Test af potter fra Bergs potter – Testfamilien
TEST af Cykelstol fra URBAN IKI - Cycle Service Nordic

Test af potter fra Bergs potter

3 af vores familier har testet potter fra Bergs potter.

Line fortæller:

“Jeg har været så heldig, at få lov til at teste 5 potter fra Bergs potter. Jeg har testet potterne, der hedder Galestro i 30 cm og 35 cm i en flot grå lerfarve. Potterne passer perfekt til vores nye terrasse, og jeg er vild med det fine udtryk de giver.

Potterne kan bruges til mange forskellige planter og blomster, og det bedste er, at de kan bruges både inde og ude.

Jeg synes, at de virker meget robuste og de står godt fast, og kan derfor også holde til store planter/træer. En af fordelene ved lerpotter er, at rødderne kan ånde og leret holder godt på fugten. Potterne fra Bergs potter er skabt af god ler og brændt ved høj temperatur, som gør, at de får en naturlig styrke. Der er hul i alle potterne, så vandet kan løbe fra. Til alle potterne medfølger en underskål, der passer til i farve og størrelse. Underskålene er behandlet med silikone, og er derfor helt vandtætte, så man kan trygt stille dem på ens trægulv.

Potterne får med alderen flot patina, som giver et rustikt look til indretningen. Potterne, som jeg har modtaget, har allerede lidt patina, og jeg synes det gør dem meget charmerende. Den fine gråfarve og deres meget enkle udformning passer perfekt ind til min nordiske indretning.

Jeg er vild med dem og ønsker mig flere, som kan pynte i vores stue. Bergs potter findes i flere forskellige designs, og flere forskellige størrelser og farver, så man kan selv matche, som man synes.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Potterne giver mange muligheder og har nogle fine størrelser.

Pris: MEGET GOD – Prisen er 559 kr. for 30 cm og 669 kr for 35 cm. Underskålene koster 170 kr for 30 cm og 218 kr. for 35 cm. Personligt synes jeg det er mange penge for en potte, men de har også lang holdbarhed og er meget flotte.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – De virker robuste og solide. Da de er lavet af et naturmateriale får de bare patina og bliver kun flottere med tiden. Samlet set virker potterne som en høj kvalitetsvare.


Rikke fortæller:
“Jeg har haft fornøjelsen af at teste potterne fra Bergs Potter, hvor jeg valgte modellen Emilia.
Modellen Emilia er kendetegnet ved rebkanten foroven som er inspireret fra det gamle romerrige, Emilia er blevet produceret siden 1800 tallet og er derfor en gammel og tidsløs dame, som jeg synes er utrolig smuk!
Jeg har valgt modellerne 21cm, 30cm og 35cm i farven rosa. Jeg synes den farve gør sig sindssygt godt med alle de grønne farver fra planterne, og de kan passe ind alle steder. Jeg har en stor lukket altan hvor de står så fint ude, og de gir sådan et sydlandsk udtryk synes jeg!
Man kan både stille planterne deri (med plastpotten på) og man kan plante dem direkte i potterne. Jeg vil anbefale en god gang lega i bunden for at planterødderne kan ånde, det kan man nemlig med Bergs potter da der er hul i bunden af potterne og med tilhørende underskål.
Potterne er virkelig holdbare! Og så får de patina med tiden, hvilket jeg virkelig glæder mig til at se. Man kan jo få dem i forskellige størrelser hvilket jeg er fan af, det ser så godt ud at stille flere ved siden af hinanden med forskellige planter i. De er produceret i Toscana og prisen er  i den realistiske ende!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL – det er jo ikke et fysisk behov at ha’ fine potter, men de gør bare haven/altanen/terrassen mere idyllisk 🙂

Holdbarhed: MEGET GOD – de skulle kunne holde i flere generationer!

Pris: GOD – 553,- for den allerstørste, synes jeg er helt ok

Kvalitet: MEGET GOD – de er Italiensk produceret og af seriøst god kvalitet


Louise afslutter:

Efter man er blevet husejer og har have så har jeg fået mere interesse i planter og potter.

Jeg har været uheldig tidligere med potter som er sprunget og som ikke holdte særlig godt i kvaliteten. Så inden leveringen så var jeg enorm spændt på om de levede op til forventningerne.

Jeg kendte ikke til Bergs Potter, så jeg måtte ind og lure lidt om hvem Bergs Potter egentlig var.

Og det var faktisk utrolig inspirerende at læse om. Udover det er et 47 år gammelt firma så er de er nemlig anerkendt i både Norden, Tyskland, Frankrig, England samt USA.

– Og bedst af alt så går de op i bæredygtighed.

Jeg modtog en palle med putterne og vasen som var pakket utrolig godt forsvarligt ind

Jeg havde valgt 1 brændt orangefarvet vase samt en inden døres potte til min plante som set på billederne her.

Til Udendørs har jeg valg natur ler farvede krukker. Hvor de er blevet brugt til syrener, figentræ samt lavendler.

Jeg synes de er utrolig smukke og tidløse også er det tydeligt, at de holder i kvalitet og er vandtætte.

Min samlede vurdering af Bergs Potter:

Nytteværdi: MEGET GOD! Tænker det er en kvindeting men man kan aldrig få nok af vaser og potter. Og slet ikke så smukke og tidløse som Bergs Potter. Man kan se det er brugt tid og energi på deres designs.

Holdbarhed: MEGET GOD – Som beskrevet ovenover så er det kvalitet ler som gør de holder vandtætte samt frostsikre. Og man kan tydeligt mærke at der er kvalitet i vasen.

Pris/ Kvalitet: MEGET GOD. – Synes jo pris og kvalitet hænger sammen. Priserne er forskellige fra hvilken str. vase eller potte du ønsker købe. I gennemsnittet ligger de mellem 199-699kr for disse jeg har valgt.

Her er det så tydeligt at der er kvalitet Bergs Potter kan slå på. For det første så bruger de svanemærket produkter til deres produktion. De sørger for der ikke er resursespild Derudover så producere de det i Italien og ikke i Østen som andre virksomheder sikkert gør. Derved formindsker de CO2 mht. transport af produkterne. Det synes jeg personligt er gennemtænkt. Det gør at jeg vil personligt ønsker at handle hos Bergs Potter som forbruger da der bliver tænkt over hver detalje.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Cykelstol fra URBAN IKI - Cycle Service Nordic