TEST af bæredygtigt modetøj fra ECHTE – Testfamilien
TEST af sko og jakker fra Jollyroom.dk i mærkerne Luca og Lola samt Nordbjørn

TEST af bæredygtigt modetøj fra ECHTE

En række af vores testkvinder har testet modetøj fra de danske bæredygtige brand ECHTE

Echte.dk har lavet nogle spændende og yderst oplysningsrige podcasts hvor man får indblik i den rejse det kræver at lave et stykke tøj der er bæredygtigt. Der er 5 podcasts og de kan findes lige her.

Regitze fortæller:
“ECHTE er et nyt dansk 100% bæredygtigt brand – faktisk så nyt, at jeg ikke kendte noget til det på forhånd. Men efter jeg nu har testet et par af deres styles, læst på deres hjemmeside og lyttet til deres podcast, er jeg blevet mere bevidst omkring mine/vores valg.

Tøjet blev modtaget i en pose, hvorpå der stod ”We know what you´re thinking: This is a plastic bag. But don´t worry. It’s made of recycled plastic.” ECHTE er et certificeret brand og alle deres styles/produkter er blevet produceret på fabrikker, der overholder meget strenge miljømæssige og sociale standarder.

De har lavet SÅ mange flotte styles, men jeg valgte et par Sun Jeans og en Tally Blazer. Tøjet er lidt til den store side og jeg har derfor skulle en størrelse ned i forhold til, hvad jeg normalt bruger.

Jeg har ærligt aldrig tænkt særlig meget over hvordan – og hvor mit tøj er blevet produceret og hvilke arbejdsvilkår, det er blevet produceret under. Egentlig ret så mærkeligt, når jeg normalt går meget op i, hvor sådan noget, som den mad vi spiser, kommer fra. Efter jeg har lyttet til ECHTES utrolig fine podcast, har jeg for alvor fået øjnene op for disse emner og det er noget, jeg vil tænke betydeligt mere over i fremtiden.

Jeg er vild med, at ECHTE under hvert stykke tøj har oplyst hvilken fabrik, tøjet er produceret på. De oplysninger er skrevet i produktbeskrivelserne på deres hjemmeside. ECHTE går ikke på kompromis med produktionsforholdene og alt der produceres er med stor omhu og respekt for både vores miljø og de mennesker, der arbejder for dem. Dét synes jeg ganske enkelt er fantastisk.

De forskellige styles er lavet i størrelserne 32-46 og det er ECHTES tanke, at mange former og størrelser skal kunne bære deres tøj. Der er ingen tvivl om, at tøjet er lavet i den allerbedste kvalitet og man kan se, at der er tænkt over hver enkelt detalje.

Min fine blazer har jeg faktisk brugt til lidt af hvert. Til et par jeans i det daglige, men jeg har også brugt den til en nederdel og et par stilletter. Den er SÅ fin. Jeg er 180 cm høj og har derfor brug for en blazer, som ikke stumper på ryggen og det gør denne bestemt ikke. Den har en rigtig fin længde og er det, jeg vil kalde en ”lang” blazer. Den har et feminint snit og sidder
super godt på kroppen. Den er behagelig at have på og man føler sig ikke ”indelukket” i den, som jeg ofte føler, når jeg har en blazer på – og meget vigtigt, så holder den formen.

Hånden på hjertet så har jeg aldrig haft blødere jeans end disse Sun Jeans. De er stretchy og bløde og har en perfekt pasform. Jeg kan holde ud at have dem på hele dagen, uden de strammer og er ubehagelige for mig. Alle denimstyles fra ECHTE er desuden svanemærket og har ”The Nordic Ecolabel” – hvor fedt er det ikke lige?

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD.

Nytteværdi: MEGET GOD. Både jeans og blazer er noget, man kan bruge hele tiden.

Holdbarhed: MEGET GOD. Mine jeans ser stadig ud som nye og er stadig lige så bløde, selv efter en del vaske og de har holdt den gode pasform.

Pris: MIDDEL. Jeg synes, prisen er god for mine jeans. 1200,- vil jeg gerne betale for svanemærkede og så komfortable jeans. Jeg har før givet 1200,- for et par jeans, som ikke har været nær så behagelige som disse. Blazeren har en pris på 1800,- og det finder jeg i den høje ende. Men man får også fin kvalitet for pengene, og det skal man huske på.


Christine beretter:
“Jeg har været så heldig, at få lov at teste to styles fra det nye danske bæredygtige brand Echte.”

Echte fokuserer ekstremt meget på bæredygtighed og på at passe på miljøet. Alt derss tøj bliver produceret på fabrikker der overholder meget strikse og strenge retningslinjer. Tøjet OEKO-TEX Standard 100 hvilke sikrer, at du undgår sundhedsskadelige stoffer.

Echte har lavet en række podcast, som er yderst oplysende og lærige. Dem kan du lytte til her.

Det var svært at vælge mellem de mange smukke styles hos Echte, men mine valgt faldt på følgende:

SONIA DRESS varenr. 80013-05001 Pris 1.000,-

JONES BLAZER varenr. 80019-01000 Pris 1.800,-


Kjolen er super lækker let og i det lækreste materiale. Den har knapper hele vejen ned, hvilket er et kæmpe plus, da jeg i øjeblikket ammer vores lille datter på 7 uger. Kjolen er med korte ærmer og i en lang model som går lidt under knæet. Den kan både bruges med bare ben, strømpebukser eller et par leggings.

Den er lavet af 100% viscose, så den krøller en del ved vask og skal stryges.

Blazeren er sort og lavet af 63% polyester, 33% viscose, 4% elastane.

Blazeren går ca. til hoften og har en knap så det både er muligt at lukke den og have den stående åben. Den har en flot skinnende effekt og er super behagelig at have på.

En sort blazer passer nærmest til at tøj, ikke?!

Jeg har været virkelig glad for begge dele og især kjolen er allerede brugt rigtig meget i det fine sommer-agtige vejr vi allerede har.
Kvaliteten og holdbarheden er i top og jeg elsker både blazeren og kjolen fra Echte!

Vurderingen bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er glad for begge mine valg. Kjolen er jeg sikker på jeg kommer til at bruge meget her til sommer og det samme med blazeren.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – På de styles fra ECHTE som jeg har testet, er intet overladt til tilfældighederne. Rigtig god kvalitet og holdbarhed.

Pris: MIDDEL –  Man få virkelig noget lækkert tøj for pengene – helt sikkert. Hhv. 1000,- og 1800,- kr for de to styles er måske lige i overkanten af, hvad jeg normalt ville give for mit tøj.


Louise fortsætter:
“Jeg har aldrig hørt om mærket/ brandet før da det er ret nyt.” Dog har Echte gjort noget genialt. De har nemlig lavet en podcast som fortæller deres fantastiske historie om bæredygtighed og hvordan de både passer på miljøet og deres medmennesker.

Jeg må ærligt indrømme jeg blev enormt varm indeni at der er tanke bag konceptet. Ikke nok med det så er tøjet virkelig smukt, og kvaliteten i tøjet er alle pengene værd!
Jeg var valgt denne smukke Zenta kjole derfra, som er utrolig sommerlig. Jeg er normalt ikke til alt for fint formelt tøj, Men Echte har lavet de skønneste styles som kan mixes så det ikke bliver alt for formelt. Også er der til forskellige typer af kvinder, hvilket klart er en fordel. Jeg blev overrasket over pasformen da jeg har lidt mave efter 3 fødsler. Men jeg kan ren faktisk have en kjole på uden at ligne en der har mave.

Derudover fik jeg også æren i at teste nogle utrolige smukke sorte Jessica bukser som har den fineste detalje ved lommen som set her. De føles meget behagelige i kvaliteten.
Selve materialerne af tøjet er produceret under ordentlige forhold i Europa efter standarden 100 by OEKO-TEX Og det i sig selv sælger Echte godt.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – Echte er et rigtig godt brand med hjertet det rette sted. Udover det, så er det gennemtænkt at de passer på vores børns og børnebørns fremtid ved at være miljørigtige.

Holdbarhed: GOD – Det holder utrolig godt efter vask og man kan mærke at selvom det er fint så er det overraskende slidstærkt materiale.

Pris: MIDDEL – Echte ligger lidt til den dyre side, som måske kan spænde ben for nogle som ikke har råd til dette lækre tøj. Jeg vil kalde det lidt et luksus køb. Dog holdt op imod at det er tøj som holder godt så må man overveje om det ikke er godt givet ud.

Kvalitet MEGET GOD – Jeg vil klart sige det er gennemført og mega lækkert materiale.


Trine beretter:
“Jeg glædede mig rigtig meget til at åbne min pakke fra Echte. Allerede da jeg skule vælge styles, blev jeg overvældet af de mange fine, og samtidig enkle print, douchede farver og mønstre. Jeg underviser i gymnasiet og vidste, at jeg skulle vælge noget, jeg kunne bruge både til hverdag og til fest, Valget faldt på disse to styles.”

Foråret har indtil videre budt på mange fester, inkl. begge mine børns fødselsdage. Her er jeg hoppet i den lækre skjortekjole, som kan styles op eller ned alt efter humør.

Jeg køber helst økologisk og bæredygtigt tøj til mine børn – og har altid gjort det. Samvittigheden sniger sig ind på mig, når jeg indimellem ser mig selv købe masseproduceret Disneytøj fra fast fashion kæder såsom HM og Zara. Men overvejende er jeg god til at købe brugt, bæredygtigt og holdbart tøj til mine børn. Snakken er en hel anden, når det kommer til mig selv. Det er ærligt første gang, at jeg ejer noget, der er så lækkert, dyrt (fordi det er det) og samtidig er produceret med god samvittighed. Jeg underviser selv i CSR – social ansvarlighed, men det er som om, at jeg ikke helt synes, at det skulle gælde mig selv, når jeg køber tøj.

Jeg hørte derfor alle 5 afsnit af den podcast, som ECHTE har udgivet i forbindelse med deres lancering. Den hedder “Wear your values” og kan findes, hvor du lytter til podcasts eller på www.echte.dk  Den er virkelig værd at lytte til. Især, fordi der netop ikke er løftede pegefingre om, at nu skal vi alle skifte vores garderobe ud, men fordi, at den tager os en tur med rundt hos leverandørerne og bag kulissen med hele ideen bag ECHTE. Samtidig er den ret underholdende. Især afsnit 3 gjorde indtryk på mig. Vi kan gøre meget med få ændringer. Disse ændringer er noget, jeg har taget til mig. Jeg vasker altid mit eget tøj inden brug nu(jeg gjorde det med børnenes- naturligvis), jeg har lovet mig selv så vidt muligt at købe med fornuften og uden kemi. Jeg vil forsøge at nedsætte mit forbrug af tøj, og i længden spare penge.

Bukserne jeg valgte, er jeg nærmest flyttet ind i. Det er en str. 38 ( jeg er normalt 38/40 i bukser og de endda lidt store, så det giver lidt selvtillid)
Skjorteblusen har jeg også brugt mange gange. Den er ikke krympet i vask, og jeg har endnu ikke strøget den- den er blot kommet på bøjle lige efter vask. Den tørrer desuden på meget kort tid.
Alt i alt, er jeg meget begejstret for både konceptet med bæredygtigt tøj, der er produceret under ordentlige forhold- endda i Europa- og fri for kemi og andet skadeligt. Det er meget blødt at røre ved, og det holder i vask. Jeg synes, at de fleste styles er tidsløse, og det taget i betragtning, så kunne jeg godt overveje mere tøj derfra, til trods for prisen. Jeg ved nu, at de holder længere end fast fashion tøj fra mainstream butikkerne.

Her er lidt flere billeder  af den fine skjortebluse.

I dette tilfælde bliver vurderingen

Nytteværdi: MEGET GOD – jeg er virkelig glad for mine valgte styles. De er klassiske med fede detaljer og kan styles både op og ned, hvilket passer perfekt til min livsstil.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD  – som nævnt, så har jeg brugt tøjet en del i testperioden. Hver gang er det blevet vasket (på 30 grader naturligvis). Det er blevet rent og pænt. Ingen fnuller på de sorte bukser og de er stadig bløde. Det samme gælder skjortekjolen/blusen. Kvaliteten er helt i top og der er kræset for detaljerne.

Pris: GOD – det er ikke billigt tøj. Men efter at have lyttet til podcasten og fået indblik i arbejdernes arbejdsforhold, så forstår jeg godt, at man ikke kan lave det meget billigere. Jeg vil hellere give det ekstra og vide, at det er produceret under ordentlige forhold og med fri for skadelige kemikalier.


Ida fortsætter:
“Jeg har modtaget en skjortekjole, og et par bukser, fra det nye bæredygtige brand, Echte.”

 
Tøjet er  fra deres nye kollektion “What a wonderful world”, hvilket er meget sigende. En vidunderlig verden – en verden, som vi skal passe på. Og det er netop det, som værdien og kedetegnet for Echte.
 
Jeg synes det er så vigtigt at vi begynder at tænke bæredygtigt i den retning. Vi shopper som aldrig før, og tøj er en kæmpe miljø synder. Jeg var derfor ret spændt på at se, og mærke tøjet fra Echte. For kan man lave lækkert, og blødt tøj, når det skal være bæredygtigt?
Jeg blev ikke skuffet. Jeg er typen der går mest i sort, men kjolen har fineste print, som passer til forår og sommer, den er vanvittig blød og er i super lækker kvalitet.Med et par graviditeter i bagagen, kæmper jeg stadig med nogle kilo, og derfor elsker jeg at den er lidt oversize. Det bliver også rigtig rart til sommer, og de varme sommerdage, at den sidder lidt løst.

Mine nye yndlings bukser!! Bukserne er med en bred elastik, hvilket gør dem virkelig behagelige at have på – ingen dumme knapper eller lynlås som sidder og irreterre. Både til pæn brug og til mere afslappet look!

De lover ikke at gøre nogle fortræd, men kun god komfort, og det må man sige de lever op til.
Så hvis du er til tøj med omtanke, med sans for detalje, som er blødt, pænt, i lækker kvalitet OG bæredygtigt? Så wear your values med Echte.

Min vurdering af tøjet bliver:

 
Nytteværdi: GOD – Hvem kan ikke altid bruge lidt ekstra til gardaroben? 
 
Holdbarhed: MEGET GOD – nu har jeg kun testet i 4 uger, men kvaliteten fejer bestemt ikke noget.
 
Pris: MIDDEL – 1000,- for en skjortekjole og 800,- for et par bukser, er virkelig meget i mit budget. Kvaliteten er i top og er heller ikke i tvivl, om at tøjet er pengene værd. JEG er bare ikke typen som bruger så mange penge på tøj.
 
Kvalitet:MEGET GOD – super god kvalitet.


Linda fortæller:
“Det første der positivt fanger mit øje ved min pakke er at den pose tøjet er sendt i er lavet af genbrugsplastic.”
Alt ECHTE’s tøj er mærket med OEKO-TEX Standard 100 hvilke sikrer dig at du undgår sundhedsskadelige stoffer i tøjet. Selv knapperne er lavet uden sundhedsskadelige stoffer.

Jeg er så vild med at echte.dk er bæredygtigt tøj.

De har virkelig tænkt på det hele, både pasform, komfort, mode osv.

Jeg har testet:

SONIA kjolen med varenummer: 80012-05005, pris: 1000kr.
SONIA kjolen er certificeret med OEKO-TEX Standard 100 og er lavet i 100% viscose.

Den er sort med hvide og lyserøde striber på og så er den mega lækker i kvaliteten og ultra let og behagelig at have på. Jeg elsker kjoler og har både brugt SONIA kjolen som den er, med et bælte og åben med en sort stram kjole indenunder. Man vil også sagtens kunne bruge den med et par jeans til, både åben og lukket.

SONIA kjolen er så fed og jeg er ret så vild med at man kan style den på flere måder. Jeg har SONIA kjolen i str. 34 og jeg er normalt en str. 36 så den er stor i størrelsen for str. 34 passer mig perfekt.
TONE denim jakken med varenummer: 80000-09000, pris: 1500kr.
TONE denim jakken er både certificeret med OEKO-TEX Standard 100 og Svanemærket.

Jakken er i den fedeste “vasket” denimfarve og er lavet af 92% økologisk bomuld, 6% genbrugs polyester og 2% elastan. Den er virkelig lækker i kvaliteten, sådan virkelig og så er jeg vild med detaljerne. Jakken er helt blød og pasformen er perfekt.

På den indvendige kant nederst står der: “Kindness is the new black” hvilket jeg er helt vild med.
Jeg har brugt TONE jakken udover mine kjoler samt til nederdele (jeg går aldrig med bukser), og den passer simpelthen til alt og vil bestemt også være mega fed til et par jeans, eller andre bukser.

Jeg har TONE jakken i str. 34 og jeg er normalt en str. 36 så den er stor i størrelsen for str. 34 passer mig perfekt.
Fælles for tøjet er kvaliteten som jeg virkelig bliver nødt til at understrege, for den er seriøst så sindsygt lækker og fuldstændig i top. Det er tydeligt at mærke og se at det er gennemtænkt kvalitet.

Er du til kvalitet i top og bæredygtigt tøj kan jeg virkelig kun anbefale echte.dk‘s tøj som er mega feminint.

Tjek deres hjemmeside ud for de har naturligvis flere smukke styles end dem jeg har testet.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er måske ikke direkte et must at få nyt tøj men tøj skal vi jo bruge og hvem elsker ikke nyt tøj? Og når det så er bæredygtigt tøj er det jo kun et kæmpe plus.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg har brugt tøjet ret meget og hverken farve eller pasform har ændret sig. Det både føles og ser stadig fuldstændig ud som nyt.

Pris: MIDDEL– Jeg syntes prisen er fair i forhold til kvaliteten og det at det er bæredygtigt tøj men jeg kender også mange der vil syntes prisen er lidt i den høje ende.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er for vild!


Louise beretter:

“Det var ikke let at vælge, hvilke to styles, der skulle hjem i min garderobe – der var så mange fine fine prints og lækre basis styles, så jeg måtte virkelig overveje nøje, hvilke styles det skulle være. Jeg endte med et vælge en skjortekjole i det fineste sommerprint og en klassisk sort blazer i den lækreste kvalitet.” 
Den lækre skjortekjole har vist sig at være helt perfekt til min voksende babybule. Den er smørblød og skøn at have på.

Skjortekjolen lukkes med knapper hele vejen ned, og er rummelig i størrelsen, så jeg vil anbefale at tage en størrelse mindre end du plejer – medmindre du har en lille gravidmave ligesom mig 🙂

Den klassiske sorte blazer må være et must-have i enhver garderobe. Da det er en tidløs klassiker, må man gerne investere i én af ekstra god kvalitet – ihvertfald hvis du spørger mig. Jeg har selv et arbejde, hvor jeg skal være klassisk og præsentabelt klædt, så jeg har virkelig brugt blazeren flittigt her i testperioden.

Ligesom skjorteskjolen er blazeren blød og lækker at have på. Den er nem at bevæge sig i, og strammer ikke alle mulige steder, som blazere ellers kan gøre. Jeg vil dog vurdere, at den størrelsesmæssigt også er lidt til den store side.

Blazeren har mange fine detaljer og det fineste stribede inder-fór. Jeg har haft foldet ærmerne op et par gange, for at man kunne se detaljen med det fine fór. Det fungerede rigtig godt og gav blazeren et mere “afslappet”-look.

Jeg har i forbindelse med testen lyttet til en podcast som ECHTE har udgivet i forbindelse med deres lancering. Hvis du gerne vil blive klogere – og måske lige som jeg blive overrasket – så er den virkelig et lyt værd. Den hedder “Wear your values” og kan findes på www.echte.dk.

Der er nemlig en ekstra virkelig fin detalje ved tøjet fra ECHTE! Alt deres tøj er bæredygtigt og produceret uden en masse ulækker kemi. Jeg har aldrig været så god til at huske at vaske mit tøj inden jeg bruger det første gang. Det har dog ændret sig siden jeg hørte podcasten – medmindre det altså er tøj fra ECHTE, som jo er uden skadelig kemi.

Jeg må ærligt erkende, at jeg ikke tidligere har tænkt så meget på, hvor mange kemikalier der bliver brugt, når der produceres tøj – eller under hvilke vilkår tøjet bliver produceret. Men jeg kan mærke, at jeg bliver ekstra glad for tøjet, når jeg læser, at tøjet fra ECHTE er forsvarligt produceret – og endda i Europa. Jeg synes det er mega sejt, at deres tøj er økologisk og deres denimstyles svanemærkede. Vi tænker jo mega meget over kemikalier osv. til vores børn – så hvorfor er vi i virkelig mere ligeglade, når det kommer til os selv?

I podcasten kan du høre meget mere om bæredygtige tendenser, og endda komme med på et fabriksbesøg ved en af ECHTE’s egne leverandører.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er allerede rigtig glad for de to styles, jeg har testet. De er klassiske, men med mange fine detaljer. Jeg kommer helt sikkert til at få rigtig meget glæde af begge stykker tøj.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Ved de styles fra ECHTE som jeg har testet, kan jeg uden tvivl konkludere, at der hverken er gået på kompromis med æstetikken, kvaliteten eller den måde tøjet er produceret. Det kan man kun sige, er 100% fremsynet og holdbart.

Pris: GOD –  Jeg synes virkelig, at man får kvalitet for pengene. Desuden betyder det også noget, at tøjet er produceret under ordentlige vilkår. Så prisen er i den grad fair.


Mie fortæller:

Jeg har været så heldig at få lov til at teste to lækre styles fra det nye danske mærke ECHTE.

ECHTE er ikke bare et nyt brand i mængden. De har noget på hjertet. Grundstenen i deres vision er bæredygtighed.

Deres fokus på bæredygtig produktion og langsom mode får dem til at skille sig ud. Der er lagt mange kræfter i at skabe et brand, hvor kvalitet og materialevalg er i højsædet. De ønsker at deres styles skal bruges i mange år og ikke bare være en sæsonvarer, som ryger ud efter et par måneder. Derfor er mange af deres styles klassiske og tidsløse.

Jeg forelskede mig hurtigt i flere at deres lækre styles, men valgte en blazer og en skjorte kjole, som jeg tænkte kunne mixes på kryds og tværs, så man kunne bruge det til mange forskellige anledninger.

Kjolen var deres SONIA dress. Den er lavet af 100 % vicose som er super blødt og stoffet gør at kjolen falder så fint. Kjolen kommer i flere forskellige farver og mønstre. Jeg har valgt en sart rosa med et stort blomster print. Perfekt til både forår og sommer.

Den kan styles med både et par jeans, nylonstrømper eller bare ben. Jeg har igennem testperioden vasket den flere gange og den holder både farve og facon. Kvaliteten er stadig lige lækker.

Derudover valgte jeg deres TALLY blazer, som er en smuk bredstribet blazer i hvid og navy. Jeg synes den er super fed, fordi den får lidt ekstra kant pga. de brede striber i stedet for en traditionel nålestribet.

Jeg bruger den både til job, fester eller bare som forårsjakke, når jeg skal ud. et par sorte eller hvide jeans får den til at virke lidt mere casual. Derudover er den også super fin sammen med en stram kjole eller en nederdel og top.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En kvinde kan vel altid bruge tøj. Jeg kan godt lide ideen om at man har nogle basis styles som er en fast del af en garderobe i mange år. Jeg har i forvejen et par ynglings styles som er virkelig gamle efterhånden, men det bliver stadig brugt jævnligt.

Holdbarhed: MEGET GOD – Indtil videre har det bestået vaske testen til UG. Kjolen er vasket på 30 grader og hængt til tørre på en bøjle. Den holder både facon og farve super godt.

Pris: GOD – Produkterne ligger i den lidt dyrere ende i forhold til en del andre brands, men når man kender deres baggrund – Synes jeg prisen giver mening. Man kan ikke forvente at få bæredygtige produkter af høj kvalitet til lave priser. Kjolen koster 1000 kr. og blazeren 1800 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er ingen tvivl om at der er kræset for kvaliteten. Der er mange små fine detaljer og alt i alt er det bare en rigtig lækker kvalitet.


Louise fortsætter:
“Jeg har været heldig at få lov til at teste en kjole og et par skinnyjeans fra det danske bæredygtige mærke, ECHTE. Inden testen kendte jeg ikke til mærket og var ret overrasket over deres store kollektion da jeg blev præsenteret for den via deres lookbook. ECHTE er et bæredygtigt tøjmærke der er inspireret af ægte kvinder. Deres tøj skal sidde lige i skabet og det perfekte fit er altafgørende. Deres kollektion er elegant og ukompliceret og er nem at style. ECHTE er et slowbrand som er STANDARD 100 by OEKOTEX certificeret og produceret under ansvarlige forhold i Europa.”

ECHTE er dansk design som ikke går på kompromis med form og design. Deres kollektion indeholder en bred vifte af lækre jeans, suits, skjorter, kjoler, bluser og blazere. Det er nærmest umuligt at vælge, for alle deres styles er gennemførte, lækre og spot on i forhold til form og farve.

Jeg er vild med, at ECHTE har formået at slå sig op på både deres kærlighed for godt design og for vigtigheden af bæredygtighed. De bruger rigtig meget tid på at få spredt budskabet omkring bæredygtig og måden vi som forbrugere er forbrugere på. ECHTE har for nyligt lanceret en podcast hvor man kan høre flere afsnit omkring bæredygtighed, tankerne bag ECHTE og vigtigheden af, at passe på den verden vi lever i.

Jeg har testet den smukke kjole, Sonia Dress. Lang smuk kjole med et blomsterprint. Den kan nemt styles med et par jeans på de kølige dage – sådan har jeg brugt den i testperioden. Men jeg tænker også, at den bliver en storfavorit til sommer, hvor den skal styles med et par flade sandaler og bare ben.

De flotte jeans er modellen, Sun Jeans. Jeg er med mine 182 cm meget høj, og derfor stumper bukserne en smule til mig. Men det gør mig nu ikke det mindste, da det kun gør bukserne ekstra fede. De sidder super godt og bliver ikke løse efter flere dages brug. Jeg har brugt jeansene rigtig meget de forgange uger og de er spot on til sæsonens jeans mode. De rå kanter ved buksebenene og den flotte mørkeblå farve med en smule slid er perfekt til både T-shirt, kjoler, trøjer og lag på lag.
Kjolen har jeg en str.38 og i jeans str.27.

Det skal absolut også nævnes, at ECHTEs hjemmeside er super fin, og nem at navigere rundt på. Alt står på engelsk, men dette gør ikke navigeringen på siden svær at finde rundt i. Ud over at deres hjemmeside er nem at navigere rundt på, er den super inspirerende. Ud over at vise deres kollektion frem, kan man læse om deres ambitioner for tøjet, bæredygtighed og hvorpå vi som forbrugere kan være forbilleder for vores verden. De giver tips til hvordan vi bedst muligt skåner vores tøj (og miljøet) ved vask, hvad de forskellige vaskeanvisninger betyder og hvad de forskellige certifikater betyder.
Man finder også deres podcast på hjemmesiden, hvor man nemt og gratis kan høre deres, indtil videre, 5 afsnit om alt lige fra rejsen bag om ECHTE og til hvor mange kemikalier vores kroppe bliver udsat for hver gang vi iklæder os nyt tøj.

Jeg kan kun anbefale, at man følger med på ECHTEs instagram da de virkelig poster nogle fine inspirerende billeder – både af deres kollektion, men også af forskellige inspirationskilder. Så go follow @echteofficial.
Vurderingen bliver her:

Nytteværdi: MEGET GOD. Super lækre styles, som uden tvivl kommer til at blive i min garderobe i meget lang tid. Begge styles er tidløse i både form og design og jeg elsker tanken om, at de er bæredygtige. Netop derfor giver det endnu mere mening, at de er styles som jeg skal have i min garderobe i lang tid fremover.

Holdbarhed: MEGET GOD. Begge styles er blevet brugt og vasket en del gange den forgange måned, og dette ses ikke det mindste – hverken på farve eller form.

Kvalitet: MEGET GOD. Det er uden tvivl god kvalitet – det er blødt, lækkert og rart at have på. Man fornemmer straks, at der er kælet for både materialevalg og detaljer.

Pris: GOD. Priserne er fine, men i den dyre ende. Men med tanke på, at tøjet er bæredygtigt og produceret under gode forhold, er det også prisen værd. ECHTES tanke er netop, at vi skal lidt væk fra vores ”brug og smid væk” kultur og i stedet værne mere om de gode og gennemarbejdede produkter. Sonia Dress koster 1000kr og Sun Jeans koster 1200kr.


Mie afslutter:

“Jeg har testet et skønt sæt tøj fra det nye danske brand ECHTE. Og kan roligt sige, at det er blevet mit nye favoritsæt. Jeg har aldrig før ejet så lækkert et sæt. Mit sæt består en et par bukser, en bluse og en blazer. 

Blusen hedder Linda og er i 100% viscose. Det betyder, at den krøller lidt efter vask, så den skal lige dampes eller stryges efter vask.

Buskerne er simpelthen SÅ bløde og lækre. Det er “bare” et par sorte bukser, men de har en sød detalje på lommerne, som jeg er helt vild med.  De er loose-fit, som gør at de poser lidt og så er det en kort model “cropped”, hvilket gør at de passer perfekt som lange bukser til mig, da jeg kun er 155 cm. høj.

Blazeren er SÅ skøn. Den passer perfekt til sættet, som kan også bruges som en forårsjakke.

Jeg har lyttet til alle ECHTEs podcasts og det har fået mig til at tænke rigtig meget over mine valg. Det betyder meget for mig, at vi passer på miljøet og det vi har. Vores ressourcer er slet ikke nok til at imødekomme efterspørgslen efter fx bomuld. Så det er om at tænke bæredygtigt og alternativt, hvilket ECHTE i den grad formår. Jeg er fan!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Tøj er en nødvendighed. Så her vil jeg altid give nytteværdien meget god. I dette tilfælde hvor er rent faktisk er tænkt over miljøet og bæredygtigheden gør det for så vi bare endnu mere nyttigt i min verden.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Det er tøj, som vil blive i mit tøjskab længe. Det er i en virkelig god kvalitet og produceret efter de højeste standander.

Pris: GOD – Det er tøj i den dyre ende – men når man som mig er vant til at gå i lidt billigere tøj, så kan man bestemt god mærke, at man får den kvalitet man betaler for.


 

1 kommentar

  • Gode, grundige anmeldelser af Echte. Tak for dem! Som ny forhandler betyder det meget for mig, at vide hvordan et brand performer hos kunden.
    /Naja

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af sko og jakker fra Jollyroom.dk i mærkerne Luca og Lola samt Nordbjørn