TEST af trælegetøj fra CIHA af mærket Studio Circus (Aktivitets kube, Xylofon Panda og Puttekassen) – Testfamilien
TEST af trælegetøj fra CIHA af mærket Studio Circus (bilbane, bilbanerampe og hammersæt)

TEST af trælegetøj fra CIHA af mærket Studio Circus (Aktivitets kube, Xylofon Panda og Puttekassen)

To af vores familier har samme med deres børn testet trælegetøj fra Studio Circus fra Ciha.dk

Sandra fortæller;
“Caroline på 1 år, har det sidste stykke tid været så heldig at teste 3 stykker forskelligt legetøj fra Studio Circus som forhandles hos www.ciha.dk. Der er testet følgende: Aktivitets kube, Xylofon Panda samt Puttekassen.”
Studio Circus er en skøn serie af trælegetøj til de mindste, lavet i super lækkert materiale med søde små motiver og virkelig fine farver der både stimulerer de små, men samtidig er super fint at se på.

Førstehåndsindtrykket var super godt. Lækkert emballage og man kunne hurtigt mærke at det var en lækker kvalitet.

Aktivitetskuben har et aftageligt låg med spiraler med perler og siderne er også fuld af sjove aktiviteter såsom puttekasse, tandhjul, roterende firkanter mm. Den er virkelig smart, da den har så mange aktiviteter og ting der kan undersøges for de små, i kun 1 stykke legetøj. Puttekasse funktionen fangede straks Caroline og de medfølgende klodser blev taget ud og puttet tilbage og låget blev taget af og på, rigtig mange gange. Perlerne på spiralerne fangede også og blev undersøgt med de små fingre.
Xylofonen, der har det sødeste panda design, var det første Caroline blev optaget af og hun fangede lyn hurtigt fidusen ved at bruge “pindende” til at slå på metalpladerne, så der kom en masse sjove lyde. Hun synes det er vældigt morsomt at give den gas, så der kommer rigtig meget lyd og griner højlydt når hun sidder og spiller 🙂

Der er rigtig god lyd i den og kvaliteten er i top i forhold til mange andre intrumenter i den kategori. Også storebror og storesøster på hhv. 4 og 6 år har også fået brugt den i ny og næ og synes det var hyggeligt at spille “rigtige” melodier. og alle børn der har været herhjemme er blevet “draget” af den og der er spillet rigtig meget på den.
Puttekassen er den som Caroline uden tivl har brugt allermest. Der er 4 huller i forskellige former og dertil hørende klodser. Den runde og firkantet kom i uden det store bøvl, mens stjernen og trekantet udfordrede de motoriske evner lidt mere og krævede lige lidt hjælp fra en voksen. Derfra klarede hun fint selv at få dem hældt ud og så skulle der ellers startes forfra og hun kunne sidde i rigtig lang tid og hygge sig med det. En fornøjelse at se hvordan hun fik brugt finmotorikken og koncentrationen med at få det klodserne til at passe og hygge sig med at putte i og hælde ud, igen og igen øog igen.
Studio Circus er en super lækker serie af lækkert kvalitets træ-legetøj og har mine varmeste anbefalinger.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Der er så mange gode ting ved dette aktivitetslegetøj, som både stimulerer fantasi, kreativitet og motorikken, så nytteværdien vurderes til at være god.

Holdbarhed:GOD – Holdbarheden er rigtig fin. Det eneste sted man kan se lidt slid, er på “pindende” til xylofonen, som virkelig også har fået tæv. De andre ting er fuldstændig som vi fik dem, så det siger lidt når det er en 1 årig der har haft det i brug og som absolut ikke passer særlig godt på tingenge.

Pris: GOD – Aktivitetskuben koster 299 kr., xylofonen 189 kr. og puttekassen 149 kr., hvilket er nogle rigtig gode priser – Specielt set i forhold til kvaliteten som bare er i orden.

Kvalitet: GOD – Kvaliteten er rigtig god og man er ikke i tvivl om at det er kvalitetslegetøj.


Rikke fortæller:
“Vilde er blevet 1 år under testen og legetøjet er kommet på det helt rette tidspunkt. I overgangen mellem babylegetøj og legetøj der udfordrer lidt mere. Vi har modtaget en Xylofon panda, en puttekasse og en aktivitets kube.”

Xylofon pandaen er lavet i træ og der medfølger 2 pinde til at slå med. Der er ikke angivet nogen anbefalet alder på dette produkt, men jeg syntes det er meget passende her fra 1 års alderen og et par år frem. Det med at man selv er med til at fremstille lyde og melodier, det tiltrækker bare børn. Vores store børn på 9 og 7 år kan i hvert fald heller ikke gå forbi den uden at spille lidt 🙂

Puttekassen er en lille fin trækasse med 4 tilhørende figurer. Vilde har to puttekasser herhjemme i forvejen, men det er ikke noget der har sagt hende noget før nu. Jeg tror, at det er fordi at de er for uoverskuelige.

Der er for mange figurer og for mange farver og former at tage indstilling til. Puttekassen fra Studio Cirkus, er i fine afdæmpede pastel farver med fine dyremotiver på siden. Når opgaven er fuldført, kan låget nemt tages af og klodserne kan komme ud. En disciplin vi er ret garvede i nu. Her vil jeg mene, at legetøjet passer fra 10 mdr +

Aktivitets kuben er et herligt stykke legetøj der er mange timers aktivitet i. Den er fuld af udfordringer der styrker finmotorikken og den kognitive udvikling – lækkert syntes ergoterapeuten her 🙂 Hver side har sjove aktiviteter der skal udforskes, der er en lille ”puttekasse”, tandhjul og det aftagelige låg er med flotte spiraler og små perler der skal køres rundt. Farverne er ligeledes afdæmpede og temaet med små dyr går igen. Her er alderen fra 6 mdr+ efter min mening. Jo ældre de er jo mere får de nok ud af det.
Vores vurdering bliver her:

Nytteværdi: MEGET GOD – udfordrende og indbydende legetøj styrker børns udvikling.

Holdbarhed: MEGET GOD – Selvom der er blevet hamret noget på xylofon pandaen, og låget til aktivitets kuben har taget sine kasteture, så holder det bare til det hele.

Pris: MEGET GOD – Prisen på xylofonpandaen er 189 kr. Puttekassen koster 149 kr og aktivitetskuben koster 299 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er virkelig i top. Man er ikke i tvivl om, at det er kvalitetslegetøj man har i hånden, det kan sagtens gå i arv til måske kommende søskende.

Ligenu kan du med koden test10 på 10% på det testede legetøj hos CIHA.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af trælegetøj fra CIHA af mærket Studio Circus (bilbane, bilbanerampe og hammersæt)