TEST af slowjuicer Vita Extract fra BOSCH – Testfamilien
TEST af smykker fra Svane og Lührs - Part 1

TEST af slowjuicer Vita Extract fra BOSCH

Vores tester Camilla har sammen med familien testet slowjuiceren Vita Extract fra BOSCH.

Camilla fortæller:

”Vi ønskede at tilføre flere vitaminer og grøntsager til vores dagligdag – og derfor var det et godt match for os, at få lov at teste denne slowjuicer. Vi har testet juiceren siden efteråret og har som minumum brugt den 1 gang om ugen.”

“Slowjuiceren har flere funktioner i sig, den kan både lave sorbet, tyk og tynd juice. Vi har for det meste brugt juice funktionen og lavet lidt forskellige varianter med både frugtkød og uden.

Vi har gjort det til en weekend tradition at lave juice – så hver lørdag morgen, står Fleur klar for at klargøre grøntsagerne til juicen. Hun er blevet oplært i at putte de færdige grøntsager op i slowjuiceren og hælde juicen op i en beholder efterfølgende. Den er ekstremt børnevenlig, og man kan ikke få fingerne i klemme nogen steder – hvilket også er en fordel når børnene skal hjælpe til.”

“En slowjuicer er en juicemaskine, der udvinder saften fra frugt eller grøntsager ved hjælp af en langsomt roterende aksel, som under højt pres maser saften ud af frugtkødet igennem en rist. Den har mellem 50-100 omdrejninger i minuttet, hvilket er væsentligt mindre end hastigheden på en almindelige saftpresser, som køre med mellem 3.000-10.000 omdrejninger.

Det siges endvidere at en slowjuicer udvinder mere saft fra frugtkødet end en almindelig saftpresser kan og derudover skulle den også udvinde flere vitaminer end den anden.

Frugtkødet som bliver til overs efter juicen er udvundet, har vi brugt når vi har bagt eller i fx lasagne 😊 Så behøver der ikke være noget der går til spilde.

Hullet hvori grøntsagerne og frugten skal puttes i er ikke så stort, hvilket betyder at de fleste ting der skal i slowjuiceren skal skæres i stykker for at kunne være i den. Men udover det, så fungerer den uden problemer.

Vi har forsøgt os med mange forskellige opskrifter og der medfølger også en god og brugbar opskriftsbog med til slowjuiceren hvor du kan få inspiration til at lave juice af både grøntsager og frugter.

Her kommer lige et par af mine favoritter:

Opskrift 1:
2 kg æbler
10 store rødbeder
Lidt ingefær

Opskrift 2:
2 kg appelsiner
10 gulerødder
Lidt ingefær

“De saftpressere vi før har haft, har været meget besværlige at gøre rene – men det oplever vi ikke på samme måde med denne slowjuicer fra BOSCH. Der medfølger en børste som kan rense filteret let og uden problemer og alle tingene (pånær maskinen) må komme i opvaskeren. Så selv oprydningen efter tager ikke mere end omkring 5 minutter.

Vi har af flere omgange holdt større familie brunch herhjemme – og selvom vi har været 15 mennesker, har det ikke været noget problem at lave friskpresset juice fra slowjuiceren til hele forsamlingen. Det er hurtigt og effektivt og smager mange gange bedre end de tarvelige juice man kan købe i supermarkedet.

Jeg lider af det som hedder PCOS, hvilket gør at jeg skal spise lidt som en diabetiker – så det var egentlig hovedårsagen til at vi herhjemme eftersøgte en slowjuicer. Derudover har det også haft en positiv indivirkning på min fertilitet at øge mit vitamin indtag og spise flere grøntsager. Så ca. 1 måned efter vi begyndte at bruge slowjuiceren er jeg blevet gravid og barnet er sundt og raskt. Så herhjemme priser vi os lykkelige for at have fået lov at teste denne slowjuicer fra Bosch.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
 I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har som sagt brugt den minimum 1 gang om ugen. Den kan både benyttes af voksne og børn (under opsyn).

Holdbarhed: MEGET GOD – Den har virket upåklageligt og fungerer både til hårde grøntsager og bløde frugter.

Kvalitet:  MEGET GOD – kvaliteten vil jeg vurdere ligger over middel. God og solid juicepresser – som tåler lidt af hvert.

Pris: GOD – den koster 1299 kroner.

 

1 kommentar

  • Pernille Pedersen

    Vi har prøvet den hos noget familie og jeg må sige, at der ingen tvivl er om at vi selv skal have en også .. Den er super til børnene og de elsker at være med til at lave deres helt egen “drink” ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af smykker fra Svane og Lührs - Part 1