TEST af Campingvogn Caravelair Artica 496 med luftfortelt for Campingagenten og Jambo feriepark – Testfamilien
TESTbesøg i WOW PARK i Billund

TEST af Campingvogn Caravelair Artica 496 med luftfortelt for Campingagenten og Jambo feriepark

Sommer i Danmark!

Som I måske har set, så tester vores testfamilier pt. campinglivet i Danmark i hhv. campingvogn, autocamper og telt.

Som noget helt særligt, så tester de alle Kampa Dometic: fortelte, autocamp telte og iglo- og familietelte.

  • De traditionelle stænger er erstattet med oppustelige luftstænger, luftkanaler, der er fastgjort til teltet 
  • De enkelte luftkanaler er forbundet, så du kan pumpe hele teltet op fra bare et enkelt punkt 
  • Den robuste Air Frame teknologi giver et usædvanligt stærkt telt 
  • Stellet pustes op vha. enten den medfølgende manuelle pumpe eller en tilkøbt elektrisk 

Læs her, hvordan det er gået med de første fire familier, som vi sendte afsted til Jambo Feriepark i en Caravelair Artica 496, med et Kampa Dometic fortelt.

Nanna fortæller:

“Jeg har sammen med sin mand og to døtre på hhv. 3,5 og 5 år været afsted på weekend i Jambo Feriepark indlogeret i en lækker campingvogn fra Camping Agenten.

”Mor, jeg vil gerne være her heeele sommeren”, Alma 5 år.

Campingvognen er en ny 2020-model med dobbeltseng, køjeseng og spisebord med sofabænke, som kan laves om til sovepladser samt toilet/bad, køkken og en masse opbevaringsplads. På campingvognen er der et kæmpestort fortelt med god plads til spisebord, hygge og leg. Det særlige og virkelig smarte ved forteltet er, at det ikke indeholder et hav af teltstænger, som skal samles, men i stedet hejses det med luft-”stænger” – virkelig smart, og jeg forudser, at mange skænderier er elimiret ved opsætning af det her telt!

For os var det første gang, vi skulle bo i en campingvogn. Ingen af os vidste helt, hvad vi skulle forvente, om vi kunne finde ud af at betjene sådan en vogn og om det overhovedet var noget for os at campere – eller der gik for meget campinghabit i den.

Som barn var jeg ofte på camping i telt på forskellige campingpladser i Danmark og Sverige. Som barn var det fedt, mindes jeg, men jeg må erkende, at den ferieform ikke bliver aktuel for min lille familie, MEN camping har efter denne weekend fået en helt ny og virkelig positiv referenceramme.

Campingvogn og telt stod klar til os, da vi ankom til den store, lækre plads – Jambo Feriepark ved Fårup og Løkken. Vi passerede en enorm legeplads og et stort poolområde på vej hen til den ventende campingvogn.

Campingvognen stod klar, fyldt med ALT udstyr; bord og stole, grill og alt i køkkenudstyr (også proptrækker 😉 ). Særligt min mand skulle lige finde sig til rette i sådan en vogn. Han var lidt træt af at skulle gå hen til fælleshuset for at vaske op samt gå de ca. 100 meter hen i bad og på toilettet, da vi valgte ikke at bruge toilettet i vognen – jeg kunne ikke lige overskue tanken om tømning af tank 😉 Pigerne ELSKEDE campinglivet fra første minut, og det fik hurtigt overbevist os forældre om, at det nu ikke var tosset alligevel.

Det var faktisk lidt hyggeligt at stå i miniature-køkkenet og koge pasta, mens min mand stod ved grillen. Det var hyggeligt at sidde i forteltet og spille UNO, høre regnen på teltdugen og bare være sammen os fire. Det var skønt at opleve atmosfæren og stemningen på campingpladsen og det var ikke mindst fantastisk at se glæden i pigernes øjne, da de så deres køjesenge og legede helt nye lege i campingvognen.

Camping Agenten gav os den perfekte base, mens Jambo feriepark stillede de fedeste faciliteter til rådighed på den store 5-stjernede plads. Virkelig lækre og rene toilet- og badefaciliteter, store og flotte køkkener, fantastisk legeplads med hoppepude og ikke mindst den 27 grader varme pool med både rutsjebane og børnepool. Der var også tænkt på de, i Danmark, uundgåelige gråvejrsdage i form af en hel hal udstyret med bolde, klatrestativer, rutsjebaner, trampoliner og meget andet. Selv ishuset var værd at skrive hjem om. Alt i alt bare en gennemført plads!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi/nytteværdi: MEGET GOD – Børnene elskede det! Lækker campingvogn og lækker plads.

Kvalitet: MEGET GOD – Campingvognen var virkelig lækker!

Pris: MEGET GOD – Varierer alt efter pladsens type, om det er telt, vogn eller hytte. En komfortplads til campingvognen m. vand varierer fra 90 kr. til 255 kr. i døgnet alt efter tid på året, og så skal man selv have campingvogn med.


Cebrina fortæller:

”Vi var så heldige at vi, i samarbejde med Campingagenten, blev sendt en tur i campingvogn på Jambo Feriepark i Nordjylland.

Da vi ankom til pladsen stod campingvogn og telt allerede fint til os. Vi skulle bruge et par dage i Nordjylland, i en Caravelair Artica 496, med et Kampa Dometic fortelt. Og her må jeg altså indrømme at campinglivet i dag, altså er et noget andet end da jeg var camperede som barn! Forteltet var UDEN stænger!! Stængerne var erstattet med luftkamre, som var forbundet hele vejen rundt. Det betyder at man med én pumpe kunne puste teltet op. Det var simpelthen så vanvittig smart. Jeg husker godt hvor meget mine forældre bandede over stængerne da jeg barn.

Vi har kigget efter campingvogn i mange år, men har alligevel ikke helt turde springe ud i det. Måske var vi lidt i tvivl om vi overhovedet kunne holde ud at bo på så lidt plads med to krudtugler. Måske var JEG lidt i tvivl om det vil være for primitivt til mig. Vi er nu helt klar over at campingvogn, er en ting vi skal investere i. Børnene elskede det og vi så dem jo nærmest ikke, fordi de lynhurtigt fandt nogen andre børn at lege med.

Campingvognen er indrettet med en dobbeltseng og to enkelte sovepladser i form af en køjeseng. Der er også en siddegruppe, som kan laves om til en ekstra soveplads, hvis der skulle blive behov for det, bad, toilet og et rigtig fint lille køkken. Det var overskueligt at skulle tømme toiletbeholderen. Min mand vandt dog den opgave, men da jeg så hvor nemt det var tænkte jeg faktisk at jeg godt ville kunne gøre det. Men det sagde jeg selvfølgelig ikke til ham 😉 Vognen var lækker og lys og pladsen var udnyttet virkelig godt. Detaljeniveauet var højt og der var virkelig god plads til opbevaring. Med alle de opbevaringsmuligheder, som var tilført vognen var det faktisk stadig muligt at have det ryddeligt, selvom man boede 2 voksne og 2 børn på meget få kvadratmeter.

Vi havde to dage på Jambo feriepark, som er en 5 stjernet campingplads i Saltum, nær Blokhus. Og selvom denne test ikke har selve pladsen som fokuspunkt vil jeg nu alligevel fremhæve pladsen, da jeg synes det er helt utrolig vigtigt når man skal vælge campinglivet til. Her var rent, pænt og velholdt. Den ene dag grillede vi i campingvognen, og den anden dag, hvor vi havde besøg af nogen venner, hentede vi pizza i campingpladsens restaurant.  Vi brugte den ene eftermiddag på at spille minigolf og spise is. Og det fede ved campinglivet er jo at man har det man har behov for, i form af underholdning, pool og indkøbsmuligheder på pladsen og overhovedet ikke har travlt. Noget der også er fedt ved campinglivet er at du, modsat sommerhus f.eks. har mulighed for at komme rundt og opleve en masse forskellige ting fordi man ikke er låst til én location. Vi er ikke længere i tvivl. Vi skal have en Campingvogn!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Campingvogn er en genial måde at holde ferie på.

Holdbarhed: MEGET GOD – Campingvogn og fortelt har en lang leve tid og ferieminderne er for evigt.

Pris: GOD – Campingvognen som vi boede i var den nyeste model og koster 187.000 kr. og forteltet omkring de 15.000 kr. Det er altså mange penge at smide lige nu og her. Men man får til gengæld en virkelig lækker vogn, med mange gode ferier i sig.

Kvalitet: MEGET GOD – Jeg er meget imponeret over kvalitet og detaljer.


Line fortæller:

“Jeg har sammen med min kæreste, to døtre og søn været på camping på Jambo Feriepark og testet en Caravelair Artica Family campingvogn fra Camping Agenten.

Vi havde nogle dejlige dage i Blokhus på den skønne femstjernede campingplads Jambo Feriepark. Vejret var perfekt og vi nød det i fulde drag.

Campingvognen var udstyret med alle moderne fornødenheder så som badeværelse med separat bruseniche, veludstyret køkken med et overraskende stort skuffe køleskab. Vi var ekstremt heldige med vejret og vores nattesøvn blev helt sikkert reddet af den indbyggede aircondition.

Vognen er fint udstyret til en familie på 4 + en baby. Vi lå rigtigt fint i den store dobbeltseng og vores piger havde en fest med at sove i hver deres køje. Der er en fin lille spiseplads i køkkenet, som også kan omdannes til ekstra sengeplads. Pigerne brugte pladsen til at tegne og spille.

Den tid vi brugte ved campingvognen brugte vi primært i forteltet, der er af en smart oppustelig slags, der helt sikkert er et hit, hvis man flytter rundt mellem campingpladserne i løbet af ferien og hurtigt vil kunne ”slå lejr”. Det er super praktisk at alle sider nemt kan rulles ned og man kan lave forteltet om til en slags overdækning, når der er så varmt, som vi oplevede. Pigerne nød at kunne rende ud og ind, og vi nød at kunne sidde i skyggen med et køligt glas.

Kristian var skeptisk over det med, at have toilet i vognen, men det er lavet virkeligt praktisk, så det er utroligt nemt og hygiejnisk at tømme beholderen. Han måtte hurtigt overgive sig og synes, at det var lidt praktisk ikke at skulle i toiletbygningen med en 5 årig, der skulle tisse midt om natten.

Vi boede på Jambo Feriepark, der er en fantastisk campingplads ved Blokhus, lige rundt om hjørnet for Fårup Sommerland. Pladsen har både stort udendørs badeland, fed minigolfbane med savanne tema og en rigtig god udendørs legeplads. Der var også et stort indendørs legeland, som var et kæmpe hit hos vores den ældste.

Vi var vildt overraskede over, hvor god mad de laver i caféen, som vi fik mad fra flere gange – lørdag var der helstegt pattegris . Der var også et fantastisk ishus på pladsen, hvor man kunne købe de lækreste gammeldags isvafler. Hvis man ønsker det, kan man også sagtens lave mad i campingvognen, der er gasblus i vognen og kombineret med gaskuglegrillen kan man slippe afsted med at lave det meste.

Vi kan på det varmeste anbefale at campere. Det er mega hyggeligt og børnene elsker det.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD: Camping er bare ren kvalitetstid, og campingvognen fra Camping Agenten danner den helt rigtige ramme omkring det.

Holdbarhed: GOD: Campingvognen fremstår gennemtænkt og med gode løsninger.

Kvalitet: GOD: Fin kvalitet på komponenterne og løsningerne i vognen. Super fine detaljer med led lyspaneler rundt omkring i vognen. Helt sikkert en luksusvogn og vi manglede ikke noget.

Pris: MEGET GOD: Camping er en prisbillig måde at holde ferie på, dels fordi campingpladser ikke koster så meget at overnatte på, men også fordi campingpladsens store udbud af gratis aktiviteter for børnene gør, at man ikke nødvendigvis skal ud og betale for en hel masse andre attraktioner, mens man er afsted. Man behøver ikke selv at investere i en campingvogn, den kan lejes på pladsen.


Jeanette fortæller:

“Vi er kommet hjem efter en dejlig uge, på Jambo Feriepark i Nordjylland.

Vi var så heldige, at bo i Campingagentens campingvogn.

Hele min barndom har vi haft campingvogn og jeg savner det. Jeg håber og tror på, at jeg en dag selv får en campingvogn.

Derfor var der ret fedt at se hvor langt fremme camping og udstyr er i forhold til for 14 år siden.

Campingagenten er udvikler og sælger af de flotte og meget moderne Kampa fortelte. De har ingen stænger, som vi normalt ser. Stængerne i teltet, som mange kender er byttet ud med oppustelige luftstænger og luftkanaler.

Princippet er det samme – du kører teltet på campingvognen, spænder hjørnerne med pløkker og så pustes der luft i. Nemmere bliver det altså ikke.

Vi var afsted i en uge hvor vejret virkelig viste sig, fra sin mest efterårsagtige side med regn, slud og blæst. Vi blev lidt nervøse og ledte efter et stormsæt og tænkte der skal hjælp på. Men det stod bare imod og det var så sikkert og holdbart. Virkelig positiv overraskende.

Campingvognen er udstyret med dobbeltseng i vognens ene ende. Helt ideel til forældrene. Sengen har topmadras på og man sov himmelsk – har jeg fået fortalt. For jeg fik æren sammen med Lucas, til at sove i køjesengene. De er placeret i modsatte ende af vognen.

I midten af vognen var en sofagruppe med bord, med plads til 4 personer, som også kunne laves til en enkeltseng..

Opbevarings mulighederne var der rigelig af. For enden af vognen, var et tøjskab med hylder og yderligere et stort skab til jakker m.m. Hen over dobbeltsengen, samt sofagruppen var der en del overskabe. Under sengene og sæderne var der et hav af plads til opbevaring også. Her lå fx varmeovn, ekstra stole m.m.

Badeværelset med skabsplads, toilet og bad synes jeg var super smuk og lyst. Og lækkert med den luksus, at have bruser i vognen. Vi brugte ikke toilettet eller badet, da vi brugte faciliteterne på pladsen.

Sidst men ikke mindst køkkenet, som havde en god størrelse. Der var håndvask og gasblus og stort skuffe køleskab med fryser.

Alt i alt en fantastisk campingvogn og tilhørende telt og en tur der var som at rejse 20 år tilbage i tiden bare meget mere moderne. Jeg elsker campinglivet.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi/Nytteværdi: MEGET GOD, Campingferie er fantastisk. Det giver gode minder, gode oplevelser og man ser Danmark på en helt ny måde. Man kommer hinanden ved og hygger sig.

Holdbarhed og Kvalitet: MEGET GOD, som skrevet står teltet bare imod regn og stormvejr. Og tydelig at se at campingvognen og teltet er god kvalitet og noget der holder sæson for sæson.


 

Næste indlæg

TESTbesøg i WOW PARK i Billund