TEST af Experimentarium herunder spisestedet SMASK – Testfamilien
TEST af Derma Solcreme - både kids og voksne

TEST af Experimentarium herunder spisestedet SMASK

Flere af vores testfamilier med børn i forskellige aldersgrupper fra 1-11 år har besøgt på Experimentarium i Hellerup.

Experimentarium har været nedlukket grundet Corona men genåbner i dag d. 8. juni 2020. Forhåndsbooking af billetter, mindst 8 m2 pr. gæst og hyppig rengøring er med til at skabe rammerne om et trygt besøg.

Myndighederne anbefaler et areal på 4 m2 pr. person. Experimentarium vil med et fastsat loft på gæstetallet kunne tilbyde dobbelt så meget plads – hele 8 m2 publikumsareal pr. gæst.

  • Entrébilletter og besøg med årskort skal bookes på forhånd på Experimentariums hjemmeside.
  • Forhåndsbookingen skal sikre en god og kontrolleret opstart og give gæsterne en god oplevelse med sikker afstand.
  • Book dit besøg her.
  • En entrébillet er gyldig i op til 4 timer. Gyldigheden er fastsat for at kunne styre systemet med forhåndsbookinger og dermed sikre et forsvarligt antal besøgende og reducere risiko for sammenstimlen og kødannelser ved ankomst og udgang.
  • Gyldigheden på 4 timer er sat højere end den gennemsnitlige besøgsvarighed på Experimentarium.
  • Et nyt kø-system er indført til at sikre en tryg ankomst til Experimentarium. Der er etableret separate ind- og udgange, og gæsterne opfordres til at holde til højre på trapperne.
  • Hyppig rengøring af de interaktive udstillinger og publikumsarealer.

(Testen er foretaget før corona-nedlukningen).


Anne-Louise, som var afsted med manden og deres 4 børn på hhv. 1, 2, 4 og 5 år fortæller: 

“Da vi fik at vide vi skulle afsted på tur til Experimentarium, blev vi og især børnene ellevilde. Vi har ofte snakket om at tage dertil, men aldrig fået gjort alvor af det, da vi var i tvivl om der var nok for små børn. Men vi blev klogere. Vi kunne begge huske at have været der som små, men det var primært Bobleriet, der stod klart i hukommelsen.

Vi kom til Experimentarium i bil og parkerede i p-kælder under Waterfront Shopping – som ligger lige ved siden af Experimentarium – super nemt.

Man kommer til en stor bygning, som børnene allerede udefra syntes så spændende ud, da vi udefra bl.a. kunne se spisestedet SMASK fyldt med kulørte lamper i loftet.

Når man kommer ind er der stort og åbent – og børnene var klar til at løbe afsted. Vi valgte dog lige at få tisset af inden vi kom for langt. Vi fandt heldigvis ud af, at toilet faciliteterne var særdeles gode. Rigtig mange toiletter flere steder og med mulighed for at pusle – et stort plus når man som vi kom med 2 blebørn. I stueetagen var der gratis garderobeskabe, så man kunne ligge de ting man ikke skulle bruge på turen – smart og nemt.

Herfra gik vi igang med at udforske det store Experimentarium.

Vi startede med at gå bag bjergene, under broen og gennem muren, og der kom vi til “Miniverset”. Et naturvidenskabeligt legeunivers for de små i alderen 1-5 år, samt deres forældre. Større søskende var også velkomne, hvis de tog hensyn til de mindre.

Herinde slog børnene sig straks løs, og hvis ikke vi havde stoppet dem, var vi nok ikke kommet længere end der.  Miniverset pirrer børnenes nysgerrighed, og de løb straks afsted og skulle udforske det hele. Det talte til dem som et legeland – men uden at være det.

Hospitalet var et stort hit, hvor man kunne undersøge bamserne og se om bamsen havde brækket arm eller ben, hvorefter de så kunne forbinde bamsen. De kunne også stå foran en stor skærm, hvor deres spejlbillede viste sig som et skelet – det havde de også meget sjov med.

Den lille skyggeskov ville Silje (5 år) gerne igennem, men mor skulle med i hånden. Her kunne vi tale om, at skygger kun findes, hvor der også er lys, da de to ting hænger sammen. Bondegården var også et kæmpe hit, hvor de kunne høste grøntsagerne, sælge dem i gårdbutikken og så lave mad. Vi nåede også at lege fangeleg “ræven efter muldvarpen”, hvor der var fine huler og tilmed udklædning til formålet. De små læsekroge var også super skønne for vores lille Elin på 1 år, som kunne slappe lidt af inden hun fór afsted på flere eventyr. Der var super trygt for børnene at være, og vi som forældre kunne derfor slappe af.

Efter lidt kamp for at få børnene med kunne vi fortsætte til 1. sal. Her startede vi på “stranden”. Et fantastisk område med mulighed for at lege med vand. Børnene fik smøget ærmerne op og løb så afsted. Her kunne de lave bølger i slowmotion, få små skibe til at sejle ved at blæse med luft, se hvordan strømmen suger boldene ned, lege med sand, lave kapløb med badeænder, og lære at færdes ved stranden og kysten.

Herefter så vi sæbebobbel show på Lille Scene. Der var både små og store sæbebobler, og vi fandt ud af, at det er meget svært at lave firkantede sæbebobler, hvordan farve spejler sig i sæbeboblerne, så de skifter farve, og så fik vi set “verdens største sæbebobbel”. Børnene var meget begejstrede.

Første salen bød på en lang række af områder, og vi nåede ikke det hele igennem. Alt henvendte sig heller ikke til vores børn, men børnene ville gerne prøve det meste. Havnen var dog et kæmpe hit. Her kunne man fragte kugler på små skibe fra havn til havn og laste dem alt efter, hvad det var for en type gods. Det lignede nærmest en kæmpe kuglebane, og de kunne have brugt virkelig lang tid her. Førstesalen bød også på “Sansetunellen”, hvor Silje og jeg var inde – det var super fedt og lidt uhyggeligt syntes Silje.

I Energizonen var der en vindmølle og en dertil hørende “blæser”, som man kunne skrue op og ned for, og derved få vindmøllen til at snurre hurtigere / langsommere. Isak syntes det var mega fedt, og Elin klukkede hver gang Isak fik sat gang i vinden.

På Anden sal fandt vi udstillingen med OL 2020, som lige nu er en særudstilling i forbindelse med OL 2020 i Tokyo. Her kunne vi teste fart, kraft og styrke. Silje og Isak havde glædet sig meget til denne udstilling, da vi havde set lidt på det hjemmefra. “Hvornår skal vi op og løbe mor?!” Spurgte Silje for 117. gang, og nu var vi der endelig. Løbebanen blev prøvet igen og igen, indtil de ikke kunne få vejret.

Klatrevæggen fik Silje og Isak også prøvet, mens Vitus løb rundt og kastede sig på madrassen. Vitus fik testet og trænet hans reaktionsevne og var mega sej til det. Man skulle trykke på de hvide tennisbolde der lyste op så hurtigt man kunne – den lille fyr var overraskende god og var dybt koncentreret.

Silje fik også trænet balancen – det var vildt svært at stå stille på vippebrættet, men når man fandt et fokuspunkt hjalp det lidt. Derudover fik drengene også prøvet at skyde – der var vidst plads til forbedring hos os alle.

Silje og Isaks favorit i denne udstilling var “Hvor højt er dit sejrsråb”. Her kunne man stikke hovedet ind i et hul i en stor fakkel og råbe så højt man kunne, og se hvor langt op på skalaen man nåede. Silje og Isak var meget gode til det (det kom ikke bag på os), og de syntes det var fedt at få lov at stå og råbe. Til sidst prøvede vi at tjekke vores puls ved en pulsmåler. Det var selvfølgelig ikke bare en klassisk pulsmåler, men en søjle hvor man kunne se hjertet pumpe blod ud i takt med ens puls. Det var rigtig sjovt at se forskellen på voksen puls og børnepuls, samt hvilepulsen kontra løbepuls.

Vi brugte rigtig meget tid i Bobleriet hvor børnene virkelig kunne fordybe sig i legen med sæbebobler i alle størrelser. Den store vinder her var klart at stå inde i en stor sæbebobbel – det skulle de alle prøve mange gange.

På den anden side af Bobleriet lå Byggepladsen – endnu et fantastisk sted til de mindre børn. Her kunne man klæde sig ud med arbejdsvest og gul hat og så finde sig en trillebør og suse afsted. Man legede med tyngdekraften, så hvordan mekanismen ved at dreje på et håndtag ved barnets egen kraft, kan løfte kuglerne højt op, hvorefter de triller afsted på kuglebanen. Man kunne selv bygge masser af kuglebaner og se hvilken kugle der kom først – store eller små.

Vitus fandt sig rigtig godt til rette i kranen og ville gerne bare blive der. Vesten og den gule hat blev til sidst taget fra ham med skrig og skrål – han var sket ikke klar til at skulle videre.

Vi nåede også Lyslabyrinten som ungerne var meget fascineret af.

Experimentarium er virkelig stort og nærmest umuligt at nå det hele igennem på en dag. Vi så mere end, hvad jeg her har beskrevet – men disse ting var børnenes favoritter. Et årskort til Experimentarium kommer nu højt på ønskesedlen, så vi snart kan komme afsted igen og udforske nye og gamle ting.

SPISESTEDET – SMASK

Vi var så heldige at få lov at spise frokost på spisestedet SMASK. Virkelig et fint, lyst og dejligt rum fyldt med store kulørte lamper i loftet. Der var masser af plads til børn, legeafdeling og masser af højskole (stort plus for børnefamilien her).

SMASK drives af Madkastellet. De serverer både kendte retter, nogle serveret på en ny måde og nogle retter tør de godt love, at man aldrig har smagt. Der er både lækre sandwich og salater, men også større retter, der er søde fristelser, lækre drikke, varme drikke, noget til den lille og den store sult.

Konceptet SMASK handler rigtig meget om at servere mad på nye måder der udfordrer smagsløgene og sanserne. Der er kælet for detaljerne og maden ser både indbydende ud og smager virkelig skønt.

Vi prøvede at bestille en af deres signaturoplevelser: SMASKespillet. Her fik vi en lille boks med små glas med låg hvorpå der var vist sanserne; næse, øjne, øre. Der lå en beskrivelse, ørepropper og næseklemmer. Her skulle man fx tage næseklemme på, tage en skefuld kanelsukker (fra glas med næsen), med næseklemmen på smagte man kun sukker og smagen af kanel var helt væk. Så snart man fjernede næseklemmen kom den kraftige kanelsmag frem. Det var virkelig en sjov oplevelse. Under de to glas med øjne på, gemte der sig en rød saft og en turkis. Man smager med øjnene så den røde drik troede vi automatisk var jordbær, solbær eller rabarber pga den røde farve. Det viste sig dog at være vindruesaft som blot var farvet rød. Den turkise yoghurt var med smag af appelsin, men igen snød hjernen en til at tro en masse andet.

Jeg fik “Wienersnitzel vendt på hovedet: Braiseret kalvebryst serveret med grov mos, dreng & knas.” Det så både virkelig lækkert ud og smagte fantastisk godt. Børnene fik “Fish & Chips; Dybstegt fisk, chunky ærtepuré & grøntsagsstave serveret med fritter & grøn mayo”. Det blev serveret i små metal ligende madkasser og var igen anrettet super flot og indbydende.

Til dessert skulle alle børnene selvfølgelig prøve en af SMASK signaturoplevelser – nemlig SMASKice. En klassisk softice med ært. Børnene kunne ikke smage noget var anderledes, men syntes blot det var en mega sej ismaskine og flot grøn is.

Alt i alt en virkelig god oplevelse at spise på SMASK. Der var rent og pænt og personalet var utroligt søde.

Vi havde en fantastisk dejlig søndag på Experimentarium. Vores forudindtagede tanker om, at der nok ikke var så meget for små børn, blev hurtigt parkeret og vi fandt ud af at et årskort nok vil være en rigtig god ide. Vi blev helt til de lukkede og børnene snakkede og snakkede indtil der pludselig var helt stille på bagsædet og alle sov. Der var ingen tvivl om, at vores 4 små havde en helt perfekt søndag!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Man lærer en masse, bliver udfordret, får brugt alle sanser og der er noget til alle aldre.

Holdbarhed: MEGET GOD

Pris: GOD – Det koster 199,- for voksne og 119,- for børn (3-11 år). Inden vores besøg syntes jeg det var ret dyrt, men efter at have været her, synes jeg egentlig, at prisen er helt fair. Der er virkelig meget at komme efter, og man får en stor oplevelse uanset alder.

Kvalitet: MEGET GOD – der er pænt og rent, masser af flotte udstillinger som ser velholdte ud, og man får lyst til at interagere med udstillingerne. Som et ekstra plus er det nemt at komme rundt med barnevogn, og der er gode toiletfaciliteter.


Nina som var afsted med datteren Mollie på knap 3 år, sønnen Villum på 9 måneder og sin mor, fortæller:

“Af alle forlystelser og museer i Danmark, er Experimentarium altså en af vores favoritter!

Der er noget for alle aldre, det er lærerigt og spændende! Jeg synes ofte at det er enten eller, om det er for børn eller voksne – det er ikke tilfældet her.

Jeg delte en del fra dagen, da vi var afsted og samme spørgsmål gik igen; er der noget for de mindre børn? Så lad mig starte anmeldelsen i Miniverset.

Miniverset er nemlig for de helt små. De kan boltre sig i spejlrum, bakkelandskaber, få blade til at flyve i store turbiner, redde bamser på bamse-hospitalet og følge med i jord-til-bord processen.

Vi havde Villum med, som kun er 9 måneder og han nød det! Han kravlede rundt, legede med klodser, kiggede i spejle og ”huller i jorden” med dyr i. Hans favorit var grisen, som man kunne hive pølser og skinker ud af.

Mollie er 3 år om lidt, så hun har en alder der både favner Miniverset, men også de andre etager.

Hun ELSKER vindturbinerne med bladene og den lille butik, med rigtigt kasseapparat i Miniverset. Men hun elsker også sæbeboble-land, vand-eksperimenterne, byggeriet og lys-showet.

Når August på 7 år er med, synes han den interaktive biograf, sanserummet og hele området med kroppen er enormt spændende. Der er altså noget for ALLE. Jeg har ikke engang nævnt alle områderne endnu.

Hele stedet er lækkert og indbydende. Man kan se at der er tænkt over detaljerne, der er altid rent og farverne indbyder til leg!

Min mor har aldrig været derinde og selv hun lærte noget og nød dagen! Man bliver lokket lidt i det barnlige hjørne og det er hammer-fedt!

SMASK

Vi spiste frokost derinde på deres restaurant SMASK. Det var virkelig en oplevelse! Menuen er dejlig anderledes i forhold til  den normale burger-pommes menu, man støder på de fleste steder.

Menuen opfordrer til at prøve noget nyt, blive udfordret og tænke anderledes.

Vi fik ”Wienerschnitzel på hovedet”, som slet ikke var en wienerschnitzel, men blot indeholdt de samme elementer og vi fik Fish’n’Chips. Fisken var ufattelig god og mør, så selvom man ikke er den store fiskespiser, vil jeg næsten med sikkerhed sige, at man ville kunne lide det!

Personalet i restauranten var SÅ søde og hjælpsomme, så selvom retternes navne kan forvirre lidt, står de klar.

Maden var LANGT over standard og det var både flot og smagte helt fantastisk! Det er virkelig ikke sidste gang vi spiser der! Både børnene og os voksne var begejstrede!

Mollie fik lov at trække en ”frø”-is bagefter og det var et kæmpe hit for hende (og alle andre børn, som agerede publikum hos hinanden). Isen smagte i øvrigt virkelig lækkert og var lige det vi trængte til, før vi gik videre på opdagelse i det store Experimentarium!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg mener virkelig at man får meget for pengene her. Man er underholdt en hel dag og man kombinerer læring med sjov.

Holdbarhed: MEGET GOD – Man får rigtig meget for pengene og man bruger en hel dag der!

Pris: MEGET GOD – Prisen er kr. 119,00 for børn over 3 år og kr. 199,00 for voksne. Det er en ganske fair pris og matcher fint andre museer og forlystelser.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er rent, lækkert og noget for en hver. Det kan slet ikke sammenlignes med mange andre museer. Klart en høj standard!


Mie V – med to drenge på hhv. 2 og snart 5 år fortæller:

Vi besøgte Experimentarium i weekenden sammen med et par af de andre testfamilier fra testfamilien.dk.

Kenneth og jeg havde ikke været der selv siden vi var børn og gik i folkeskole, så vi var spændte på om vores egne var for små nu de kun er 2 og snart 5 år.

Jeg må bare sige, at det var en helt fantastisk oplevelse for drengene. Der var masser af aktiviteter for dem og vi endte med at være der i næsten 5 timer. Vi kunne snildt have brugt mange flere timer, da der var flere udstillinger vi slet ikke nåede igennem, så vi skal helt sikkert besøge dem igen.

Drengenes favorit udstillinger var: Miniverset, Stranden, Bobleriet og Byggepladsen.

Miniverset er for de yngste – 1-5 år. Det er et lukket område, så børnene ikke kan gå videre ud til andre udstillinger. Der er et for-område, hvor der er plads til at parkere barne- og klapvogne, samt borde og bænke, så man kan sidde at spise medbragt mad og drikke. Herefter går man ind i det lukkede legeområde, hvor der er syv forskellige legeområder. Vi fulgtes med vores venner, som har jævnaldrende børn. Børnene kunne sagtens have leget derinde i flere timer, men vi var der i lidt over en time. Gårdbutikken og bamsehospitalet var deres to favoritsteder.

Som forælder var det virkelig et rart sted at være. børnene kunne få lov til at løbe rundt og lege fra det ene område til det andet, som de have lyst uden, at man skal bekymre sig om, at de kan blive væk. Det synes jeg er en kæmpe fordel, da vi alle sammen godt ved, at det er svært at få fire børn til, at ville lege det samme hele tiden.

Faktisk synes jeg i det hele taget, at udstillingerne i hele Experimentarium er delt op på en god måde, så det var overskueligt at holde øje med børnene, når de legede de forskellige steder.

Strandudstillingen var selvfølgelig et hit, fordi man må lege med vand, hvem elsker ikke at lege med vand.

Her kan de lave bølger, sejle om kap med små både og ænder, samt lege med sand. Et lille tip – husk evt. skiftetøj, hvis der virkelig skal leges igennem.

Bobleriet var selvfølgelig også meget spændende for de små. Her kan man prøve kræfter med at lave alle mulige forskellige slags sæbebobler. Det gjorde specielt et stort indtryk på dem at stå inde i en kæmpe sæbeboble.

På byggepladsen som også var en af favoritterne. Kan børnene klæde sig ud med hjelme og arbejds veste. Der er en masse kugleløb, hvor man med f.eks. en kran skal løfte kuglen op til starten af banen. Der er også en hejsecykel, som man bruge for at løfte kuglerne op til et andet kugleløb.

OLYMPISK TESTCENTER

Lige nu er der en sær udstilling kaldet det olympiske testcenter, som består af ti aktiviteter.

Der kan man blandt andet prøve kræfter med at skyde, klatre, løbe om kap. Derudover er der en multihal, hvor børnene kan spille en masse forskellige interaktive spil på gulvet.

Vores børn er måske lige det mindste til nogle af aktiviteterne i denne udstilling, da de er under 5 år, som man anbefaler, men vi havde masser af sjov ud af at løbe om kap, samt lege i multihallen. Især fodboldkampen var et hit, da fodbolden var en skildpadde, som hele tiden kravlede væk, hvis ikke man fik den til at gemme sig i sit skjold.

Hvis du har lidt større børn, så vil jeg klart anbefale, at man prøver OL 5 kampen. Det er en app du kan downloade på Experimentariums hjemmeside. Her får børnene 5 udfordringer som de skal løse rundt omkring i centeret. Alt efter hvor godt de klarer sig – vinder de trofæer. Til slut kan de vise deres trofæer i butikken i stueetagen, hvor de får en lille præmie.

SMASK

Vi spiste frokost på den nye restaurant SMASK, som vender kendte retter på hovedet og udfordrer dine smagssanser. Børnene prøvede en smaskekasse, hvor der blandt andet var en cupcake, men i virkeligheden var det kylling i karry. Derudover var der popcorn med ost og farvede gulerødder med jordbær ketchup.

En sjov og anderledes måde, at opleve mad på. Både børn og voksne blev nød til at prøve kylling i karry cupcaken.

Mændene testede en Wienerschnitzel på hovedet, hvilket var et meget mørt stykke kalvebryst, som havde langtidsstegt i en sauce. Det vil sige at den traditionelle panering, som man forbinder med wienerschnitzel, ikke var eksisterende.

Det er også muligt at få almindelige retter. Jeg fik selv en kyllingesalat og børnene spiste pølsehorn og pommes fritter udover, at de prøvede smaskekassen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er en oplevelse for livet, som børnene sikkert kan huske længe. For større børn er der meget læring i legen på Experimentarium. Det er helt sikkert et sted vi besøger igen. Derudover mener jeg, at man sagtens kan besøge det flere gange i løbet af årerne, da børnene vil opdage nye niveauer i udstillingerne i takt med at de bliver ældre.

Pris: GOD – Entre koster 119 kr. for børn imellem 3-12 år. Voksne 199 kr. Børn under 3 år kommer gratis ind.  

Kvaliteten: MEGET GOD – Masser af leg som samtidig er lærerigt. Faciliteterne på Experimentarium er rigtig fine. Det er ikke slidt eller beskidt. Toiletfaciliteterne er fine og der er plads til at pusle og amme, hvis man har babyer med. Det er et plus i min bog, at man både kan spise på restaurant, samtidig med man har mulighed for at medbringe sin egen madpakke.


Catharina, som var afsted med datteren Leonora på 3 år fortæller: 
“Vi har faktisk flere gange overvejet et besøg på Experimentarium men gået lidt fra det igen, da vi ikke var sikre på at det ville fange Leonoras interesse – og også min for den sags skyld.
Så da vi fik besked om, at vi skulle afsted blev vi ellevilde & mega spændte. Experimentarium ligger centralt i Hellerup lige ved havnen, med parkering lige ude foran hvilket gør det nemt og bekvemt – det eneste minus her er, at det er en smule dyrt at parkere (som de fleste andre steder i København).
Der er højt til loftet og selvom der kan være mange mennesker, føles det bestemt ikke sådan. Der er virkelig tænkt på børnefamilierne, i form af barnevognsparkering, ammerum, gratis skabsopbevaring og rig mulighed for at spise medbragt mad eller spise i deres tilhørende restaurant ‘SMASK’.
Vi startede i ‘Miniverset’ som er underetagen for de yngste i alderen 1-5 år. Her kan man b.la. opleve spejlhavet, bondegården, gemmestedet og skyggeskoven. Afdelingen består af syv områder med hver deres naturvidenskablige pointer. Her brugte vi lang tid på, at være bamselæger, bygge et sejlskib i stormvejr & lege gemmeleg iført ræve og muldvarpe dragt. Vi brugte 1,5 time indtil maverne rumlede, men kunne snildt have brugt mere tid. Her blev fantasien virkelig sat i gang, samtidigt med at der blev koblet en masse ny viden på.
Ydermere var favoritten ‘stranden’ hvor det ikke er forbudt at lege & eksperimentere med vand, hvilket giver rig mulighed for at blive meget klogere vand og respekten dertil. Der kunne leges i det store skib, med små ænder i vandet, med sejlskibe og meget meget mere.
Bobleriet var også en kæmpe succes, her kunne man puste sæbebobler, mærke ved sæbebobler eller selv være inde i en sæbebobbel! – vi sluttede udstillingen af, med et sæbebobbel-show på ‘lille scenen’. Her fortalte og viste en medarbejder en masse om sæbebobler på en sjov måde, så selvom man lærte en hel del blev det gjort så både store & små havde en fest.
På pulstorvet fik vi virkelig pulsen op – her kunne man klare forhindringsbaner, dyste mod hinanden eller danse sammen. Der var mulighed for at oprette sig som ‘hold’ med navn & billede, så man til sidst kunne se ens resultater fra de forskellige aktiviteter.
Der var så mange fine udstillinger, og selvom Leonora var under den anbefalede alder fik hun alligevel en hel del ud af det – på den ene eller den anden måde.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle mand, store og små kan få en dejlig dag på Experimentarium. Man er sikret en dag hvor ingen keder sig og om man er 3 eller 30 år, så vil man helt sikkert blive grebet og fascineret af de mange flotte & spændende udstillinger.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi brugte næsten 6 timer derinde, hvilket slet ikke var nok. Man kan bruge så mange timer og tiden flyver virkelig afsted når man er på Experimentarium.

Pris: MEGET GOD – Prisen for (3-11år) er 119 kr. & voksne 199 kr. Prisen er helt fair, når man tænker på hvor meget man får ud af besøget og hvor mange gode timer man kan bruge derinde.
Kvalitet: MEGET GOD – stedet er bare så smukt med så mange god forhold & faciliteter. Der er rent og pænt og medarbejderne er søde, behjælpelige samt ved hvad de taler om!
Restaurant / spisestedet ‘SMASK’
“Er en hel ny & anderledes måde, at servere velkendte retter. Menukortet er spækket med spændende retter, nogle af dem er lavet sådan så man slet ikke kan genkende dem! Der er lidt for en hver smag, men sanserne vil i hverfald komme i spil.
Spisestedet er delt sådan op, at dem der køber mad fra restauranten sidder tættest derpå & dem der selv har medbragt mad sidder i i den anden ende. Opdelt af, et legeområde hvor børnene frit kan boltre sig, samtidigt med at de kan se deres forældre.
De har ydermere et bredt udvalg af lækre økologiske drikke, alm. sodavand & andre drikke, så man nemt kan få slukket tørsten! Vi valgte en sandwich med røget laks, en med kylling, pølsehorn & pomfritter.”
Jeg bestiller normalt aldrig laks, medmindre jeg er på en fiskerestaurant. Men denne så lækker & frisk ud – og det må man også sige at den var. Det er virkelig længe siden jeg har fået en sandwich der var så frisk & lækker! Både laks men også brødet smagte ‘mums’. – Kyllingen ligeledes.
Pølsehornene var lækre lune, smagte skønt og røg hurtigt ned hos minibossen. Det samme gjorde de lækre tykke fritter!
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Der var noget for en hver smag, alt virkede super frisk, hjemmelavet og lækkert!
Holdbarhed: MEGET GOD – Man blev mætte af retterne, de var hverken for store eller små – et godt måltid af lækre råvarer der, derfor mættede godt!
Pris: MEGET GOD – Pris & kvalitet hænger ofte sammen, og jeg synes prisen for maden var ganske fair. Dog syntes vi, at drikkevarer priserne var i den høje ende. Samme drik kunne købes langt billigere, i deres kiosk / butik i stuen.
Kvalitet: MEGET GOD – Det er længe siden vi har været på ‘tur’ & fået sådan et lækkert måltid. Råvarer og service var helt i top. – helt sikkert et besøg værd.

Nanna, som var afsted med manden og pigerne på 3 og 5 år, fortæller:

Experimentariet – hele Danmarks science center. Det står der, når man søger på google. Ingen af os herhjemme er specielt naturvidenskabeligt begavede, og personligt havde jeg ikke været der, siden jeg var barn, så jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle forvente.

Vi blev inviteret ind for bl.a. at se og prøve Experimentariets nye OL-udstilling, som har sloganet; Lad legene begynde – selvfølgelig i forbindelse med de forestående Olympiske lege. Derudover blev vi inviteret på frokost i deres nytænkende restaurant SMASK, som vender de kendte retter på hovedet og udfordrer alle sanser.

Os voksne var som sagt meget i tvivl om, hvad vi skulle forvente af vores besøg, og havde derfor heller ikke forberedt pigerne så meget. Vi var meget i tvivl om, hvorvidt vores børn var for små til at få noget ud af sådan en tur.

Vi startede med at besøge Miniverset, som er et univers for de 1-5 årige børn. Herinde kom vi ind i en verden af leg og fantasi med blade, der blev blæst rundt i en vindsimulator, en ”selvforsynende” bondegård med urtehave, kvæg og høns (ikke levende), legekøkken, købmand med kasseapparat og kassebånd, en mark med muldvarper, en skov fuld af skygger og et bamsehospital. Vi kunne været blevet der i timevis. Virkelig et hit!

Derefter gik vi op i selve Experimentariet, hvor OL-udstillingen med løbebane, boldbane med interaktive boldspil, som blev skudt fra en projektor ned på gulvet og skiskydning og meget andet. Børnene fik pulsen op og nød at måtte løbe rundt over det hele.

Vi besøgte også deres lyslabyrint, som bød på en ”spåkugle”, man måtte røre ved og forskelligt farvet lys. Pigerne syntes mørket derinde var lidt uhyggeligt, så de var hurtigt videre derfra J.

Vi nåede også at lege på deres byggeplads, hvor der var arbejdsveste og –hjelme til fri afbenyttelse, en stor kran, der kunne hejse og sende bolde rundt på slisker og trillebøre, så de rigtigt kunne lege ”håndværkere”. Det var meget populært hos vores piger.

Noget andet, som var meget populært, og som nok løb med førstepladsen, var det store vandlegeland. Her kunne børnene sende skibe og ænder rundt på forskellige ture i bassiner med strøm, hvirvelvinde og meget andet. Der var også mulighed for at lege med sand. Der er bare noget med børn og vand og sand, ikke?!

En af de eneste ting, jeg selv husker fra mit besøg på Experimentariet, da jeg var barn, var sæbeboblerne – den store ”hulahopring”, som indhyllede mig i en kæmpe sæbeboble. Det har gjort indtryk dengang… så at se, at de stadig havde sæbebobleværksted og et –show, som vi desværre kom for sent til, var ren nostalgi. Ungerne var ikke super imponerede – de havde vist lavet deres top tre med vandleg, byggeplads og Miniverset, da vi nåede til sæbeboblerne, men vi fik det prøvet med stor succes.

Vores besøg på SMASK midt på dagen var i sig selv en oplevelse. Wienerschnitzel vendt på hovedet, SMASKE-kasse, SMASKE-ventespil, dessert forklædt som spejlæg og meget andet var der på menukortet. Vi besluttede at prøve en masse forskelligt.

SMASKE-kassen var en madkasse – virkelig fin zink-madkasse med sprøde, lækre pommes frites, en kylling i karry-muffin og gulerodsstave. Det var meget specielt at sætte tænderne i noget, der med krymmel og frosting på toppen, lignede en lækker kage, men smagte af en hovedret med karry. Det var lidt specielt.

Vi smagte også deres panerede fisk med grøn ærtemayo og kyllingesalat, som begge var meget lækre. Min mand bestilte en såkaldt wienerschnitzel, som bestod af noget grøntsagsmos og et lækkert og meget mørt stykke svinekød. Retten var velsmagende, men forventede man en crispy schnitzel med kapers og garniture, så blev man skuffet.

Til dessert spiste vi en lækker brownie og en pannacotta forklædt som et spejlæg. Det smagte dejligt.

Mens vi ventede på maden prøvede børnene deres ventespil, som bestod af næseklemmer, ørepropper og en række forskellige små glas med saftevand, yoghurt, chips og andet i forskellige farver og med anderledes smage, som så skulle indtages med forskellige sanser blokeret. Ret genialt og sjovt for børnene.

Besøget på restaurant SMASK var en rigtig sjov og anderledes oplevelse, men ikke en helt billig omgang. Især drikkevarer var lidt dyre. En dåsesodavand kostede f.eks. 28 kr.

Vores besøg på Experimentariet blev næsten 5 timer langt, og trods træthed hos børnene, blev det ikke dem, der bad om at komme hjem. De havde en FEST uden lige.

Alma sagde flere gange undervejs, at det her VIRKELIG var sjovt. Lily sagde som det første, da hun vågnede næste morgen, at dagen i går havde været rigtig god, og om vi ikke skulle køre derhen igen.

Mine bekymringer om, hvorvidt vores børn på 3,5 og 5 år var gamle nok, forsvandt i det øjeblik vi trådte ind. Det var virkelig en god dag for både store små! Man kunne næsten overveje en weekendbillet, da vi slet ikke blev færdige med at lege på de 5 timer.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – Et kæmpe hit! Og 5 timer var ikke nok.

Kvalitet: MEGET GOD – et meget gennemført setup med gennemtænkte løsninger både udstillingerne og restauranten.

Pris Experimentariet: MEGET GOD – en voksenbillet (12-) koster 199 kr og en børnebillet koster 119 kr (fra 3-11 år). Jeg synes, prisen er helt okay, når man ser på det antal timers underholdning, stedet rummer. Der er flere steder sat borde og bænke op, hvor man kan spise sin egen medbragte mad, hvilket fungerede rigtig fint. Selve spisestedet SMASK var i den dyre ende.


Mie I, som havde Magnus på 7 år, Anna på 11 år og deres far med på tur fortæller: 

“Jeg har altid synes, at Expermentarium er sådan det dejligt alternativ til andre forlystelsesparker, for det første fordi det ALTID er i tørvejr og for det andet fordi det er et sted hvor man selv skal være aktiv, når man udfordrer de mange spændende områder.

Med børn på 7 og 11 år, så sprang vi miniverset over og gik direkte i gang i Havnen. Det var især en oplevelse for Magnus på 7 år. Han kunne få lang til at gå med at læsse de rigtige varer, som skulle sendes ud i verden. Anna på 11 år synes at det var ret sjovt at komme ud i stormvejret, hvor det føles som om, at man står på dækket af en færge i blæsevejr.

 Vi har været på Expermentarium før og to af de områder, som ALTID skal besøges er sæbeboble-området og stranden (vandlegepladsen). Magnus kunne ikke huske, at han havde været der før, så det er alligevel en del år siden sidst.

Det er bare sjovt, at kunne få lov til at stå inde i en sæbebobbel og hvilke børn elsker ikke at lege med vand? uanset alder.

OLYMPISK TEMA

Der er olympiske leje i 2020 og derfor er der også olympisk tema på Expermentarium hvor man kan prøve kræfter med sportsgrene som løb, klatring og skydning.

Der er faktisk et mobilspil “5 Kampen”, hvor man kan taste sine resultaterne ind og score trofæer alt efter, hvor godt man klarer sig. Klarer man 4 ud af 5 udfordringer, opnår man OL / PL Trofæet, som kan veksles til en præmie i butikken.

Vi fik løbet, klatret og råbt og det gav sved på panden. Et rigtig hyggeligt område, som ungerne (både store og små) synes rigtig godt om.

Spisestedet SMASK

Vi glædede og rigtig meget til at prøve det nye spisested SMASK. Stedet her byder på retter, som man kender – nogle af dem serveret på en ny måde. Der er også lavet et SMASK ventespil, som man kan hygge sig med imens man venter på maden. Her kommer de forskellige sanser i brug, hvilket ungerne synes var ret sjovt.

Selve maden var spændende og anderledes. Måske lidt for spændende for nogle. Ungerne synes i hverttilfælde at det var ret underligt at denne muffin var kylling i karry. Men det hele smagte super godt, og det var sjovt at få en lidt anderledes oplevelse ud af et restaurantbesøg.

Prikken over i’et var SMASK-isen som er en klassisk softice med ært.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vores unger var  ikke til at drive derfra. Det er som regel et godt tegn på, at det har været en god oplevelse. Kvalitetstid med familien har kæmpe værdi for os.

Pris: GOD – Entre koster 119 kr. for børn imellem 3-12 år. Voksne 199 kr. Børn under 3 år kommer gratis indMaden på selve restauranten er på niveau med spisesteder i andre forlystelsesparker – ikke billigt, men man kan sagtens finde noget, som er til at betale.

Kvaliteten: MEGET GOD – Hele stedet er super gennemført og faktisk kan man ikke nå hele stedet rundt på en dag, idet man fordyber sig ved de forskellige zoner. Stedet er pænt og rent og meget velholdt.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Derma Solcreme - både kids og voksne