Test af Specialday mindebøger – Testfamilien
Test af det økologiske supermarked - Økovejen

Test af Specialday mindebøger

Vores testere Rikke, Camilla, Heidi, Mette og Nina har testet de fine Specialday mindebøger.

Der er testet et forskelligt udvalgt af bøgerne, som findes i 8 forskellige udgaver. 

test3

Rikke fortæller:
“Jeg har sammen med datteren Smilla på 5 år testet bogen ”min Barndom” fra Specialday.dk.”
test1
Min barndom – ’minder og gemmer’ er en scrapbog, der netop er designet til at huske på alle de særlige øjeblikke i barnets opvækst. Bogen omfavner kort fødsel og det første år og afrundes efter det 15. år med et kapitel om konfirmation/nonfirmation, hvorefter man kan overdrage bogen til barnet. Bogen er delt op i alder, og i hver alder er der en side med en lille lomme, hvor man kan gemme en lille ting, ex en tegning, diplomer, fødselsdagskort, aftryk af hånd, ønskeliste etc. Det er simpelthen SÅ fin en lille detalje. Ud over det elsker jeg også, at der er plads til at skrive om de rejser man tager på som familie. Det er noget af det, som mine børn plejer at snakke længe om – minderne fra vores ferier.”
test2
Smilla er så stor, at vi har kunnet forme bogen sammen. Vi har i fællesskab lavet bogen, så selvom bogen nok er tiltænkt som en bog man starter med i de tidligere år, så har det været super hyggeligt og meget givende i sær for Smilla, at kunne være med til, at lave den.
test4
”Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Det er simpelthen så fantastisk og se hvordan barnet vokser, når man læser højt fra bogen. Alle de minder der dukker op og fortællinger fra barndommen er virkelig med til, at løfte barnet og booste identiteten hos barnet.

Holdbarhed: GOD. Bogen er ret robust, hvilket er super lækkert. Den er dog meget lys i farven, hvilket godt kan gøre den lidt nusset at se på relativt hurtigt – måske det bare er tegn på, at den allerede har været meget brugt 🙂

Pris: MEGET GOD. Bogen koster 349,- og det er uden tvivl pengene værd – der er virkelig tænkt på alle detaljer.

Kvalitet: MEGET GOD. Super lækker og kraftig kvalitet.
_________________________________________________________________________________________
Camilla beretter:
“Min mor og mine børns mormor, glæder sig rigtig meget til at være med, til at teste denne flotte og personlige mormor scrapbog fra Specialday.”

Jeg bliver nok mødt med modstand fra mange andre med denne påstand, men mine børn har altså verdens bedste mormor. Jeg synes derfor det er fantastisk, at give mine børn muligheden for, at lære deres mormor endnu bedre at kende, ved at få min søde mor til at udfylde denne mormor bog.
billede-1 billede-2
Mormorbogen i sig selv er utrolig flot. Kvadratisk og simpel. Den er enkel og siderne er i de flotteste farver, både stærke og
nude. Den er delt op i kapitler og er lige til at gå til, når den skal udfyldes, ved at svare på de forskellige spørgsmål, der allerede er stillet i bogen. Den byder også på muligheder for at sætte sit eget personlige præg på siderne, med billeder, men man behøver ikke være det mest kreative menneske for at udfylde den, da der allerede er gjort et flot forarbejde, som hjælper og guider en på vej.
billede-3
Min mors ord om bogen ;
” Jeg synes ideen er fantastisk og jeg synes det er en skøn mulighed, at fortælle ting om mit liv, som min datter ikke kan eller ved. At udfylde sådan en bog er et stort stykke arbejde og det tager tid – specielt når man gerne vil gøre noget ekstra ud af det, for sine børnebørn. Det ærgrer mig lidt, at man kun kan udfylde bogen til et enkelt barn. Hvis man er mormor til mange, kan det blive et uoverskueligt stykke arbejde, med evt. manglende billeder og måske lyst i længden. Jeg tænker specielt, at med de familiemønstre vi har i dag, med sammenbragte familier, kan der opstå nogle problemer og det ville derfor måske være lettere, hvis man kunne udfylde den til søskende.”
billede-4
“Bogen er fint og overskueligt brygget op og den kommer omkring mange ting. Det er dog skræmmende hvor meget man skal gå i tænkeboks for at kunne huske tilbage til barndommen og ungdommen – men det er også sjovt. Jeg har desværre ikke mulighed for at spørge mine egne forældre, da de ikke er her mere, og derfor er der også rigtig mange linjer, som jeg må lade stå tomme, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt.”
billede-5 billede-6
Bogen er utrolig flot og jeg glæder mig til en dag, når den er færdig, at pakke den ind og give den retur.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Bogen kan fås til mormor, morfar, farmor og farfar, så uanset hvem af ens bedsteforældre der har en helt speciel plads i hjertet, så kan de udfylde sådan en bog og give den sit helt eget personlige præg. Jeg synes ideen er fantastisk og jeg er vild med, at mine børn kan komme til at lære deres mormor endnu bedre at kende. Specielt den dag, hvor de ikke selv kan spørge hende mere.

Holdbarhed og kvailitet: GOD – Specialday har specialiseret sig at lave funktionelle bøger og unikke papirvarer af høj kvalitet – så man må formode at denne bog holder sig flot i mange mange år.

Pris: GOD – Bedsteforældrebogen koster 199,95 kr. hvilket jeg synes er en meget fin pris, for den grafisk flotte bog man får.
_________________________________________________________________________________________Heidi fortæller:
Jeg har testet “Mine første år – Minder og gemmer – Special edition” fra Specialday. Jeg var meget begejstret da jeg modtog den fine barnets bog fra Specialday. Det er ekstremt vigtigt for mig at forevige minderne om mine børn. I en travl hverdag kan man nemt “glemme” alle de små og vigtigste milepæle i de smås liv.
special1For mig indeholder “Mine første år” alt det jeg har eftersøgt i en barnets bog. Oftest skal man gå på kompromis, men Specialday har tænkt alle ting ind i bogen og den er klart til den kræsne forældre der gerne vil have alle detaljerne med.

Fra tanker og følelser under graviditeten, hånd- og fodaftryk, første gang, festlige begivenheder til første tand og sundhedsplejerskebesøg.

Selvom jeg ikke er gravid eller ikke har en helt lille baby, er jeg vild med at bogen indeholder gode råd, god indkøbsliste, idéer til leg med baby og meget mere.
special2 special3Bogen er inddelt i 5 kategorier; Min fødsel, Den første tid, Min udvikling, Festligheder og gemmer.

Det smarte ved bogen er at det er et ringbind, hvor man har mulighed for at tilkøbe ekstra sider, fotolommer og plastiklommer, på den måde kan man personliggøre bogen præcis som man gerne vil have det, samtidig gør det også, at kvaliteten er virkelig høj, da materialet er tykt og holdbart.

Bogen kommer med 5 opbevarings lommer, hvori man kan gemme hospitalsarmbånd, billeder, en hårlok eller måske noget bordpynt fra barnedåben.
special4Bogen er på 118 sider og findes i både en drenge og pigeudgave, derudover har Specialday gjort det muligt for seje enlige mødre at personificere bogen, hvor sejt er det ikke lige 🙂

Jeg er svært begejstret for bogen og elsker at sidde og udfylde i den, den bringer smil og glæde frem og selvom min søn endnu ikke forstår det, så synes min store dreng det er sjovt at jeg fortæller fra den, ligesom han også synes det er sjovt at få læst op fra hans bog. Mon ikke han også skal have en bog fra Specialday.
special5 special6

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er uvurderlige minder der kan nedskrives i denne her bog, som man for altid vil kunne huske.

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Bogen er lavet i holdbart materiale og er en god kvalitet og kan holde til at blive gemt i mange år.

Pris: GOD – Prisen er 349 kr. for ringbindet. Prisen for ekstra sider ligger fra 49-99 kr. Det er en yderst rimelig pris, i forhold til hvor meget bogen indeholder.

Jeg vil virkelig anbefale alle kommende forældre denne her bog.
_________________________________________________________________________________________

Mette fortsætter:
“Jeg har testet Mine første år – minder & gemmer – Special Edition med tilkøbssider til Den enestående mor fra Specialday.”

Specialday har netop lanceret tilkøbssider til deres populære barnets bog “mine første år”. Siderne henvender sig til familier hvor der kun er en “enestående mor” og da jeg blev tilbudt at teste sådan en bog til min datter Vigga skyndte jeg mig at sige ja tak.

Og da bogen kom med posten fortrød jeg bestemt heller ikke. Jeg er vild med de fine tekster der er med i bogen, som henvender sig til “den enestående mor”. Det gør den lidt mere personlig.
billede-1Bogen er et ringbind i robust design og med tykke sider indeni. Der er en snor som holder bogen lukket, hvilket er en rigtig fin detalje, så den ikke åbnes når den bliver fyldt godt ud.

Når man modtager bogen er den fyldt med de originale sider til familier med mor og far.
billede_1-1Derefter kan de sider hvor der står mor og far på så skiftes ud med tilkøbssiderne hvor der kun står mor på. Så smart. Jeg er vild med at Vigga ikke skal se på tomme felter i sin barnets bog, når hun en gang selv kan læse i den.

Vigga har nemlig ingen far, da jeg har fået hende med hjælp fra en donor.
billede_2-1Bogen starter ved den første positive graviditetstest, graviditeten og fødslen. Og fortsætter op igennem de første år. Bogen slutter ved den første skoledag og 7 års fødselsdagen.

Den er inddelt i 5 faner. Min fødsel, den første tid, min udvikling, festligheder, gemmer.
billede_3-1Der er sider med små lommer hvor man kan gemme kort, armbånd fra sygehuset, invitationer osv i. Det er en fin detalje, så man har det hele samlet.

Derudover er der plads til at sætte en masse fotos i bogen og hvis ikke det er nok kan der tilkøbes ekstra sider, plastiklommer og fotolommer.

I bogen er der sider med stamtræ, hånd/fod aftryk, de første 7 fødselsdage, første jul, barndåb/navngivning, babyshower osv. Der er virkelig tænkt over detaljerne.
billede_4Det eneste jeg har oplevet, at jeg synes der manglede var en side hvor man kunne skrive dato for alle tænderne på. Der er en side med dato for den første tand og et tandkort hvor man kan påføre i hvilken rækkefølge tænderne kom i. Men det er ikke helt nemt at få datoerne skrevet på også, uden det bliver for rodet. Dog valgte jeg bare på næste tomme side at skrive datoerne.

Derudover er der et vægt og længde skema hvor man kan tegne en graf for at se udviklingen. Der manglede jeg også lidt at have en side med vægt og længde for hver måned det første år.

Men jeg valgte så istedet at påføre det oppe i hjørnet af grafen, det synes jeg var en fin løsning. Det er meget individuelt om man behøver at have nedskrevet disse tal for det første år, men jeg kan godt lide at have dem.
billede_5I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Barnets bog er vel næsten et must at have til sine børn.

Holdbarhed: MEGET GOD. Bogen er i robust kvalitet og vil uden tvivl kunne holde til at blive bladret i mange gange igennem årene.

Pris: MEGET GOD. Bogen koster 349 kr og 99 kr for tillægssiderne. Det synes jeg er en rigtig fin pris for en bog i den kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD. Bogen emmer af luksus med dens tykke sider og flotte design.
_________________________________________________________________________________________
Nina afslutter:
“Det her koncept er jeg simpelthen så vild med! Tænk at kunne give sine børn en bog om deres bedsteforældre, skrevet af deres bedsteforælde!”

Det starter med designet, som er så fint og tidsløst. En bog man gerne har liggende fremme og en bog, som aldrig går af mode. Kvaliteten er heller ikke til at tage fejl af. Mit førstehåndsindtryk var så godt! En lækker bog, i gode materialer og man kan se at der er tænkt over både indholdet og detaljerne – både indeni, men så sandelig også udenpå.
billede-1-1Spørgsmålene i bogen er gode og favner både personlige, humoristiske og alvorlige emner. Den giver mulighed for bedsteforældre at udtrykke deres kærlighed og fortælle om deres liv, uden filter. De kan sidde i ro og mag, tage sig god tid til at skrive og forklare deres livshistorie uden at blive afbrudt af andre spørgsmål.

Jeg har før givet min egen mor en bog, med spørgsmål om hendes liv. Spørgsmål som også omhandlede rollen som MIN mor. Jeg elsker den bog og kan blive ved med at læse i den. Så da denne test kom op, var jeg helt klar! Jeg ville så gerne give mine børn en bog om deres bedsteforældre, med spørgsmål som også omhandler at være DERES bedsteforældre – for jeg ved hvor meget sådan en bog betyder. Især når de ikke er her længere, for hvor mange ville ikke ønske at de havde netop sådan en bog, om sine egne bedsteforældre? Vi er nok mange der har uafklarede spørgsmål til dem, som ikke er her længere – både tunge og lette.

Jeg vil også selv udfylde en og opfordre min mand til det samme. Sikke en gave at give vores børn med i livet.
billede-2-1Bøgerne kommer i mange varianter og er den perfekte gave, synes jeg. Dengang min mor udfyldte sin MOR-bog, sagde hun at det havde været den største fornøjelse at udfylde den. Det samme tror jeg gør sig gældende med denne! Man kommer i tanke om ting og oplevelser, man havde fortrængt, man bliver mindet om episoder og dejlige minder, som man får lov at nyde igen, som man udfylder bøgerne.

Vores familier kan lige så godt være forberedt – findes der en bog med deres titel, får de den!
billede3I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Nærmest en uundværlig bog og den perfekte gave.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kvaliteten er god og en god bog holder nærmest evigt.

Pris: MEGET GOD – Prisen er kun kr. 199,00 og dét giver jeg gerne for mine familiemedlemmers livshistorie på skrift!

Kvalitet: MEGET GOD – Designet er lækkert og kvaliteten er virkelig god.


8 kommentarer

 • Jeg har aldrig fået købt en brandets bog, og tænkte egentlig at det var forsent, fordi min søn jo er født og jeg derfor ikke ville kunne udfylde den godt nok. Men at læse om jer der har udfyldt den selvom barnet er 5 år giver mig bare mega lyst til at købe en! 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser så fin ud den bog – har været spændt på at læse testen lige siden Mette smed den første “teaser” op på instagram <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff Norman Jensen

  Lui har også “mine første år” og vi er så glade for den. Den kan virkelig anbefales. Er så vild med at der kan tilføjes ekstra sider efter behov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger selv mine første år, og synes den er fantastisk.
  Bedsteforældrene er også godt igang med at skrive i deres bøger.. Man skal helt sikkert overveje at vælge dem..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Helt fantastisk! Mormor bogen er hermed købt som mors dags gave! ❤️😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har brugt den til mormor. Ungerne synes det er hyggeligt og sjovt, og så kan de have nogle hygge timer med mormor. Jeg synes det kunne være en fod ide og lave en til konfirmation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg laver scrap bøger i ringbind til mine 4 børn og synes ideen med at samle på minder er fantastisk. Jeg er især vild med bogen til bedsteforældrene. Den overvejer jeg ….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva P

  De virker så gode og tænker de burde lave en konfirmationsbog med plads til kort – tekst on dagen, billeder, præstens ord mm. Jeg lavede selv en i en alm fotobog med plastlommer til billeder og kort mm. det er er ringbind – så satte også papirer med tekst ind

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af det økologiske supermarked - Økovejen