TEST/ANMELDELSE af bogen “Hvad tænker mit barn” fra forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af Racing Kids

TEST/ANMELDELSE af bogen “Hvad tænker mit barn” fra forlaget Alvilda

Flere af vores testere har testet bogen “Hvad tænker mit barn?” som er en forældreguide til hverdags udfordringer med børn i alderen 2-7 år fra forlaget Alvilda.

Camilla fortæller: ”Vi har testet bogen “Hvad tænker mit barn?”

Når man starter med at bladre igennem den, oplever man, at den er utrolig let at overskue. Den er flot sat op, som gør det letforståeligt og føles ikke tungt at læse. Man finder hurtigt en problemstilling, man kan relatere til i hverdagen, da der er hele 100 forskellige eksempler, som jeg gætter på, de fleste forældre har oplevet.

Den er nem at bruge, da man kan bruge den som opslagsværk og nem at følge og udføre i praksis, med de enkle punkter, der er sat op og forklaret både set fra barnets og fra voksnes synspunkt

Bogen giver meget stof til eftertanke, om hvordan børn opfatter ting, og hvorfor de reagerer, som de gør. Den fik mig også til at være opmærksom på egen reaktion og håndtering af børnenes opførsel. Jeg oplevede at være meget mere bevidst om mig selv og min måde at tackle tingene på, og jeg fik en helt anden forståelse for, hvordan børnene gør, som de gør, hvad man skal gøre anderledes eller hvad vi allerede gør korrekt og skal fortsætte med.

Jeg ville helt klart købe bogen selv, og anbefale den til andre, da den virkelig er pengene værd og har stor nytteværdi. Den er faktisk slet ikke dyr i forhold til hvor meget man får ud af den. Netop også fordi den kan bruges til børn fra 2-7 år, så det er virkelig en god investering og kan afværge mange konflikter, allerede fra dag 1!

Jeg kan mærke, det er en bog jeg vil bruge meget i fremtiden, da jeg har børn på 5 år, 2 år og nu en lille ny, så der skal nok opstå en del situationer, hvor jeg vil slå op i bogen for at søge råd til at tackle udfordringerne mest hensigtsmæssigt i de forskellige aldre.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Da den kan bruges i mange år, og i langt de fleste velkendte udfordringer man oplever i hverdagen.

Holdbarhed: GOD – Da den er lavet med hardcover øger det holdbarheden, og jeg er sikker på den kan holde længe, afhængigt af hvor ofte man bruger den. Vi har testet den i en måned og det er ikke til at se selvom den har været flittigt brugt.

Pris: MEGET GOD – Til en pris på omkring 200 kr. er den uden tvivl pengene værd. Jeg betaler gladeligt den overkommelige sum for at få færre konflikter i hverdagen. Det er en pris hvor alle kan være med syntes jeg.

Kvalitet: GOD – Jeg syntes kvaliteten er god og robust. Bogen er god kvalitet og siderne af godt og kraftigt papir, så man kan bladre i den mange gange uden at det ses på siderne.


Stine fortæller:

”Jeg har fået lov at teste bogen ”Hvad tænker mit barn? – Forstå dit barn i mere end 100 hverdagssituationer”. Bogen er udgivet af forlaget Alvilda og oversat fra den engelske udgave. Bogen er opbygget med små eksempler på hverdagssituationer (inddelt efter alder), hvor man som forældre kan have brug for hjælp til at vide, hvordan man skal reagere og hjælp til, hvordan man tackler situationen bedst.

Jeg synes ideen med bogen er genial! Hvor ville det være let at slå op i en bog og se, hvad jeg skulle sige eller gøre. Men jeg synes desværre bogen bærer præg af en engelsk kultur og en pædagogik, jeg ikke er tilhænger af. Et eksempel fra bogen; Et barn vil gerne have en is og har svært ved at vente. Der opfordres til at man afleder barnet. For det første ved alle forældre til en trodsig ”is-krævende” 3 årig, at det er lettere sagt end gjort, og for det andet ville jeg som forælder langt hellere møde mit barn i dets lyst til is for at anerkende følelsen og derfra fortælle, at jeg også godt kunne spise en is, men at det må vente til efter aftensmad/ til weekenden.

Når det er er sagt synes jeg bogen er spændende at læse for at få ideer til løsninger på bestemte situationer. Dog vil jeg sige at man skal forholde sig til de svar, der gives og mærke efter, om det er en løsning, der fungerer for en selv, ens barn eller ens familie.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL –  Jeg ser ikke behovet for bogen som så stort for mig, men jeg tror måske nogle førstegangsforældre kunne have glæde af at læse den og få ideer til at tackle nye hverdagssituationer.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen vil holde i mange år og vil kunne tages frem igen og igen i tvivlssituationer, hvor man trænger til forslag på ideløsning.

Pris: MEGET GOD – Prisen ligger omkring 199,95 kr., hvilket jeg synes er helt fint for en bog af den kvalitet

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er indbundet med hård ryg og lækkert papir og bærer ikke præg af, at jeg har læst og bladret i den.


Kamilla fortæller:

”Jeg har testet den spændende bog ”Hvad tænker mit barn?” fra forlaget Alvilda. Inden jeg begyndte at læse den, var jeg meget dømmende i forhold til at læse om opdragelse i en bog. Det med at have en problemstilling i en hverdagssituation, synes jeg ikke, var noget man skulle kunne slå op i en bog. Men denne bog har virkelig ændret min mening. Bogen starter ud med at beskrive for læseren, hvordan børns hjerner er bygget op, hvilket bogen hæfter hverdagsproblemstillingerne på.

Så møder man et problem i sin hverdag, kan man både få gode ideer til at løse dette, men man kan også få mere direkte empiri fra hjerneforskning, hvilket er virkelig brugbart.

Bogen henvender sig til forældre med børn i alderen 2-7 år, så selvom jeg har en datter på 1 år, føler jeg bogen er rigtig brugbar allerede nu. For de hverdagssituationer, bogen skildrer, er allerede nogle, jeg ved, jeg vil møde på et tidspunkt – så hvorfor ikke allerede nu være forberedt på situationen?!”


Sasja fortæller:

“Jeg har valgt at have mest fokus på de aldersgrupper, der passer til mine egne børn, da det var i disse aldersgrupper, jeg selv som mor havde brug for råd og guidning.

Bogen ”Hvad tænker mit barn?” er udgivet af Forlaget Alvilda og udarbejdet af Tanith Carey og klinisk psykolog Dr. Angharad Rudkiner. Den er oversat på dansk af Anette Lerche Trolle og er efter min mening et fremragende redskab til småbørnsforældre.

Som mor til et barn på 2 år samt et på 6 år, er det for det første rigtig dejligt at vide, at man ikke er den eneste, der står i vanskelige hverdagssituationer, men at det til gengæld er en helt normal adfærd børnene udviser.

Ud over dette er det dejligt at tillære sig nogle redskaber til at takle de små hverdagsproblemer samt at få redskaber til at udvikle og anerkende mine børn og møde dem, hvor de er i deres udvikling samt styrke deres selvopfattelse.

Jeg kan nemt og ofte blive frustreret, når jeg står i en konflikt, men med denne bog kan jeg hurtigt og overskueligt få redskaber til at takle den enkelte situation, så det ikke eskalerer.

“Det er min”, lyder overskriften på et af problemerne ved de 2-3 årige. Et problem vi som familie tit støder på her hjemme. Der er ofte konflikter mellem storebror og lillesøster, da hun mener, at alt er hendes.

I bogen står der beskrevet at et barn i 2-3 års alderen først lige er begyndt at forstå begrebet “ejendele”, og det er derfor svært for barnet at acceptere, at andre også gerne vil lege med det, der tilhører hende.

I højre kolonne står der beskrevet, hvordan man bedst muligt takler en situation, hvor barnet har ejerfornemmelser, og hvordan man anerkender barnet i denne situation. Det har for mig, været rigtig rart at tillære mig denne måde at takle situationen på. Jeg har både løst situationen, men på samme tid også anerkendt min datter på det udviklingsstadie, hun er på, på nuværende tidspunkt.

I alderen 6-7 år får man, ligesom i de andre aldersgrupper også indblik i, hvad barnet tænker og føler. Man får nogle gode redskaber til, hvordan man takler de forskellige følelser samt situationer bedst muligt. Før jeg læste bogen har jeg tit haft en følelse af, at jeg ikke er tilstrækkelig som mor, når min dreng har sagt ord som “jeg hader dig” og “det er uretfærdigt”. Det er aldrig rart, at ens barn har den følelse. Men med denne bog, kan jeg bedre forholde mig til, at det er en normal del af min drengs udvikling, og at det som sådan ikke har noget med mig at gøre.

Det har derfor været rigtig dejligt at jeg også har kunne få redskaber til at takle min søns frustrationer og møde ham, hvor han er samt begynde at lære ham at takle sine egne følelser frem for at tage det personligt og tillægge ham mine følelser i situationen.

Det er blot en af de mange under overskrifter, man kan læse om i bogen. Det er hurtigt og overskueligt at finde lige præcis den situation, man har brug for redskaber til at takle. I Bogen kommer man omkring samtlige af dagligdagens udfordringer, der gives gode råd og redskaber til at takle den enkelte situation og man finder ro i sig selv til at gribe situationen anerkendende an og møde barnet, hvor det er samt udvikle barnet fremfor at blive frustreret og handle spontant i afmagt over barnets frustrationen.

Det er rart at få redskaber til at kunne guide sit barn igennem svære udviklingsstadier i livet. Det er dog vigtigt man stadig husker at tilpasse rådene til det enkelte barn, da det ikke er sikkert, at ens barn er på præcis samme udviklingsniveau som beskrevet i bogen. Man skal eventuelt omformulere sprogbruget eller kun bruge den del, der passer til ens barn nu og her.

Jeg synes bogen afspejler de forskellige alderstrin og hverdagssituationer rigtig fint. Det er en nem og overskuelig bog hvor, man finder mange gode råd samt redskaber til at takle ens barn, anerkende og acceptere deres følelser. Det er helt klart en bog, jeg ofte vil bruge, når der opstår en situation, hvor jeg føler afmagt. Det hjælper både mig som mor men også mine børn i at blive udviklet og anerkendt bedst muligt. Det helt store plus er, at bogen er så nem at navigere i, da den er overskuelig og har mange under-overskrifter i hvert aldersopdelte afsnit. Det er helt klart en bog, jeg vil anbefale til andre forældre.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi/Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen har virkelig givet mig nogle gode redskaber til at få hverdagen til at fungere meget lettere og gnidningsfrit – selvom jeg har 2 børn i hver deres trodsalder.

Holdbarhed og Kvalitet: GOD – Bogen har et tykt omslag og er lavet af stærkt papir, så siderne krøller ikke så let. Ligeledes kan man tørre bogen over med en klud, hvis børnene har haft fedtede fingre på den 🙂

Pris: MEGET GOD – Priserne svinger mellem 169kr.- 300 kr. alt efter, hvor man køber den fra.


Julie afslutter:

“Jeg har været så heldig at få lov til at teste bogen ”Hvad tænker mit barn?” udgivet af forlaget Alvilda. Bogen var ikke umiddelbart en bog jeg selv ville have haft købt, da jeg generelt ikke er en der læser særligt meget. Dog er jeg virkelig blevet positivt overrasket – og jeg kan klart anbefale andre at købe bogen. Bogen indeholder mere end 100 hverdagssituationer med børn i alderen fra 2-7 år.

Jeg synes bogen var dejlig let at læse, fordi strukturen i bogen var overskuelig. Bogen var opdelt således, at jeg til at starte med skulle tænke over min egne værdier og barndom, da den jo egentlig for mange mennesker har stor betydning for måden man selv opdrager på, selvom man ikke nødvendigvis tænker sådan over det. Jeg læste nogle af situationerne op for min søn, som også var meget fascineret af de fine billeder i bogen.

Jeg kunne nikke genkendende til mange af hverdagssituationerne herhjemmefra, og de fleste var beskrevet under en bestemt aldersgruppe ”2-3 år”, ”4-5 år” og ”6-7 år”. Men nogle var også beskrevet til alle aldersgrupper i bogen, dette var f.eks. ”flytning” – som virkelig gav os nogle gode redskaber herhjemme, da vi jo ved, at vi har en flytning foran os med to børn på hhv. 2 og 4 år.

Derudover føler jeg også bogen har kunne hjælpe mig til at finde ud af, hvordan jeg på en bestemt måde kan lære mine børn, hvad der er rigtig og forkert samtidig med, at jeg støtter dem til højere selvværd og bedre trivsel, hvor der bliver kommunikeret til hinanden i stedet for, at jeg kommunikerer til mit barn.  Bogen har hjulpet os med at afværge mange situationer, hvor Milas på 2 år f.eks. ikke har ville dele legetøjet, og hvor Emily på 4 år godt har kunnet føle, at tingene var ret svære for hende.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har brugt bogen meget, og den har virkelig hjulpet os til en bedre forståelse af, hvad der sker med vores børn i konkrete situationer

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Bogen er en hardcase bog med tykke sider og flot tryk, hvilket gør, at bogen stadig ser ny ud, selvom den har været bladret igennem flere gange.

Pris: GOD – Jeg synes egentlig bogen har en fair pris ift. det man får ud af den.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Racing Kids