OREO Kage – opskrift – Testfamilien
Test af Specialday mindebøger

OREO Kage – opskrift

Vores søde tester Rikke (@nogens_mor) har fået ordet på bloggen – da hun har lovet at dele opskriften på den kage, som vi kom til at tippe om på slik-profilen @insta_guf.

img_1826

Rikke fortæller:

Så er ventetiden endelig forbi 🙂 Rigtig mange af jer, har efterspurgt en opskrift på den kage, som jeg lavede til min datter Smillas 6 års fødselsdag. En kage for en vaskeægte Oreo elsker 🙂 Det er lidt svært, at lave opskriften i et Instagram post, så jeg har derfor fået lov til, at låne lidt blog plads hos søde Mie, som har bloggen testfamilien.dk – tusinde tak 🙂

Kagen er sat sammen af flere forskellige opskrifter og fri fantasi, men jeg har forsøgt at samle opskriften her:

img_1830

Bunden: (Jeg har lavet dobbelt portion og der er to bunde i kagen)

250 gram smør

100 gram mørk chokolade

4 æg

2 dl sukker

3 spsk kakao

2 1/2 dl mel

1 pakke Oreo i kvarte

Smelt smør og chokolade sammen i en gryde. Imens pisker du æg og sukker til en luftig masse. Mel og kakao vendes og kommes i æggemassen. Lad smør/chokolade køle lidt og tilsæt herefter. Miks dejen godt og vend til sidst forsigtigt de kvarte Oreos i. Jeg brugte et springform.

Bages ved 175 grader (alm ovn) i cirka 22-25 minutter. Når du stikker en tandstik i må dejen ikke hænge ved den, så er kagen ikke færdig.

Bunden køles helt af, inden moussen fyldes i. Kan bages dagen forinden.

Jordbærmousse: (til denne kage, er der lavet 3-dobbelt portion)
4 blade husblas
300 g. jordbær – fra frost
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
50 g. sukker
1 spsk. citronsaft
3 dl. piskefløde

Husblas lægges i blød i koldt vand i 15-20 minutter.
Jordbær, vaniljekorn, sukker og citronsaft kommes i en gryde.

Varmes langsomt op og koger igennem nogle minutter til jordbærrene er møre.

Giv dem en kort tur med stavblenderen.
Tag gryden fra varmen og rør den udblødte husblas i.

Hæld i en skål og lad køle ned til lun (temp. på babys badevand).

Pisk fløden til blødt skum.
Rør 1/4 af flødeskummet i jordbærrene. Rør bare godt til.

Nu hældes blandingen op i resten af flødeskummet og vendes sammen.

Læg bunden på et fad, og læg ringen fra springformen om bunden til at støbe kagen i.

Læg et stykke bageplast i ringen. Hvis man ikke har bageplast, kan man folde et stykke bagepapir. Man kan sagtens løsne moussen med en kniv, hvis man ikke kommer noget i formen, men man kan risikere, at metallet giver afsmag til moussen, så det er bedst at fore formen.

Fordel halvdelen af blandingen over kagebunden og stil den på køl i minimum 2 timer. Derefter skæres den anden bund til, og kommes over. (Jeg har skåret ca 1,5 cm af hele vejen rundt, så bunden ikke er synlig når moussen er kommet på – det syntes jeg personligt selv er pænest.)

Kom nu resten af moussen på, og sæt kagen på køl igen, gerne natten over.

img_1821

Chokolade overtræk:

2 dl fløde

150 gr mørk chokolade

1 spsk flydende honning.

Hak chokoladen fint, og varm fløden op til lige under kogepunktet.
Kom den fint hakket chokolade i en skål, og hæld den varmefløde over.
Rør stille rundt, ind til chokolden er smeltet helt, kom så honning i.
Hvis du syntes cremen er for tyk, kan du varme lidt mere fløde og hælde i.

Hæld chokoladen ud over kagen, og skub forsigtigt en smule af massen ud over kanten, med en palet kniv. Fortsæt hele vejen rundt, ind til toppen er dækket med chokolade, og kanten har dryp, hele vejen rundt. Man kan med fordel bruge en frysepose hvor chokoladen kommes i. Derefter laver man et mikroskopisk hul i det ene hjørne og så er det nemmere at styre chokoladen rundt ved kanten.

Oreofløde:

1 pakke Oreos

½ l fløde

Oreos kommes i en minihakker eller blendes, vendes med fløden som er pisket til flødeskum. Oreo fløden sprøjtes ud med en tyller efter eget valg.

Pyntes herefter med Oreos på Oreo fløden og knuste Oreos i midten af kagen.

Rigtig god bagelyst til jer, der har mod på at kaste jer ud i projektet, tag mig gerne på jeres billeder 🙂 (@nogens_mor)

img_1825

 

 

 

3 kommentarer

  • Marie Lehmann

    Hej i 2. Jeg har lavet kagen og fik 2 bunde ud af de proportioner hun har skrevet i opskriften. Moussen gangede jeg kun op med 2 i stedet for 3, da jeg ikke ville have så høj en kage som i opskriften og det fungerede perfekt

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Hej!
    Jeg har lige nogle spørgsmål til kagen.
    Ift. Mængderne er det så 3-dobbelt portion og dobbelt portion, der er angivet, eller skal man selv gange op?
    Og mht. Bunden bagte du den af to omgange eller en og derefter delte den?

    Mvh. Amalie

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Specialday mindebøger