TEST af ungdomsbøger fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af Mellisa Solcream Sun Protection spf 25

TEST af ungdomsbøger fra Forlaget Alvilda

Vores tester Tina har sammen med datteren Freja på 15 år testet ungdomsbøgerne ’Som stjerner på himlen’ og ’Riverdale – Dagen før dagen’ fra Forlaget Alvilda.

Tina fortæller:
“Det var helt fantastisk at opleve Frejas begejstring da hun åbnede bogpakken og så de bøger hun skulle være med til at teste. De fangede med det samme hendes interesse og hun gik straks i gang med at læse.

’Som stjerner på himlen’ er på 397 sider og er skrevet af Jennifer Niven, udgivet af Forlaget Alvilda. En ungdomsbog som anbefales fra 14+.

På omslaget står der: ”Det er en hjerteskærende, rå og bundærlig kærlighedshistorie om to unge der finder hinanden, mens de begge balancerer på kanten.”

Freja var opslugt af bogen med det samme. Hun havde i forvejen set den som film på Netflix, så hun kendte handlingen på forhånd. Alligevel synes hun ikke man kan sammenligne – det giver bare to forskellige oplevelser.

Bogen handler i korte træk om en pige, der lærer at leve, af en dreng der ønsker at dø. De to mødes tilfældigt i toppen af skolens 6 meter høje klokketårn, hvor de hver især havde tænkt sig at springe ud fra. De kommer dog begge helskindet ned og det er svært at sige hvem der egentlig har redet hvem.

Nu følger man de to teenagere, som tager afsted på et road trip, hvor de opsøger: det storslåede, det ligegyldige, det smukke, det overraskende.

Freja synes det er en virkelig god bog. Den er både rørende, romantisk og spændende.

’Riverdale – Dagen før dagen’ er på 283 sider og er skrevet af Micol Ostov, udgivet af Forlaget Alvilda.

Freja har set serien Riverdale på Netflix, som hun var ret vild med. Denne bog er en forløber til den populære serie og Freja synes det var spændende at læse bogen, som ligesom starter dér hvor serien begynder, hvilket giver en skøn vinkel på serien.

I bogen får man et indblik i nogle af seriens hovedpersoner inden seriens reelle start og det synes Freja er ret fedt.

Bag på bogens omslag står der:
”I de tidlige morgentimer den 4. juli runger et pistolskud gennem skoven ved Sweetwater River og sætter hele Riverdale på den anden ende. Men hvordan så livet i byen egentlig ud før tragedien ramte? Dagen før Jason Blossom forsvinder, er fire teenagere godt i gang med at nyde sommeren. Archie er forelsket, Betty er i praktik i LA, Veronica lever det søde liv på Manhattan og Jughead forsøger bare at klare sig igennem. Kom med til Riverdale, og hør fire af seriens hovedpersoner fortælle om dagen før dagen, hvor alting ændrede sig.”

Freja synes bogen er rigtig god. Den er letlæselig og utrolig medrivende.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er vigtigt at læse, også når man er teenager. Derfor er det fantastisk med bøger der fanger den unges interesse, så det bliver både spændende og sjovt at læse.

Holdbarhed: GOD – Bøger holder mange år, hvis man formår at passe på dem.

Pris: MIDDEL – ’Som stjerner på himlen’ koster 149,95 kr. ’Riverdale – Dagen før dagen’ koster 199,95 kr. Begge priser set på Alvilda.dk

Kvalitet: GOD – Bøgerne er i en lækker kvalitet med paperback omslag og tilpas kraftige sider.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Mellisa Solcream Sun Protection spf 25