TEST af LEGO DUPLO – Testfamilien
TEST af økologisk frisørsalon Zenz på Nørrebrogade - Anna David tester

TEST af LEGO DUPLO

En række af vores testfamilier har modtaget LEGO DUPLO til test.

Regitze fortæller:

“August har testet LEGO Duplo politistation, hvilket har passet ham super godt. Han synes alt med politibiler, brandbiler og ambulancer er super spændende og så er han ved at komme i den alder, hvor han gerne vil bygge. Han er dog stadig lidt utålmodig og opgivende, hvis ikke det lykkes første gang, men der er LEGO Duplo super godt, da klodserne er noget større end f.eks. de andre serier, og derfor gør det nemmere for ham at samle.

Han har et par LEGO Duplo ting i forvejen, som han har arvet fra Alberte og det bruger han også i sin leg med politistationen. Det er nemlig det gode ved LEGO, at det kan mikses og sættes sammen på kryds og tværs af kasserne.

Politibilen i denne kasse har en sirene, der er blevet trykket på igen og igen til stor fornøjelse for August, når han har siddet og leget politi og røvere.

Aldersgruppen på denne kasse er 1 1/1 – 4 år.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD OG DÅRLIG.

Nytteværdi: MEGET GOD. August har leget rigtig meget med det i den periode, vi har haft det.

Holdbarhed: MEGET GOD. LEGO kan bruges igen og igen og i mange år.

Pris: MEGET GOD. 250 kr. På Lego’s egen hjemmeside.  Det, synes jeg, er en meget fair pris, når man ser på, hvad man får. Ofte er produkterne også på tilbud på diverse hjemmesider.

Kvalitet: MEGET GOD: LEGO går ikke bare sådan lige i stykker. Det er robust og kan godt holde til, at man taber det – så går det måske fra hinanden, men så kan det nemt samles igen.

Mie fortæller:

Loui har modtaget en æske med LEGO DUPLO  ”Mit første sjove puslespil.”

Det er en æske med fem små puslespil af dyr fra ZOO. Det passer perfekt til Loui på et år, når man skal lære at bygge og stable klodser, så man træner barnets finmotorik. Derudover kan de også bruges til at lære barnet lidt om farver.

De kan lære at samle alle klodserne i en farve og når de bliver lidt større kan de lære de forskellige dyr, samt træne kropsdele, så de kan finde ud af at sætte dyrene sammen i den rigtige rækkefølge, da de er delt op i hoved, krop og ben. Nohr på fire har også leget med og haft meget sjov ud af at blande dyrerene og lave sine egne fantasidyr.

Det gode ved denne æske er, at den kan bruges af de helt små. Klodserne er store, så der er ingen små dele som de kan putte i halsen. Den er lærerig og kan styrke børnenes finmotorik.

Vi har masser af DUPLO herhjemme og begge drenge elsker at lege med det. Jeg nyder at se, hvordan fantasien får frit spil, når de kan bygge alverdens ting med deres lego.

Min vurdering af LEGO DUPLO er:

Nytteværdi: MEGET GOD –  Lego kan være med til at stimulere en masse sanser og udvikle børns fantasi, så efter min mening er det noget af det mest relevante legetøj mine børn har.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kan holde i generationer. Lego er bare holdbart og det kan tåle både vaskemaskine og opvasker.

Kvalitet: MEGET GOD –  Det kan holde til at blive leget med og vælte på gulvet igen og igen, så yderst god kvalitet.

Pris: GOD – 179,95 kr. Prisen ligger på det niveau som de små duploæsker plejer at ligge på.

Sanne fortæller:

Alma har været så heldig at få lov til at teste Lego Duplo ponystald, som faldt i god jord herhjemme.

Det er sjovt, at tænke på, at Lego Duplo har eksisteret i så mange år og det stadig bare er et kæmpe hit.

Æsken består af en hestestald, hvor der er en masse tilbehør som indbyder til leg, hvor kun fantasien sætter begrænsningerne. I denne pakke elsker Alma især at strigle, fodre og vande de søde ponyfigurer.

Der er en rigtig god vejledning med til at samle stalden, så man hurtig kunne komme i gang med legen. Undervejs snakkede vi om farver, figurer, dyr, lyde og hvordan man kunne tilføje andre Duplo klodser. Alma havde fx andre dyr, som sagtens kunne være med i ponystalden.

Denne æske er i hvert fald noget, som vi kommer til at bruge i mange år fremover.

Min vurdering af LEGO DUPLO er:

Nytteværdi: MEGET GOD – Børn i alle aldre har gavn af det og kan lege med det i mange år.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kan det overhovedet blive slidt? Min mor har gemt alt det lego duplo,, som vi havde, da vi var små og det fejler ingenting. Det kan endda tåle en tur i opvaskeren eller vaskemaskinen uden at tage skade.

Kvalitet: MEGET GOD –  Jeg tror aldrig, at jeg har set en Duplo, som har taget skade? Umiddelbart kan det ikke gå i stykker.

Pris:  GOD – Synes der er rigtig mange forkellige pakker i forskellige prisklasser, så alle kan være med

Karina fortæller:

Aske er så heldig, at han har fået lov til at teste en af nyhederne fra 2019, nemlig den Duploæske der hedder 10902. I æsken er der både en politibil, 2 politibetjente, en røver og et fængsel, præcis noget der fanger en 3 årig dreng, som er meget optaget af Blå blink.

Æsken passer til børn fra 2 år og opefter, manualen er nem at overskue for de mindste børn og ikke mindst forældrene, som nok kommer til at samle det tusindvis af gangen, for det er jo også sjovt at “smadre” det er det ihvertfald blevet udsat for mange gange herhjemme. Men så er det godt at storesøster på 5 år, kan hjælpe til.

Æsken indeholder 38 dele.

Aske synes det sjoveste i æsken er politibilen, for den har nemlig et ægte blåt blink og endda med sirene.

Derefter er det også sjovt at lege med politi/røver og give politibetjentene donuts og kaffe.

Duplo giver mange muligheder, vi har snakket lidt med Aske om, hvad der er rigtigt/forkert udfra politi/røver, men man kan også sagtens snakke om farverne på klodserne og øve at tælle.

Herhjemme elsker vi LEGO, noget af det legetøj vores børn leger allermest med, det største plus er at Duplo holder til rigtig mange børn og jo mere man har, des sjovere er det at lege med. Det er med til at styrke finmotorikken.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – jeg er kæmpe fan af Duplo og det er mine børn heldigvis også.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – kvaliteten er meget god, vi har Duplo klodser liggende som er mere end 30 år gammel og som stadig holder.

Pris: GOD – Æsken koster 249 kr. En rigtig fin pris, af og til kan man også være heldig at vinde Duplo på tilbud.


Rikke afslutter:

Vi har i forvejen en del LEGO Duplo i hjemmet, så da vi fik chancen for at teste politistationen var vi på med det samme 🙂

Pakken består af 3 poser med de forskellige klodser i, så er det ret nemt at holde styr på imens man samler det. Der medfølger også en samlevejledning som jeg synes er helt genial, den viser step by step så selv de mindste kan være med og bygge uden den helt store hjælp fra voksne. Det er jo noget det virkelig bygger deres selvværd op, at kunne tingene selv 🙂 I pakken medfølger der også en politibil, 2 betjente og en røver, så der er altså masser af mulighed for rollelege også. Der er endda lys og lyd i sirenen på politibilen, det var Bufas meget imponeret over!

LEGO duplo lever absolut op til den velkendte gode kvalitet, der er smæk på farverne, det er mega nemt at samle og man kan viderebygge med det duplo man har i forvejen. Herhjemme samler det hele familien til leg 🙂

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – børn skal ha’ legetøj!
Holdbarhed: MEGET GOD – duplo kan bruges i årevis og kan holde til nærmest alt 🙂
Pris: MEGET GOD – Så mange timers underholdning for kun 199,-
Kvalitet: MEGET GOD – De lever igen op til deres altid høje kvalitet

1 kommentar

  • Christina V.

    Ej, en lækker anmeldelse af nogle af LEGO Duplos æsker. Hjemme hos os er LEGO også et kæmpe hit – både hos de store og de små 😉 Jeg skal vidst have set lidt nærmere på ponystald, da den helt bestemt vil falde i god jord. Vi har rigtig mange forskellige dyr, men ingen heste.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af økologisk frisørsalon Zenz på Nørrebrogade - Anna David tester