TEST af QUUT legetøj fra ANDEMORS VERDEN – Testfamilien
TEST af Valsemøllens bageblandinger

TEST af QUUT legetøj fra ANDEMORS VERDEN

Flere af vores testere har testet produkter af mærket Quut i samarbejde med Andemors Verden.

Følgende produkter er testet:

Vores tester Marianne fortæller:

Vi har været så heldige at få lov at teste det nye strand og vand legetøj fra mærket Quut i de nordiske farver, som kan købes hos Andemorsverden.dk. Alle produkterne har fokus på at udfordre barnets kreativitet og hvert produkt har mere end én legefunktion.

En spand er efter min mening uundværlig, når man skal til stranden med børn, og denne lille runde ”mini Ballo” er virkelig smart. Det er ,nemlig ikke bare en spand, men fungerer også som vandkande. Dens design er udformet, så barnet kan svinge med spanden uden at spilde fordi spanden sidder som en bold på en snor med et lille håndtag. Er dit barn lidt mindre og har svært ved at bære spanden i håndtaget, er der gemt et lille hemmeligt håndtag indeni. Virkelig godt tænkt af designeren. 

I testpakken var der også en ”Cuppi”, som lidt ligner en isvaffel ved første øjekast, og alt efter barnets alder så har dette stykke legetøj virkelig mange lege funktioner. Molly var straks klar til at servere is på standen, mens Oscar og far syntes det lignede et boldspil, hvor man kaster bolden og griber med det lille kræmmerhus. Udforsker man legetøjet lidt nærmere, så finder man ud af, at det faktisk også fungerer som en skovl og en sigte eller du kan lave en lille vandbane og lade den røde bold finde vej igennem labyrinten.  

Den fine vandkande ”Cana” er designet med mulighed for at hælde vandet ud fra to forskellige steder, alt efter om man ønsker en samlet stråle eller regnvejrseffekten. Molly har flere gange i vores testperiode hygget sig med at vande vores blomster både inde og ude, men også i badet er vandkanden et hit. Igen dejligt når legetøjet giver værdi i flere funktioner og flere lege.   

Sandslot byggesættet ”Pira” var helt nyt for os.  Jeg tror ikke, jeg har set et legeredskab før, designet til at hjælpe barnet med at bygge et stabilt sandslot. Ideen er genial – for hvor mange gange har man ikke selv som barn eller som forældre forsøgt sig med en alm. spand og efter 3-4 forsøg konstateret, at slottet falder sammen, når man vil bygge det højere. Her hjælper formene med at bygge et solidt slot helt op i 3 etager, og Molly kunne efterfølgende pynte slottet med de mange fine strandskaller, hun havde fundet i vandkanten, uden at slottet klappede sammen. Virkelig en succes oplevelse for hende.  

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG

I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Legeværdi/Nytteværdi: MEGET GOD – Det fine legetøj fra Quut er virkelig designet med barnets fantasi for øje, der er mulighed for mange timers leg og kreativitet. Det er fedt at hvert produkt kan anvendes i flere forskellige lege og har flere funktioner. Det betyder også, at jeg ikke behøver at slæbe 10 forskellige legeredskaber med, når vi skal til stranden. 

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Jeg synes, at produkterne virker holdbare, og designet er børnevenligt. Ingen skarpe kanter eller steder, hvor barnet kan få sine små fingere i klemme. En lækker kvalitet som virker kraftig, så legetøjet ikke går i stykker. Designet til at udfordre dit barns kreativitet med mulighed for timevis af leg både inde, ude og i badet. 

Pris: GOD – priserne på Quut produkterne ligger fra 79,95 kr. til 149,95 kr., hvilket jeg synes er en fin pris, når man kigger på alle de legemuligheder hvert produkt kan bruges til – kun fantasien sætter grænser. 


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes 4 børn testet strandlegetøj fra Quut. Hun fortæller:

Vores børn elsker at lege med sand/strand legetøj, så vi var ikke et øjeblik i tvivl om denne test. 

Quut udspringer fra designhuset “Pars Pro Toto” og er et af deres egne brands. Quut opstod i køkkenet, da holdet af designere snakkede om, hvilke produkter de savnede i deres hverdag som forældre. Her kom de frem til, at strand-og vandleg var et overset sted. Meget legetøj til sand og vand var domineret af billige og ensformige plastikprodukter, så her besluttede Pars Pro Toto sig for at gøre noget ved det marked, og det resulterede i Quut. Kendetegnet for Quut er, at alt legetøj har mere end en funktion, og alle produkter har fokus på at udfordre barnets kreativitet.

Ballo er en spand og vandkande samlet i et produkt. Den kan nemt svinges rundt med, fordi den holder på vandet, selv om den bliver kastet rundt med. Indeni spanden er der et hemmeligt håndtag til de små hænder, hvilket gør det ekstra nemt for barnet at gå med spanden. Spanden kan både bruges til vand og sand, og den er virkelig et stort hit herhjemme – særligt hos de to mindste, der ofte kæmper med at spilde vandet.  

Cuppi er en skovl, sigte og boldspil i en. Du kan bruge cuppi som to skovle, et kastespil, en sigte, bruge skovlen til at tegne en kuglebane i sandet, og meget mere. Den er god både på stranden, i sandkassen, i sneen, badet og har mange funktioner til det kreative barn. Alle 4 børn har været stor fan af dette sæt. Eneste ulempe er, at de nemt sætter sig fast sammen og kan være svære at få fri fra hinanden igen. 

Quutopia er to sæler og en isflage, som kan sejle rundt i badet eller på stranden. Det er baseret på en 3D tankegang, hvor det hele kommer i en flad pakke, og så kan barnet selv være med til at samle det via et knapsystem. De er super søde og børnene har haft stor glæde af dem i badet. De er lavet i EVA-skum og er selvfølgelig fri for BPA, latex og phalater. 

Cana er en vandkande fra Quut, som både kan hælde og regne med blødt regnvejr. Den kan også bruges både i badet, sandkassen og på stranden. Den er nem for barnet at holde og er virkelig et stort hit. 

Pira er den perfekte “sandslotte bygger”. Det er en form, der kan bruges til at bygge det perfekte sandslot på en virkelig nem måde, hvor selv de små kan være med. Pira består af tre dele og i takt med, at barnet sætter dem ovenpå hinanden og fylder dem med sand, opstår et sandslot med form som en pyramide. Pira kan både bruges nu her til sand, men også bruges i vintermånederne til sne. Pira er et stort hit herhjemme, da det pludselig er meget nemmere at få bygget et sandslot, og selv de to små (2 og 3 år) kan være med her. 

SunnyLove er en todelt sandfigurform, hvor barnet ved at dreje formen rundt i sandet, kan skabe de fineste sandfigurer. De kan både bruges i sandet, men også med fordel i badekarret. 

Alle delene er blevet leget flittigt med herhjemme, både bad, sandkasse og ved strand. Jeg er sikker på de bliver et stort hit henover hele sommeren og de skal klart pakkes med på sommerferien. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle produkter har flere funktioner og er super gode og nemme for børnene at bruge. De inviterer straks til leg. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Da de alle har flere funktioner giver det meget mere leg og længere holdbarhed. 

Pris:  MEGET GOD – Priserne er fra 80-150,- hvilket må siges at være fair, for godt legetøj uden skidt kemi. 

Kvalitet: MEGET GOD – Super god kvalitet og uden en masse skidt kemi. 


Vores tester Nora har sammen med datteren Elina på snart 3 år testet legetøj til sand og vand fra Quut.

Er der noget sjovere end sand og vand? Ikke hvis du spørger min 3-årige. Det skaber en masse sjov, leg og fordybelse, og så er det muligt at lege med både inde og ude. Andemors Verden er et fantastisk børneunivers, som er opgraderet med det nyeste inden for børneverdenen, og det er her, vi har modtaget vores sjove legetøj fra Quut. Quut har skabt et sjovt vandunivers for de små i smart og anderledes design.

Vi har modtaget en fin blå Ballo spand og vandkande, som er designet til at holde på vandet, selvom den bliver svinget rundt i det fine reb-håndtag. En sand fornøjelse for Elina, når hun render rundt med den i haven, og den er nemmere at transportere uden det store spild. 

Derudover et smart Pira sandslot-byggesæt, der gør det nemmere at være kreativ i sandet med fine pyramider. Cana vandkanden som Elina har haft stor glæde af i badet er med to hældefunktioner, der både kan regne med blødt regnvand eller hælde med en samlet stråle.

Det smarte Cuppi legetøj, som jeg i starten havde meget svært ved at regne ud hvad skulle bruges til, er med en masse sjove funktioner. Skeen er designet i tragtform og kan anvendes som graveske, sigte, sandtegner, kastespil eller som skovl til vandbaner. Der medfølger rød bold til vores. 

Vi har også fået en Magic Sharper, som drejes i sandet og kan danne fine figurer. 

Til sidst badelegetøjet Quutopia kaldet “sælens isflage”. Det er to sæler og en isflage – det hele kommer pakket fladt, og så har Elina og jeg selv samlet dem via det smarte knapsystem. Hun er næsten ikke til at rive ud af badet, når disse er med.

Elina har været glad for at lege både i sandet, men især vand et kæmpe hit for tiden, og indendørs er ikke en undskyldning. Hun har nemlig lært at slæbe skamlen hen til håndvasken, tænder vandet og starter ellers sit vand-eventyr med alle Quut sagerne – igen og igen.

Den samlede vurdering af Quut legetøj:

Nytteværdi: MEGET GOD – det kan bruges igen og ige og skaber en masse sjov med sand og vand. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – meget holdbar plastik, der kan tåle stød og slag og holder sig stadig pænt. Meget flot og anderledes design, der gør barnet nysgerrig på funktionerne. 

Pris: MEGET GOD – det giver en masse sjove timer med sand og vand, der aldrig bliver kedeligt! 

Quut Ballo spand og vandkande fra 99,95,- 

Pira sandforme fra 149,95,- 

Cana vandkande fra 129,95,- 

Cuppi sæt fra 79,95,- 

Magic sharpers (sæt) 119,95 ,- 

Quutopia “sælens isflage” fra 99,95 ,- 


Vores tester Katharina og hendes familie har testet sand og vand legetøj fra Quut fra Andemors Verden.

Vi har i den sidste måneds tid testet sand og vandlegetøj fra Quut fra Andemors Verden. Quut er belgisk sandlegetøj, som har tænkt ud af boksen i forhold til design og den ‘almindelige’ måde at lave sand og vandlegetøj på i plastik.

F.eks. 3 i 1 pyramide sandslottebyggeren, som er delt i tre og i takt med, at man fylder den med vådt sand, bygger man altså et virkeligt fint pyramide sandslot. Man kan nemt lige løfte formene op bagefter. Super smart. Formene var dog meget svære at skille ad, og det krævede voksenkræfter, så det er det eneste, vi synes var rigtig ærgerligt. 

Sandformen er også designet anderledes end normale sandforme. I stedet for at fylde sand i, så skal man faktisk bare skubbe sandformen ned i det våde sand og lige twiste den lidt og løfte og wupti, så er der en fin figur. Rigtig nemt også og et smart design til de helt små poder. 

Vejret artede sig jo perfekt, da vi fik denne test ind ad døren, så vi smuttede til stranden og fik indviet det nye legetøj. Her brugte pigerne bl.a. den smarte Ballo spand og vandkande i ét, hvor de nærmest ingen vand spildte fra havet og helt op til deres leg i sandet. SMART design. Det er virkelig genialt, og den VIRKER. Vi forstod dog ikke helt hvad håndtaget nede i spanden var til. Strandlegetøjet er lavet i virkelig god og holdbart materiale, så det er ikke bare noget til én sæson, men til mange sæsoner. Det kan jo også bruges i haven i sandkassen ☺

Endnu et smart design fra Quut er Cuppi, som både er en skovl, en sigte OG et spil med en bold. Igen er der tænkt ud af boksen, og jeg er vild med det, hviiis nu også det bare var nemt for børnene at skille ad. Det krævede igen en voksenkræfter, og når Quut tænker på så meget i forhold til deres design, kunne denne del være vigtig også at have fokus på, da legetøjet trods alt er henvendt til små børn, som gerne selv skulle kunne skille sit sand/vandlegetøj ad. Da vi fik skilt det ad, blev skovlen brugt flittigt af begge piger, og vi forsøgte også at spille spillet, men det kræver lidt mere øvelse ☺ selv fra de voksnes side haha.

Vi har også testet Cana small vandkande, som kan rumme 0,5 l vand. Der er to måder, man kan hælde vandet fra den: enten i en stråle eller flere stråler alt efter, hvilken side man tipper kanden til. Pigerne har været sådan nogle gode havehjælpere og vandet blomsterne i plantekassen i vores have. Og se lige hvor meget de er vokset henover de 4 uger, som er imellem billederne ☺ Dejligt at sommeren endelig er på vej, og vandkanden skal helt sikkert bruges dagligt, når vejret bliver lidt varmere. 

De sidste vi har testet, er det fine badelegetøj fra Quutopia. Vi har testet dette badelegetøj før og kan bare sige det er et HIT. Der er til virkelig meget skønt leg for børnene, når de er i badekarret eller om sommeren i badebassinet. Man skal selv ’bygge’ legetøjet ved at knappe det sammen, og det er nemt og ligetil for børnene selv at gøre. Dette lille sæt indeholdte en isflage, en stor sæl og en lille sæl. 

Som alle andre børn, så elsker Isabella og Sofia at lege med vand og sand, og med disse produkter er der til mange timers leg i haven, i badet, på stranden eller i sandkassen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD/MIDDEL – produkterne er virkelig fine, men ikke dybt nødvendige eller mere geniale end almindeligt sandlegetøj.  

Holdbarhed: MEGET GOD – virkelig god kvalitet og man kan bare mærke, at det er noget sandlegetøj, som holder i mange år.

Pris/kvalitet: MEGET GOD – som skrevet ovenover, så hænger pris og kvalitet sammen, og prisen er helt fair, når man tænker på hvilket produkt man får. Almindeligt plastik strandlegetøj er billigt, men går også hurtigt i stykker.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Valsemøllens bageblandinger