TEST af Squanorm Dry fra Ducray – Testfamilien
CREART OG PUSLESPIL FRA RAVENSBURGER

TEST af Squanorm Dry fra Ducray

Flere af vores testere har den seneste måned testet Squanorm Dry fra Ducray. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Ann-Charlott har fået sin 11-årige datter, Clara-Cecilie, til at teste Ducray mod tørre skæl. 

Hun har testet:

 • Squanorm dry shampoo 200 ml til tørre skæl, der drysser
 • Elution shampoo 400 ml til opfølgning og vedligeholdelse

Ann-Charlott fortæller: 

Vi har været virkelig positive over de to shampooer fra Ducray. Udover den synlige effekt, synes jeg, at Ducray virkelig gør meget ud af at oplyse, vejlede og rådgive. Det virker top tjekket, det er jeg bare nødt til at sige. Det virker som et mærke, der 100% kan stå inde for det, de skriver. Og det virker til at være vigtigt for dem at forbrugerne virkelig opnår en effekt af at bruge deres produkter.

Jeg er fan af, at der følger en lille hyggelig historie med, om hvor Ducray stammer fra, for det gør bare det hele så meget mere autentisk. Shampooen blev for eksempel udviklet af Albert Ducray, der var søn af en hudlæge. Han ønskede at udvikle plejeprodukter af høj kvalitet til forbrugernes forskellige behov og lancerede i 1930’erne i Frankrig den første shampoo, der både gav glans til håret og samtidig respekterede og beskyttede hårbunden. Et par linjers baggrund historik og allerede her fik jeg høje forventninger til produkterne og glædede mig ekstra meget til, Clara-Cecilie skulle teste. 

Clara-Cecilie har i en årrække været plaget af tørre skæl i hovedbunden. Hun har været rigtig ked af de hvide flager ved hårgrænsen, og hun har børstet og børstet hver morgen for at få det skubbet væk. Når man er 11 år gammel, er det ikke særligt fedt at stå sammen med veninderne, og de spørger, hvad det er for noget hvidt noget, hun har i håret. Vi har forsøgt forskellige hårprodukter herhjemme uden held, så vi var meget spændte på at prøve Ducray. 

Vi modtog 2 flasker Squanorm dry shampoo, der skulle være rigtig god til tørre skæl. Selve shampooen indeholder tre aktive ingredienser:

 • Guanandin glycolat, der hjælper med at fjerne skæl fra hovedbunden
 • Piroctone olamin, der virker effektivt på Malassezia-svampen, der forårsager skæl
 • Glycerin, der giver fugt til en tør og dehydreret hårbund

Og vi kan bare konstatere, at den sammensætning virker virkeligt godt.

Clara-Cecilie siger selv:

”Shampooen er meget cremet og dejlig blød at putte i håret. Det virker også som om, at den giver meget fugt til mit hår, for hovedbunden virker ikke længere særlig tør, og det klør slet ikke længere. Jeg var lidt bange fra start af, om mit hår stadig ville mærkes blødt, for tit er sådan nogle produkter meget rensede for alt andet, så jeg tænkte, at mit hår måske ville føles som hø. Det gør det slet ikke – det er dejlig blødt og måske faktisk mere glansfuldt end tidligere, og så dufter det godt”. 

Clara-Cecilie har i godt fire uger vasket håret 3 gange om ugen med shampooen. Ducray anbefaler, at man hver gang vasker håret to gange med shampooen, hvilket jeg til en start syntes var lidt fjollet. Men efter at Clara-Cecilie begyndte at vaske håret, hvor hun først påførte shampooen og skyllede ud med det samme, og derefter igen tilføjede shampoo i håret, masserede shampooen ordentligt ned i hovedbunden og lod den virke i en 3 minutters tid, er der virkelig kommet en synlig effekt. Om det alene er pga. shampooens effekt over nogle uger, eller om det også er fordi, hun vasker håret på to forskellige måder i shampoo hver gang, det er svært at sige – men det virker bare. 

Vi har oplevet herhjemme, at Clara-Cecilies skæl godt har kunne forsvinde i en periode, men er senere kommet tilbage. Også det har Ducray løsningen på. Jeg var ikke selv klar over, at man skulle vedligeholde ”behandlingen”. Ducray har udviklet en Elution shampoo, som man efterfølgende kan vaske håret med for at mindske risikoen for skældannelse. Elution shampoo indeholder disse fire ingredienser:

 • Glycocol, der dæmper kløe
 • Zinkgluconat, der dæmper irritation
 • Piroctin olamin, der virker svampehæmmende
 • B5-vitamin, der bevarer fugten i håret

Efter Clara-Cecilie har testet Ducray, kan vi nu særligt se vigtigheden af, at hårprodukterne er egnet til lige præcis den type skæl, der er udfordringen, da der findes flere forskellige produkter til forskellige typer af skæl. Hvis man er i tvivl om hvilken type produkt, man har brug for, tilbyder Ducray en online test og en masse andet information på deres hjemmeside. 

Vi kan varmt anbefale Ducray’s produkter og er blevet nysgerrige på, hvad de ellers kan tilbyde.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Hvis jeg kunne give shampooerne en karakter højere, ville jeg have gjort det. Hvor har de bare god effekt. Særligt Dry shampooen mod skæl. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Produkterne er drøje i brug og kan bruges over lang tid. 

Pris: MEGET GOD – Prisniveauet på begge shampooer ligger fornuftigt, og prisen er tilgængelig for alle.

 • Squanorm dry shampoo koster 159,95 kr. for en stor flaske på 200 ml.
 • Elution shampoo koster 179,95 kr. for en stor flaske på hele 400 ml. 

Jeg synes, at priserne er meget rimelige, når man tager effekten i betragtning.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af indholdet virker rigtig god (både pga. virkning og konsistens). Derudover gør emballagen også bare noget godt for produktet i forhold til æstetik. Vigtigst må jeg slå på oplysningssiden. Hvor er det godt, at de er så detaljerede i produktbeskrivelserne på emballagen. 

 


Vores tester Jane & hendes familie har den seneste måned testet Squanorm Dry til pleje af tørre skæl.

Jane fortæller:

Jeg døjer virkelig med tørre skæl, ofte er min trøje og øvrige omgivelser fyldt med hvide fnug, og hovedbunden klør af de tørre skæl.

Squarnorm Dry er udviklet til dem, som døjer med tørre skæl, ved at virke effektivt på svamp, rense og give fugt til hovedbunden.

Jeg er startet op med den intensive fase, hvor jeg anvender squarnorm Dry 2-3 gange om ugen. Den er nem at have med at gøre, kommes i vådt hår, skummer op og skylles op og efterfølgende kommes der en ny portion i håret, som sidder i 2-3 minutter inden den skylles ud. Shampooen er drøj, og det er derfor kun nødvendigt med en lille smule sæbe.

Ved andre skælshampooer bruger jeg altid balsam til afslutning, da mit hår ellers er tørt, det har jeg slet ikke haft brug for i testperioden.

Det anbefales at køre den intensive pleje i 4 uger og derefter bruge Elution til opfølgende pleje. Jeg er startet op på den opfølgende pleje, og shampooen er nem lige at have med i tasken til sport.

Jeg elsker den store forskel jeg, allerede kan se (eller nærmere at jeg ikke drysser overalt), og kløen i hovedbunden er også forsvundet.

Nu har jeg prøvet det i 1 måned, og jeg synes, at det er en rigtig god shampoo, som lever op til mine forventninger.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD –en lækker shampoo, som opfylder det, den lover. 

Holdbarhed: MEGET GOD – shampooen er drøj, så det er kun nødvendigt med en meget lille portion ved hver hårvask.

Pris: MEGET GOD – shampooen ligger på en pris mellem 118 og 140, hvilket er i orden, når det er så god en shampoo

Kvalitet: MEGET GOD – Shampooen er lækker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CREART OG PUSLESPIL FRA RAVENSBURGER