TEST af LEGO DOTS – Testfamilien
TEST af LEGO Friends

TEST af LEGO DOTS

Flere af vores testere har testet LEGO DOTS skrivebordssystem, kreative billederammer og Armbånd.

Stella fortæller:

”Mine døtre Hollie på fem år og Merle på syv år, har modtaget Lego Dots til test i samarbejde med Testfamilien. At skulle teste Lego er noget som pigerne er helt vilde med, og man bliver aldrig for gammel til Lego. Det nye Dots har pigerne ønsket sig længe, så glæden var stor hos alle mine tre piger, da vi modtog pakken.

Pakken indeholdt:

  • Lego Dots skrivebordssystem 41907
  • Lego Dots armbånd-megapakke 41913
  • Lego Dots Kreative billedramme 41914
  • Lego Dots armbånd med Magisk skov 41917
  • Lego Dots armbånd med holdånd 41911.

Lego Dots gør-det-selv sæt er for børn, så de kan lave deres egne smykker, så det passer til deres tøj, humør eller bare lige som de ønsker, at det skal se ud. Hollie ville have pakken med skrivebords systemet, Merle den kreative billederamme også blev armbåndene til deling. Dots har virkelig kunne få pigerne til at sidde og være dybt koncentreret, da de hele tiden fandt på nye mønstre, som deres armbånd skulle have. Jeg var lidt skeptisk for om Hollie selv kunne samle skrivebords systemet, men brugsanvisningen er så let at tyde, for selv en fem årige, at det ikke var ret mange gange, at jeg skulle hjælpe hende. Kun lige med siderne hvor der skulle laves mønstre, havde hun brug for lidt hjælp. Nu står den på skrivebordet derhjemme med lidt farveblyanter i, samt hendes Dots armbånd ligger deri. Den smarte lille skuffe kan indeholde penge eller andre små genstande som hårspænder mm.

Merle kunne helt selv samle billedrammen, men igen er brugsanvisningen så nøje vist med billeder, at børn selv kan samle det. Merle har over flere omgange ændret mønstrene på rammerne, og da billederne inde i rammerne nemt kan skiftes, finder Merle selv nye billeder, som hun ønsker skal sidde deri. Placeringen af rammerne kan barnet også selv bestemme, da de kan sættes sammen på flere måder.

Lego Dots armbåndene var dem som skabte højst begejstring hos pigerne. De bliver flittigt lavet om, da der er uendelige kombinationsmuligheder af farver, mosaikker og symmetriske mønstre. Armbåndene er 20 centimeter lange, og passer til både store og små håndled. Hver pose Dots armbånd indeholder specielle-mosaikker, som alle kan kombineres på kryds og tværs. Der kan tilkøbes ekstra Dots, med andre nye stilarter.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er rigtig meget glæde og mange kreative timer i Lego Dots. Alt Dots kan kobles sammen på mange forskellige måder, hvor kun fantasien sætter grænser. Dots findes i mange forskellige pakker, så der er noget til enhver smag.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego er kendt for deres gode kvalitet, og det samme gør sig gældende her. Dots Lego er mindre end f.eks. duplo og derfor kan det nemmere blive væk – Dots kommer i samlekasser, så der er styr på stumperne. Armbåndene af silikone kan holde til rigtig meget, også selvom børnene kan være hårde ved dem. Igen – Lego er bare super!

Pris: MEGET GOD – LEGO Dots ligger i et rigtig fornuftigt prisleje, hvor alle kan være med. Lego Dots armbåndene koster 49 kroner pr pakke, og indeholder ét armbånd med tilhørende Lego perler.

Lego dots kreative billedrammer koster 179 kroner.

Lego Dots armbånd megapakke koster 229 kroner & Dots skrivebordssystem koster 179 kroner.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten ved Dots er lige som alt andet Lego. Dots armbåndene er af silikone med trykknapper/huller, der er nemme for børn selv at sætte på.


Vores tester Victoria på 7 år, har testet LEGO DOTS skrivebordssystem 41907, kreative billederammer 41914 og Armbånd-megapakke 41913.

Randi fortæller:

Victoria er en ret kreativ pige og dette LEGO DOTS har lige ramt noget hos hende. Det er første gang med Lego, hvor hun selv har åbnet pakken og er begyndt at bygge og ellers har jeg altid nærmest bygget det hele for hende, men med LEGO DOTS har det været noget andet, og det gælder alle 3 sæt.

Skrivebordssystem 41907:

Det lyste ud af hende af stolthed, da hun havet fået bygget skrivebords systemet helt selv, ved hjælp af det nemme trin for trin vejledning, der følger med i pakkerne. Selve mønstret på skrivebords systemet bliver lavet ved hjælp at de medfølgende mosaikker, der vises en masse eksempler i vejledningen, men den ligger egentlig op til at man skal lave sit eget design. Systemet har plads til blyanter, en lille blok og så er der en fin lille skuffe i, lige noget for en pige med mange nips ting. Bagpå kan man sætte et lille billede og Victoria har valgt et af hendes elskede hund Kayla.

Armbånd-megapakke 41913:

Super hyggeligt at lave et armbånd, der passer til ens humør eller matcher tøjet, som man har på. Victoria har brugt det, når hun skulle til fødselsdag for lige at dresse outfittet lidt op, men også herhjemme når legen gik med MGP sange osv. Armbåndene findes i mange farver lige fra gul, blå, grøn, lilla og til lyserød. Det samme gælder de fine mosaikker, der følger med som er i mange farver og nuancer. Der er også mosaikker med søde figurer eller glimmer og alt det tilsammen gør det helt perfekt, for et kreative barn der nemt kan skabe sit eget lille kunstværk, venskabs armbånd eller dagens smykke og som nemt kan om designes ved behov. Pakken indeholder 5 armbånd som lukkes med et klik og passer lige fra små til store håndled og 295 mosaikker. Det hele er pakket i en smart bakke med opdelt rum for nem opbevaring.

Kreative billederammer 41914:
Dette byggede Victoria også selvsikkert ved hjælp af trin for trin vejledningen og designede det lige som hun synes. Hun har valgt et billede af os, hendes familie, også har hun tegnet alfabetet og et lille hjerte, som hun har sat i rammerne. Rammerne kan bruges hver for sig, men kan også sættes sammen ved hjælp af nogle smarte klodser, der følger med, så de får en 3D effekt.
Et super fint sæt, der indeholder 3 rammer og der giver børn mulighed for, at skabe deres egen lille ”billedvæg” med eget design, som nemt kan designes om med de medfølgende mosaikker.

Alle sæt komme i de smarte bakker med opdelte rum. Mosaikkerne kan sagtens bruges på kryds og tværs at sættene. Det er helt klar en oplagt gave til det kreative barn og jeg syntes alderen spænder bredt fra en 6 årig og til en 11 årig. Der findes mange andre fine sæt og armbånd kan også købes enkelvis. Victoria har set sig lun på flere sæt lige fra smykkeskrin til ananas blyantholder.

 

Vores vurdering af LEGO DOTS bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – En skøn hyggestund for Victoria, hvor kreativitet bliver sat i spil.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder jo fra generation til generation og dette er ingen undtagelse.

Pris: MEGET GOD. De findes andre spændende pakker i Lego DOTS lige fra andre kreative sæt til pakke med 1 armbånd. Pris starter ved 49 kr. og op til 229 kr. for den dyreste som er megapakken med armbånd hvilket er en meget fair pris syntes jeg.

Kvalitet: MEGET GOD – Er i top og jeg har endnu aldrig oplevet at LEGO er gået i stykker selvom det er blevet leget med igen og igen, hverken som barn eller som mor.


Vores tester Nannas piger, Alma på 5 år og Lily på 3,5 år, har testet de nye, krea-æsker fra Lego Dots. Vi var så heldige at modtage både armbånd, skrivebords system og rammer.

Både pigerne og jeg var ret begejstrerede, da vi hev de pastelfarvede æsker op af kassen. Dots kommer i smarte opbevaringsæsker i plast med låg, så det hele er samlet – virkelig rart!

Pigerne kastede sig først over armbåndene, som de begge havde stor glæde af. Sættet består af forskellige farver armbånd lavet i blødt gummi a la et armbåndsur og en masse små ”Dots”/Legoklodser, som kan klikkes på armbåndene. De er i alle mulige farver og forskellige former, så man kan lave en masse fine armbånd – som kan GENBRUGES! Det er så smart, at armbåndene, som med alt andet Lego, kan skilles ad og samles på ny ligeså tosset man vil.

Armbåndene kommer også i enkeltpakker med ét armbånd og en bunke Dots. Jeg tænkte med det samme, at det er en god idé til de mange børnefødselsdage både til piger og drenge, hvor man ikke aner, hvad man skal købe.

Alma på 5 år havde ikke afsluttet armbåndene, før hun kastede sig over skrivebords systemet, som hun stort set selv samlede ud fra manualen. Når ”skelettet” er samlet, dekoreres holderen ligesom armbåndene med de små Dots. Særligt den lille skuffe vakte begejstring og stolthed, og holderen blev straks fyldt med blyanter og kom ind på hendes skrivebord. De fine rammer har præcis samme koncept og de er lige så nemme at samle.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – Det er genialt udtænkt af Lego. Legeværdien er i top!

Kvalitet: MEGET GOD – Pigerne har allerede lavet armbåndene om flere gange, og kvaliteten er som vi kender den fra Lego.

Pris: MEGET GOD – Prisen på et enkelt armbånd er bare 49 kroner, mens æskerne ligger fra 129 til 229, Virkelig fine priser!


Anders Storm og hans børn har været så heldige at modtage 3 pakker LEGO Dots til test.

LEGO Dots er LEGOS nye satsning, hvor man har valgt at fokusere mere på det jeg vil kalde ”reservedele” eller overskuds dele fra alle de pakker, som man har samlet. De dele har man valgt at nytænke, hvad de kan bruges til, og ud af det har man udviklet blandt andet et fint armbånd i flere farver, hvor man kan designe sit eget armbånd med små LEGO brikker.

Udover at have muligheden for at designe sine egne armbånd er mulighederne, som med alt andet LEGO den frie fantasi. Et andet eksempel på det, som LEGO har tænkt, er blandt andet små fotorammer. Her kan man i den grad også komme til at sætte sit helt eget præg på designet.

Uanset hvilken aldersgruppe man er, så har LEGO ramt plet igen, hvis du spørger os. Man får både som 7, 8 og 31 årig lyst til at fordybe sig i den kreative proces og lave et armbånd eller en fotoramme.

Et sidste eksempel på hvad man mere kan lave er en fin holder til værelset, hvor man kan stille blyanter, sakse osv. i.

Nytteværdi:  Meget god – Der er mange hygge timer i Dots.

Holdbarhed:  Meget god – De fine Dots hænger fint ved og falder eksempelvis ikke af armbåndene.

Pris: Meget god – Prisen er i den grad meget retfærdig. Uden tvivl en fin pris.

Kvalitet: Meget god – Som med alt andet LEGO er kvaliteten helt i top.


Christine fortæller:
“Josephine på 7 år har længe kigget på de nye LEGE DOTS æsker”.

Første gang jeg lagde mærke til LEGO DOTS var i LEGO WORLD, hvor Josephine og hendes veninde Anna var helt optaget af de bitte små lidt anderledes legoklodser.

Josephine elsker at være kreativ, så denne test faldt i virkelig god jord.
Pakken bestod af tre kasser, samt to pakker til at lave ekstra armbånd af.


Josephine gik straks i gang, da vi modtog pakken. Der var ingen tvivl om, hvad der faldt i bedst jord; armbåndene!

Josephine har brugt virkelig lang tid på, at lave forskellige armbånd både alene og sammen med legekammerater når hun har haft sådan nogen på besøg. Hun har også lavet et til hendes bedsteveninde, som hun pakkede fint ind og gav i gave 🙂

Både Josephine og jeg selv synes rigtig godt om den farverig verden fuld af kreativitet og sjov. Josephine kan være kreativ og designe sine helt egne ting til værelset – og hun kan blive ved med at designe nyt igen og igen. De farverige mosaikker er sjove og nytænkende.

Lige noget for børn, der kan lide at være kreative og skabe deres eget – både i kort og i længere tid. LEGO DOTS får vores varmeste anbefalinger!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – Legeværdien er i top! En sjov nytænkende måde fra LEGO.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Kvaliteten er som vi kender den fra Lego, virkelig i top!

Pris: MEGET GOD – De små pakker armbånd koster kun 49-, Æskerne koster mellem 129-229,-. Virkelig gode priser!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Friends