TEST af SILLY DOH – Testfamilien
TEST af gamer bøger (FORTNITE og ROBLOX) fra forlaget Alvilda

TEST af SILLY DOH

Flere af vores familier har testet SILLY DOH.

Vores tester Anne-Louise har testet sammen med hendes børn Silje (6), Isak (4,5), Vitus (3) og Elin (15 mdr).

Hun fortæller:

“Silly Doh er en slags modellervoks, men lavet af silikone. Det tørrer aldrig ud, er giftfrit, farverne blandes ikke (så nemt), det er lugtfrit, det kan bages til faste kreationer og Silly Doh kan bruges til nærmest alt. Det er lavet i silikone som vi kender det fra sutter og sutteflasker – derfor er det heller ikke farligt hvis de små bider i det. Man kan lave alverdens ting med det “magiske” modellervoks:

  • Bruge det som almindeligt modellervoks
  • Dekorationer til vinduerne
  • Hoppebolde
  • Greb til jernbestik
  • Magneter
  • Diverse figurer
  • Badedyr til badekaret
  • Grydelapper
  • Armbånd
  • Og alt hvad din kreativitet rækker til..

Man kan bage det i ovnen, hvis man ønsker figurerne permanente eller man kan bare lege med det som almindeligt modellervoks. Hvis man senere ønsker at lave mere ved en af de figurer man har bagt, kan man blot tilføre mere Silly Doh og bage det igen.

Silly Doh kan tåle at blive vasket så man undgår bakterier.

Da vi modtog kassen fra Silly Doh (en startpakke plus ekstra farver) var Silje og hendes veninde straks igang med at udforske det nye “modeller voks”.

De bemærkede hurtigt at konsistens og lugt var anderledes end det velkendte modellervoks de normalt leger med. Silly Doh kommer ikke i små bøtter, men derimod i flade plader / pakker. I startpakken er der et hæfte med, med information om Silly Doh og step by step til figurer.

Jeg prøvede selv at lave en bamse som der var vist, men jeg arbejdede med det som med modellervoks. Jeg tog de farver jeg skulle bruge og æltede dem i hånden inden jeg modellerede det. Men jeg kunne hurtigt se, at Silly Doh er anderledes at arbejde med. For når man gjorde det på denne måde og fx lavede tynde arme, så trak silikonen sig sammen, så de lange arme pludselig blev korte og tykke. Jeg skrev til Silly Doh og fik hurtigt svar og idéer til hvordan jeg kunne undgå det såkaldte “problem”. Det er da god service.

Silje og Isak har særligt været helt vilde med at lege med Silly Doh og har fået lavet virkelig mange ting (pakkerne er snart tomme). Vi har bl.a. lavet magneter, hoppebolde, figurer, dekorationer til vinduerne, armbånd og greb til bestik. Favoritten var at lave regnbuer, da det var nemt og blev rigtig fint.

Vitus lavede en sej racerbil, men da Silly Doh er lidt hårdere end modellervoks, var det svært for ham at sidde med selv. Elin fik også lov at lege lidt med det, og det var dejligt at kunne lade hende lege med det uden at være bekymret for om hun tog det til munden.

Vi kommer helt sikkert til at bestille mere Silly Doh hjem, så vi kan lave endnu flere fine kreationer med børnene. Man kan også få pakker der kan skifte farve og andre pakker som kan lyse i mørke, det skal klart prøves.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Man kan anvende det til mange ting og kun fantasien sætter grænser. Der er virkelig god mulighed for at bruge sin fantasi i legen.

Holdbarhed: GOD – Børnene kan have glæde af Silly Doh i alle aldre, specielt fra 4 år og op. Man kan lade fantasien blomstrer og virkelig fordybe sig. Pakkerne er ikke så store så alt efter størrelse på kreationer, holder de ikke så længe.

Pris: GOD – man kan få startpakker fra 199,-  til 699,- som indeholder farver, forme og andet tilbehør. Ekstra farver kan tilkøbes for 35,-.

Kvalitet: MEGET GOD – fordelen ved Silly Doh er, at det er giftfrit og aldrig tørrer ud. Det er super lækkert at lege med, og det kan vaskes, hvis det bliver beskidt. Det er et super lækkert produkt.


Vores Tester Sabrina, har sammen med sine børn Maya 6 år og Masha 2 år, testet Silly Doh.

Sabrina fortæller:

” Vi blev rigtig glade, da vi fik lov til at teste Silly Doh.

Herhjemme elsker vi modellervoks, sanselig leg og fyldt med kreativitet, det er bare så ærgerligt at man ikke kan gemme sine fine figurer, men der har Silly Doh virkelig kommet med noget vi synes er gennembrydende indenfor børnenes fantastiske verden.

Silly Doh er ikke som almindeligt modellervoks, det er nemlig lavet af silikone, giftfri og lugtfri silikone, hvilket er helt fantastisk, da hverken fingrene eller bordet lugter kemisk efter leg.

Når du har samlet og bygget din helt egen smarte figur, smykke, bestik greb eller måske legemad til legekøkkenet, så skal det en tur i ovnen på 200* i 10 min også er modellervokset blevet fast, ikke hårdt, men figuren er blevet fast i den form du har lavet og vil holde formen.

Silikonen er fødevare godkendt, faktisk er det lavet af samme materiale som dutten på sutter er, så du kan både koge det, fryse det og tygge på det efter det har været en tur i ovnen.

Det første Maya sagde da hun åbnede en pakke Silly Doh modellervoks var ” Ej mor, det er blødt, som en drøm og det stinker slet ik’”

Og der må jeg give hende ret. Det er virkelig blødt og lækkert at have mellem fingrene.

Vi modtog en basis pakke, med div små værktøj, så som kniv og rulle, og en masse udstikker i forskellige størrelser. En pakke til at lave smykker med, øreringe, halskæder og ringe.  Lidt ekstra farver, f.eks. Glow in the dark og to som kan skifte farve ved højere end 33*. Et bordunderlag med fine inspirationer på og vejledninger til div figurer, to stk. underlag til ovnen.

Da vi lige var startet med at teste og rulle modellervoksen flad, kunne vi ikke forstå hvorfor det hele tiden blev tykt igen. Jeg skrev til Silly Doh og spurgte dem og det var meningen at nogle af farverne ikke kunne blive ordentlig flade. Der gik ingen gang fem minutter før de kom med deres svar. Produktet klamrer sig til underlagsmåtten, så hvis man ikke husker at tage modellervokset op og vende den under rulningen, så vil produktet trække sig fra måtten og hæve op. Vi testede det af og så sandt som skrevet, forblev modellervokset fladt efter vendingerne.

I dette tilfælde bliver vurderingen

Lege/nytteværdi : MEGET GOD – Der er til flere timers sjov, både for børn og voksne.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Modellervokset tørrer aldrig ud, heller ikke ved konstant luft. De færdige figurer kan koges, fryses og holder til utrolig meget.

Pris: MEGET GOD – En stor startpakke koster f.eks. 299,-


Vores tester Ann har sammen med sønnen på 12 år og datteren på 2 år testet Silly Doh.

Vi var så heldige, at få lov til at teste deres modellervoks i en måned.

Voksen er lavet af silikone, helt uden giftig kemi og helt lugtfri. Det er det samme materiale som sutterne på sutteflasker.

Vi synes det er et virkelig lækkert produkt og nemt af arbejde med. Det kan være med til at udvikle børns kreative sider da der er næsten ikke det du ikke kan lave med det.

Børnene synes det var sjovt og hyggeligt at lave som en familieting.

Et kæmpe plus for os var at voksen ikke er fyldt med kemi så man skulle  ikke være bange for, at den lille kom til at putte det i munden da det ikke er fyldt med kemi.

Der følger en folder med som beskriver hvordan nemt man kan lave figurer, smykker og lignende. Samt udførlig vejledning om hvordan man varmer de i ovnen.

Vi vil helt klart købe dette produkt igen da vi har været rigtigt glade for det og vil også anbefale det til andre fremover.

I dette tilfælde bliver vurderingen.

Nytteværdi: MEGET GOD – super lækkert produkt med mange timer i sig.

Holdbarhed: MEGET GOD – Da det kan genbruges igen og igen.

Kvalitet: MEGET GOD – Synes det holder godt og er lækkert at arbejde med og uden kemi.

Pris: MEGET GOD – Synes priserne er til at alle kan være med og de har så mange forskellige pakker man kan vælge imellem derinde.


Vores tester Nadia, har sammen med datteren Clara Cirkeline på 6 år, og sønnen Viggo på 3 år testet Silikone modellervoksen fra Silly-Doh.

Nadia fortæller:

“Vi har med stor fornøjelse testet modellervoksen fra Silly Doh.

Det der adskiller denne modellervoks fra andre typer modellervoks, er at den er lavet af silikone, faktisk af det samme som man laver sutterne til sutteflasker af, og det har virkelig en positiv effekt!

Vi er et rigtigt krea-hjem og ungerne bruger oceaner af tid på at forme med modellervoks. Vi har igennem tiden prøvet mange forskellige typer, både alm. Modellervoks, silk-clay o.s.v., og af samme årsag var vi meget spændte på at afprøve Silly-Dohs silikone voks.

Det der er virkelig fedt ved Silly-Doh er at det er super nemt at have med at gøre. Det smuldrer ikke, det fedter ikke, og det er rigtig let at samle modellervoksen når der skal bygges figurer, da voksen nemt klæber sammen og man derfor ikke skal sidde og trykke og mase, og potentielt ødelægge sin kreation. Det er et kæmpe plus på kontoen herfra.

Modellervoksen kommer i mange forskellige flotte klare farver, og der medfølger et stort inspirationsark til figurer, så det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man har lyst til at forme.

Endnu en fed funktion ved Silly-Doh er at modellervoksen kan ”bages” i ovnen, hvorved man gør figurerne faste således at man efterfølgende kan lege med dem.

Det var et kæmpe hit. Herudover er det også muligt at lave både armbånd og klipsøreringe ved brug af smykker hvorpå Silly Dohen påsættes, og det var helt klart noget især Clara på 6 år var svært begejstret for.

Nytteværdi: MEGET GOD – Som hende der ofte står med den efterfølgende oprydning, er jeg vild med at Silly Doh ikke drysser og fedter på samme måde som alm. Modellervoks. Det er en mere fast masse, der er let at samle. Min datter var især vild med at lave figurerne, som efterfølgende kunne bages og bruges til mere leg.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det holder sig godt, og de bagte figurer holder til rigtig meget led efterfølgende.

Pris: GOD – Jeg synes egentlig at prisen er fin. Det er måske lidt dyrere end alm. modellervoks, men efter min mening får man også meget mere leg for pengene her.

Kvalitet: MEGET GOD – Super lækker kvalitet – lækkert at lege med og forme og generelt bare nemt at sidde med, også for de mindre børn.


Kristina fortæller:

“Vi har testet et skønt produkt den sidste måned!

Silly Doh er silikoneler, som minder lidt om almindelig modellervoks. Det fås i mange forskellige farver, og du kan forme det om og om og om igen – og til sidst kan det bages i ovnen og pynte på armbånd, øreclips eller fx på vinduerne. Desuden er det giftfri og lugtfri, hvilket helt klart er et KÆMPE plus!

Inden testen gik i gang, har vi faktisk haft kig på produktet flere gange. Det trak lidt i os, at det ikke kan tørre ud, selvom det ligger fremme hele tiden (hvilket jo er super praktisk, når man tit glemmer at pakke sit modellervoks væk, og derfor hele tiden skal købe nyt). Nu har vi testet produktet i en måned, og det har ligget fremme på bordet i hele perioden – og det er ligeså elastisk og nemt at forme i dag som første dag! Det var nok en af de ting, jeg var allermest spændt på.

Da vi modtog pakken, var vi først virkelig imponerede over alle de forskellige farver og tilbehør, der fås. Og bedst af alt kunne Sif slet ikke vente med at komme i gang med at lege!

Leret er virkelig nemt at forme og rulle ud, og fordi farverne ikke blander så nemt sammen, er det også nemt for selv en 3-årig at lave fine, farverige kreationer, uden farverne bare blander sig sammen til en gråbrun masse, som godt nogle gange kan ske med almindelig modellervoks.

De medfølgende vejledninger og de forskellige materialer til at lave fx øreclips giver god inspiration til mange timers sjov og kreativitet. Som forælder synes jeg, det har været sjovt med vejledningerne, mens Sifs favoritting har været de forskellige udstikkere.

Jeg havde lidt en idé om, at vi hurtigt ville få brugt alt leret, men selvom vi har leget med det masser af gange og bagt flere omgange af figurer, så er der stadigvæk rigtig meget ler tilbage til nye kreationer.

En lidt særlig egenskab ved Silly Doh er, at det kan bages i ovnen, hvorefter figurerne bliver faste, og kan bl.a. bruges som vinduespynt, hvis bagsiden er glat og det ikke er en alt for tung figur, man har lavet.
Herhjemme er alle figurer dog blevet brugt til at kaste rundt med, efter de har været i ovnen, for så fungerer de faktisk som hoppebolde. Kæmpe hit!

Alt i alt er vi rigtig glade for at have stiftet bekendtskab med Silly Doh, og det bliver helt sikkert fast inventar herhjemme, for jeg er helt sikker på, at der stadigvæk er MANGE timers leg i det for vores vedkommende.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: GOD – det er rigtig sjovt for både børn og voksne. Der er mange muligheder for at udfolde sig kreativt, og de mange vejledninger er sjove at give sig i kast med. Vi kunne dig godt savne nogle endnu mere simple vejledninger, som de helt små børn kan øve sig i at følge.

Holdbarhed: MEGET GOD – vi er simpelthen imponerede over, hvor flot Silly Doh holder sig, selvom det ligger ude i fri luft. Det gør, at vi ikke har haft det spild, som vi ellers har med almindelig modellervoks, som vi glemmer at pakke ned. Desuden kan de bagte figurer fint holde til at blive kastet med som hoppebolde, og vi har ikke en eneste gang oplevet, at noget er gået i stykker/faldet fra hinanden.

Pris: GOD – man får virkelig mange timers leg ud af Silly Doh, og det giver både anledning til leg før og efter bagning.

Kvalitet: MEGET GOD – vi har næsten ikke en finger at sætte på det. Det er giftfri, hvilket er enormt vigtigt, da børn jo nogle gange putter ting i munden. Desuden er farverne på leret flotte og klare, og vi har ikke oplevet, at farverne falmer trods eksponering for rigtig meget sollys.


Louise fortæller:

Jeg har sammen med min søn Elias på 6 år testet modellervoks fra Silly Doh som er lavet af silikone som er samme materiale som dutten fra en sutteflaske.

Vi modtog en startpakke som giver masser af muligheder for at lave figurer og bare bruge vores kreative fantasi.

Silly Doh siger modellervoks som aldrig tørrer ud, ja ja helt sikkert var min første tanke. Og det skulle vi helt sikkert teste om det så også var rigtig. Vi havde det til at ligge på spisebordet i et par dage, og jeg må sige ”den er god nok” det tørrer ikke ud.

Elias siger ”mor det er bare mega smart at modellervoksen er lavet som små firekanter, så man bare kan lave en figur hurtigt uden og skulle gøre noget ved modellervoksen.” Og så smuldrer det ikke, det er super nemt og rydde op og få af bordet igen.

Vi kender helt sikkert også alle sammen til når vi åbner for noget og bare tænker det her ikke sundt. Men modellervoks fra Silly Doh er helt lugtfri og fri for giftig kemi, det giver bare stor glæde i mit mor hjerte at jeg med sikkerhed kan lade Elias lege med det og selv lillesøster (9 mdr.) kunne få lov til at sidde med lidt.

Vi har haft rigtig mange hyggelige timer sammen ved spisebordet, og vi finder det stadig frem og bruger fantasien!

Vores vurdering bliver:

Lege/Nytteværdi: GOD – Vi havde mange hyggelige timer sammen, og haft masser af snak sammen om hvad vi kan lave.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kan bages igen og igen, som gør man bare kan bygge videre.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er ikke en finger at sætte på.


Vores tester Winni har sammen med datteren Filuka på 3,5 år testet silikone modellervoks fra Silly Doh.

Winni fortæller:

“Vi har været så heldige at få lov til at teste modellervoks fra Silly Doh, som er et lavet på silikone, og så er det helt uden giftig kemi, og derfor også lugtfri, som helt klart er et plus.

Modellervoksen er nemlig lavet af det samme materiale som sutterne på sutteflasker, og det smarte er, at det hverken tørre ud, eller smuldre OG, så udvikler det altså ikke allergi.

Det er nemt at forme og sætte sammen, og så gør det læring for de små til en leg, så det er bare med at komme i gang.

Derudover medfølger der redskaber, og der kan laves øreringe, armbånd, halskæder, hoppebolde, ja kun fantasien sætter grænser for hvad du kan, og vil lave.

Når jeg nævner om vi skal lave modellervoks, bliver Filuka altid ekstremt glad, og udbryder ”hihihi” for hun synes altså det er så sjovt. Filuka kunne sidde flere timer med modellervoksen, og hendes fantasi har kreeret alt fra appelsiner, til lyserøde spejlæg.

Både mor og far er også kommet i det kreative hjørne, og det er et rigtigt familieprojekt når vi går i gang, og det gode ved startpakkerne er, at der også medfølger en lille brugsanvisning, og hvordan du kan lave forskellige figurere, så der er ingen undskyldning for de voksne.

Vi kommer helt sikkert til at bruge dette i fremtiden, jeg synes det er en rigtig god pris for pakkerne, og så er der til mange timers leg. Alle figurerne vi har lavet, skal pynte både på Filukas værelse, samt i resten af huset, og vi skal helt klart have mere.

I dette tilfælde bliver min vurdering:

Legeværdi/Nytteværdi: MEGET GOD –  Det gode ved dette produkt er, at børn i alle aldre kan være med. Filuka på 3,5 år brugte hendes fantasi, hun kunne sidde i timevis og stikke og prikke og trykke på modellervoksen. Og hun kreerede hvad hun synes var sjovt, og brugte redskaberne flittigt, trods hun ikke kunne følge en brugsanvisning for hvordan man kunne lave forskellige figurere. Det kunne både mor og far dog, så der kan man jo både hjælpe, eller komme i det kreative hjørne selv.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg synes at Silly Doh virkelig har lavet et godt produkt, og det er 100% gennemtænkt i forhold til det er uden giftig kemi, lugt og det kan bruges igen og igen. Der findes meget modellervoks på markedet, og jeg synes dette produkt er det bedste, det holder virkelig hvad de lover.

Pris og Kvalitet: MEGET GOD – prisen svinger fra 199kr-699kr for startpakkerne, og jeg synes det er en helt fair pris. Som sagt findes der meget forskelligt modellervoks på markedet, men her får du altså et produkt som ikke skader dit barn, så du kan med god samvittighed lade dit barn lege med det i timevis, have det i munden, eller komme det i badekarret. Modellervoksen kan bare koges og så kan det tåle opvaskemaskine efter det har været i ovnen.  Og så er det jo også lidt dejligt, at det hverken sviner, revner eller smuldre under leg, så det holder meget længere, og kan bruges igen og igen.


Mai fortæller:

“Lily på 2, og Alma på 4,5 har testet silikone baseret modellervoks fra Silly doh.

Vi modtog en kasse med en startpakke, smykkesæt og udstikkere. En perfekt kombination til to små kreative piger.

Jeg nåede dårligt at få et billede af indholdet før pigerne var i fuld gang med at lege. Især muligheden for at lave smykker var et stort hit hos den 4,5 årige. Med i pakken er en inspirationsfolder, som vi har haft stor glæde af. Pigerne ønskede samtlige dyr udført, så både far og jeg var glad for step by step, vejledningen. Men også silly dohs hjemmeside indeholder god inspiration.

Silly Doh er silikonebaseret modellervoks, som er lugtfrit og fri for giftig kemi. En ting som er meget vigtig for mig, når jeg vælger legetøj. Især produkter som er i kontakt med deres hud.

Produktet kan vaskes, bages i ovnen, kombineres med andre materialer der tåler 200 grader, og efterfølgende både maskinvaskes og koges.

Yndlings kreationerne har vi bagt i ovnen og gemt. Et ønske der har været svært at efterkomme når de har leget med traditionelt modellervoks. Det har været nemt for pigerne at lave figurer, da delene nærmest klæber sig sammen.  Vi har brugt figurerne som badedyr, og til at klistre på vinduerne, da de kan klistre (også efter bagning) hvis man laver dem lidt flade. Til stor glæde for den lille på 2, som har brugt meget tid på at flytte figurerne rundt omkring i huset.

Det har været skønt med et kreativt produkt der både kan bruges helt simpelt til lillesøster, og med mere kreative muligheder til storesøster. Det har allerede givet mange timers leg.

Jeg elsker at der ikke er et stort oprydningsarbejde efter de har leget, da leren ikke smuldrer som traditionelt modellervoks, ikke tørrer ud, og ikke sidder fast i stoffet på vores spisebordsstole. Det er helt klart blevet det fortrukne modellervoks herhjemme!”

Vores vurdering bliver:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – modellervoks er en klassiker, og indbyder til mange timers leg. Her er endda udviklet et produkt med endnu flere muligheder.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – en modellervoks der ikke tørrer ud, giver i sig selv en begejstret mor. At den også kan vaskes, hvis den har været en tur i hundehår, gør holdbarheden uendelig forestiller jeg mig.

Pris: GOD – det er ikke den billigste modellervoks, men heller ikke den dyreste. Jeg synes, man får mere for pengene, end i en billig voks som kan være tør efter 3 timers leg. Prisen er ganske rimelig, alle kan være med, og produktet er klart pengene værd.


Vores tester Mollie har sammen med sønnen Laurits på 3 år testet en ny form for modellervoks, lavet på silikone, fra Silly Doh.

Mollie fortæller:

“Vi har været så heldige, at få lov til at teste dette fantastiske produkt. Herhjemme elsker min søn modellervoks, men mor her knap så meget, det har altid været lidt noget griseri. Det lugter, smuldre og ligger alle vegne, og er ikke til at få ordentligt rent.Silly-Doh er en ny form for modellervoks, som er lavet på silikone. Silikonen sikre, at produktet ikke tørrer ud, ikke revner, smuldre eller sviner til, da det har en stærkere struktur.

Produktet er også lugtfri og uden giftige kemikalier. En anden fordel med Silly-Doh er, at man kan gemme sine kreationer. Silly-Doh har den gode egenskab, at den kan gå i ovnen, og efterfølgende er din kreation bastant. Og du kan bruge den til lige hvad du vil. Herhjemme har vi forsøgt os med at lave smykker, finurlige figurere. Bideringe til lillesøster, og nye badedyr til bade karet.

Da jeg så hørte om Silly-Doh, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var et produkt der skulle prøves. Ifølge Silly-Doh selv fortæller de nemlig, at de er lugtfrie, ikke klæber og ikke smuldre og eller sviner til. ”What’s not to like.?” det er netop alle disse ting, en mor normalt hader ved alm. Modellervoks, som Silly-Doh har fjernet. Vi modtager pakken, og jeg er en del skeptisk omkring det, hvorimod Laurits på 3, bare flår pakken op af ren glæde og ivrighed for at komme i gang. Min skepsis kommer hurtigt til skamme, efter vi har åbnet pakken og kommer i gang med legen.


For alt hvad Silly-Doh på papiret har lovet os, kunne ikke være mere sandt, og mor er glad.

Silly-Doh er dejligt, at have mellem hænderne, den er blød og medgørlig. Lillesøster Agnes på 8 måneder, vi altid være med i alt hvad storebror laver. Og her var jeg ikke bange for, at give lillesøster, nogle af de færdige kreationer at sidde med. Silly-Dogs silikone er nemlig lavet af den samme slags silikone, som man anvender på sutteflaskehovederne. Og da storebror Laurits fik nys om dette, gik han straks i gang med at lave en masse nyt legetøj til lillesøster.

Med Silly-Doh er det kun fantasien der sætter sine grænser.

I dette tilfælde bliver vurdering:

Lege/Nytteværdi: GOD – Vi kan hurtigt bruge flere timers leg, og det fede er, at vi kan skabe noget sammen, som efterfølgende kan blive til en ny leg, da Silly-Doh bliver bastant efter de har været i ovnen. f.eks. er Laurits på 3 år, meget glad for superhelte, så vi lavede nogle figurer i Silly-Doh som skulle være skurke. Det var en helt ny leg, der blev skabt med Silly-Doh, end bare at lege modellervoks.

Holdbarhed: GOD/MEGET GOD – Efterhånden som Silly-Doh kommer i ovnen, bliver der selvfølgelig mindre at bruge af. Og dermed udløber holdbarheden, og der er ikke mere.
Men det man har haft i ovnen, vil vare ”forevigt”. Og dermed vil holdbarheden hedde meget god.

Pris og kvalitet: GOD – En Silly-Doh start pakkepakke har en værdi af omkring 300 kr. og det er en helt sikkert en højere pris, end man ville tænke om alm. Modellervoks. Men med den gode kvalitet og alle de muligheder som Silly-Doh giver, følger prisen helt sikker med. Og herhjemme er noget uden tvivl noget, som vi ville købe igen.


Vores tester Nanna har i samarbejde med hendes døtre Johanne på 5, Caroline på 8 og Laura på 11 år testet Silly Doh.
Nanna fortælller:
“Pigerne har hygget rigtig meget med Silly Doh og brugt lang tid på at lege med leret uden behov for at smide det i ovnen. Silly Doh fungerer lige som modellervoks og er super lækkert at røre ved. Farverne er utrolig flotte og så er der mulighed for at lave ting der lyser i mørke.
Vi har ikke tidligere prøvet Silly Doh men tænker pigerne kommer til at lege med det fremover. Silly Doh er rigtig god til at få de kreative sider frem. Det er så fedt at se pigerne sidde og bygge på små figurer som, hvis pigerne er tilfredse, kan komme i ovnen og derefter pynte på værelset eller som magnet på køleskabet.”
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Legeværdi: MEGET GOD – Pigerne har leget meget og længe med Silly Doh. De har taget det frem og formet figurer og gemt det væk igen når de ikke gad mere. Silly Doh tørrer ikke ud, hvilket er super godt når pigerne ind imellem glemmer at lukke poserne.
Holdbarhed: MEGET GOD – Silly Doh holder længe. Det tørrer ikke ud og kan bruges igen og igen. Det kan bages i almindelig ovn og endda flere gange hvis du vil bygge videre på en figur.
Pris og kvalitet: GOD – Prisen ligger til den høje side, men synes også kvaliteten er fin. Det er et lækkert produkt. Der kan fremstilles mange fine ting. Eneste minus er at figurerne ændrer lidt form i ovnen. Det er ikke muligt at lave for små dele. Vi prøvede med vedhæng til et par øreringe men da de kom ud af ovnen var hullet til tråden væk. Men til yngre børn, der ofte arbejder med lidt grovere ting er det altså rigtig godt.

Vores tester Ditte har sammen med datteren Clara på 6 år testet modellervoks fra Silly Doh.

Ditte fortæller:

“Vi testet et skønt sæt med modellervoks fra mærket Silly Doh.

Som noget nyt for os, skulle vi prøve at arbejde med en silikonebaseret modellervoks, som angiveligt hverken skulle indeholde giftstoffer, lugtgener eller gener i form af udtørring og affarvning på eksempelvis bordplader eller tøj.

Ved første øjekast virker voksen ganske anerledes end vi er vant til. Det er mere gummiagtigt og skinnende, men så snart man får det pakket ud og begynder sit kreative eventyr viser voksen sig, at være rigtig god at lege med. Det klæber ikke fast i fingrene, så selv de helt små detaljer kan laves uden at det går galt og selvom varmen fra de små børnehænder hurtigt er til stede, så påvirker det ikke voksen.

Som mor til en meget kreativ datter har vi brugt adskillige timer på modellervoks, men Silly Doh tager klart 1. pladsen herhjemme.

Det er så lækkert et produkt at arbejde med. Det fedeste ved Silly Doh, udover de mange fordele nævnt ovenfor, er klart at det kan bages til permanente figurer. Så alle de finde kreationer Clara får lavet, som hun har brugt timevis på, kan nu pludselig bages og leges videre med sådan.

Prismæssigt er det også fornuftigt.  Man får meget for pengene, og der er flere timers leg i Silly Doh, end jeg har oplevet der er i andre mærker, da det ganske simpelt IKKE TØRRER UD!! What’s not to like?!”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – min datter har siden modtagelse leget rigtig mange timer med dette sæt. Hun lever sig ind sin egen lille kreative verden, og det har været fantastisk at observere. Og samtidig landede det i en ganske fornuftig tid, hvor dagene hjemme godt kunne blive lidt ensformige og lange.

Holdbarhed: GOD – man kan slet ikke mærke at det har været pakket ud ad flere omgange. Men man skal nok huske at pakke det godt ind i de medsendte poser det ankommer i, som netop har lynlåslukning og dermed kan voksen genbruges MANGE gange.

Pris: GOD – man får meget for pengene.

Kvalitet: GOD – mange timers leg både under kreationen med voksen men også efter fx bagning til permanente figurer. Og det passer med at det ikke sviner. Hverken tøjet eller vores egetræsbord har taget farve. Det røg lige af med en våd klud!


Jesper fortæller: 

“Vi har i familien testet modellervoks fra mærket Silly Doh. Jeg havde godt hørt om produktet før, men aldrig haft det i hænderne. Vores børn er generelt glade for at være kreative og derfor tænkte jeg, at det lige var noget for os at teste dette.

Silly Doh er silikonebaseret modellervoks, hvilket blandt andet betyder, at det er lugtfrit og heller ikke klistrer som traditionel modellervoks. Det tørrer aldrig ud, hvilket er rigtigt smart, da udtørring netop er en af ulemperne ved traditionel modellervoks.  Desuden kan man bage det i ovnen ved 200 ˚C og herved bliver det muligt for børnene at bevare deres kreationer. Efter bagning tåler det maskinopvask, som gør det yderst hygiejnisk også. Silly Doh beskriver ligeledes på deres hjemmeside, at der er flere eksempler på, at børn med forskellige allergier og intolerancer sagtens kan lege med deres produkt. Vores egne børn lider begge meget af eksem, men de har sagtens kunne bruge Silly Doh helt uden problemer. Af andre fordele kan nævnes, at det er giftfrit og at det tåler frost.

Derudover er det nævneværdigt, at Silly Doh er et dansk brand, der har valgt at støtte udsatte børn, eks. kræftsyge børn. Dette er man således med til at bakke op om ved at købe produkterne.

Vi har testet den store startpakke til 299 kr. og den indeholder mange forskellige farver Silly Doh, diverse redskaber, store og små udstikkerforme og materialer til at lave forskellige smykker.

Herhjemme har Silly Doh været et hit, lige fra det blev pakket ud af æsken, hos både hos vores søn Villads på 6 år og vores datter Alberte på 9 år. Der er blevet lavet forskellige dyr, hoppebolde, armbånd og øreringe. Mulighederne er mange og vi har langt fra udtømt dem endnu. Der er desuden masser af inspiration at finde både på deres hjemmeside og Instagram. Silly Doh kommer i mange flotte farver, som ikke mister sin styrke under bagning og mangler man en farve, kan man let blande to andre – som en bonus styrkes børnenes farvelære.

Således er dette alt i alt et anbefalesværdigt produkt, som vi bestemt ikke er færdige med at lege med her i huset 😊 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Begge vores børn har haft stor glæde af Silly Doh, selvom de er forskellige af alder. Det er således et alsidigt produkt, hvor legen kan tilpasses det enkelte barn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Silly Doh kan netop bruges igen og igen og man kan bygge videre på sine kreationer, idet det også kan bages flere gange. Bliver det beskidt kan det let vaskes med vand og sæbe.

Pris: MEGET GOD – Man får virkelig meget for pengene, når man køber en startpakke fra Silly Doh; især med tanke på såvel holdbarheden som kvaliteten, der er i top.

Kvalitet: MEGET GOD – Silly Doh holder virkelig, hvad de lover! De har skabt et lækkert og gennemtænkt koncept, som virkelig giver almindelig modellervoks baghjul!


Mia fortæller:

“Silly Doh er modellervoks der ALDRIG tørrer ud! Det sviner ikke, lugter ikke, er mega nemt at arbejde med og så er det helt giftfrit! Silly Doh kan bages i ovnen og man kan derefter bruge det til fine smykker eller andre kreative ting.

Emmily er 5 år og for hende var det super nemt at lave fine figur ud af det! Silly Doh farverne blander sig ikke sammen, så det er kun fantasien der sætter grænser!

Vi vil helt bestemt begynde at bruge Silly Doh i stedet for almindelig modellervoks!

Silly Doh er modellervoks der ALDRIG tørrer ud! Det sviner ikke, lugter ikke, er mega nemt at arbejde med og så er det helt giftfrit! Silly Doh kan bages i ovnen og man kan derefter bruge det til fine smykker eller andre kreative ting.

Emmily er 5 år og for hende var det super nemt at lave fine figur ud af det! Silly Doh farverne blander sig ikke sammen, så det er kun fantasien der sætter grænser!

Vi vil helt bestemt begynde at bruge Silly Doh i stedet for almindelig modellervoks!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: GOD – Børnene kan få utroligt mange timer til at gå med Silly Doh.

Holdbarhed: MEGET GOD – Produktet holder virkelig godt. Det sidder sammen efter en tur i ovnen, og går ikke fra hinanden igen.

Pris og kvalitet: MEGET GOD – Pris og kvalitet er helt i top! Her får man virkelig meget for pengene!


Vores tester Eva har sammen med datteren Amalie Pippi på nu 17 år testet testet modellerings materiale fra Silly Doh.

Eva fortæller:

“Vi har testet et spændende modellerings materiale fra Silly Doh.

Vi modtog en lækker testpakke fra SillyDoh. I Pakken var en startæske med forme, bagepapir, redskaber, rulle og 6 forskellige farver Alm.  Silly– Doh. Herudover fik vi en lækker pose med materialer, der kunne dekoreres bl.a armbånd, klipse øreringe og lyserødt snor.  Herudover fik noget af deres special  Glow og Colour change.

SillyDoh er et smart ler materiale, som man kan modellere, næsten som man vil.  Det smarte er at man enten kan sætte det man laver på et vindue eller en anden glat overflade, eller man kan lægge det i ovnen 10 min. Ved 200 grader også bliver ens emne hårdt og kan bruges enten som det er,  eller man kan sætte det på magneter, flasker, øreringe eller andet, der kan tåle opvarmning ved 200 grader. En KÆMPE fordel er at Silly-Doh er giftfrit og lavet af silicone( det samme materiale som sutter) derfor kan man også lave ting som børn eller dyr må bide i. Eks. Bideringe, halskæder man må bide i, kan være en fordel for de børn/unge som elsker at bide i blyanter, negle eller andet.

Vi har I perioden vi har testet arbejdet med Silly-Doh over flere gange og testet det på flere måder og både inde og ude.

Når vi brugte det udenfor i solen opdagede vi, det var nemmere at blande 2 farver sammen til en ny ønsket farve eks: sort/hvid= grå, grøn/rød= brun og gul/rød= orange.

Ulempen ved at arbejde ude i solskin er dog at det man laver let bliver blødt og derfor skal formes igen inden det evt. varmes i ovnen til permanente figurer.

Vores testfokus var at finde måder til hvordan teenagere og voksne kan bruge Silly Doh på for skellige måder. Herudover begyndte vi at få fokus på recycling(genbrug) undervejs i forløbet.

Da vi “støvsugede” huset for ovnfaste ting vi tænkte kunne være sjove at lave om eller dekorere.  Vi dekorerede bl.a en tom parfume flaske og lavede den om til en håndsprit flaske med håndvask  på.


Herudover dekorerede vi metal og træ propper til nogen af flaskerne i “baren”, dekorerede magneter og  nøgleringe samt de øreringe, vi fik med i pakken.

SillyDoh er et materiale, som er hyggeligt at arbejde med og når man laver ting med små detaljer kræver det tålmodighed, da SillyDoh puffer sig lidt op når det ligger lidt. Så måske skal man trykke detaljer ned i materialet igen inden det puttes i ovnen.

Det er nemmest at lave større ting og ting som rulles ud og trykkes ud med udstikkerne. Vi savnede lidt Silly– Dohs små udstikker og tænker på at købe dem.

Vi har været glade for at teste Silly-Doh og Både Jeg og min datter og hendes veninde Emma har hygget os med at teste og vi vil helt sikkert både selv bruge og anbefale produktet til andre. Vi har lavet alt fra Små ting til at sætte op på ting eks. Denne sol, som nu har hængt på vores skænk i næsten 4 uger og sidder fast selvom lågen åbnes og lukkes.

Til smiley klipse øre ringe og vedhæng.

Alt i alt er SillyDoh et lækkert materiale, som umiddelbart er mere brugervenligt end andre lertyper, som kan hærdes i ovnen. Jeg har tidligere brugt fimo ler og her smittede farven af på hænderne og det duftede mystisk.

Silly– Doh er lugtfrit, smitter ikke af også er det lavet af det samme silicone som sutter, så man kan med sindsro arbejde med det både med små og store børn.

Man skal dog være opmærksom på at det er lidt svært at lave små detaljer.

En anden fordel er at Silly– Doh let kan bringe nyt liv til gamle ovnfaste ting.

Glow leret er genialt, da det lyser i mørke.

Colour Change leret tænker jeg er sjovt især fordi det skifter farve ved håndvarme og når det kommer ud i solen. Tænker at i sær små børn kan have sjovt med eks. At putte ting lavet af det i koldt/ varmt vand eller i sol/kulde( evt. på et køle element ”.

Det er virkelig anbefalelsesværdige produkter.

Da SillyDoh er et kvalitetsprodukt med mange anvendelses måder, og meget rimelige priser.

I øjeblikket,  Kan  man endda få 25% på sit første køb på hjemmesiden.Så vi skal da have fyldt op herhjemme og købt ind til grand kusinerne på 5,7 og 8 år. Så der kan dømmes tøsehygge til næste familie fest.

På Silly – Doh’ s hjemmeside skriver de at SillyDoh er til ALLE aldre både børn og voksne. Tænker at de let kunne lave nogen krea pakker med fokus på denne målgruppe eks: en æske i ensfarvet design med Silly– Doh, bagepapir, øreringe, nøgleringe, armbånd, snor, små udstikkere til armbånd mm, en legemåtte, som der laves med navnet “ krea måtte” i stedet, værktøjer til udrulning mm og gerne en slags ”tandstikker” til at lave huller, når der skal laves vedhæng til halskæder, nøgleringe mm. Da jeg tænker at det nuværende design er meget barnligt og i sær velegnet op til ca. 8 år.  Samt at krea pakker vil gøre det sjovt og “legalt” at bruge Silly– Doh selvom man ikke mere “leger”.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Silly Doh er et materiale som kan bruges til mange ting og på mange måder, så det er et godt produkt, som bl.a kan give nyt liv til gamle ovnfaste ting.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er meget drøjt i brug og selvom vi har lavet mange ting har vi stadig en del tilbage. Og det tørrer ikke ind, som andre lertyper.

Pris og Kvalitet: MEGET GOD – startpakker fås fra 199,- gætter på at vi fik Mellempakken som koster 279,- samt diverse til smykkefremstilling – øre klips koster eks. 15 kr og alt tilbehør til rimelige priser.

Rimelige priser og lækker kvalitet. Så pris og kvalitet hænger sammen.


Vores tester Susan, har sammen med datteren Sofia på 4 år, testet Silly doh- unik modelervoks.
Susan fortæller:
“Vi har testet modelervoks fra Silly doh. Det er nogle rigtig flotte og klare farver, man pakker ud af den fine æske. Til at starte med, havde jeg svært ved at koble det sammen med, at det var modelervoks.
Men da vi først fik det pakket ud, rørt ved det samt leget og bygget forskellige figur. Der må jeg indrømme, at det var mega fedt at lave figure med, særligt hoppebolde er et hit. Sofia og jeg startede med at lege, men i løbet af 15 min sad hendes to storesøskende også ved bordet, Hold nu op de fik produceret en masse.
Modelervoks fra Silly doh, er ret unik. Du kan bage det i ovnen, vupti så har du legetøj, som bliver som det er lavet. Det giver mulighed, for så meget mere og længere leg. Sofia elskede alle de forme der fulgte med, bag efter pyntede hun dem og gjorde dem personlige med øjne, næse og mund.
Det største hit, var at hun kunne lave smykker. “Mor kan du se de passer sammen i farverne ? Både min ring og mine øreringe”
Vores færdige figurer er særligt brugt som bade legetøj, da de kan hænge på væggen.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Til de børn som er gode, til at bruge deres fantasi og fordybe sig.
Holdbarhed: MEGET GOD – Det kan holde meget længe, det tørre ikke ud. Når det er bagt, kan du bruge det igen og igen, du kan også vaske det igen og igen.
Pris: GOD – lidt i den dyre ende men, der er til mange timers leg.
Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig god, det er rigtig dejlig at det er lavet uden giftigt kemi, og i samme materialer som fx baby sutter til sutteflasker.

1 kommentar

  • eva Persson

    Så lækkert et materiale, som både er for børn, unge og voksne som elsker at være kreative 😀 håber de på et tidspunkt laver nogen æsker som appelerer mere til unge og voksne 🍀 så for nylig at Silly Doh nu kan købes i fysiske butikker eks. Bog og ide 😊 så dejligt at få lov at prøve og lære Silly Doh at kende – teenagerne ig os voksne hyggede os

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af gamer bøger (FORTNITE og ROBLOX) fra forlaget Alvilda