Smuk smykkekollektion støtter voldsramte kvinder – Testfamilien
Bryd tabuet med Alexandra Staffensen

Smuk smykkekollektion støtter voldsramte kvinder

Jeg var i sidste uge inviteret til en helt særlig smykkelancering til fordel for Danner. Jeg kunne desværre ikke deltage, da jeg lå derhjemme med feber, men synes at budskabet er så fint, at jeg alligevel gerne vil dele det. Tak til Mette Helena for lån af billeder.

Tv-vært og boligstylist Mette Helena Rasmussen var der bl.a. for at fortælle om sit ophold på krisecenteret Danner og hvordan hun kom videre i livet.

Info:

“Partnervold mod kvinder er et omfattende problem i Danmark, og problemet lader til at blive større og større. Nyeste undersøgelser viser, at 38.000 kvinder er udsat for fysisk vold, og omkring 70.000 kvinder er udsat for psykisk partnervold – hvert år.[1] Og hele 59 % af de kvinder, som i 2017 boede på et af landets krisecentre, kom fra et forhold, hvor manden havde været psykisk, fysisk og/eller seksuelt voldelig i over tre år. Det er et problem, der har kæmpe samfundsøkonomiske konsekvenser.

Desværre er det kun en lille del af de voldsudsatte kvinder og børn, der får mulighed for at få hjælp og et ophold på et af landets kvindekrisecentre. Ifølge Danmarks Statistiks seneste opgørelse fra 2017 var kun 1.687 kvinder og 1.649 børn indskrevet på et krisecenter.[2]

Stort samfundsproblem

Ifølge Lisbeth Jessen, som er direktør for Danner, der hjælper voldsramte kvinder med ophold og rådgivning til at komme videre i livet, kræver det en omfattende helhedsindsats at yde den rette hjælp. Derfor har Danner bl.a. indgået et samarbejde med smykkebrandet Spirit Icons om at indsamle penge.

”Antallet af voldsudsatte kvinder stiger desværre. Hver dag møder vi mange kvinder, der går rundt med en tung psykisk bagage, fordi de lever eller har levet med en voldelig partner. Den psykiske belastning er enorm – og det skader hele vores samfund. De har brug for hjælp,” udtaler Lisbeth Jessen og fortsætter:

”Hvis man vil vold mod kvinder til livs, kræver det mere fokus på forebyggelse, flere muligheder for hjælp og bedre oplysning om vold i hjemmet. På Danners krisecenter hjælper vi både kvinder og deres børn med ophold og rådgivning – og vi har også et videnscenter, hvor vi skaber ny viden om vold mod kvinder, så vi kan sikre respektfulde normer og en lige lovgivning mellem kvinder og mænd. Det er et omfattende arbejde. Derfor er vi meget taknemmelige for al den opbakning, vi kan få. Spirit Icons har skabt en kollektion af smukke smykker, som symboliserer ’female empowerment’ og et stærkt søsterskab. En af Danners værdier er at styrke kvinder – og køber du et af smykkerne, hjælper du kvinder og børn til et liv uden vold. Sammen kan vi bryde tabuet om vold mod kvinder.”

Spirit Icons’ hjerte banker for Danner

Det er første gang, Danner samarbejder med et smykkebrand om at samle penge ind, og det er første gang, Tim og Daniel Christensen – designerne bag Spirit Icons – har skabt en kollektion af smykker til fordel for velgørenhed. Det er der en helt særlig årsag til.

”Jeg er vokset op i et hjem, hvor min far slog mig. Hver dag frygtede jeg hans slag. Siden blev jeg kæreste med en mand, som også tæskede mig. Så selvom jeg er mand, ved jeg, hvordan det føles – både psykisk og fysisk på egen krop – at være udsat for vold begået af dem, man elsker – og som burde elske en. Det giver dig et ubeskriveligt knæk, og man mister al tillid til andre og tro på sig selv. Du mister ganske enkelt dig selv – og det føles nærmest umuligt at komme videre. Du har brug for hjælp!” fortæller Daniel Christensen, der i dag er kommet videre i livet og nu danner par med Tim – både professionelt og privat.

Også Tim har haft vold helt inde på livet, da hans fars daglige vredesudbrud ofte resulterede i tæsk.

”Danners arbejde med at hjælpe voldsramte kvinder og børn ligger vores hjerte meget nært. Vi har begge to oplevet vold begået af nære relationer, og vi ved, hvor store konsekvenser det har for enhver person, selvom du ellers er stærk. Vold rammer dig psykisk og fysisk – og det slider dig op. Derfor er det vigtigt, at du får hjælp. Danner hjælper kvinder og børn med at komme videre i livet, og dette arbejde vil vi gerne støtte, så godt vi kan,” udtaler Tim og Daniel Christensen fra Spirit Icons.

Kvinder hjælper kvinder

Spirit Icons’ smykkekollektion til fordel for Danners arbejde med at hjælpe voldsramte kvinder lanceres under navnet SHE for at hylde kvinden – og søsterskab mellem kvinder.

”Smykkekollektionen er tænkt som en fejring af den kvindelige styrke, og vi har valgt at bruge kvindetegnet med en lille diamant som symbol på den styrke, vi alle til tider har brug for. Alle kan være med til at vise og hylde solidariteten med andre kvinder ved at bære smykkerne. Vi synes, at det er en fin og sympatisk tanke, at kvinder hjælper kvinder,” udtaler Tim og Daniel fra Spirit Icons om tankerne bag designet.

Smykkesættet fra Spirit Icons består af et par ørestikker, et armbånd og en halskæde – alle med kvindetegnet. Sættet er udformet i 925 sterlingsølv og fås i fire farver: sølv, sølvforgyldt med 18 karat guld, sort rutineret og sølvforgyldt med 18 karat rose guld. Kvindetegnet fås i en blankpoleret version med mat bagside og i en matteret version med blank bagside. Det sikrer et smukt spil i løbet af dagen, hvis smykket drejer rundt. Spirit Icons smykker kan købes hos 125 forhandlere i Danmark – og den særlige smykkekollektion for Danner kan købes i hele landet. Ti procent af vejledende udsalgspris for hvert smykke doneres til Danner.

  • Halskæde i sølv og sort rutineret 795 DKK
  • Halskæde i forgyldt og rosa forgyldt 895 DKK
  • Armbånd i sølv og sort rutineret 595 DKK
  • Armbånd i forgyldt og rosa forgyldt 695 DKK
  • Øreringe i sølv, sølv forgyldt, sort rutineret og rosa forgyldt 495 DKK

 

  

[1] Kilde: ’Socialstyrelsens Årsstatistik 2017 – Kvinder og børn på krisecenter’, september 2018
(https://danner.dk/nyt/vi-m-stoppe-volden-tidligere)
[2] Kilde: ’Socialstyrelsen Årsstatistik 2017 – Kvinder og børn på krisecenter’, september 2018

Tak fordi I ville læse med <3 Kram Mammarose – Mie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryd tabuet med Alexandra Staffensen