TEST af HÖVDINGS AIRBAG til cyklister – Testfamilien
TEST af QUUT og SCRUNCH fra Andemors Verden

TEST af HÖVDINGS AIRBAG til cyklister

Annonce Hövding

Mie har testet en Airbag fra Hövding.

“Hövding er verdens første airbag til bycyklister. Ved hjælp af avancerede følere og en unik algoritme registrerer Hövding cyklistens bevægelsesmønstre og reagerer og oppustes på 0,1 sekund i tilfælde af en ulykke. Den specialiserede airbag oppustes for at beskytte cyklistens hoved og fikserer nakken for at give en beskyttelse, der skulle være op til 8 gange bedre end en traditionel hjelm.”

Sådan ser det ud, når hjelmen er pustet op:

Airbaggen er udformet som en krave og fremstillet i slidstærkt nylon, som tåler at skrabe imod asfalt. Hövding beskytter næsten hele hovedet og lader samtidig synsfeltet frit. Den oppustede airbag dækker et område, der er betydeligt større end på traditionelle cykelhjelme og tilpasset efter eksisterende ulykkesstatistikker.

Airbaggen fikserer nakken og skaber en meget blød og skånsom stødabsorberingsevne. Trykket holdes konstant i flere sekunder og klarer derfor flere slag mod hovedet ved samme ulykke. Derefter begynder airbaggen langsomt at tømmes for gas.

Gasgeneratoren, som fylder airbaggen med gas i Hövding, er en såkaldt koldgasgenerator med heliumgas. Den er anbragt i en beholder i kraven på cyklistens ryg.”

Mie fortæller:

“Det er nemt at anbringe airbaggene omkring halsen og trække lynlåsen op under hagen. Man skal lige vende sig til at have den på – men det gør man hurtigt.

Lynlåsen skal være helt lukket, for at airbaggen kan fungere korrekt. Man skal ikke aktivere sin Hövding, før man skal til at cykle. For at aktivere Hövding skal knappen på lynlåsens skyder knappes fast i højre side af kraven. Tilsvarende deaktiverer man, ved at knappe knappen op. Hövding skal altid være deaktiveret, når du ikke cykler.

Lysdioder foran på kraven viser batteriniveauet, samt om Hövding er aktiveret eller ej. Aktivering indikeres også med et lydsignal.

Jeg er typen, som (førhen) godt kunne finde på at tage en cykeltur uden hjelm på. Det sker ikke mere. Selv på små korte ture med ungerne tager jeg min airbag med mig.

Jeg er ganske enkelt helt vild med min airbag. Cykler dagligt med god samvittighed. Det kan godt være, at det er noget større udskrivning end med en traditionel cykelhjelm. Men det er virkelig givet godt givet ud. Det skal nævnes at Hövding har en aldersgrænse på 15 år. (Hövding er udviklet sammen med voksne stuntpersoner og den er baseret på data fra voksne personers bevægelsesmønstre.)

Alle vores tests og anmeldelse på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi : MEGET GOD – Det er super vigtigt, at passe godt på sig selv i trafikken.

Holdbarhed: GOD – Hövdings batteri lades let i en USB-lader med det medfølgende kabel. Et fuldt ladet batteri holder i cirka 9 timer ved aktiv cykling. Lysdioder foran på kraven indikerer batteriniveauet, og lavt batteriniveau signaleres med både lys- og lydsignal. Hvis airbaggen aktiveres, så kan den ikke bruges igen.

De fleste forsikringsselskaber dækker via din indboforsikring omkostningerne (minus selvrisiko) til en ny Hövding efter en ulykke.

Pris : GOD –  Prisen er ca. 2.295 kr. og den kan købes her. Det er mange penge, men det er også verdens sikreste cykelhjelm og så ødelægger den ikke frisuren (:

Kvalitet : MEGET GOD – Hjelmen består af en krave i sort, vandtæt og smudsafvisende funktionsstof, der omgiver airbagsystemet, samt et betræk, der beskytter yderligere mod snavs og slitage. Virkelig god kvalitet.

 

1 kommentar

  • Hvor tæt sidder den mod halsen, jeg er sådan liiige lovlig hys med at ‘føle mig kvalt’? 😛 Kan man have et par fingre ind mellem? Selv halstørklæder giver mig fniller. Og hvor varm føles den, når man cykler.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af QUUT og SCRUNCH fra Andemors Verden