TEST af Den Blå Planet – Testfamilien
TEST af Najell SleepCarrier vol.2

TEST af Den Blå Planet

Flere af vores testfamilier har besøgt Den Blå Planet i deres sommerferie.

Vores tester Nina, har sammen med sin familie, Nicolai 32 år, August 6 år, Mollie 3 år, Villum 1 år og mormor Helle 63 år, testet Den Blå Planet som oplevelse.
Nina fortæller:
“Vi har ikke været i Den Blå Planet siden de i sin tid åbnede, så vi havde kun “den gamle” oplevelse at sammenstille med, min mor har aldrig været der.
Vi ankom til stedet og der var så dejlig nemt at finde en parkeringsplads! Det tæller højt i min bog!
Idet der er corona-restriktioner, skal alle billetter forudbestilles, hvilket gjorde at der ingen kø var – så skønt! Vi kom om eftermiddagen, hvilket jeg tror også spillede ind, i forhold til menneskemængden, som var helt perfekt.
Vi blev lukket ind og erfarede hurtigt, at der var 100% styr på “sikkerheden” omkring corona – der var håndsprit alle steder, tegnet på gulvene med afstand og regler om, hvor mange der må stå ved hvert akvarie ad gangen. Genialt.
Vi huskede stedet som lidt “små-kedeligt” og hurtigt overstået, men det blev da skudt helt til jorden! Der er jo så mange timers underholdning, med akvarier fra de forskellige verdensdele, rørebassiner (både med danske fisk, men også tropiske!), regnskov, en masse fakta at sætte sig ind i, verdens skønneste havoddere og et kæmpe udeområde med vandleg og legeplads!
Vi startede med at tage en runde på akvariet – et område af gangen. Især regnskoven vakte stor interesse hos både børn og voksne med sine smukke sommerfugle, frøer og gigantiske fisk! Vi havde fuldstændig glemt at der var regnskov derinde og især at de kæmpe fisk herskede derinde. Vi var dybt forbløffede og børnene brugte rigtig lang tid på, at studere de enorme skabninger.
Vi oplevede ikke på noget tidspunkt, at restriktionerne var et problem og selv ved trope-rørebassinet, hvor der var en del kø grundet afstand og tidtagning, var der god stemning. Den søde medarbejder, som stod for koordineringen underholdt både børn og voksne med fakta, jokes og nedtælling – virkelig god stil!
Efter sightseeing rundt ved de forskellige smukke akvarier, var vi sultne. Vi gik derfor på restauranten Tang (man må iøvrigt også gerne medbringe egen madpakke og spise i picnicområderne).
Restauranten er lys, ren og indbydende – det samme er maden. Vi fik en masse blandet og selv børnene var vilde med det. Det var ikke det typiske café mad med fryse-burgere, parisertoast og nuggets. Det var friske råvarer, flot mad og VIRKELIG lækkert!
Udsigten fra cafeen er heller ikke at klage over – den ligger nemlig ud til Øresund og har den hyggeligste terrasse til.
Rundt om hjørnet fra cafeen lå vores nye venner – de skønne havoddere. Aldrig har vi set noget så nuttet – faktisk var de så søde, at Mollie på et tidspunkt stak af og efter 10 minutters søgen, fandt vi hende derude. Selvfølgelig.
Vi fortsatte mætte, glade og forventningsfulde ud til legepladsen. Hvad vi ikke vidste var, at vi nærmest aldrig havde fået børnene med hjem derfra. Der var både en almindelig, fed legeplads – men også et vandområde, med mulighed for at eksperimentere og lege med vand. Begge legeområder var et kæmpe hit for alle vores 3 børn, selvom der er 5 1/2 år fra ældst til yngst! Måske også lidt et hit for de voksne…
Vi havde en skøn dag på Den Blå Planet og vi kan virkelig kun anbefale stedet og det er ikke sidste gang, at vi besøger den store “konkylie” på Amager! Bare undervands-tunnellen og det kæmpestore akvarie med blandt andet havskildpadder og hammerhajer, er en oplevelse i sig selv – her kunne jeg personligt sidde i timevis og nyde udsigten!
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: GOD – Et dejligt alternativ til underholdning for hele familien, hvis man er gået lidt død i forlystelsesparker.
Pris: GOD – Priserne er ganske fair, synes vi. Kr. 195,00 for voksne og kr. 105,00 for børn over 3 år. Hvis man sammenligner hvad andre forlystelser i Danmark koster, synes vi at prisen passer fint. Dog kan det godt blive en dyrere omgang, hvis man også spiser i restauranten.
Kvalitet: MEGET GOD – Der er så flot, rent og indbydende! Der er ikke sparet på noget og man er ikke i tvivl om, at der er styr på sagerne.

Mie fortæller:

“Jeg har sammen med familien været en tur på den Blå Planet i sommerferien.  Vi er faktisk kommet på Den Blå Planet hvert eneste år siden den åbnede i 2013. Det er altid en rigtig hyggelig tur og ungerne kan godt huske, hvad der venter.

Bl.a. det store akvarie med hajer og det med piratfisk.

Regnskoven er også altid et hit, hvor der skal kigges efter frøer i alverdens farver.

Der kommer nye spændende ting hvert år.

I år var det nyåbnede tropiske rørebassin klart det mest spændende. I akvariet kan man komme helt tæt på bl.a. konæserokker, leopardrokker, bambushajer og koralrødhajer. Særligt konæserokkerne kommer jævnligt forbi, så man kan røre deres glatte hud.

Der blev også lige tid til det perfekte familiefoto.

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: GOD – En familieudflugt har altid en høj nytteværdi for os.
Holdbarhed: GOD – Gode oplevelser varer for evigt.
Pris: GOD  – Voksen 195 DKK. Børn koster normalt 105 DKK. Fra 0-3 år er der gratis adgang. Det er en fair pris for mange timers god underholdning og kvalitetstid med familien. Det koster næsten det samme med en tur i biffen.
Kvalitet: GOD – Det er et rigtig pænt og velholdt sted med gode omgivelser til dyrene.

Vores tester Catharina, har sammen med hendes kæreste og datter på 4 år besøgt Den Blå Planet.
Catharina fortæller:
“Der var desværre kødannelser grundet COVID-19 og ikke så meget information om hvor længe det cirka ville vare. Vi henvendte os derfor til en medarbejder der stod i døren og talte nænsomt gæsterne og lukkede dem ind så det ikke oversteg maksimale antal som var 700. Det er dog dejligt at vide, at der er styr på sikkerheden.
Da vi kom ind var der en høflig medarbejder der fortalte, at der var en rute rundt, og den var markeret med fisk på gulvet. Foran hvert akvarium eller bassin, var der et mærkat på gulvet hvor der stod, at man maksimalt måtte være en familie af gangen. Ikke nok med at vi kunne se på fiskene, så fik vi også mulighed for at røre ved dem og holde dem, hvilket var godt for børnene.
Det nye rørebasin var en populær aktivitet, så der var lang ventetid hvilket resulterede i, at pigerne mistede interessen. Personalet var gode til at forklare og give information. Når man havde set på alverdens fisk var det et hit at komme udenfor, på deres store legeplads. Her var der tid til hygge og leg, samt deres vandsystem børnene kunne udforske.
De store bassiner var yderst fascinerende, men også regnskoven fangede især børnenes opmærksomhed, hvor man kunne se og høre sommerfugle og frøer.
Til sidst besøgte vi det tropiske rørebassin, hvor man kunne røre rokker og hajer, men igen var køen lang, så vi nøjedes med at kigge.
På Den Blå Plant findes der Tang Bistro & café, hvor der både er noget for de modige men også for dem der er mest traditionelle.
Der bliver serveret mange forskellige slags fisk, men også børnevenlige menuer. Personalet fortalte, at deres fisk i bassiner og akvarier får samme høje kvalitet af fisk og skaldyr, som det de serverer i deres restaurant.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MIDDEL – Det krævede en smartphone med en app for at få informationer på de forskellige fisk. Det havde børnene ikke, og fik derfor ikke det samme ud af det.
Holdbarhed: MIDDEL – Vi brugte 2 timer der, hvilket var helt fint. Der var desværre lidt for mange mennesker da vi var der midt i sommerferien, så vi fik ikke det maksimale ud af det.
Pris: GOD / MIDDEL – Voksen koster 195 DKK og Børn 105 DKK. 0-3 årige kommer gratis ind.  En udflugt for os ville koste 600 DKK, som måske er lidt i den dyre ende, da det var begrænset hvor meget de fik ud af det. De skulle måske have været lidt ældre, så kunne det være de havde fået mere ud af det. Og ellers skulle der have været færre mennesker.
Kvalitet: GOD – Personalet var søde og engageret i deres arbejde. De var gode til at fortælle og tage sig tid til børnenes spørgsmål. Der var rent og pænt, og der var mange forskellige fisk. Man kunne få lov til at holde krabber og søstjerne. Samt røre Rokker og hajer.

Trine har besøgt Den Blå Planet sammen med sin mand og to børn på hhv. 3 og 5 år
Trine fortæller:
“Jeg havde endnu ikke besøgt Den Blå Planet, men jeg har hørt meget godt om det, så mine forventninger var store. Jeg kom et par gange i det gamle Danmarks Akvarium og husker, at det var en af de sjove steder, fordi man måtte en masse ting. Det havde vi også læst, at man måtte i Nordeuropas største akvarium.
Grundet covid-19 er det kun muligt at booke og købe billetter hjemmefra og til et bestemt tidspunkt. Det vil jeg gerne rose. Det gjorde, at der ikke var overfyldt af mennesker. Selve køen var kort og flydende og ved indgangen blev man budt indenfor af en guide, der fortalte, at man skulle følge fiskeklistermærkerne på gulvet, for at alle gik samme vej.
Man bliver nødt til at hente en app, hvis man skal have info om de forskellige bassiner og fisk. Der findes også en audio guide til børn i appen, som fortæller om f.eks. piratfisk osv. Dog var der for meget larm derinde og vores børn er lidt for små til at holde fokus, men det smarte er, at vi har kigget på appen efter hjemkomst og lyttet til den der.
Man går rundt i forskellige afdelinger, f.eks. søer/floder, oceaner osv. Der var både rokker, hajer og et rørebassin med tropiske fisk, som der dog var lidt lang kø til. Grundet vores børns alder, var det at røre ved krabber, doktorfisk og naturligvis legepladsen det fedeste.
 
Karla på 5 år brugte lang tid på at fange haletudser i søen udenfor imens den lille hyggede sig på vandlegepladsen.
På Den Blå Planet findes der Tang Bistro & café, hvor vi fik en is og en kop kaffe. Den nød vi udenfor med udsigt til Øresund, hvor der var en lille sandkasse og små bassiner med flere krabber, man kunne røre og krabbefiskeri. I selve restauranten kunne man bestille fisk  med tilbehør. Det så lækkert ud. Er man mere til hjemmebragt picnickurv, var der et picnicområde ovenpå med en storskærm med fisk på. Der kunne man fint nyde sin hjemmebragte mad.
Vi sluttede af i butikken, som man skal igennem for at komme ud. Der fik børnene lov til hver at vælge en lille souvenir. De valgte hhv. en rokke og en hammerhaj, som der havde gjort mest indtryk på dem under besøget.
Alt ialt et fint besøg, og vi kommer glædeligt igen, når de er lidt ældre.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: GOD/MIDDEL – En familietur har altid en høj nytteværdi – dog krævede det en smartphone med en app for at få informationer på de forskellige fisk. Selvom det er en fin funktion med en børnevenlig app også, så er de endnu for små til at kunne lytte aktivt.
Holdbarhed: GOD/MIDDEL – Oplevelser varer forevigt. Vi var der i ca. 2-3 timer, hvilket var helt tilpas. Vores børn er lige små nok til at gå rundt i længere tid, men de kunne sagtens have brugt flere timer på legepladsen.
Pris: GOD/MIDDEL  – Voksen 195 DKK og Børn 105 DKK.  0-3 år kommer gratis ind. Det er i den dyre ende. Måske fordi vores børn i virkeligheden var lidt for små til at få optimalt udbytte ud af det. Havde vi haft børn i alderen 8-10 år tænker jeg, at det bestemt er pengene værd.
Kvalitet: GOD – De ansatte gjorde meget for at man skulle føle sig velkommen. De fortalte i øjenhøjde om fiskene og om deres mad/spisevaner. Personalet var søde og engageret i deres arbejde. Der var pænt og rent. De informerede løbende i højtalerne om forbehold grundet covid-19 og jeg synes, at man følte sig helt tryg. Det var fedt, at der var så mange ting man kunne røre og lidt til forskellige aldre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Najell SleepCarrier vol.2