Test af bogen “Karen begynder IKKE i skole” fra Forlaget Alvilda. – Testfamilien
TEST af 365 lege til børn og Gør det selv videnskab fra forlaget Alvilda

Test af bogen “Karen begynder IKKE i skole” fra Forlaget Alvilda.

Flere af vores testere har testet bogen “Karen begynder ikke i skole” fra forlaget Alvilda. 

Vores tester Sabine har sammen med sønnen Aksel på 4 år testet bogen “Karen begynder ikke i skole” skrev af Karen Vad Bruun og illustreret af Signe Kjær, udgivet af forlaget Alvilda.

Sabine fortæller:
“Vi har testet en virkelig fantastisk børnebog, der henvender sig til børn i førskole-alderen, hvor det IKKE at skulle starte i skole er i fokus. Bogen tager udgangspunkt i pigen, Karen, der har et kæmpe ønske om at starte i skole sammen med sine venner, problemet er bare, at Karen er yngre end sine kammerater, og hun må derfor blive tilbage i børnehaven. Karen føler sig alene, alt i børnehaven er forandret, og der er kun “små” børn tilbage, og så KarenKaren sætter sig derfor for at bevise, at hun er parat til at begynde i skole.
Bogen er flot illustreret med søde stregtegninger, der gør det nemt at leve sig ind i hovedpersonens følelser og oplevelser. Bogen er inddelt i kapitler, der er hurtige at komme igennem og passer rigtig godt til en højtlæsningsbog til det store børnehave- eller førskolebarn. Bogen er humoristisk, og den gemmer på mange sjove oplevelser for både børn og voksne.

Bogen henvender sig til børn i 5-års alderen, men den fangede straks min søns interesse, og blev hurtigt til en daglig hyggestund, hvor vi kunne grine og undersøge, hvad Karen nu havde fundet på af skøre ideer. Vi har virkelig nydt at læse bogen, og vi glæder os allerede til næste bog i serien. Bogen i sig selv er ret unik, og den er virkelig en tiltrængt højtlæsningsbog med en pige i hovedrollen. Den er virkelig anbefalelsesværdig til alle, som er forældre, pædagoger eller nær familie til store børnehavebørn. Vi er vilde med den, og den har givet anledning til mange gode samtaler undervejs og efter læsning. Den sætter fokus på nogle følelser og problematikker, som gør sig gældende for en stor del af De ældste børn i børnehaven.


Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – man finder meget få lignende bøger, der henvender sig til førskole-børn og problematikken med IKKE at skulle starte i skole sammen med kammeraterne. Yderligere er bogen i sig selv ret unik, da den har en pige i hovedrollen.

Holdbarhed: GOD – den er bundet ind i tyk, god kvalitet, der kan holde til at børn læser med, og siderne er af kraftigt papir, så den holder til at børn selv bladre rundt i bogen. Det kan ikke ses, at den har været i brug.

Pris: GOD – Kvaliteten passer godt sammen med prisen.

Kvalitet: GOD – den kan holde længe, og kan bruges både at store og små uden, at man skal være bange for, at de små fingre ødelægger siderne med det samme.


Maria fortæller:
“Jeg har sammen med mine børn, Ida på 8 år og Eigil på 5 år testet bogen “Karen begynder ikke i skole” i samarbejde med forlaget Alvilda.
Vores førstehåndsindtryk af bogen er helt fantastisk, og med en dreng der måske/måske ikke skal starte i skole til sommerferien, så var bogen meget relevant for os herhjemme. Den kommer rundt om hverdagen for det kommende skolebarn og de udfordringer der kan være i overgangen fra lille til større. Hele bogen er skrevet i den mest varme og omsorgsfulde tone, der både underholder børn og voksne. Bogen rammer plet, når man kan snakke om emner som at miste gamle venner, som skal i skole, og det at få nye venner i børnehaven. Det at vokse med udfordringer og glæde sig, samt være nervøs for det nye der skal ske.

Bogen er skrevet i et sprog og ordvalg der gør at Ida også kan læse bogen selv og det er blevet til et par hygge stunder mellem hende og Eigil.

Bogen handler om Karen. Karens bedste venner i børnehaven skal starte i skole, men Karen skal først starte næste år. Karen er ikke helt afklaret med at hun skal blive tilbage i børnehaven, hun synes selv hun er helt klar til at starte nu, sammen med hendes venner.

Sammen med to nye venner prøver Karen at finde ud af hvad der skal til før at de voksne synes man er skoleparat. Man skal sidde stille og høre efter, kunne alfabetet, man skal kunne dele og måske skal man også have tabt en tand. Karen lægger en plan og går systematisk frem, og mens at året går, så finder Karen ud af at det måske ikke er så ringe med det sidste år i børnehaven til at blive helt skoleklar i.

Bogen minder lidt om Villads fra Valby og Lasse-Leif, dog er det en pige der har hovedrollen den her gang. Og vi glæder os herhjemme til at læse videre i næste bog: “Karen begynder næsten i skole” Bogen har nogle rigtigt gode illustrationer af Signe Kjær.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – Bogen er god og sætter fokus på nogle emner, som er relevante når man har et førskolebarn, som vi har herhjemme

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er i hardback, og siderne har en god tykkelse, som gør at de ikke så nemt går i stykker.

Pris: MIDDEL – synes bestemt bogen er god, men om den er 340 kr værd, det er en smags sag.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i hardback, og siderne har en god tykkelse, som gør at de ikke så nemt går i stykker.


Selina fortæller:
“Vi har testet bogen Karen begynder ikke i skole, som handler om pigen Karen som kommer tilbage i børnehaven efter sommerferien og synes noget er helt anderledes. Mange af vennerne er nemlig begyndt i skole og det er Karen ikke, for Karen er stor, men ikke helt lige så stor som mange af vennerne.

Karen begynder ikke i skole” har så mange beskrivelser med som er let genkendelige for børn i børnehavealderen. Bogen har desuden et rigtig fint omslag og nogle gode illustrationer, der passer godt ind med den gode historie.

Karen begynder ikke i skole” har gjort stort indtryk herhjemme. Bogen handler om livet i børnehaven med de forandringer der følger med, og det rammer altså noget andet end eventyr om prinser og prinsesser og andet fantasifuldt. Her er der situationer som er lette at genkende og det har gjort at Elliot og jeg har talt en masse om hans tanker i forhold til venskaberne i børnehaven.

Elliot fylder 4 år lige om lidt og vi har kun nået at læse lidt af bogen sammen. Det gjorde vi simpelthen fordi at bogen åbnede op for så mange gode snakke at vi snakkede en masse om livet i børnehaven, relationer med vennerne og om at selvom man er stor kan man også stadig være lille i nogle situationer.

Jeg synes virkelig bogen formår at åbne op for alle de mange tanker børn har omkring relationer til vennerne i børnehaven og forestillinger omkring skolestart. Blandt andet får man indblik i, hvad Karen og nogle af de andre børn i børnehaven forestiller sig at man skal kunne for at vise de voksne at man er stor nok til at begynde i skole, men tænk nu hvis man så ændrer mening igen og alligevel ikke ønsker at begynde i skole foreløbigt.

Jeg tror vi kommer til at læse meget mere i bogen de næste år indtil Elliot selv begynder i skole, for det med at vennerne rykker videre fylder mere og mere, så jeg er sikker på at vi får meget glæde af bogen.

Jeg vil anbefale bogen til alle med børn som er store børnehavebørn, men som ikke skal begynde i skole. Bogen har været et godt udgangspunkt at tale ud fra herhjemme og hjulpet Elliot med at få sat ord på nogle af de oplevelser der er i forbindelse med at nogle af vennerne rykker videre i skole.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg synes det er så vigtigt med historier som børnene kan relatere til, så her rammer “Karen begynder ikke i skole” virkelig plet. De gode samtaler Elliot og jeg har haft, når vi har læst i bogen har givet mig et godt indblik i nogle af hans tanker om relationer til vennerne i børnehaven.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er trykt i ordentlig kvalitet og har de fineste illustrationer. Det er sådan en bog man har lyst til at gemme og hive frem og læse i igen og igen og måske lade gå i arv i familien.

Pris: GOD – Bogen er ikke helt billig, men jeg synes at bogens velskrevne indhold sammen med de fine illustrationer og den gode kvalitet af selve bogen gør at den er prisen værd.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er trykt i god kvalitet, den har godt indhold som åbner op for samtaler og der er fine illustrationer i. Det var helt rart at mærke den gode kvalitet på en børnebog, så man faktisk får lyst til at gemme den.


Winni beretter:
“Vi har været så heldige at få muligheden for at teste bogen ”Karen begynder IKKE i skole”  skrevet af Karen Vad Bruun, illustreret af Signe Kjær og er en pragtfuld bog om børnehavelivet, og om skoleparathed.
Filuka er 4,5 år gammel, og som mange andre børn i den alder, meget interesseret i at være stor, og har travlt med børnehavelivet, men også den begyndende interesse for skole. Vi har hovedsageligt brugt bogen som en godnat læsning, hvor vi rigtig er kommet ned i gear, og har fordybet os i bogen. Bogen er skrevet i et meget pædagogisk og omsorgsfuld sprog, og gør det meget børnevenligt at forstå.

Bogen handler om pigen Karen, som ikke skal starte i skole på samme tid som hende venner. Karen har en mission om at vise de voksne, at hun er stor nok til at komme i skole, det er en svær opgave, men heldigvis er Karen en meget stædig pige, og ikke helt så alene som hun tror.

Filuka er på nuværende tidspunkt ikke på det stadie at hendes venner er kommet i skole, men mange af vennerne er kommet i storbørnsgruppen og Filuka er meget fokuseret på at være stor, og der er kommet mindre børn på stuen. Jeg tænker, at bogen rigtig kommer til fulde for Filuka når vi nærmer os skoletiden, snakken om skoleparathed, og hvordan det er at være en af de store i børnehaven.

Jeg synes også bogen er et godt redskab til forældre, hvor man sammen med barnet kan snakke om alle de ting som der er så svære at forstå, og udfordrende når man er et barn i børnehave, og de stadier man gennemgår.”

I dette tilfælde bliver min vurdering:

Legeværdi/Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen egner sig til de lidt større børn i børnehave, og førskolebørn. Det er et godt pædagogisk redskab, som er skrevet i et forståeligt sprog, så der også sættes tanker i gang hos barnet. Bogen kan enten bruges derhjemme, men er også brugbar som redskab i institutioner hvor pædagogerne kan støtte børnene i overgangen fra børnehave til skole.

Holdbarhed: MEGET GOD – Super fin bog som kan læses om og om igen, og kan tages frem når det er brugbart for det enkelte barn. Filuka er måske lidt lille endnu, hun kigger stadig meget på billeder, og skaber historien ud fra dem, og denne bog har fokus på historien som redskab, og er ikke en billedbog. Vi vil helt klart læse den igen, når Filuka nærmer sig skolealderen.

Pris og Kvalitet: GOD – prisen for bogen er omkring 339,95 kr. og er hvad bøger koster, jeg synes dog det lige er i overkanten.


Sofie fortæller:
“Jeg har sammen med Luka på snart 4 år testet bogen Karen begynder ikke i skole. Skrevet af Karen Vad Bruun, udgivet af Forlaget Alvida.
Bogen handler om Karen der går i Børnehave, men Karens venner er startet i skole. Hun kan ikke forstå hvorfor hun ikke skal i skole. Hun vil derfor bevise overfor de voksne, at det er en fejl, hun ikke er kommet i skole sammen med sine venner.

Karen sætter sig for at undersøge, hvad der skal til for at man kan komme i skole.

Målgruppen er fra 5 år men den har passet perfekt her hjemme til Luka på 4 år, da han i sommers oplevede det som Karen oplever. Da han i sommers legede meget med alle de store drengene nede i børnehaven og derfor mistede mange af sine venner da
de startede i skole.

Her hjemme synes vi det er en fantastisk bog, som passer godt til godnat læsning, da man kan tage et kapitel hver aften.

Bogen sjov, sød, rørende og da den er fortalt fra en 5-årigs øjne er det nemmere for børnene at relatere til.

Emnet synes jeg er vigtigt. Jeg synes samtidig der har manglet bøger på markedet som belyser emnet.

Da det er en sorg for nogle børn, at “miste” deres venner er det nemmere, at bearbejde dette gennem en bog.

Stor tommel op her fra!

Nytteværdi: MEGET GOD – Synes det et vigtigt emne som der ikke er lavet mange bøger om. Luka var meget glad for at læse den.

Holdbarhed: GOD – Bogen har holdbarhed som andre bøger og passer fint til den alders gruppe.

Pris: GOD – Prisen passer godt til det man får! Der er mange års læsning i denne endnu.

Kvaliteten: MEGET GOD – kvalitet er virkelig god. En rigtig god bog med fine illustrationer.


Mai afslutter:
“Alma på 5 år har testet bogen, ”Karen begynder IKKE i skole” i samarbejde med Forlaget Alvilda.

Bogen handler om pigen Karen, som kommer tilbage i børnehaven efter sommerferien, hvor alle hendes venner er startet i skole.

Bogen er meget aktuel for Alma, da hun i foråret stod i præcis samme situation. Hendes 3 bedste venner skulle starte i skole, mens hun skulle blive tilbage i børnehaven, og skabe nye relationer. Det var svært, og jeg ville virkelig gerne have kendt til bogen
allerede den gang.

Både Alma og bogens hovedperson Karen skal først starte i skole til næste år, og bogen beskriver de følelser børnene sidder tilbage med. I bogen beslutter Karen sig for at bevise at hun altså ER klar til at begynde i skole.

Bogen er meget relevant for børn hvis venner skal i skole før dem selv. Herhjemme har vi læst bogen som godnathistorie og det har givet anledning til en snak om de følelser der er involveret, blandt andet det at savne, og få nye venner. Det er blevet yndlingsbogen og vi glæder os til at læse næste bog, hvor Karen næsten begynder i skole.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – En god historie med mulighed for at spejle sig i bogens hovedperson.

Holdbarhed: GOD – Genkendeligheden 2. og 3. gang gør blot historien endnu bedre.

Pris/Kvalitet: GOD – Jeg er glad for det er en hardback af god kvalitet og fair til prisen.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af 365 lege til børn og Gør det selv videnskab fra forlaget Alvilda