TEST af Aalborg Zoo – Testfamilien
Testfamilien besøger Livø efter lukketid 2023

TEST af Aalborg Zoo

Flere af vores testere har været i Aalborg Zoo. Her kommer deres anmeldelser: 

Vores tester Ann-Charlott har sammen med sin mand og børn, Clara-Cecilie og Celina-Sofie på 10 og 9 år og lille Charlie på 1,5 år testet en oplevelse i Allborg Zoo.

Ann-Charlott fortæller:

Vi har været så heldige at blive inviteret i Aalborg Zoo. Vi havde en helt fantastisk oplevelse fordelt over en hel dag og kunne snildt have brugt mange flere timer der. 

Med det samme vi ankom, gik pigerne straks på shopping i havens hyggelige lille butik. Her fik børnene lov til hver at vælge en lille ting, og vi fik da også købt fødselsdagsgaven til en af veninderne fra klassen. Celina-Sofie glæder sig så meget til at give hende den på fredag, da det er en souvenir fra Aalborg Zoo med flamingoer. 

Vi fik heldigvis stukket et kort i hånden, da vi kom ind – der er så mange spændende dyr, som vi gerne ville se, og det var svært at beslutte, hvilken vej vi skulle gå, da vi også gerne ville time det med nogle af alle de spændende speaks. Vi startede vejen ”bagfra”, hvilket gav rigtig god mening for os, og vi nåede hele vejen rundt og endda flere gange ved nogle af dyrene. 

Pigerne var enormt optaget af alle de spændende dyr. De var meget interesseret på det faglige plan også. Vi jagtede rundt efter at høre de forskellige speaks og timede det således, så vi kunne høre de fleste. Vi havde en enkelt, hvor tidspunkterne lå samtidig og havde egentlig besluttet, at ville høre lidt begge steder, men pigerne var så opslugt af at høre om søløverne og syntes, at det var enormt spændende, så vi blev der og hørte det færdigt. På de mange speaks hører man om dyrene, hvor mange forskellige arter der findes, hvad de spiser, hvor de lever, særlige kendetegn, hvordan Aalborg Zoo træner med dyrene, og hvorfor det er så vigtigt med træning osv. Dyrepasserne var også rigtig gode til at fortælle om konkrete episoder fra egen Zoo og små anekdoter om dyrene, hvilket er rigtigt hyggeligt at høre om. Flere af dyrene har navne, hvilket også gjorde det mere personligt for pigerne, når de kunne sætte navne på bagefter. F.eks. ved de nu, at Søløven Kaya er rigtig god til at åbne munden og lave andre seje tricks, som at rutsje ned af en sten og ”stå oprejst” med halen i vejret. 

Det var dejligt at opleve, hvor meget dyrepasserne selv brænder for dyrene, og hvor stor en vidensbank de har, som de glædeligt deler ud af. Vi fik mange historier og viden med på vores vej. 

Det var ikke kun pigerne, der havde en god oplevelse i Aalborg Zoo. Lille Charlie på 1,5 år havde også stor fornøjelse af at se på de mange dyr. Han var vildt optaget af at se på pingvinerne, der ”sprang” rundt nede i vandet og søløverne, der svømmede hurtigere end hans små øjne næsten kunne følge med, og han skreg af grin hver gang. Han syntes også, at løverne og tigrene var meget spændende og gik frem og tilbage i samme retning som den ene løve i buret. Derefter var alle dyr han så resten af dagen ”tiger” – intet kunne slå den åbenbart. Det skulle da lige være elefanterne, som også bragte stor fornøjelse og interesse for store og små. Der er simpelthen noget for alle aldre i Aalborg Zoo.

Foruden at se på alle de spændende dyr, brugte vi også tid på legepladserne, som også var et kæmpe hit for både store og små. Min mand og jeg nød solen fra en bænk, mens pigerne legede for 4. gang på legepladsen, og lille Charlie sov i klapvognen i skyggen. Derudover spiste vi en dejlig frokost på Skovbakken, der er en dejlig restaurant i Aalborg Zoo. Vores to mindste børn er meget kræsne, men deres børnetallerken bestående af fritter, nuggets, frikadeller og gnavegrønt var et stort hit for børnene. Og isen der fulgte efter – og så endda med mulighed for et Paw Patrol is krus, fejlede bestemt heller ikke noget på sådan en dejlig sommerdag. Alt i alt har vi haft en hel fantastisk oplevelse i Aalborg Zoo, og vi kommer helt sikkert igen. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har en oplevelse og minder med for livet. Dejlig kvalitetstid for hele familien. 

Holdbarhed: Nu er det jo en oplevelse, så jeg vil sige, at der er så meget at se og komme igen for, at man snildt kunne overveje et sæsonkort. 

Pris: MEGET GOD – En dagsbilet koster 225 kr. for en voksen og 135 for et barn fra 3-11 år. Børn under 3 år er gratis. Jeg synes, prisen er yderst fair for sådan en oplevelse. 

Kvalitet: MEGET GOD – Der er rent og pænt alle steder, dyrene ser ud til at have det godt under gode forhold, og dyrepasserne har en stor vidensbank, som de gerne deler med interesserede gæster. 

 


Charmilie fortæller:

Vi har tilbragt en fantastisk dag i Aalborg Zoologisk have og er simpelthen forbløffet over den mangfoldighed af dyreliv og den vidunderlige atmosfære. Der var et bredt udvalg af dyr fra forskellige dele af verdenen. Vi så alt fra legesyge aber, store tigre, charmerende pingviner, søløver, isbjørne. flamingoer og endda de skønne pelsede venner som grise og geder mv. Der var virkelig noget for enhver smag!
Selve haven var smuk med masser af grønne områder. Det var en fornøjelse at gå rundt i de velholdte stier og nyde den naturlige atmosfære. Det var også rart at finde hyggelige hvileområder med borde og bænke, hvor man kunne slappe af og nyde omgivelserne. Udover det var der skønne legepladsområder og mange sjove interaktive aktiviteter for børnene, som var et af højdepunkterne for børnene.
Aalborg Zoo tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter for både børn og voksne.  Der var fodringer, hvor man kan se dyrene blive fodret og informativ underholdning med dyrepasserne. Vi nød det virkelig og fik en stor indsigt i dyrenes liv og adfærd. Det har været en fornøjelig og lærerig oplevelse for hele familien.
Der var også gode spisesteder i haven, hvor man kan få noget spise og slappe af. Vi prøvede nogle lækre burgere med pomfritter fra Spisehuset Skovbakken, men der var også mulighed for at tage sin egen mad og nyde en picnic i de grønne områder.
Samlet set havde vi en fantastisk oplevelse i Aalborg Zoo. Det er et vidunderligt sted at tilbinde en dag med familie og venner, og det er bestemt et besøg værd. Vi kan varmt anbefalde at besøge dette sted.
Nytteværdi: Meget god – et must-visit som passer til hele familien.
Holdbarhed: Meget god – behagelig atmosfære for både dyr og besøgende, som gjorde vi fik en oplevelsesrig tur.
Pris: God, uanset om man er dyreentusiast eller naturinteresseret eller bare ønsker en hyggelig dag i en smuk park vil Aalborg Zoo ikke skuffe.
Kvalitet: Helt i top. Det er uden tvivl en af de bedste dyreparker, vi har været i, og vi ser frem til at besøge dem igen.

I maj måned har vores tester Aynur, sammen med sin mand Jacek og børnene Ella, og Noah på snart 3 år samt Milas på snart 5 år, testet Aalborg Zoo.

Det er ikke første gang vi besøger Aalborg Zoo. Vi er store fans af stedet og var afsted med børnene for 2 år siden. Der var tvillingerne ikke så gamle, så det var Milas, der fik mest ud af turen. Nu er børnene blevet ældre og forstår mere. Derfor var der stor glæde, da vi fortalte dem, at vi skal en tur i zoologisk have, hvor vi skal se forskellige dyr. Glæden blev udtrykt daglige samtaler om alle de forskellige dyr, der lever i zoologisk have. 

Spændingen var høj, da dagen kom, hvor børnene var lynende hurtige med at hjælpe til efter morgenmad, så vi kunne komme afsted i en fart.

Vores dag i Aalborg Zoo levede i den grad op til vores forventninger, og vi nød en super hyggelig dag i dejlige omgivelser – og vejret var heldigvis også med os. Haven er ikke den største, men for os som familie, så var den til at overskue, selvom det lettere bakkede miljø krævede lidt kræfter med 3 børn i en klapvogn. 

Noah glædede sig meget til at se alle dinosaurerne, så det blev første stop på turen igennem haven. Dinosaurudstillingen med sine flotte dinosaurer i naturlig størrelse og fossilrester mm.  imponerede så meget at børnene var svære at få med videre på turen. 

Vi gik hen til løverne, og begge løver var udenfor for at nyde solen. Hunnen gik rundt i anlægget til skue for alle, og den store hanløve brølede, næsten skræmmende højt. Derefter gik vi ind til tigrene. 

Indenfor gik den store hantiger og ventede utålmodigt på frokosten. Vi blev herinde og ventede på rovdyrsfodring, og da vi syntes, at hanløvens brøl var højt, så blev vi blæst næsten omkuld, da hantigeren gik i gang på få meters afstand. Hunløven og hendes unge spiste i et separat bur, og i speaket fortalte dyrepasseren, at man desværre var blevet nødt til at aflive huntigerens anden unge, da den havde haft et uheld, men børnene synes nu, at det var vildt, at den aflivede unge lå i fryseren, og at øjnene var taget ud og sendt til forskning i Afrika, og at man en dag vil obducerere ungen foran alle gæsterne for at vise, hvordan tigeren ser ud indvendigt. Dette synes Milas var vildt interessant og sagde med det samme, at det vil han gerne se. Det der gjorde mest indtryk på børnene var helt klart rovdyrsfodring af tigrene, hvilket de også skulle fortælle til moster og bedsteforældrene dagen efter, da de mødtes med dem. 

Selvom næsten alle dyr var synlige på dagen, så var det til stor skuffelse for Milas, at søløverne ikke var i deres bassin, men pingvinerne og en tur igennem krybdyrsudstillingen gjorde det godt igen. 

Frokosten spiste vi på Restaurant Skovbakken, som har et godt udvalg på menuen og en betjening i top. Vi nød en burgermenu udenfor på terrassen med god udkig til haven, hvor vi bl.a. fik besøg af parkens påfugl, som gik rundt omkring vores bord. 

Fra terrassen havde vi udkig til den store Mammut, som står ca. midt i haven, og som vakte stor opmærksomhed hos børnene. Efter maden fik vi is, som selvfølgelig altid er et hit, men at få dem serveret i ”Paw Patrol” kopper, som børnene fik lov til at tage med hjem var, som Milas sagde, sejt. 

Ingen tvivl om at ungerne havde en fest med alle de forskellige dyr og de skønne udendørsaktiviteter, med bl.a. superfede legepladser. Vi var først over ved den lille legeplads. som ligger bag den smukt udsmykkede drage, hvor børnene øvede i at holde balancen.

Herefter var vi kort over i den store legeplads, hvor vi først skulle stoppe ved den store edderkop. Børnene var vilde med at klatre op på ryggen af edderkoppen eller bare at svinge mellem benene. 

Vi skulle selvfølgelig også en tur forbi gederne, så ungerne kunne klappe dem, hvilket Noah var kæmpe fan af.

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er rigtig meget læring for børnene, og som oplevelse er der aktiviteter for alle aldre. For os er det et must, at man besøger zoologisk have især med ens børn. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Faciliteter er i top, omgivelserne og miljøet er virkelig hyggeligt, og der er en rigtig god variation af dyr fra hele verden, som man kan komme ret tæt på.

Pris: MEGET GOD – Voksenbillet: kr. 225,- børnebillet: kr. 135,- (3-11 år) er en ok pris for en dags oplevelser.  


Anna Kathrine fortæller:

Aalborg Zoologisk Have er for mig fyldt med en masse dejlige minder fra min barndom, hvor jeg sammen med min mor, far og brødre besøgte haven og oplevede dyrene, legepladserne og hele stemningen omkring zoologisk have. Sidenhen er jeg selv blevet mor, og jeg nyder at dele mine minder sammen med nye oplevelser sammen med mine børn, og derfor var det helt fantastisk igen at kunne besøge Aalborg Zoo. 

Aalborg Zoologisk Have ligger som en smuk perle inde i byen – lige imellem boliger og skov. Haven er hvert år i rivende udvikling, og der sker hele tiden en masse nyt og spændende, som er til glæde for både store og små. 


Begge børn var igen helt vilde, da vi fortalte at vi skulle besøge Aalborg Zoo. Dagen startede smukt i den hyggelige park, og børnene førte an hen mod restauranten, hvor vi skulle spise frokost. Menuen stod på dinonuggets for børnene – kæmpe hit. 

Efterfølgende var den kæmpe legeplads i midten af parken et must, og vores børn kan få flere timer til at gå der. Imens startede et show, hvor dyrepasserne fortæller om deres arbejde med at sørge for, at dyrearter ikke uddør, alt imens de tager børn og voksne med på en hyggelig fortælling, hvor levende dyr indgår i fortællingen og kommer på scenen. 

Vi nød flere timer i parken og så en masse skønne dyr, Andrea fik ansigtsmaling, en lille is skulle der også til, og vi tog alle hjem med en dejlig oplevelse. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er skønt at kunne skabe minder og få oplevelser, som hele familien kan være en del af. Dette er klart muligt i Aalborg Zoologisk Have. 

Kvalitet: MEGET GOD – Det er tydeligt at opleve, hvor parken hele tiden er i udvikling, og hvordan de udvider og laver nye flotte anlæg, cafeer, legepladser mm., alt i så fin stand. 

Pris: GOD – En indgangsbillet koster 135 kr. for børn 3-11 år og 225 kr. for voksne, hvilket jeg synes er en fin pris for en hel dag fyldt med oplevelser. 


Sara fortæller:

Vi har ikke besøgt Aalborg Zoo siden Lærke var helt lille og sad i barnevogn. 

Vi glædede os derfor til at komme derop, og gense parken og vise Lærke den. Vi ankom til parken kl. 10, da de åbnede, og vi blev gennem hele dagen mødt af søde og hjælpsomme medarbejder hele vejen rundt i parken. 

Vi syntes Aalborg Zoo er godt indrettet, og så har den en størrelse, der er nem at overskue. Når man kommer ind i parken, er der det ikoniske springvand med manden, der bærer to bjørneunger. Herfra kan man vælge at gå til højre, venstre eller ligeud. På den måde bliver man ledt godt igennem parken. I midten af parken er der en stor scene i et telt, hvor de holder to shows i løbet af dagen, og ved siden af teltet ligger en stor legeplads. 

Hvis man går til højre i parken, kommer man til et stort dinosaurområde. Her var Tobias god til at guide og fortælle om alle de forskellige dinosaurer, hvad de hver især hed, hvad der var deres kendetegn, og hvad de forskellige spiste. 

Efter vi havde været rundt og se en masse forskellige dyr, både på savannen og i de forskellige små husen var det tid til at få lidt at spise. Vi spiste på Skovbakken, hvor vi alle fik pommes fritter, en burger og en sodavand.  

Lærke var vild med de store dyr – især girafferne, elefanterne og isbjørnene fangede hendes interesse, og så var hun meget begejstret for det show dyrepasserene holdte som hed Rejsen. Her kom der både rensdyr, en falk og nogle små søde vildsvin. Jeg selv kan ikke komme en tur i Aalborg Zoo uden lige at skulle en tur ned forbi elefanterne. 

Efter vi havde set showet Rejsen, hvor to dyrepasser viste dyr frem og fortalte om deres arbejde med at hjælpe til at sikre truede dyrarter rundt om i verden , var det blevet tid til en is fra ”Spisehuset Skovbakken”, som vi spiste udenfor inden turen gik hjemad. 

Vi er meget imponeret over Aalborg zoo, og vi syntes det er en hyggelig park. Der er fine små cafeer og forskellige legepladsen og toiletter som er nemme at komme til rundt om i parken. Dyrene har nogle fine anlæg og gode faciliteter.

 

Nytteværdi: MEGET GOD. Vi havde alle en fantastisk og hyggelig dag i Aalborg zoo.

Kvalitet: MEGET GOD. Aalborg Zoo er et godt og familievenligt sted, der er gode muligheder for at komme helt tæt på dyrene, med flotte rene områder, og gode anlæg til diverse dyr. Der er mange gode spisesteder og legepladser, og så er personalet super søde til at hjælpe uanset, hvor i parken man er.

Pris: MEGET GOD. 210 kr. For voksne og 125 kr. For børn mellem 3 og 11 år.


Vores tester Kristina har sammen med sin familie været på besøg i Aalborg Zoo. 

Kristina fortæller: 

Vi havde valgt en helt perfekt dag til en tur i zoo – vejret var lækkert og børnene gode venner. Så kan det jo kun gå godt.  

Da vi lige var kommet ind på området, blev jeg virkelig positivt overrasket over, hvor opsøgende personalet var med informationer. Jeg stod bl.a. og fumlede lidt med en brochure, men en sød medarbejde informerede om, at jeg kunne scanne en QR-kode og have de samme informationer på telefonen. 

Vores børn er knap 2 år og 6 år, så det var sjovt at se, hvad de hver især var mest interesseret i. Sif på 6 år synes, at dinosaurerne i “Extinction” og krybdyrene var seje! Alva på knap 2 år var helt fascineret af pingvinerne og nogle af de lidt større dyr, som hun kunne genkende og huske navnet på – bl.a. elefanterne og de forskellige aber. 

Begge børn synes, at den store legeplads midt i parken er mega god! Der er noget til de små og også noget til de lidt større børn. 

Da vi kom til frokosttid, spiste vi på Skovbakken, som har en fin, simpel menu. Jeg vil især gerne slå et slag for deres børnemenu, som jeg faktisk synes var over al forventning. Og så er deres pomfritter altså MEGA gode!  

Sif havde set andre børn med ansigtsmaling, og det skulle hun selvfølgelig også prøve! Vi blev mødt at virkelig søde og dygtige medarbejdere, og Sif var mere end tilfreds med resultatet!

I løbet af dagen lagde vi også vejen forbi deres pusle-/ammeområde, da Alva skulle skiftes, og det var et hyggeligt og meget fint indrettet rum, hvor et større barn også kunne underholde sig lidt imens.  

Vi sluttede dagen af med lækre is – det hører sig jo til, så snart solen kigger frem. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege-/nytteværdi: MEGET GOD – Zoo er bare sådan en ting, der er sjov for både børn og voksne, og som giver anledning til mange gode snakke.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg vælger at tolke denne overskrift som hvor lang tid man kan bruge i parken. Man kan sagtens bruge en hel dag, da der er mange aktiviteter og dyr at se.

Pris: MEGET GOD – Prisen er 135,- (3-11 år) og 225,- for voksne, hvilket jeg synes er rimeligt for de oplevelser man får med. Ansigtsmalinge kostede kun 90,-, hvilket jeg var meget overrasket over.

Kvalitet: MEGET GOD – Pænt område, imødekommende personale, god mad, underholdning og spændende dyr. Vi kommer i hvert fald igen! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Testfamilien besøger Livø efter lukketid 2023