Test af Wonder Woollies Play World af Fuzzyhouse (til iOS samt Android) – Testfamilien
TEST af Raunsborg solserie (Sun lotion spf 15, spf 30 og Aftersun)

Test af Wonder Woollies Play World af Fuzzyhouse (til iOS samt Android)

Flere af vores testere har testet børnespillet / appen Wonder Woollies Play World af Fuzzy House.

Spillet findes både til iOS samt Android i en gratis version og en fuld version til 35 kr.

Anne-Louise fortæller:

“Jeg har testet sammen med mine børn Silje (6), Isak (4), Vitus (3) og Elin (17 mdr.)

Vi var klar på at teste dette spil, selvom vi egentlig prøver at begrænse brugen af iPad / telefoner herhjemme til børnene. Når de alligevel får lov at sidde med tablets, falder valget oftest på Youtube, hvilket vi ikke er så store tilhængere af herhjemme. Vi har en lang række børneapps, men det er ofte svært at finde nogle rigtig gode apps, som virkelig fanger dem, ikke er for svære / lette, og hvor de stadig kan bruge deres fantasi.

I Wonder Woollies Play World udforsker man et lille univers. Man bestemmer selv hvad man skal, man kan selv designe og bygge genstande, åbne små hængelåse med nøgler, se animerede historier, plante og høste grøntsager, skabe egne kæledyr, lave instrumenter og spille musik, sidde ved lejrbål, give de søde figurer mad – kort sagt er mulighederne virkelig mange, og det er børnene der selv bestemmer, hvad og hvordan de vil lege. På den måde har børnene fri leg, kan være kreative og bruge deres fantasi, selvom det er på en digital platform. De har rig mulighed for at udforske alt det de automatisk er nysgerrige efter, når de sætter sig og begynder at spille.

Alle 4 børn har prøvet dette spil flere gange, og de går selvfølgelig forskelligt til det. Silje og Isak bevæger sig fint rundt i det hele selv og fordyber sig virkelig i spillet og vælger det faktisk før Youtube nu. Det er en fornøjelse at se Vitus blive grebet af spillet og selv kunne rigtig meget uden at skulle bede om hjælp, man kan se han bliver så stolt, når han selv lykkes med at åbne hængelåsene, bygge instrumenter og selv udforsker det hyggelige univers med de sødeste figurer. Selv Elin på 17 mdr. kan sidde med spillet – dog i kort tid og med hjælp.

Vi er super glade for spillet herhjemme og vil klart anbefale det til andre med mindre børn.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – mulighed for fri leg, intet facit (det er børnene der bestemmer legen), kreativitet, fordybelse

Holdbarhed: GOD – Der er ret mange muligheder i spillet, selvom det er simpelt. Til de mindre børn tror jeg det kan holde interessen længe, men måske det hurtigere bliver for simpelt for de ældre. Indtil videre er vores børn glade for det.

Pris: GOD – Spillet koster 39,- for den fulde version.

Kvalitet: MEGET GOD – det er et hyggeligt og helstøbt univers med virkelig søde små animationer. Jeg er ikke stødt på nogle fejl, den går ikke ned, og den er nem at bruge.


Christine beretter:

“Josephine på 7 år har fået lov at teste spillet Wonder Woollies Play World.

Spillet henvender sig primært til de 4-8 årige børn. Lillesøster Vega på 17 mdr. har dog også prøvet spillet sammen med storesøster.

Vega synes de små kæledyr er virkelig sjove og søde. Hun kan jo selvfølgelig ikke spille spillet på samme måde som Josephine, men hun er nysgerrig og prøver at gøre det samme som Josephine.

Da jeg var barn havde jeg en periode de berømte “Tamagotchier” 🙂 Jeg forbinder faktisk spillet lidt med det, da man skal passe og pleje sine kæledyr, dog uden de dør, hvis man ikke lige passer dem. (sådan var det ikke med en Tamagotchi :))

I spillet udforsker man et univers med en masse forskellige muligheder. Man kan skabe sine egne kæledyr, lave instrumeter, spille musik, give sine små kæledyr mad, plante, høste og se animerede film/historier.

Mulighederne er mange!

Jeg synes det er et virkelig sødt univers og det er begge piger enige i. Josephine kan virkelig fordybe sig i spillet og det er rart med et spil, hvor der er rig mulighed for at bruge sin fantasi og kreativitet på mange forskellige måder.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Spillet har mange forskellige muligheder, så der er noget for enhver smag.

Holdbarhed/Kvalitet: GOD – Gode tanker bag! Mange spilletimer for børnene.

Pris: MEGET GOD – Spillet er gratis og udvidelserne koster 35 kr.


Cebrina fortæller:
”Jeg installeret appen til pigerne og lyn hurtigt fangede de hvad man skulle. Wonder Woollies er et hyggeligt univers, hvor man med de små dyr, kan besøge forskellige verdener.

Nogen steder skal man bygge sin egen lampe, andre steder er det en plante man skal sætte sammen. Man kan dyrke grøntsager, putte eller vække de små søde wonder woolliies og meget meget andet. Pigernes ynglings beskæftigelse må være i den verden hvor man bygger små fluffy figurer. 
Spillet er opbygget således at barnet ikke opnår nogen belønning, og derfor frit kan danne sine egne historier. Det synes jeg faktisk er helt fantastisk tænkt i hverdag hvor børn allerede fra de er helt små bliver målt og vejet på resultater. Der er helt vildt mange forskellige detaljer i WonderWoollies universet og mine piger har allerede spillet, spillet en hel del. Befriende at de vælger den app frem fra YouTube, engang imellem.

Jeg kan sagtens anbefale at give 35,- som spillet koster i den fulde version. Det er et fantastisk sødt univers for børn i alderen 4-8 år.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Fin app til børn. Jeg er vild med at det er fantasien der skal drive dem, frem for resultater.

Pris: MEGET GOD – 35 kr. for en app er en helt fin pris.

Holbarhed/Kvalitet: MEGET GOD –Wonder Woollies er et detaljeret spil, og jeg syns det er et virkelig fint univers.


Mette beretter:
“Mine tvillingepiger Bjørk og Selma har testet det digitale spil Wonder Wollies playhouse på Ipad.

Wonder Wollies er en digital legeplads. Spillet egner sig særdeles til førskolebørn. Barnet styrer selv hvad der skal ske, de små bjørne Skylar, Poppy, Vanilla, Harper, Sunny og Wileys styres rundt i deres forskellige verdener, hvor man bla. kan få grøntsager til at gro i haven, sove i hængekøjen, lave pizzaer og invitere på picnic og lægge de små cute bjørne i seng. Man kan også låse små bokse op og se hvilken animerede film der gemmer sig i boksen.

Der er endeløse af muligheder for eventyrlystne børn, der er hele tiden en ny verden som åbner sig op og kreativiteten vil blomstre i takt med barnet lærer spillet at kende.

Jeg havde i starten lidt problemer med at “sælge” det lille søde spil til mine piger, hvilket jeg tror skyldes, at der ikke er konkrete mål i spillet. Det indeholder nemlig ingen levels, scores eller time caps. Men efter gentagne forsøg på at få mine børn til at fordybe sig i spillet, blev de endelig fanget af wonder wollies forunderlige verden. Spillet er nemlig ikke kun underholdning, som kommer strømmende i utallige mængder, her skal barnet være den kreative og skal skabe samt personliggøre sit helt eget univers.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: GOD – det digitale spil kan skabe en anden ro, end andre platforme kan. Barnet skal selv være kreativ, bestemme spillets indhold, der er massere af leg og læring i Wonder Woollies play world.

Holdbarhed/ Kvalitet: GOD – Når man først har køb den udvidede app’s funktioner, kan du skabe utallige af timers fordybelse i spillet. Spillet har massere af fine detaljer, former og farver og figurerne er virkelig nuttede.

PRIS: MEGET GOD – Synes det er en god pris for så mange timers underholdning. Når man har investeret de 35 kr som spillet koster, kommer der ikke flere udgifter i spillet.


Louise har sammen med sin datter Benedikte på 4 år testet app’en Wonder Woollies Play World.

Louise fortæller:

“Da vi fik muligheden for at teste et spil til Benediktes iPad sagde vi straks ja tak. Jeg synes det er en jungle at finde noget “ordentligt” som underholdning, når Benedikte af og til gerne vil sidde med iPaden. Jeg har et lidt anstrengt forhold til, at børnene ser Youtube. Jeg synes der er så meget unødvendigt “skrammel”, og mange af de andre spil Benedikte har på iPaden er også præget af høje lyde og “hurtige billeder”, som jeg tænker må være enormt stressende at skulle forholde sig til, når man kun er 4 år. Og så kan man selvfølgelig spørge sig selv, hvorfor Benedikte så overhovedet har adgang til en iPad? For mig er det en del af den digitale udvikling, og Benedikte skal lære at navigere på en tablet før eller siden. Det er bare os voksne, der har ansvaret for, hvad hun bliver præsenteret for. Derfor var jeg ret begejstret da jeg så Wonder Woollies Play World!
Wonder Woollies Play World er et lille kreativt univers i rolige, behagelige farver med små nuttede væsener. Spillet er bygget op som en platform, hvor børnene kan “trække” dyrene rundt til forskellige aktiviteter. Ved hver aktivitet/rum er der en nøgle og en hængelås, som skal låses op. Herefter kan børnene selv skabe noget i de forskellige rum. Grundlæggende for alle aktiviteterne er, at der er rig mulighed for, at børnene kan være kreative og slippe fantasien løs. Der er nemlig meget få begrænsninger og RIGTIG mange forskellige løsninger/mulighed i de forskellige aktiviteter.

Benedikte har fx lavet mad til dyrene og serveret maden for dem på en picnic. Hun har skabt små “babyer”, som kan flyttes rundt og puttes i seng. Der er også mulighed for at så bønner, vande og passe dem, og se hvordan planten udvikles fortil sidst høste frugterne af den. Dyrene kan også komme på disco og holde koncert. Der er masser af muligheder!

Jeg ser lidt spillet som en slags “Tamagotchi”, hvis I kan huske dem? 🙂 Bortset fra at Wonder Woollies app’en ikke er afhængig af, at spillet spilles eller “kalder” på at blive spillet. Der er ikke levels eller point at opnå, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Det er vigtigt for mig, at et spil ikke bliver en afhængighed eller et stressmoment.

Benedikte er som tidligere nævnt lige fyldt 4 år, og hun har været enormt glad for spillet. Et kæmpe plus har været, at hun helt selv har lært spillet at kende. Vi har ved andre spil oplevet, at Benedikte ofte skulle have hjælp eller blev meget frustreret, hvis der var noget hun ikke kunne få til at lykkes. Det har vi ikke oplevet en eneste gang med “Wonder Woollies Play World”, og min oplevelse er, at spillet er nemt at udforske for en 4 årig.

Vores vurdering af app’en “Wonder Woollies Play World” bliver som følger:

Nytteværdi: MEGET GOD – Benedikte er meget glad for at spille spillet. Jeg har som forældre lidt bedre samvittighed, når hun spiller, fordi jeg kender indholdet og ved hvad det er begrænset til. Der er virkelig mange muligheder i spillet, og man kan ikke som sådan spille spillet til ende. De små dyr kan “passes” hver dag og opleve nye aktiviteter.

Kvalitet: MEGET GOD – spillet virker upåklageligt, og selve universet er så fint opbygget med masser af fine illustrationer og detaljer. Ja, selv musikken på dyrenes disco er til at holde ud at høre på 🙂

Pris: MEGET GOD – Spillet koster i fuld version 35 kr. Vi har kun kort klikket lidt rundt på den gratis version, men spillet kommer på ingen måde til sin ret før man har købt den fulde version.


Vores tester Bianca har sammen med hendes 3 piger testet spillet ”Wonder Woollies Play Word” fra Fuzzy House.
Bianca fortæller:
“Jeg var meget spændt på hvad pigerne ville sige til spillet, da de ofte falder tilbage til de samme spil på deres telefoner og iPad.

Anbefalet alder på spillet er sat til 4+ (lavet til alderen 6-8 år). Mine piger er 3, 6 og 8 år.

Spillet findes både til iOS samt Android. Vi har testet til iOS men funktionerne/spillet er det samme uanset hvilket styresystem man har på sin enhed.

Når man åbner spillet træder man ind i den fineste animerede verden. Der er de sødeste små Woollies (bamser) med i spillet og det første man møder når man åbner spillet er en lille fin køkkenhave hvor man kan producere sit eget frugt og grønt som de små Woollies kan spise derefter. Så sødt. Der er ingen regler for ”hvad man skal” i spillet. Man opbygger sin helt egen animerede verden og udforsker på egen hånd universet derinde.

De små Woollies i spillet bor i små forskellige huse. De små huse har alle forskellige aktiviteter. Der er dagpleje til de små mini Woollies, bålsted hvor de kan hygge samt værksted hvis der er noget der skal repareres. Der er også en lille strand med stand stole samt et lille picnic område hvor de små Woollies kan samles om et glas saft/juice samt lidt lækkert mad.

Bag de låste døre kan man ned de små nøgler låse sig ind til små animerede film hvor man efterfølgende kan lave små rekvisitter som man kan tage med sig tilbage i spillet. Der gemmer sig en masse små ”spil” bag de forskellige låste døre og det synes mine piger er rigtig spændende.

I spillet er der også restaurant samt diskotek. Der er rig mulighed for at udforske den lille fine verden. Der er så mange timers hygge i dette spil og mine piger er blevet meget glade for at koble fra efter skole ved at sidde og spille spillet. Spillet fangede alle mine piger, men det er primært mine piger på 3 og 6 år som virkelig fordyber sig i længere tid i spillet.

Vega har denne afsluttende kommentar til spillet: ”Det er sjovt og spændende og jeg kan godt lide at spille det”.

Spillet får helt sikkert en anbefaling med herfra.

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er så mange timers hygge for både store og små i spillet.

Pris: MEGET GOD – Vi har testet spillet med Premium adgang. Det koster 35 kr. Jeg synes prisen er fair og her kan alle være med.

Kvalitet: MEGET GOD – Her tænker jeg kvaliteten på app´en. Spillet er meget gennemført og grafikken er fuldstændig fantastisk.


Mie fortæller:
“Nohr og Loui har testet spillet Wonder Woollies på deres ipad.”

Platformen er designet med ønsket om, at børn skal kunne udforske den virtuelle verden og lege uden der er et kapløb med tid, en masse point som skal samles for at gennemføre en bane.Spillet skal mere ses som en virtuel legeplads, hvor børnene kan bevæge sig rundt med deres små Wonder Woollies og opdage nye spændende eventyr.

Man kan f.eks skifte imellem nat og dag, så man kan putte de små dyr i deres senge.

Om dagen kan man besøge køkkenet og lave mad på panden eller i ovnen eller spise i det fri.Et af de store hit hos mine drenge var køkken haven, hvor man Kan grave i jorden, så forskellige grønsager, som man derefter skal vande indtil planterne vokser og grønsagerne er klar til at blive høstet.Spillet er let af betjene, så både Loui på to og Nohr på fem har spillet det.

Vil anbefale at man køber den udvidede adgang for at få det maximale ud af spillet.

Vores vurdering af spillet er:

Nytteværdi: MEGET GOD – Spillet er rummer mange muligheder for børn i mange aldre.

Pris: MEGET GOD – Udvidet adgang koster 35 kr. hvilket er en fin pris. Der er ikke noget med man skal købe ekstra af alt muligt undervejs, så det er et engangsbeløb.

Kvalitet: MEGET GOD – En sød og sjov app, som virker fint.


Sabrina fortæller:
” En fantastisk app, der bringer eventyr og hverdagshygge ind i dagligdagen.”

Den gratis App indeholder 2 figurer, 2 huse, en fin køkkenhave og et picnic tæppe. Du kan plante gulerødder mm. vande dem og straks gror der nye op, som du kan hive op af jorden.

De 2 figurer kan du trække med rundt igennem hele siden, så de både kan komme hjem i deres hus, læse en bog og sove. Oppe i hjørnet kan du trykke på solen og derved skifte til mellem nat og dag.

Inde i de forskellige huse er der nye opgaver, f.eks. kan du lave din helt egen potteplante eller sammensætte lækker mad, som du kan servere ude ved picnic tæppet.

For 35 kr. kan du låse op for hele spillet, hvor der gemmer sig yderligere 4 nye figurer, 4 nye huse med forskellige funktioner og værktøjet og nye sider med bl.a. scene, bålplads og en lækker eventyrlig skov sø.

Gemt på siderne er der små lyseblå hængelåse med en guldnøgle ovenover, låser man hængelåsen op, kommer der en hyggelig lille video med figurerne fra app´en der hygger sig i omgivelserne.

Desværre sker der efter videoen det, at siden hopper over på en sort skærm med 5 forskellige objekter, herfra kan man ikke komme videre før man har lukket hele spillet ned og startet forfra.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi/holdbarhed: GOD – Til at starte med er legen på app´en godt i gang, desværre mister de hurtigt interessen og hopper videre til andre spil.

Pris: MEGET GOD – 35 kr for en fuld udvidet app er en fin pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er tænkt godt over detaljerne på alle sider og det er forholdsvis nemt for børnene at finde ud af det.


Mie afslutter:
“Jeg har sammen med min datter Filippa på 4,5 år testet app’en “Wonder Woollies Play World”, produceret af Fuzzy House.

Spillet henvender sig til både piger og drenge i alderen 4-8 år. I Wonder Woollies app’en udforsker man en verden i naturen, hvor man støder på forskellige huse. I hvert hus kan man lave noget forskelligt – man kan designe og bygge ting, se små animerede film og blive inspireret til at lave sine egne historier. I spillets univers findes flere forskellige karakterer/små bamser, som man kan flytte rundt i naturen. De kan sidde, svømme, sove, spise osv.

Tanken bag Wonder Woollies er et fokus på børns frie leg, hvor de kan bruge deres fantasi og kreativitet. Da jeg først åbnede app’en tænkte jeg at spillet sikkert ville blive en succes, fordi man kan lege at man “passer” en bamse, som man kan putte, give mad, så grøntsager, lave pizza og en masse andre ting. Desværre mister Filippa interessen efter ganske få minutter, medmindre jeg går ind og overtager styringen – og selv da vil hun kun spille kortvarigt og spørger i stedet efter YouTube.

Egentlig rummer appen mange gode elementer og det er en stor verden man kan bevæge sig rundt i. Bl.a. synes hun det var sjovt at så grøntsager og få dem til at vokse, at lave mad og servere for bamsen og at producere forskellige dimser og figurer. Jeg tror dog at grunden til det hurtige tab af koncentration, skyldes at spillet ikke giver så meget mening for Filippa.

Summa summarum – app’en fangede desværre ikke interessen, så ud fra dette kan vi ikke lave en reel vurdering.


Vi havde ligeledes et par testere på, hvor det var 3-årige der testede (samt en 8-årig), men her fangede appen ikke den store interesse, så vil ikke lave en reel vurdering her, da de er udenfor målgruppen.

Kigger man i app store, står app’en til at være til 4+, men udviklet med fokus på 6-8 årige. Derfor skal man lige være obs på, at barnet måske skal have en vis alder for at få rigtig glæde af spillet. De skal hverken være for gamle eller for små. Anbefalet alder ud fra vores vurdering mellem 4-7 år.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Raunsborg solserie (Sun lotion spf 15, spf 30 og Aftersun)