TEST af fotobøger fra Subbook – Testfamilien
TIP sko-favoritter til kvinder

TEST af fotobøger fra Subbook

10 af vores testfamilier har testet fotobøger fra Subbook.

Nora fortæller:

Hvis du ligesom jeg har mobilen fyldt med et hav af billeder, og er bange for at de skal gå tabt med tiden, så få dem fremkaldt! De små bliver så hurtigt store, og kameraet har alligevel travlt med at få alle små som store øjeblikke foreviget.

Subbook hjælper dig med at få dine billeder foreviget i en enkel fotobog med personlige og smukke omslag. Jeg har dykket godt og grundigt ned i min kamerarulle, og jeg har lavet min fotobog direkte fra telefonen på næsten ingen tid!

Det er også muligt, at hente billederne direkte fra din Instagram eller Facebook.

Med en fotobog holder minderne bare meget længere, og det er simpelthen så hyggeligt, at hive frem fra gemmerne og vise ungerne tiden fra da de var små.

Jeg har designet min egen julegave til Elina, der omhandler den tid, hvor hun blev storesøster – helt fra første møde med lillebror.

Jeg bliver selv rørt, hver gang vi kigger i den, fordi det var en fantastisk oplevelse og en helt speciel tid. Så udover at fremkalde minder fremkalder billederne også følelser.

Jeg har tilføjet en lille tekst under hvert billede, så vi både kan kigge billederne, men også læse en lille historie om tiden fra dengang.

Jeg elsker fotobøger, og jeg skal helt sikkert have lavet flere med tiden.

Hos Subbook downloader du Appen og komme i gang med det samme. Det er hurtigt og nemt at bestille online på den måde.

Du modtager selvfølgelig bogen direkte i postkassen, helt uden at betale fragt.

Subbook samarbejder desuden med One Tree Planted, hvilket betyder at for hver 3. fotobog du bestiller, planter de et træ, og man er faktisk med til at bevare skove rundt omkring på den dyrebare klode – helt fantastisk koncept.

“Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Den samlede vurdering af Subbook:

Nytteværdi: MEGET GOD – En fotobog har værdi altid, og kan bruges hele livet til at vække minder. Subbook formår at skabe minder, der holder længe efter de er blevet printet. Vi kigger flittigt i dem flere gange om ugen.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Fotobogen har jeg bestilt i et lækkert softcover på 200 fotosider. God kvalitet til de små børnefingrer der bladrer igennem, og der skal alligevel noget af et ryk til, før siden rives over – det er ikke sket her. Du kan designe bogen i de 200 sider som jeg har gjort, eller lave flere små bøger helt ned til 32 sider.

Som nævnt tidligere sætter Subbook en ære i, at give tilbage til miljøet. Derfor er al emballage FSC-mærket, og de stiler efter en 100% plastikfri levering.

Pris: MEGET GOD – Priserne hos Subbook ligger fra 179 kr.. Denne bog som jeg har designet, kostede ca. 1000,- og er på 200 sider med tekst under hvert billede. En hel fantastik pris og jeg har ikke set det billigere andre steder. Det er godt givet ud, når jeg kan se tilbage på dengang mine børn var små, og jeg har minderne gemt i bogen for evigt.

 


Christina fortæller:

Kort efter at testen blev givet til os var det juleaften og min søns fødselsdag.

Jeg har altid selv elsket, at mine forældre har gjort så meget ud af min barnets bog og at de har taget en masse billeder af mig, så jeg har noget at kigge på i dag.

Sådan vil jeg også rigtig gerne gøre overfor mine børn (vi har Richard på 4år og Amanda på 8mdr.) Bevares det er jo ikke ligefrem fordi, at der mangler billeder af dem, men de ligger jo på vores telefoner og det bliver aldrig det samme at sidde og kigge billeder på en telefon, som at se dem i en bog eller et album.

Derfor valgte jeg, at lave en bog til Richard med alle de bedste billeder af ham helt fra hans fødsel og op til hans 4 år.

Nu skal jeg jo bare huske at gøre det samme for Amanda, når hun bliver 4 år.

1000,- lyder af meget for en fotobog, men det er det faktisk ikke.

Jeg har tidligere bestilt fotobøger fra andre hjemmesider i forbindelse med b.la. vores bryllup og man kommer ikke langt for 1000,-

Ved at lave bogen hos Subbook hentede jeg en app og satte derefter de billeder ind, som jeg ønskede.

Det var egentlig simpelt nok, og på få timer havde jeg lavet hele bogen.

Vi var i december måned og der var ekstra tryk på online salg, men alligevel nåede bogen at komme på 10 dagen  dagen før juleaften – perfekt.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Man undervurderer en fotobog. Vil man have en ordentlig en, så er det ikke billigt, men man skal virkelig se det som en investering. Du vil tage den frem og kigge i den på en helt anden måde, end man vil med billederne på en telefon. Alle de dejlige minder bør ikke blive gemt så langt væk. En KÆMPE nytteværdi.

Holdbarhed: GOD – Det varierer jo også efter hvilket omslag, man vælger til bogen. Jeg valgte ikke det hårde omslag, fordi at der var længere levering på det og bogen ville derfor ikke kunne nå at komme inden jul. Men en anden gang og som anbefaling ville jeg altid vælge hårdt omslag.

Pris: GOD – En fotobog koster og sådan er det bare! Det er noget, man kan have for evigt og det skal man huske, når man vælger at bruge pengene på det.

Kvalitet: MINDRE GOD – Jeg synes desværre ikke at kvaliteten af billederne i bogen var helt som forventet, men det handler også om kvaliteten af billederne fra din telefon. Vi er dog stadigvæk rigtig glade for bogen.

 


Vores tester Anne-Louise har testet fotobøger fra Subbook.

Jeg elsker at tage billeder og ender altid med mange tusind på telefonen, særligt efter jeg fik børn. I denne digitale verden, hvor man ofte glemmer at få fremkaldt billederne, ender de fleste billeder blot digitalt, og man får slet ikke samme glæde af billederne, som man gjorde førhen, hvor man gik ned og fremkaldte sine filmruller og satte i album. For nogle år siden besluttede jeg mig for, at det skulle være anderledes. Derfor begyndte jeg hvert år at lave en fotobog for året der gik – en til os og en til mine forældre.

I år har jeg lavet vores årsbog via den nemme app fra Subbook. Jeg har ikke tidligere prøvet Subbook, men flere andre udbydere. Subbook laves nemt via en app, og det tager ingen tid. Jeg plejer at bruge rigtig lang tid på at lave mine fotobøger, men her var den største opgave faktisk at udvælge de billeder, jeg ville have med i bogen. Når først billederne var valgt, var det let at tilføje dem alle i kronologisk rækkefølge til bogen og derefter kunne man vælge om, der skulle tekster på siderne. Der er ikke så mange valg og muligheder, hvilket gør det nemt, overskueligt og meget brugervenligt. Jeg tror, at jeg brugte 30 minutter på selve bogen efter jeg havde valgt billederne ud.

Bogen nåede lige at komme inden jul. Den kom i en fin pakke og med et lille kort hvorpå der stod: “Tusind tak for din bestilling! Sammen med dig vil vi gerne være med til at gøre vores verden grønnere. For hver tredie bog du bestiller hos os, planter vi et træ i samarbejde med organisationen One Tree Planted.” Jeg synes det er en super fin idé, at man ikke bare får, men også giver igen til naturen, når man bestiller sine fotobøger hos Subbook.

Bogen er i fin kvalitet, og det er skønt at kigge i sådan en bog fyldt med minder. Børnene elsker at kunne sidde og kigge i den selv og huske på alle de gode ting fra året der gik, på trods af Corona og en masse restriktioner.

Hvis jeg skal sammenligne min fotobog fra Subbook med andre fotobøger, som jeg har fået lavet andre steder, så er der fordele og ulemper. Jeg synes, at det er skønt, at man kan lave en fotobog så hurtigt og nemt via en app hos Subbook – dog savnede jeg personligt lidt flere muligheder og tilvalg, fx mulighed for flere billeder pr. side. Men hvis man er til en hurtig og nem løsning, så er Subbook absolut anbefalelsesværdig.

Bogen bliver kigget i næsten dagligt og ungerne er vilde med den!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Man bevarer minderne i en fin bog – som er nemmere at få kigget i, fremfor at se billederne på en skærm.

Holdbarhed: GOD – Bogen vil vi altid kunne tage frem, og mindes en masse dejlige oplevelser fra 2020.

Pris:  MIDDEL – Personligt synes jeg bogen er til den dyre side. Jeg lavede en bog med 100 sider, som er max og den løb op i 1000,- . Det koster fotobøger også mange andre steder, men hvor jeg personligt synes kvalitet og størrelse er bedre, men man betaler selvfølgelig også for brugervenlighed og et nemt setup.

Kvalitet: GOD – Kvaliteten er fin, men kunne i min optik godt være lidt bedre set i forhold til prisen. Jeg synes som sagt denne bog er super god, hvis man ønsker en hurtig og nem løsning.


Vores tester Nanna har testet fotobøger gennem telefonappen Subbook. Subbook er en fotobogsapp, som hentes til telefonen. Billederne hentes direkte fra telefonens galleri, Dropbox, Facebook eller Instagram, og føres direkte ind i fotobogen.

Nanna fortæller: ”Muligheden for at teste Subbook var sparket, der skulle til for, at jeg efter knapt halvandet år fik foreviget vores bryllup i en fotobog. Konceptet med at fotobogen kan laves direkte fra telefonen er genial! Appen har et meget lækkert og brugervenligt layout, som jeg vil vove at påstå, at alle kan finde ud af.

I appen kan man vælge, om bogen skal være hard- eller softcover og her kan man vælge 42 forskellige omslag til bogen i alle mulige fine mønstre, farver og designs.

Da vores bryllupsbilleder er taget af en fotograf, har jeg gemt billederne i google fotos, hvor jeg lagrer alle mine billeder. Desværre kan man med Subbook ikke hente billeder derfra. Det gjorde processen med at finde billeder og gemme dem ned på telefonen lidt besværlig og tidskrævende. Til gengæld var det supernemt, da først billederne lå på telefonen.

De valgte billeder fordeler sig selv i bogen, hvorfra man frit kan flytte rundt på dem. Jeg savner dog, at kunne vende billederne inde i appen, da de vandrette billeder ikke fylder hele siden.

Jeg bestilte min fotobog lørdag d. 12. december, og modtog den fine bog allerede d. 22. december, så der er rimelig kort leveringstid på fotobøgerne. Bogens ydre er virkelig fint, siderne indeni er tykke og billedkvaliteten er også fin.

Jeg havde svært ved at begrænse mig, da jeg skulle vælge billeder, så jeg endte med at vælge det maksimale antal billeder, som er 200 styk i én bog med ét billede på hver side. Bogen er derfor ret tyk, hvilket gør den meget svær at bladre i. Jeg vil nok ikke anbefale, at man laver bøgerne på mere end 100 billeder.

Konceptet med en mobilapp til fotobøger er virkelig smart! Hvis jeg skulle vende tilbage og bruge Subbook igen, så ville det kræve, at jeg kunne hente billeder ind direkte fra google fotos. Derudover ville jeg elske, hvis man kunne lege lidt med at få flere billeder på én side, og at man kunne vende billederne. MEN som en hurtig og nem måde at få foreviget f.eks. sommerferien i, er appen virkelig god og anbefalelsesværdig! 😊

Som ekstra bonus er jeg fan af, at Subbook tænker på miljøet, og har teamet op med One Tree Planted, hvilket betyder, at for hver tredje bog, man bestiller, plantes der et træ.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL – Fotobogen foreviger de skønne minder på nem og fin måde, men 200 billeder i en bog, fungerer ikke optimalt, når man skal bladre i den.

Kvalitet: GOD – Bogens sider er tykke og lækre, og billederne er pæne og skarpe på silkemat papir.

Pris: MIDDEL – Priserne på fotobøgerne starter fra 179 kr. i softcover og fra 279 kr. i hardcover for 32 sider. Man kan for 5 kr pr. side tilføje op til hhv. 200 og 120 sider. En bog som min kom op i godt 1000 kr. Den pris havde jeg personligt ikke villet betale, men hvis jeg skulle forevige en fest eller en ferie og kunne nøjes med de 32 billeder, så er prisen fin.


Vores tester Katharina og hendes familie har testet fotobøger i soft cover fra app’en SubBook

I kender det sikkert godt.. man har tusindevis af billeder på sin mobil, men man får aldrig rigtig kigget dem igennem? Det ene billede tager det andet og man glemmer, at man faktisk har rigtig mange gode minder liggende på sin telefon.

Det er der en smart løsning på – SubBook gør det virkelig nemt, at lave små fine fotobøger med billeder direkte fra telefonen, så man sammen med sine børn kan sidde og se på de goder minder sammen.

En lille hurtig guide

  1. Start med at downloade app’en
  2. Tryk på ’opret ny bog’
  3. Vælg soft eller hard cover
  4. Start din fotobog og tilføj de billeder du vil have i bogen (op til 120 sider)
  5. Bestil

Nemmere bliver det altså ikke. Det tog mig max. 15 minutter i alt, at lave de to fotobøger, som vi har testet. Mit indtryk af app’en er, at den er utrolig nem at tilgå og finde rundt i. Det er også nemt at genbestille bogen, hvis nu man f.eks. skal lave flere udgaver til bedsteforældrene. Det var overraskende nemt også at tilføje tekst til hvert billede, som jeg gerne ville have fra vores rejse til Bali, så man lettere om nogle år, kan huske hvad der skete på de givne billeder. Et lille minus var, at man kun kan tilføje ét billede på hver side. Jeg synes, at det burde være muligt, at tilføje to vandrette billeder for at udfylde papiret fuldstændig, som der er plads til.


Mit første indtryk af bøgerne da vi modtog dem, var at kvaliteten var rigtig god af en soft cover fotobog. Siderne er dejlig tykke og bogen er ikke så stor, så den er også god for børnene at holde. Jeg var lidt ærgerlig over kvaliteten af selve billederne – billederne var meget mørke, men jeg ved ikke, om det har en betydning, at de er taget med mit canon kamera og ikke mit mobil kamera. Det fungerede hvert fald ikke særlig godt i vores ’Bali’ bog. Billederne i ’vores år 2020’ var langt bedre og det var billeder taget i løbet af året med min iphone, de var lysere og mere skarpe.

Fotobøger er en dyr fornøjelse, men det er rigtig rart, at sidde og se på sine minder fra f.eks. en rejse, året der gik eller en fotobog af ens børn. Vi har flere gange kigget i vores fotobøger fra SubBook og vi skal helt sikkert have bestilt flere fotobøger i fremtiden.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Jeg synes, at det er mega hyggeligt med fotobøger, at have billederne fysisk i en bog, gør bare at man oftere kigger dem igennem.

Holdbarhed: MEGET GOD – Siderne er tykke og virker ikke til, at de nemt kan gå i stykker. Holdbarheden på bøger er jo efter hvordan man behandler dem, og soft cover skal man selvfølgelig passe bedre på end hard cover.

Pris: GOD – Prisen er egentlig okay sammenlignet med andre fotobøger, men jeg må ærlig indrømme, at ’Bali’ bogen til 549 kr. var lidt skuffende, men igen så ved jeg ikke, om det har haft noget at gøre med, at det er billeder taget med min canon kamera.

Kvalitet: MIDDEL – igen bedømmer jeg ud fra billedkvaliteten, som jeg mener burde være bedre til prisen.


Den seneste måned har vores tester Aynur, sammen med sin mand Jacek, testet fotobog fra SubBook.

Aynur fortæller:

Vi har været så heldige, at teste fotobog fra SubBook. Jeg har tidligere lavet andre fotobøger, men har været ret skuffet over kvaliteten af billederne, layoutet og, hvor tidskrævende og besværligt processen var. Derfor har jeg glædet mig enormt meget til at teste fotobøger fra SubBook, da vi havde overvejet, at lave en fotobog af vores tvillingers første 6 måneder af livet, en bog, som vi ville give som julegave til familien.

Bogen og konceptet med One Tree Planted, hvor der bliver plantet et træ for hver tredje bog, man bestiller, er virkelig skøn. Derfor fik vi lavet 4 stk., så hele familien har fået et super flot minde, af vores guldklumper for livet. Det er en fantastisk måde, at forevige livets små og store oplevelser.

Mangler du en personlig gave til dig selv, eller til én du holder af, så kan jeg klart anbefale fotobog fra SubBook. Det er smart og nemt at betjene via SubBook appen, hvor du kan hente billeder direkte fra din telefon (kamerarullen), Instagram, Facebook eller Dropbox. SubBook fotobog laves via deres app, som hentes ned til telefonen, og appen er helt gratis også er man ellers i gang. Det tager vitterlig ingen tid at sammensætte din helt egen unikke bog, og du får det præcis, som du vil have den. Vælg dine billeder, skriv en tekst og nemmere kan det ikke gøres.

Du kan vælge mellem to printtyper én i softcover og én i hardcover. Vi valgte alle 4 bøger i softcover som kom i A5-format. Herudover har du mulighed for at vælge imellem 42 forskellige designs og farver til omslaget.

Vi valgte et helt enkelt design for alle 4 bøger. Din bestillinger vil blive automatisk gemt i ens app og, derfor vil du altid kunne genbestille en ny fotobog, hvis din egen fx bliver ødelagt, væk, eller hvis du beslutter dig for at få trykt én ekstra til bedsteforældrene.

Det er ingen hemmelighed, at SubBook bliver min foretrukne fotobog app. Vi glæder os til 2021, hvor der, i vores familie, er runde fødselsdagsfester, Milas starter i børnehave og tvillingerne starter i vuggestue, så der vil være rigelig af minder, som skal foreviges med en fotobog fra SubBook.

Jeg har allerede oprettet et album af vores ældste søns første leveår og andet leveår, vores bryllup og selvfølgelig vil der også være et album af tvillingernes første år på appen. Konceptet er så smart, da man løbende kan tilføje og fjerne billeder i albummet, og man kan selv rykke rundt på, hvor i bogen at billedet skal være placeret, så redigering kan ikke gøres nemmere.

Jeg er bestemt ikke en, der sidder længe og nørder med en fotobog. For mig skal det være enkelt og overskueligt, hvor det helst ikke må drille for meget. Det må man sige, at SubBook lever fuldstændig op til, efter min mening kan det simpelthen ikke gøres lettere at få trykt sine minder.

Alt i alt en super fin bog med knivskarpe billeder og hurtig levering, samtidig er man godt opdateret undervejs i behandlingen af produktet og så bliver den leveret lige til hoveddøren i lækker indpakning – kan kun varmt anbefale SubBook.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Fotobøger er nødvendige både for os, men også for vores børn. Her får du en unik mulighed for, at få trykt dit livs begivenheder som børns leveår, familie, fødselsdage, bryllups minder mm. og man kan altid tage bogen frem og se på minderne. Som barn elskede jeg at kigge i fotobøger og jeg synes, at det er så hyggeligt at finde gamle albums frem og dette vil jeg gerne give videre til mine børn. Herudover er bogen også genial, hvis teknologien nu skulle svigte.

Holdbarhed: GOD – Bogen er i god kvalitet og derfor forventer jeg, at den har en lang levetid.

Kvalitet: RIGTIG GOD – Super lækker fotobog i høj kvalitet! Kvaliteten er fremragende og farverne er skarpe, så billederne fremstår flotte. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg bestiller en fotobog fra SubBook.

Pris: GOD – Basis prisen på softcover bogen er 179 kr. inkl. 32 sider og, hvis man ønsker flere sider, kan man tilkøbe ekstra sider til 5 kr. pr. stk. op til 200 sider. Ud over softcover kan du også vælge at få din fotobog trykt med hardcover, hvor prisen her er 279 kr. for 32 sider og tilsvarende kan man også tilkøbe ekstra sider for 5 kr., men kun op til 88 sider. Der er en fotobog til enhver, da man selv bestemmer, hvor meget man vil ofre på den. Vi valgte at trykke alle 4 bøger i softcover. Vores egen bog var på 88 sider som kostede 449 kr. og de efterfølgende 3 bøger var en gave til familien, som kostede 179 kr. for 32 sider. Jeg synes at prisen er rimelig, når man især tager kvalitet og tiden til betragtning.


Anna fortæller:

Billede bøger med personlige billeder er virkelig en opfindelse, som vi er stor fan af herhjemme.

Så da vi kunne få lov at teste fotobøger fra SubBook, måtte vi prøve at lave vores mindebøger gennem deres smarte app.

Du kan nemt og hurtigt bruge dine billeder direkte fra din kamerarulle på mobilen, Facebook, Instagram, dropbox eller Google photos.

  • Vælg hvilken type bog du ønsker – hardcover eller softcover.

I denne test har vi testet softcover og bogen indeholder minimum 32 sider.

  • Klik på de billeder som du ønsker i din fotobog.

Der kan være et billede på hver side.

  • Tilføj evt. tekst under billederne
  • Vælg dit omslag og titel.

Her kan vælges RIGTIG mange fine omslag. Enten kan den holdes helt enkelt eller vælg et omslag med mønster, årstal eller til børnene.

  • Bestil

Så bliver det ikke meget nemmere.

Jeg lavede 2 forskellige bøger en rigtig kærligheds bog, fyldt med selfies og minder fra da Frederik og jeg mødte hinanden til nu.

Her valgte jeg “selvfølgelig” et omslag fyldt med hjerter.

Også lavede jeg en bog til Carla og Alfred, en mindebog fra LOCKDOWN 2020. En bog som de skal kunne kigge i og se tilbage på, det pokkers år 2020 hvor Danmark lukkede ned, men hvor vi faktisk havde en fantastisk tid SAMMEN. Så en bog fyldt med positive minder fra en mærkelig tid.

Mulighederne er jo mange – lav fotobøger fra dine ferier, årsbøger, fester etc, også er det jo den perfekte gaveidé.

Softcover bogen er i fin kvalitet med lækre sider og omslag.

Dog syntes jeg at billederne er lidt mørke, når de bliver trykt. Jeg vil i hvert fald lige lysne mine billeder en smule, næste gang jeg skal bestille mine mindebøger hos SubBook – for det er i hvert fald ikke sidste gang.

Du kan få en fotobog med 32 sider og som softcover for kun 179kr. Bogen kan Max være på 200 sider.

En fotobog med Hardcover og 32 sider koster 279kr og kan indeholde Max 120 sider.

Sider udover de 32 koster 5kr stykket.

Hent appen og oplev hvor nemt det er, at bestille en fotobog hos SubBook.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:   GOD – Jeg syntes, at det er en mega smart måde at gemme sine minder og billeder på. Så man ikke glemmer dem.

Holdbarhed:  GOD – Indtil videre fremstår bøgerne flotte – selvfølgelig tænker jeg, at man mere kan se at der bliver bladret i en softcover end en hardcover.

Pris:  MEGT GOD-  Priserne starter enten ved 179 kr. eller 279 kr., alt efter hvilket cover man vælger. Jeg syntes priserne er rigtig gode og alle kan være med.

Kvalitet: GOD – Det er en lækker bog med lækre materialer, dog syntes jeg at billederne syner meget mørke i bøgerne.


Vores tester Ida har testet fotobøger fra appen SubBook.
Først og fremmest er jeg super meget fan af fotobøger. De har altid været en del af vores julegave indkøb, og jeg har prøvet at slutte alle vores ferie af med en bog, som er samlet med de bedste minder.
Efter børn har jeg dog ikke været sååå god til at få det gjort, som jeg egentlig gerne ville. Så jeg var virkelig glad for at få chancen, for at afprøve SubBook.
Man starter med at hente en app ned på sin mobil og vupti så er man i gang. Brugerfladen er super overskuelig, der er ikke overflødigt støj på siderne, og derfor er appen meget nem at navigere rundt i.
Ligesom alle andre har vores 2020 været påvirket af corona. Vi har savnet vores venner, og pigernes bedsteforældre har vi slet ikke set lige så meget, som vi plejer. Tværtimod har tiden som familie været noget mere intens, og vi har tilbragt en masse dejlig stunder sammen.
Det var derfor oplagt at lave en fotobog til pigernes mormor, morfar, farfar og farmor. For at give dem et indblik i vores 2020, når nu de ikke kunne være en lige så stor del af året, som de plejer.
Når man har valgt hvilken slags bog man vil have (hardcover eller softcover), så kan man via enten fotos på mobilen, dropbox, Instagram, Facebook eller Google fotos hente sine billeder ned. Jeg havde på forhånd lavet en mappe, med de billeder, som jeg ville have overført. Appen gjorde resten af arbejdet og loadede billederne ind på siderne.
Designet er luftigt og lækkert, der er ét foto på hver side. Billederne kommer virkelig til sin ret, når de stå der. Man kan tilføje en tekst under hvert billede, hvis man har lyst, det valgte jeg dog fra. I stedet for skrev jeg en håndskrevet hilsen i bøgerne til bedsteforældrene.
En af de ting som gør SubBook helt unik fra andre fotobøger, det er helt klart deres forsider. Man kan vælge sit eget billede til forsiden, eller man kan benytte en af de design, som er lavet på forhånd. De er virkelig fine og der er flere forskellige temaer.
Min vurdering af SubBook bliver:
Nytteværdi: MEGET GOD – Vi bruger vores bøger super meget. Vi kigger i dem med pigerne og taler “om dengang”. Det er virkelig hyggeligt.
Holdbarhed: GOD – Som sagt er vores meget i brug og Lærke og Luna kigger tit i dem. Vi har bestilt softcover denne gang og den er rigtig fin med limet ryg og flap indvendig, men hvis det havde været til os selv, så tror jeg, at det skulle have været en med hardcover, da jeg har en forventning til, at de kan “klare lidt mere”.
Pris: MEGET GOD – Jeg synes, at priserne er super fine, jeg havde ikke forventet hverken mere eller mindre for en fotobog.
Kvalitet: GOD – Jeg vil sige at kvaliteten er ok. Der nogle små detaljer, men ikke noget jeg vil sætte en finger på her. Der er en chance for, at jeg ser det, fordi jeg er vant til at have trykprøver i hånden. Nogle vil måske savne, at man kan have flere fotos på en side, eller man kan lave collager, jeg er vild med, at det er så enkelt.

Line fortæller: 

”ENKELT, NEMT OG HURTIGT ” er tre ord, der beskriver Subbook helt perfekt! Subbook er en app, hvor det er muligt at designe fotobøger på ganske kort tid.

 

Hvad er mere hyggeligt end at kigge i fotobøger fyldt med dejlige minder? Da jeg fik muligheden for at teste en app til at lave fotobøger, var jeg ikke et sekund i tvivl om at takke ja til muligheden, og nu skal I høre hvorfor:  

Jeg har (som så mange andre mennesker) mange tusinde af billeder, både på min telefon og min computer, som vi alt for sjældent ser tilbage på. Vi er simpelthen for dårlige til at kigge vores elektroniske billeder igennem, hvilket jo egentlig er ærgerligt, når der gemmer sig SÅ mange gode minder iblandt. Derfor tøvede jeg ikke med at teste Subbook, så vi kunne bringe nogle af vores minder ned i fysiske fotobøger og samtidig blive klogere på, hvor vi fremadrettet skal lave vores  bøger.  

Jeg hentede appen Subbook og fandt hurtigt ud af, at den var virkelig nem og brugervenlig. Der kan uploades billeder fra forskellige medier (både facebook, Dropbox, instagram) samt egen kamerarulle på telefonen. Når man har udvalgt sine ønskede billeder og uploadet dem til appen, kan man nemt og hurtigt flytte rundt på dem samt skrive små tekster til hvert billede. Det tager vitterligt kun 10 minutter at lave en bog – når man har udvalgt sine billeder, vel at mærke.

En fordel ved netop Subbook er, at billederne indsættes i direkte format fra fx telefonen og dermed ikke skal beskæres, ligesom man ser i så mange andre apps.

 

En fin detalje ved appen er, at man selv kan vælge omslaget på bogen ud fra forskellige skabeloner – enten med eget billede, som jeg har valgt, eller andre designs, der er til rådighed derinde. Jeg synes dog, at et selvvalgt billede er med til at gøre bogen ekstra personlig. Derudover kan man selve vælge farve på omslaget.

Jeg har lavet mine bøger i softcover, hvilket betyder, at de er bløde og dermed nemme at bladre i.  

Alle bøger bliver lavet i A5-format og kan indeholde alt fra 32 til 200 sider og dermed 32 til 200 billeder, da der kun kan indsættes et enkelt billede på hver side. Bøgerne koster fra 179 kr.

Alt i alt er vi meget tilfredse med resultatet af bøgerne samt selve processen med at lave dem i appen. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi laver fotobøger hos Subbook.  

I dette tilfælde bliver ratingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Hjemme hos os er vi alt for dårlige til at se digitale billeder, nok fordi vi har alt for mange, hvorfor disse fotobøger er guld værd, da vi dermed får set vores billeder meget nemmere.  

Holdbarhed: MEGET GOD – Vores bøger har ligget fremme, siden vi modtog dem, og de er stadig så fine som nye. Jeg er sikker på, at vi har nogle gode bøger i rigtig mange år.    

Pris: GOD – Bøgerne koster fra 179,-, hvilket jeg synes, er en fair pris for en bog fyldt med dejlige minder. 

Kvalitet: GOD – Kvaliteten af både appen og bogen er god – appen er nem at navigere i, og jeg er sikker på, at bogen kan følge os i rigtig mange år. I den ene bog er der desværre en stor del af siderne, der går igen, hvilket tyder på, at de er kommet til at producere en del af billederne dobbelt. Ellers har jeg ikke en finger at sætte på bøgerne. 


Linda fortæller:

Jeg husker tydeligt, da jeg var barn, der sad man og bladrede igennem fotoalbums og det var så hyggeligt. Det gør man jo ikke rigtig på samme måde mere – nu bladrer man igennem fotoalbummet på telefonen og jeg syntes faktisk at man glemmer halvdelen af de fotominder man har. Derfor meldte jeg mig med det samme, da der skulle testes fotobøger fra Subbook og jeg endte med at bestille 3 forskellige fotobøger, for jeg havde simpelthen så mange skønne billeder.

Min kære mor fyldte 60 år i december og jeg syntes, at det var en perfekt gave til hende fra børnene. Vi lavede derfor en bog, med de bedste og sjoveste billeder af børnene – men også en masse billeder hvor hende og børnene er foreviget. Bogen var selvfølgelig et kæmpe hit og mormor måtte da også knibe en lille tåre. Derudover lavede jeg også en “ferieminde” bog fra vores mange rejser og en “bryllupsbog” med billeder fra vores bryllup. Faktisk har jeg allerede 2 bøger mere i støbeskeen, for jeg syntes virkelig, at det er svært at begrænse sig.

Subbook er nemt at gå til til. Man downlaoder en app til sin telefon, hvorfra man kan tilgå alle sine billeder. Man kan vælge at bestille sin bog i softcover med op til 200 sider, eller hardcover med op til 120 sider – tilkøb af sider er også muligt. Yderligere kan man vælge mellem 42 forskellige omslag. Man har også mulighed for at skrive en titel, eller lille tekst under hvert billede, hvilket jeg gjorde ved alle mine bøger, da jeg syntes det er vildt hyggeligt.

Subbook tænker også grønt og for hver tredje bog man bestiller, planter de et træ sammen med organisationen One Tree Planted.

Jeg er vild med det her koncept. Det er virkelig så legende let at lave en smuk fotobog med de bedste fotominder. Hos os, har de dannet rammen om en virkelig hyggelig stund, hvor der blev kigget billeder, men det startede også en “ej kan du huske snak”, hvor gode minder blev genopfrisket sammen.

Mit bedste råd når der skal laves fotobog, er at have GOD TID… For man ender virkelig med at sidde og smile, grine, århhhh og nåååårh gennem hele processen…

I dette tilfælde bliver min vurdering:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg syntes, at det er så genialt at få foreviget sine billeder i en smuk bog. Store som små elsker at sidde og kigge på billeder og mindes gode og sjove stunder.

HOLDBARHED: GOD – Bøgerne er i en virkelig lækker kvalitet. Siderne er trykt på silkemat papir, hvilket gør dem holdbare – også for små barnefingre.

PRIS: GOD – Jeg syntes, at prisen er fornuftig. Den starter ved 179 kr. og op, alt efter hvilken bog og hvor mange billeder/sider du vælger.

KVALITET: GOD – Som tidligere nævnt, oplever jeg at bøgerne er i en virkelig god kvalitet. Yderligere er jeg personligt glad for, at Subbook har en grøn tankegang. Deres papirtyper er mærket med EU-blomsten og de stiler efter 100% plastic fri emballage.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP sko-favoritter til kvinder