Test af LEGO duplo Tropical Island – Testfamilien
TEST af klapvogn fra GRACO

Test af LEGO duplo Tropical Island

Louise fortæller:

Benedikte på 3 år har været så heldig at få lov til at teste “Tropical Island”, der er en stor pakke LEGO duplo henvendt til børn +2 år.

Pakkens tema er jungle og junglens vilde dyr. Der medfølger blandt andet; en dyrepasser, en mand og en lille dreng. Herudover er der rigtig mange af junglens dyr, frugter og andet udstyr med i pakken; en elefant og elefantunge, en tiger og en tigerunge, en abe og en tukan, en klase bananer, en ananas og diverse “jungle-udstyr”, som figurerne kan bruge.

Med lidt god hjælp fra far fik vi bygget jungletårnet helt som på kassen. Benedikte var helt opslugt og var virkelig god til at bygge efter instruktionsbogen. Instruktionsbogen er nem “at læse” for børnene, og Benedikte kunne sagtens selv finde de klodser, som skulle på i den rigtige rækkefølge. Men at samle det helt selv, var dog stadig lidt for kompliceret, selvom pakken hedder +2 år.

Når vi har gæster med børn på besøg, er det altid LEGO duplo-kasserne der bliver hentet frem. Det fungerer bare som underholdning til alle aldre. En eftermiddag havde vi besøg af Conrad på knap 8 måneder. Han var meget optaget af LEGO-dyrene, mens Benedikte hellere ville bygge med klodserne. Benedikte var dog lidt “øm” over det fine jungletårn, så det blev lige sat op i vindueskarmen, så små babyfingre ikke kom til at skille det ad 😉

“Tropical Island” har været et stort hit herhjemme. Det er en af de lidt større LEGO kasser, hvor der virkelig kan bygges mange forskellige kombinationer. Der er også rigtig mange fine detaljer, som barnet kan gå på opdagelse i. Liften på siden af tårnet var særligt interessant, og Benedikte har brugt lang tid på, at hejse både bananerne, kameraet og figurerne op med liften.

Vi blander gerne de forskellige LEGO kasser herhjemme, så Benedikte også kan få lov til at bygge huse og tårne ud fra egen fri fantasi. Der er ingen tvivl om, at jo mere LEGO duplo – jo bedre og sjovere er det at lege med!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Legeværdi: MEGET GOD – Benedikte kan virkelig lege længe selv, når vi finder LEGO-kassen frem. Hun har brugt meget tid på både at bygge jungletårnet og bagefter lege med det og alle de fine figurer, der medfølger i kassen. Det kan til tider være svært at aktivere en 3 årig over et længere tidsrum, men jeg vil anbefale alle forældre at prøve med LEGO duplo.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD – vi har en del LEGO duplo i forvejen, og der er ingen tvivl om, at det er ekstrem god og holdbar kvalitet.

Pris: GOD – “Tropical Island” er en af de lidt større duplo-kasser, som både indeholder mange klodser, figurer og spændende detaljer som liften og hængebroen. Den er derfor lidt i den dyre ende. Pakken koster omkring 550 kr.


Vores tester Regitze har sammen med sin søn August på 3,5 år testet ”Tropeø” fra serien LEGO DUPLO.

Regitze fortæller:
Vi har igen været så heldige at være testere for LEGO. August elsker LEGO og kan bruge mange timer på bygge og skille det af igen.

August har endnu engang haft stor glæde af at få sig en pakke med LEGO Duplo. Den havde de første adskillige uger en plads lige ved siden af ham på spisebordet, så der ikke var så lang vej til leg og mange af dyrene havde deres faste plads ved spisebordet.

Han har ikke den samme tålmodighed som Alberte, så derfor passer det rigtig godt til hans alder, at LEGO Duplo er ting, han kan skille af igen og igen og ikke skal bruge mange timer på at samle for at kunne lege med det.

August har haft meget sjov med, at hejse forskellige ting op i det medfølgende hejsesystem, så der kunne hejses bananer op til aben. August er endnu for lille til at lave længerevarende rollelege, men han har alligevel formået at leve sig ind i rollen som dyrepasser, der skulle passe på de forskellige dyr og vi har fået os en rigtig god snak om de forskellige dyr – hvor de kommer fra, hvad de spiser osv. Endnu engang et godt eksempel på hvad LEGO gør for vores børn – det sætter gang i en masse fantasifuld leg.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Vores børn leger med deres LEGO stort set hver dag. Vi har det også til at stå fremme og det er vi overbeviste om gør, at de leger mere med det – fremfor hvis det altid stod gemt væk i et skab.

Holdbarhed: MEGET GOD. Alle der kender til LEGO ved at det nærmest holder evigt. August har stadig den alder, hvor han gerne vil kaste med tingene og der er LEGO et ret godt stykke legetøj da det aldrig går i stykker.

Pris: GOD. Priserne er taget på LEGO’s egen hjemmeside hvor prisen på ”Tropeø” er 549,-   jeg synes det er en stor kasse med mange dele, så prisen bliver god.

Kvalitet: MEGET GOD. Som med alt andet LEGO er kvaliteten altid i top. Jeg synes de udvikler hele tiden og jeg er faktisk imponeret over at kvaliteten altid følger med.


Trine fortæller:

Alfred på knap 2,5 år har testet LEGO duplo sættet Tropical Island. Allerede da han så æsken, udbrød han wow. Det er også en af de større æsker, så der er en del flere dele, end han er vant til og så indbyder kombinationen af dyr, palmer og frugt til en masse eventyr.

På pakken, står der +2 år. Han er endnu lidt for lille til at kunne samle den helt selv, men til gengæld selvstændig nok til selv at have sin mening om, hvilke klodser, der skal sidde hvor- til stor frustration fra sin korrekte storesøster, der også har en mening. Så det blev et familieprojekt. Alfred har også luret, at alt hans andet LEGO passer til, så det er svært at få ham til at forstå, at vi nu kun bygger det fra denne her kasse. Han fik derfor bare lov til selv at sætte det sammen på kryds og tværs- så byggede vi andre 3 det vi nu kunne få lov til imens.

Det her sæt, er til dags hans yndlings. Han har haft det med ude i haven, i badet, på farten osv. Det sjovest og allerbedste ved Lego er netop, at man kan sætte det sammen på kryds og tværs. Lianen, som er hans favorit, bliver således brugt til at hægte flere biler sammen og binde tårne samme. Palmerne kan også bruges som tårne og som altid med Duplo, så er det nemt for selv de bitte små fingre at skille ad og sætte sammen igen.
Han er nu nået til det punkt, hvor han begynder at lege rollelege, og det er så sødt at han imiterer dyrene og fortæller dem, hvordan de skal kravle op i palmen og passe på, at de ikke falder ned. Lego svigter aldrig- heller ikke denne her gang.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Legeværdi: MEGET GOD – Det er nok det sæt børnene har fået allermest ud af. Der er så mange små fede ting. Broen, lianer, palmerne osv., som de inddrager i andre lege også. Det er virkelig et godt sæt.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD – som altid med LEGO, så ved man, at kvaliteten er i top.

Pris: GOD –  Pakken koster 549 kr og er derfor ikke billig. Til gengæld, er der mange klodser og sjove figurer og ting i, som opvejer den lidt høje pris.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af klapvogn fra GRACO