TEST af Electrolux Vaskemaskine og Tørretumbler PerfectCare 800 – Testfamilien
3. DECEMBER – LÅGE 3 ER ÅBEN – KIG IND

TEST af Electrolux Vaskemaskine og Tørretumbler PerfectCare 800

Mie fra Testfamilien har testet en vaskemaskine og tørretumbler fra Electrolux, som er en del af deres Perfect Care sortiment, der tager vare om tøjet på en helt unik måde.

Test af Frontbetjent vaskemaskine PerfectCare 800 med UltraCare 9 kg 1600 o/min

Mie fortæller:

“Efter at jeg er begyndt at træne flere gange om ugen, blev bunkerne af vasketøj også større og større. Skifter jo selvfølgelig træningstøj hver gang og ønsker, at det kan holde så længe som muligt.

Derfor har det været en fornøjelse at teste PerfectCare-maskinerne fra Electrolux med vaskeprogrammerne Synthetics og Sport, som sørger for, at sportstøjet altid er klar til næste udfordring. Og jeg synes tydeligt at jeg kan se på tøjet, at det ikke bliver slidt på samme måde – og det holder også den svedtransporterende funktion i tøjet.

Vaskemaskinen med UltraCare system, forblander effektivt vaskemiddel med vand inden det når ind til tøjet – dermed opnår man en bedre vask og tøjpleje. Derudover har vaskemaskinen SteamCare system, der inkluderer dampprogram og muligheden for at tilføje damp i slutningen af en vask for at mindske krøl. Det har virkelig hjulpet, når vi har vasket fx. skjorter og sengetøj.

Sportstøj i syntetisk materiale som polyester kræver, at man tager ordenligt hånd om det. Lugt- og fugttransporterende tøj skal vaskes på lave temperaturer, skånsomt og uden skyllemiddel – ellers kan det miste sine egenskaber.

Derfor er det skønt med en maskine, der har et program til netop sportstøj. Det gør, at tøjet holder sig længere.

Men det er ikke kun funktionen med sportstøjet som jeg er faldet for. Den store tromle gør at vi vasker meget sjældnere. Kapaciteten er helt op til max 9 kg pr. vask. Det kan virkelig mærkes på antallet af vaske. Vaskemaskinen har desuden en tromle med beskyttende tromlemønster og er Woolmark Green certificeret, hvilket betyder, at man kan vaske selv sarte stoffer i denne maskine. Der er mulighed for at sætte dansk betjeningspanel på og virkelig mange programmer. Maskinen er energieffektiv med 50% lavere end energiklasse A+++.

Med to børn, hvor den eneste også går til gymnastik og dans, så ryger der en del tøj igennem vaskemaskinen. Maskinen er så smart at den selv beregner hvor lang tid vasken tager, alt efter hvor fyldt maskinen er.

Og så er det altid dejligt med en lille hjælper.”

Test af Kondenstørretumbler med varmepumpe PerfectCare 800 8 kg

“DelicateCare tørretumbleren, som vi også har testet har en max kapacitet på 8 kg. og er særdeles rummelig. Tromlen har et særligt tromlemønster, for ekstra skånsom tørring af tøjet. Tørretumbleren har desuden Woolmark Blue certificering, som sikrer, at selv sarte stoffer som uld og silke kan tørres i denne maskine. Det er en kondenstørretumbler med heatpump, indvendigt LED lys og lavt energiforbrug i energiklasse A++.

En tørretumbler med lys i. Hvor sejt er det lige?

Tørretumleren er lige så smart og lækker som vaskemaskinen. Den har et hav af programmer. Manden i huset smider bare det hele ind – og indtil videre har intet taget skade af det. Vi har OGSÅ tørret uld i den og det har det godt kunne tåle. Tørretumleren beregner også selv tørretiden og du vælger nemt hvilket program du skal bruge alt efter typen af vasketøj

Vi er blevet rigtig glade for både vaskemaskine og tørretumbler. De larmer i øvrigt ikke særligt meget, hvilket også er et plus i vores bog.”

Alle vores test og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier; Lege/Nytteværdi, Holdbarhed, Pris og Kvalitet. Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Hjemme hos os, kan vi ikke undvære en god vaskemaskine og tørretumler. Derfor får den vurderingen MEGET GOD

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er 10 års garanti på begge maskiner. Det må siges at være en god holdbarhed.

Kvalitet: MEGET GOD

Vaskemaskine:

 • Produktserie: PerfectCare 800 UltraCare
 • Fyldmængde v. vask, kg. : 9 kg
 • Centrifugeringshastighed, max o/min:1600 o/min
 • Energieffektivitetsklasse: A+++ -50%
 • Centrifugeringsevne: A
 • Motortype: ØKO Inverter
 • Restfugtighed i %: 44

Tørretumbler:

 • Produktserie: PerfectCare 800 DelicateCare
 • Fyldmængde v. tørring, kg.: 8 kg
 • Energieffektivitetsklasse: A++
 • Kondenseringsklasse: B
 • Gns. kondenseringseffektivitet (hel- og halv fyldning), %: 82
 • Energiforbrug skabstørt tøj, hel fyldning, centrifugeret v/1000 omdr.: 1.99
 • Energiforbrug pr. år, kWh: 235

Pris: GOD

Tørretumbleren står til 5.999 kr. hos Elgiganten.

Vaskemaskinen står til 6.999 kr. hos Elgiganten.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. DECEMBER – LÅGE 3 ER ÅBEN – KIG IND