TEST af ETLY KLARBORGS 35 ÅRS JUBILÆUMSPAR Julemanden og Bette Sonja – Testfamilien
Test af TOY2 Track Connectors fra Squar3D

TEST af ETLY KLARBORGS 35 ÅRS JUBILÆUMSPAR Julemanden og Bette Sonja

Flere af vores testere har i anledningen af Etly Klarborgs 35-års jubilæum fået tilsendt Julemanden og Bette Sonja, som er jubilæums modellerne.

Pia fortæller:

Jeg elsker jul og julepynt – og ikke mindst, Etly Klarborg nisser. Jeg har ret så mange i min ”samling”, så jeg blev rigtig glad over at få muligheden for at teste Julemanden og Bette Sonja, som er lavet i anledningen af Etly Klarbogs 35-års jubilæum.

Julen har altid været noget ganske særligt i mit barndomshjem og været forbundet med hygge og glæde. Når jeg betragter Klarborg nisserne, er det som om, jeg er tilbage i barndommens jul på mine bedsteforældres gård.

Der er altid kræset om detaljerne på Klarborgs nisser. Det gør, at figurerne ikke ”bare” er nisser, men figurer som man rent faktisk betragter og finder detaljerne på. Derudover synes jeg, hver enkelt figur har sin helt egen personlighed.

Specielt var jeg spændt på Julemanden, og jeg må sige, jeg bestemt ikke blev skuffet over ham. Jeg er vild med, at hans tøj er i samme farve som nisserne, så han passer ind. Det at han er stor i forhold til Bette Sonja, gør ham også virkelig troværdig.

Jeg synes faktisk, at Julemanden har været savnet blandt nisserne. Han er den figur, som jeg slet ikke vidste, der manglede.

Bette Sonja er bestemt også noget specielt. Jeg elsker, at Etly Klarborg nisserne hver har sin historie. Bette Sonja er Etlys egen mor i nisseform som barn. Hun var lidt af en vildbasse og blev kaldt Bette Spjæt, da hun var så let til bens. Hun var kreativ og havde altid hovedet fyldt med gode ideer.

– En skøn nisse til samlingen.

Jeg syntes Klarborgs nisser passer ind i ethvert hjem. Både det moderne indrettede og i den ”gamle” stue.

Begge figurer leveres i kasser med indsats, så nisserne er ekstra sikkert opbevaret, når det ikke lige er jul.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Kan bruges år efter år. Måske ikke et ”must” i et hjem, men tæt på, da man bliver glad af at se på nisserne.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Hvis man passer på dem, holder nisserne evigt. Syntes de er i en virkelig god kvalitet, hvor der også er kræset om detaljerne. Mine andre Klarborg nisser holder farven flot år efter år

Pris: MEGET GOD – Nogle synes måske prisen er høj ift. hvor kort tid de bruges om året, men ud fra kvalitet, og at de er håndlavet synes jeg slet ikke, det er dyrt.


Vores tester Mette har testet nyhederne “Julemanden” og “Bette Sonja” fra Klarborg.

Mette fortæller:

Jeg ELSKER Klarborg nisser, og det er næsten det eneste julepynt, som mit hjem fyldes med i december måned.
Så jeg har været rigtig begejstret for denne test af 35 års jubilæums nisserne Bette Sonja og Julemanden.

Julemanden er 22,5 cm høj og noget større end de fleste Klarborg nisser, men hans design ligner virkelig en tradionelt julemand med det store hvide skæg og julemandstøjet med plys. Bette Sonja er 18 cm høj og har udtryk som de fleste Klarborg nisser med den spidse hue.

Ved alle Klarborg nisser er der tænkt over personligheden, og de har en sød beskrivelse med. Bette Sonja er lavet til minde om Etly Klarborgs egen mor, tusindkunsteren Sonja som elskede at male, tegne og modellere, så derfor holder Bette Sonja også en kurv med maling og pensler.

Alle Klarborg nisser er håndmalet og skabt i special-keramik og det giver begge nisser nogle rigtig fine detaljer. Se bl.a. Julemandens bælte eller Bette Sonjas øjne og lille hårtot.

Nisserne spreder hygge og glæde med deres fine og livlige udtryk.
Det er simpelthen dansk håndværk og design, når det er bedst, og alle burde have Klarborg nisser boende i december måned.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

  • Nytteværdi: GOD. Hvem kan ikke bruge dansk design julepynt, når det er bedst? Nisserne er hyggelige, søde og pynter i ethvert hjem.
  • Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Hvis ellers nisserne kan holdes væk fra pilfingre og andre klodsede hænder, så er det julepynt som holder MANGE år fremover. Jeg ved fra mine andre Klarborg nisser, at malingen hverken famler eller skaller af. En god idé er at beholde æskerne til at opbevare dem i, også selvom det fylder lidt mere, når de er pakket ned.
  • Pris: GOD. Priserne på 349,95 kr. for Bette Sonja og 499,95 kr. for Julemanden er yderst fair for så fint julepynt.

Randi fortæller:

Etly Klarborgs nisser har en special plads hos mig. Det var nemlig det første julepynt, jeg begyndte at samle på. Jeg syntes simpelthen, at det var så sødt, at alle nisserne har navne og personligheder, som er beskrevet på kasserne. Nogle af de første nisser, jeg fik, var dem der passede med navnene på mine søskende Rasmus, Simone og Frederik. Efterfølgende er der kommet mange flere til, fx årsnisseparret fra 2008, hvor min store pige blev født, og jeg synes, at det så hyggeligt at kunne mindes årstal og personer på den måde.

Etly Klarborg er indbegrebet af dansk tradition, jul og hygge. Alle Klarborg nisser er håndmalet. skabt i special-keramik og designet med hjertet af Etly Klarborg.

De to nye 35-års Jubilæum nisser er ingen undtagelse.

Den lille nisse Bette Sonja har en hel særlig plads i Etlys hjerte. Det er nemlig designerens egen mor skildret som nissepige. Sonja bliver beskrevet som en med vild fantasi og et kreativt talent, og dette har hun har givet videre til Etly gennem en perlerække af historier, der blev inspirationen til designerens livsværk.

Derfor er det selvfølgelig oplagt, at Etly har skildret sin mor i en af de to 35-års jubilæums nisser, for Etly er selv ikke i tvivl om, at det netop er hendes mor, der har banet vejen for hendes succes gennem 35 år.

Julemanden er den anden, og hvem ellers – han er jo indbegrebet af jul!
Etly Klarborg har skabt Julemanden, som vi kender ham, han er meget rar og velkendt at se på. Etly Klarborgs fortolkning af Julemanden er inspireret af en person, som hun kender lige som alle de andre nisser hun designer. Det er nemlig selveste Julemanden og som fire søndage i advent er en fast kending ved Nissehuset i Moseby i Nordjylland. Og har du ikke besøgt Etly Klarborgs nisseunivers der i skoven, så er det bestemt et besøg værd for hele familien. Julemanden fortæller historier fra Nordpolen. Det er et skønt univers, og det var her jeg første gang blev helt solgt til Etly Klarborg skønne nisseunivers.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – de pynter jo godt og skaber en skøn hygge år efter år

Holdbarhed: MEGET GOD – jeg har 7-9-13 ikke oplevet en nisse gå i stykker, så de holder godt.

Pris og kvalitet:  GOD – jeg syntes bestemt, at priserne ligger helt fair: julemand til 499.- og Bette Sonja til 349.-


Vores tester Katharina har testet Klarborg Jubilæumsnisser fra www.etlyklarborg.dk

Jeg har være SÅ mega heldig at få lov til at teste to af de fine Klarborg Jubilæumsnisser, Bette Sonja og Julemanden.

To 35 års jubilæumsnisser, som har stor betydning for designeren Etly – Julemanden er nemlig inspireret af en mand hun kender, som besøger Nissehuset i Moseby i Nordjylland hvert år til jul ved advent, og Bette Sonja er selveste inspirationskilden til Etlys livsværk, hendes egen mor Sonja nu som nissepige.

Jeg elsker juletiden og nyder at pynte op med nisser, lave dekorationer, tænde levende lys, og så har vi været så heldige i år at starte december måned ud med sne. Jeg ejer en del Klarborg nisser, som mange andre danske hjem efterhånden gør, og hver enkelt lille nisse er designet med hjertet, og der er tænkt på hver en lille detalje. De er tidsløse og spreder glæde i juletiden. Hver lille nisse har deres egen historie og går man ind på Etly Klarborg hjemmesiden, kan man læse historien bag hver nisse.

Julemanden og nisser er højdepunktet for mange i december måned, og vi fortæller alle glædeligt til vores børn, at julemanden er denne rare, søde, smilende og gavmilde mand, som flyver i kanen med sine rensdyr og deler gaver ud om natten, når vi sover. Dette har Etly virkelig fået frem i jubilæumsnissen. Der er så fine detaljer, øjnene stråler, og han ser bare rigtig rar ud med sin lille sæk fuld af gaver og bamser. Det er helt klart noget, der har manglet i Klarborgs univers, og jeg er glad for, at jeg har Julemanden i min samling. Mine piger var ellevilde, da vi modtog pakken med de to nye nisser, og der var ingen tvivl om, at de hurtigt skulle have en plads i stuen – også selvom det kun var i starten af november. De var med til at pynte op med flere af Klarborg nisserne, som nu står fint sammen på vores skænk i stuen med de to jubilæumsnisser.

Etly Klarborg har eksisteret siden 1986 og inspirationen til de små ikoniske nisser, kommer fra Etlys mor Sonja, som fortalte livagtige historier om trolde og nisser til Etly som barn. Jeg synes, det er en smuk hyldest og designet af Bette Sonja viser tydeligt en hjertevarm og kreativ nisse, med hænderne fulde af en kurv med maling og blyanter. Det er en sød historie, der følger med Bette Sonja og ligesom julen altid har været noget særligt for Klarborg slægten, så har den også altid været magisk for min familie. Min mormors søster, som desværre døde i år af kræft, lavede selv nisser, som også pynter så fint i vores hjem, og julen for mig er bare noget særligt med hygge, traditioner, familietid og eventyrlige fortællinger. Siden jeg var barn, har julen altid været en magisk tid, og jeg håber, jeg kan bringe det videre til mine egne børn.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – julepynt er jo ikke nødvendigt, MEN i min optik er julen først helt ægte, når nisserne kommer frem. Det skaber bare en magisk og hyggelig stemning med de små røde buttede nisser. Jeg holder meget af min Klarborg samling.

Holdbarhed: GOD – man skal ikke lege eller kaste rundt med de små nisser, så går de i stykker. Men passer man godt på dem og putter dem ned i deres kasser, når julen er ovre, så kan de holde i mange mange år.

Pris: MEGET GOD – generelt synes jeg, klarborgnisserne har en rigtig fin pris i forhold til design og kvalitet. Julemanden koster i år 499,95 kr. og Bette Sonja 349,95 kr.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af TOY2 Track Connectors fra Squar3D