skiller sig ud på en skøn måde med dette print <3
fullsizeoutput_d0f
Men set fra en anden vinkel, så er jeg enormt glad for at flyverdragten er så let og super god i faconen, da den giver Magnus en rigtig god bevægelsesfrihed. Derudover er kvaliteten i top og der er kælet for detaljerne på alle mulige måder! Jeg behøver ikke at tænke på at give ham reflekser på, når de er på ture i børnehaven eller bare ude og gå en tur, da der er “indbyggede” reflekser i syningerne. Vil jeg købe en flyverdragt fra Småfolk igen? Uden tvivl! Jeg har købt flere ting fra Småfolk – blandt andet deres heldragter og bodystockings til babyer, der er i super kvalitet men også med prints, man ikke kan blive andet en glad af at se på. Men de kan dælme også godt lave overtøj til børn!
fullsizeoutput_d11
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien,dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: Nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
Jeg vil give flyverdragten fra Småfolk følgende vurderinger:
Nytteværdi: MEGET GOD. Normalt vil jeg tøve lidt med at tage en flyverdragt i brug på de lidt lunere dage om efteråret, da man kan risikere et barn, der er badet i sved, hvilket på ingen måder er sundt, men flyverdragten er Småfolk er som nævnt tidligere imprægneret helt specielt, så fugt kan uden problemer fordampe. Det er også den oplevelse vi har haft af flyverdragten. Derfor vil man snildt kunne bruge flyverdragten fra primo oktober til marts/april måned.
Holdbarhed: MEGET GOD.Det er svært at vurdere, men at dømme ud fra kvaliteten på selve stoffet og detaljerne – fx. det kraftige gummibånd ved benene til at holde buksebenene nede, så tror jeg helt sikkert, at det er en flyverdragt, der kommer til at holde til mange vintre. Lillebror Christian kommer helt sikkert til at arve den!
Kvalitet; MEGET GOD. Jeg har været meget imponeret over kvaliteten. Den har holdt Magnus perfekt varm og tempereret hele tiden, så flyverdragtens lovede egenskaber fra Småfolk er i den grad blevet overholdt. Jeg har tidligere købt flyverdragter til Magnus fra et andet mærke til 1800kr, hvor kvaliteten har været fuldt ud sammenlignelig med denne fra Småfolk.

Pris: MEGET GOD. Vejledende udsalgspris er hverken super billig men heller ikke overdrevet dyr. Prisen er 1099kr, hvilket er en meget fair pris, når man ser på kvaliteten!


Tessa fortsætter:
“Mine piger på 2 år har den sidste måned testet flyverdragter fra Småfolk.

Da jeg modtog dragterne, opdagede jeg til min store glæde, at der fulgte to små fleece huer med. Matchende i farven og smarte, da de nemt kan bruges indenunder den hætte som sidder på flyverdragten, for dobbelt op på varme. Hvilket jeg sætter stor pris på herhjemme, da specielt én af mine piger er en frossenpind.

pastedimage-2

Vi har virkelig været glad for flyverdragtene og de har levet fuldt op til mig og min mands forventninger. De er varme, bløde og lækre. Du kan se og mærke at kvaliteten er god. Der er gummistropper ved fødderne, hvilket er et must hvis du spørger mig. Derudover er dragten udstyret med reflekser og hætten er aftagelig.

pastedimage

Vores piger har haft dragten på i alt slags vejr og de har altid være varme og tørre når de har fået den af. Mine piger har den i str. 3-4 år og vil mene at den er til den store side, hvilket jeg synes er fint, da det er en let dragt – som samtidig er varm.

pastedimage-3

Jeg har haft dem vasket en enkelt gang da de hurtigt bliver beskidte med sådan et par 2 små og der har ingen problemer været med dette. Jeg har endda haft dem vasket ved 60 grader, selvom at Småfolk anbefaler 40 grader. De blev så pæne som nye og har ingen skade taget af dette.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. En god flyverdragt er et must for os med 2 små og det danske vintervejr.

Holdbarhed: GOD. Nu har vi ikke haft dem så længe, men jeg kan afsløre at de er blevet brugt og vi har ikke været forsigtige med dem. Dog bliver de kun brugt herhjemme, da pigerne har en anden flyverdragt i vuggestuen, hvilket selvfølgelig gør at de bliver skånet lidt. Men de virker til at have en god holdbarhed og efter en omgang vask er vores stadig helt som nye.

Pris: MIDDEL. Flyverdragten koster 1099 kr. hvilket jeg må sige ikke er billigt, specielt ikke når man skal have 2. Ved ikke om jeg havde købt dem, hvis jeg ikke vidste til kvaliteten på forhånd, da jeg synes det er mange penge. Dog vil jeg sige at nu når jeg har dem, så ville jeg ikke undvære dem og jeg synes at kvaliteten lever op til prisen.

Kvalitet: MEGET GOD. Lækker, lækker flyverdragt!


Frederikke beretter:
“Igennem den sidste tid har vi testet den lækre flyverdragt fra Småfolk. Vi valgte den grå farve med de sorte æbler. Jeg er vild med printet, og det spil som det giver, selvom flyverdragten ikke er farverig.”

Da vi modtog den fine flyverdragt, fulgte der en fin hue med som ekstra gave. Super god service, og lækkert med et sæt der passer sammen.
William er 16 måneder gammel, og jeg synes det har været svært, i forhold til hvad man skulle vælge at fokusere på, når man skal købe ”den første flyverdragt”. Det som jeg synes, er fedt ved denne flyverdragt er, at den kommer med ”dobbelt” lynlås, altså en lynlås i hver side. Det gør, at det er nemt at få William i flyverdragten, når vi skal afsted, og samtidig kan han også nemt selv øve sig i at tage dragten på.

Derudover er der to flapper i toppen, inden lynlåsen lukkes. Dette er også super anvendeligt, sådan så dragten kan lukke helt tæt om halsen. William er en dreng, der, hvis han selv skulle bestemme, ikke vil have hue/hat osv. på. Derfor er det rart, at jeg ved, at den lukker tæt om halsen, hvis han skulle finde på at smide huen fx på legepladsen i vuggestuen.
3-1 2-1 1-1Selvom det ikke har været minusgrader, i den periode vi har testet flyverdragten, er jeg sikker på, at den vil være helt perfekt til dette også. Vi har brugt den meget i de tidlige morgentimer samt hen på eftermiddagen, hvor mørket efterhånden hurtigt falder på. Vi har testet str. 1-2 år, og størrelsen er helt perfekt, især længden på ærmer og ben. Samtidigt er der plads til et ekstra lag
tøj under, når vejret bliver rigtig koldt.

William har den seneste tid brugt flyverdragten i vuggestuen, og det ser ud som om, at den aldrig er brugt, på trods af at han gerne kravler og tumler rundt i sand, vand og mudder. Dette skyldes, at dragten er vand- og smudsafvisende og derudover vindtæt. Dragten har velcro ved håndleddene, så de kan spændes ind og tilpasses, samt gummistropper ved fødderne. Alt i alt er
det en dejlig flyverdragt, med en super pasform, der holder min søn varm og tør. En perfekt flyverdragt til en lille gut med fart på.
4-1 5-1Vurderingen bliver her:
Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Ikke til at komme udenom med den vinterperiode, som vi står over for. En dejlig dragt som jeg har anbefalet alle i mødregruppen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Som skrevet ovenfor, kan man efter godt en måneds brug i vuggestuen, ikke se tegn på slid.

Pris: GOD – Jeg synes prisen er fair, i forhold til den kvalitet man får. Helt klart værd at smide penge efter.

Kvalitet: MEGET GOD – Dragten er vand- og smudsafvisende og derudover vindtæt. Derudover har den fleece i hætte og øvre del af dragten. Holder barnet varmt og tørt.


Annamaria fortæller:
“Vi har været så heldige at få lov at teste Småfolk vintertøj til vores dejlige piger.”
Det med at få pakker er altid mega spændende, også for pigerne, og det var ingen undtagelse denne gang. Småfolk sender altid slik med og det er til stor glæde for de små herhjemme. Dernæst så var glæden i top da Sigyn, der skulle teste flyverdragten, så hvor lækker og blød den egentlig var. ”mmmm mor, må jeg ikke godt sove i den?”, men der måtte mor stå af, det ville være lige varmt nok. Men den kom på under morgenmaden, af med nattøjet og kun iført trusser, hoppede Sigyn Anemone lykkelig i flyverdragten.
img_1299
Flyverdragten er utrolig lækker med det bløde foer, og vi elsker de små detaljer med reflekserne og med det ekstra stykke stof der sidder i ærmerne til at lukke omkring hånden til at holde det helt tæt. Sigyn fryser nemt så det er en meget vigtig detalje for Sigyn de er på, så endnu en stor glæde da hun så det var med i dragten.
Den er super nem at lyne og tage på. Og selve hatten der kan tages af og på er nem for barnet selv at tage
af og på. Den super lækker blød og bliver brugt hverdag. Der er god plads i flyverdragten til at hun kan røre sig, og det giver også en god varme når det nu endelig er blevet meget koldt.
img_5352
Flyverdragten har nemme lynlåse og to lommer på hver side af dragten, der også er lækre bløde inden i, og for sigyn er det
bare et mega +, at der er tænkt på de ”bløde” detaljer, som børn elsker. Der er selvfølgelig plads til sten stadigvæk, men til Mor og Fars glæde er de ikke kæmpe store lommerne, så hele stranden kan heldigvis ikke komme med hjem.
Den blev også godt testet i Tivoli, hvor vi var inde med TESTFAMILIEN, og der holdt den på varme og gav god comfort i de sene aftentimer for lille Sigyn, og så fungerede den også som hovedepude på vejen hjem i bilen.
img_1307 img_1314
Hvis der lige skal være et men, så må det være at vi tit kæmper med de str på Småfolks tøj, selv hos forhandleren i Holbæk hvor vi køber tøj, der ved de ikke hvorfor noget er stort i str, og andet er småt. Og det er mega svært at vide hvilke str der er store i det, og hvilke str der er små. Det kan godt være en smule irriterende når man sidder og bestiller på nettet.

Sidst men ikke mindst – VI ELSKER DET PRINT og farver den er i. Og detaljerne med reflekserne der følger dragtens linjer hele vejen op og ned og tilmed ud på hatten også.

Faktisk forelskede vi os så meget i det print og kvaliteten, både inden i og udenpå. At vi købte vinterjakke
til Sigyn Anemone i samme print.
img_5353Vurderingen bliver her:

Nytteværdi:MEGET GOD, Sigyn elsker sin flyverdragt og kunne leve i den døgnet rundt, og helst i trusser da den er så lækker blød inden i.

Holdbarhed: MEGET GOD, Sigyn holder sig ikke tilbage med at rutche og kravle, og man kan slet ikke se på dragten at den er brugt endnu, lækker kvalitet.

Kvalitet:MEGET GOD, det er lækkert at røre ved, både indeni (meget meget blød), og udenpå. Regntæt og et super flot print og lækre farver. Lige i vores smag.

Pris: GOD, den svarer til kvaliteten, og man ved jo at flyverdragterne koster deromkring. Og man får meget for pengene, PRIS 1099 kr.


img_6449

Heidi afslutter:

Vi har fået fornøjelsen at teste flyverdragt for Testfamilien og Småfolk.dk og Bossen herhjemme har igennem de sidste par uger udsat den for lidt af hvert.
Nova var selv med til at vælge dragten på småfolks hjemmeside, som bød på mange fine modeller og farver, og valget faldt på den “seje dragt med sorte æbler”. Vi modtog flyverdragten fra Småfolk efter få dage, som kom med en lille hilsen i form af et kort og bolcher – til mor;-) Mor-point der!
Det var endnu ikke nået at blive koldt, da vi fik dragten, så selvom Nova elskede at få en gave at pakke op, var hun ikke ellevild for at prøve dragten. Det hjalp dog, at vi havde valgt, den der kan åbnes helt op, da vi så fik en lille hygge-leg ud af, at hun kunne lægge sig ned i den som en lille kat -og hun elskede dens bløde feel! Den er virkelig også blød! Så Boss point for blødhed og lækkerhed! – Flyverdragtens udtryk med det grafiske mønster er stilet og kan gå sammen med alle farver fodtøj og huer uden at blive for meget for øjet.

img_6007

man kan gå kold i den

Den er lidt stor i størrelsen, men lukker godt til ved både arme og fødder, så det gør ikke noget dårligt for bevægeligheden. Den lukker rimeligt til ved hals og krave hvilket jeg tænker både er positivt og negativt. Godt, fordi der er plads til at lukke dragten helt uden, at det generer halsen og godt fordi, der er plads til krave og evt halsedisse, tørklæde eller hue som kan komme ned i dragten. Skidt hvis man føler der er for lidt isolering i kragen. Hætten er stor nok til at komme ud over en cykelhjelm, hvilket er fedt nok, når man cykler, men ikke giver nok beskyttelse mod vinden, da den ikke kan lukkes. Den medfølgende fleecehue er for lille til at gå ned over ørerne. Her ville jeg foretrække en fastsiddende elefant hue der lukker godt til.
Alt i alt Boss point for pasform, bevægelighed og varme! Fratræk for manglende hue.

img_5933

Man kan føle sig fin i den

Vi har testet dragten i efterårsvejret og hun har hverken været for varm eller for kold, hvilket jeg synes siger en del om dragten. At den har en effektiv udluftning og holder på varmen, hvilket er takket være Bionic Eco Finish – som er en biologisk nedbrydelig overfladebehandling, som forhindrer fugt i at trænge igennem stoffet. (Stoffet er vandafvisende, smudsafvisende og vindtæt. Vandsøjletrykket er 10.000 mm og åndbarheden er 10.000 g/m2/24t.)
Bosspoint for intelligent materiale, der tilpasser sig vejrforhold.
Derudover er der Bosspoint for Lethed, det bløde fleecefor, slidstærke gummistropper så bukserne ikke glider op. Reflekser på ærmer, bukseben og den aftagelige hætte.
Og så er der max BOSS point for prisen lige nu! 30% rabat på www.smafolk.dk

img_6006

Den holder varmen på cyklen

Vurderingen bliver:
Nytteværdi: Meget god! -Alt i alt vil er både Bossen og jeg super tilfredse med Flyverdragten fra Småfolk. Jeg synes især den vinder på dens isolering og det faktum, at dragten er åndbar, så Nova både kan holde ud af få den på indenfor og vente på at de andre bliver klar uden at koge over, men samtidig også kan holde varmen og komme af med legesved, når hun er i fuld gang på legepladsen. Jeg savner en bedre integreret hue, men synes måske også, at det er fint at spice dragten op med nogle farverige accessories, når vi nu har valgt en grå og sort dragt.
Holdbarhed: Meget god. Nu har vi kun haft den en måneds tid, men jeg vurderer at den er lavet i en slidstærkt materiale og med gode solide syninger. Den kønsneutrale farve tænker jeg gør den nemmere at sælge efter brug.
Kvalitet; Meget god. Holdbarhed og kvalitet hænger sammen.
Pris: Meget god. Vejledende udsalgspris er 1099kr, hvilket jeg tænker er en fair pris i forhold til kvalitet og design.

img_5941

Fungerer super som crash- protection, ved cykel-øvning

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Testfamiliens julekalender 1. december