Test af LEGO TECHNIC Mack lastbil – Testfamilien
21. - 24. DECEMBER – ÅRETS SIDSTE LÅGE ER ÅBEN – KIG IND!

Test af LEGO TECHNIC Mack lastbil

En række af vores testfamilier fra testet LEGO Technic – 42078 Mack Anthem. Her er det både børn og fædre der har været i gang med at bygge.

Jan fortæller:

“Da vi modtog æsken, var Aske på 2 år overbevist om at den var til ham, men det var den altså ikke. Han må overtage den engang, når han bliver stor nok. Æsken henvender sig i alderen 11-16 år, men en mand på 34 år har også glæde af den.”

“Endelig noget, kun til mig, noget et hvert indre legebarn vil elske at gå i gang med at samle.

Et kæmpe projekt, der tog ret lang tid. Samlevejledningen er på 241 sider i alt, men på den gode måde, jeg har nydt hvert et øjeblik, væk fra både telefonen og fjernsynet imens.”

“Jeg burde nok have sat en hel dag af til samle, frem for et par timer hist og pist. På et tidspunkt, kom jeg til at mangle en bestemt LEGO del, omkring 4-5 stykker af samme slags. Det er ikke til at sige om en af børnene har haft fat i det, eller om det rent faktisk manglede i æsken, men på LEGOs hjemmeside, har de en fantastisk service. Man taster nummeret på æsken ind og derefter kan man vælge hvilket stykke LEGO man mangler. I løbet af få dage, modtager man det med posten. Det er altså mega god service.”

“Jeg er meget overrasket over hvor mange fede detaljer og funktioner, lastbilen har. Den kan styres med 2 fingre, samt containeren nemt kan flyttes af lastbilen ved at dreje på 2 hjul. Alt fungerer som det skal og det er imponerende at det kan lade sig gøre.”

“Nu hvor lastbilen er samlet, har den fået en plads ovenpå vores skab i spisestuen. Den bliver stolt vist frem til alle gæster, som få lov til at se alle de fede funktioner.

På et tidspunkt, når jeg måske bliver træt af at se på den, skal den skilles ad og så skal jeg prøve at lave en skraldebil ud af den, det kan man nemlig også.”

“Der findes mange andre fede ting fra samme serie, som jeg helt klart skal samle på.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Rigtig god måde at komme ned i gear på, og hver en time værd.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – kvaliteten er i top. Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten.

Pris: GOD – Priserne er rigtig fine, og ofte kan man være heldig at finde gode tilbud på LEGO.


Vores tester Linda har fået hendes mand Jan til at teste LEGO Technic 42078 Mack Anthem.

Linda fortæller:

“LEGO har lavet en serie de kalder Technic som er beregnet til 11-16 årige, men når man som Jan stadig elsker LEGO hitter den selvom han er lidt ældre end de 16 år.”

“Æsken indeholder poser som alle er nummererede, med opdelt LEGO indeni og en byggevejledning.

LEGO har lavet det nemt og overskueligt på denne måde, da man nemt kan finde ud af, hvilken del man skal bruge hvornår og byggevejledningen guider nemt én igennem hele processen i at få bygget æskens indhold. Man kan også sagtens gå til og fra sit byggeri, hvis man ikke gider bygge det hele på én gang. Man skal blot huske, hvor man er kommet til i byggevejledningen.

Denne model er en gengivelse af lastbilen Mack Anthem med anhænger og LEGO har lavet den i samarbejde med Mack Trucks Inc. Den kan ombygges til en Mack LR skraldebil og byggevejledningen dertil kan nemt downloades på LEGO.dk/technic.

Lastbilen er ca. 83 cm. lang, 27 cm. høj og 18 cm. bred når kranarmen og støttebenene er strakt.

Anhængeren er ca.58 cm. lang, ca. 19 cm. høj og ca. 17 cm. bred når containeren og gaflerne er sænket og den kan blive over 33 cm. høj når containeren og gaflerne er hævet.”

“Både lastbil og anhænger indeholder en lang række realistiske tekniske detaljer og funktioner, hvilket gør begge dele meget virkelighedstro.

Der er blandt andet justerbare sæder, rat, intrumentbræt, køjeseng, justerbare sidespejle og meget mere.

Den er lavet med en 6-cylindret motor, hvor stemplerne kan bevæge sig og køleblæseren kan rotere.

Man kan hæve og sænke containeren med hjælp fra kranarmene, igen totalt virkelighedstro.”

“Jan syntes det var mega fedt at bygge lastbilen, samt anhængeren og vores søn på 6 år hjalp også lidt til så det blev til et mega hyggeligt far-søn hygge projekt.

De har leget med lastbilen og anhængeren indenfor og udenfor og det at den er totalt virkelighedstro og har mange af de samme funktioner som en ægte har. Gør det kun endnu mere spændende og sjovt at “lege” med.”

“LEGO Technic er absolut også til voksne og vi kan i den grad kun anbefale det alle andre LEGO-elskere eller måske hvis man mangler en ny hobby.

Jan har i hvert fald allerede fundet flere LEGO Technic modeller han ønsker sig.

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO er genialt og findes til alle aldre samt køn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er fuldstændig overdrevet høj. Jan har stadig LEGO fra da han var barn og det holder endnu.

Pris: MEGET GOD – Prisen på denne æske er 1399kr (set på tilbud hos toysrus.dk til 979kr)

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er helt i top.


Vores tester Mette har sammen med sønnen Viktor på 11 år testet en Technic æske fra LEGO.

Mette fortæller:

“Viktor var heldig at modtage en KÆMPE æske Technic æske nr 42078. Som er er stor Mack lastbil.”

“Lastbilen er 82 cm lang når den er samlet og jeg har aldrig set så tyk en samlevejledning før.

Viktor har ikke bygget så meget Lego de sidste par år, men har tidligere været en ihærdig Lego samler, men denne her lastbil gav ham kamp til stregen og det var om at have tungen lige i munden.”

“Lastbilen er fra 11-16 år og Viktor synes den var svær. Han nåede også til et punkt, hvor han ikke havde mere tålmodighed til at samle den, så jeg har også brugt et par timer i selskab med lastbilen.

Jeg synes vejledningen er, som alt Lego – nem at læse, men man skal være opmærksom, når man bygger sådan en svær æske. Særligt på at man ikke får spejlvendt tingene og at man lige får talt efter og sat brikkerne i de helt rigtige hakker.”

“Men samlet blev den, i fælleskab, herhjemme og den er rigtig smart og gennemført med mange deltaljer som i virkeligheden på en rigtig lastbil. F.eks. kan køleren åbnes og anhængeren kan sættes på støtteben så lastbilen kan køre væk uden den.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Lego hører jo til i et hvert hjem og Technic er særlig velegnet til de store børn.

Holdbarhed: MEGET GOD. Lego holder, som altid, igennem generationer.

Pris: GOD. Lastbilen koster 1399 kr på Legos egen hjemmeside. Og ofte kan man google sig til et tilbud.

Kvalitet: MEGET GOD. Kvaliteten er som altid i top hos Legos produkter.


Anette har sammen med sin mand Lasse på 48 og sønnen Willas på 7 år testes Lego Technic 42078

“Vi har i forvejen en del Technic æsker her på matriklen – Lasse er ret vilde med dem og det har smittet af på Willas, som indtil nu selv har bygget nogle af de mindre Technic æsker – vi kan godt mærke at Technic kræver lidt mere hjælp end en City og Ninjago æske, – klodserne kan drille lidt mere og skal en motor virke, skal det sidde helt korrekt – så det er en god udfordring til en ellers garvet lille legobygger.

Kassen her anbefales til aldersgruppen 11-16 år”

“Lykken var stor både hos Lasse og Willas, da der kom Lego med posten og for os er det hyggeligt samvær – drengene byggede og jeg opvartede med frugt og madder undervejs – der er brugt mange timer på at komme i mål men der er blevet hygget med at gå til og fra den hen over en uges tid. Nogle dage har de sidder 4-5 timer og bygget – jeg elsker bare, når Ipadden ikke trækker og der i stedet fordybes med Lego……og det  er så vigtigt, at vores børn kan koncentrere sig og finde ro og det gør Willas ved Lego.”

“Drengene har en helt klar fordeling – Lasse ligger i farver og finder klodserne og Willas bygger.

Willas synes lastbilen er SÅ fed – han har nået at lege en del med den og så snart der ikke leges med den, sætter han den til pynt på værelset.

Willas var rigtig stolt over at have bygget Technic – og hans far og ham har hjemkøbt næste Technic projekt – Mercedes-Benz lastbil 42043”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – helt fantastisk legetøj – der fordre motorik, koncentration, fantasi og mange timers leg

Holdbarhed: MEGET GOD – vi har Lego tilbage fra min mors barndom og fra min barndom – det holder år efter år

Pris: MEGET GOD – prisen for Lego er meget fair.

Kvalitet: MEGET GOD –  Som skrevet under holdbarhed – det holder år efter år og mister du klodser kan de genbestilles.


Thomas afslutter:

“Det var til stor glæde for begge drengene i huset, da denne kæmpe kasse med LEGO kom ind af døren. Magnus ville rigtig gerne hjælpe, men vi fandt hurtigt ud af, at den var lidt for svær til ham. Men faktisk er det også mega afstressende at sidde med sådan en kasse LEGO og jeg brugte mange aftener på at hygge med det.”

“Og det er altså ikke bare lige. Det er om at holde tungen lige i munden og ikke sætte klodserne forkert – ellers kan det hurtigt gå galt.”

“Som sagt tog det mig rigtig mange dage at samle den. Men det var helt befriende, at sidde med noget andet end telefonen og “hygge” med. Og jeg sagde da også med det samme til familien, at jeg ønskede mig mere af den slags. Der findes jo virkelig meget LEGO, som også er rigtig velegnet til voksne.”

“Man bliver vel aldrig for voksen til at lege – og slet ikke med LEGO. Indtil videre står den seje lastbil kun til pynt. Men når Magnus bliver lidt større er han mere end velkommen til at tilføje den til sit øvrige LEGO sortiment”.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Rigtig god underholdning for hele familien.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – LEGO holder bare. Selv det fra da jeg var barn kan bruges endnu.

Pris: MEGET GOD – Prisen er ret fair på denne æske. Vejl. 1.399 kr., men set på tilbud til lige under 1.000 kr.


 

1 kommentar

  • Eva P

    LEGO Tecnics er genialt – og dejligt at også store legebørn kan være med – kender et par lastbil nørder som helt sikkert vil elske ovenstående seje lastbil – så den vil jeg anbefale til dem

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

21. - 24. DECEMBER – ÅRETS SIDSTE LÅGE ER ÅBEN – KIG IND!