TEST af LEGO Technic Volvo Dumper nr. 42114 – Testfamilien
TEST af LEGO City Havudforskningsskib 60266

TEST af LEGO Technic Volvo Dumper nr. 42114

Flere af vores testere har testet har testet LEGO Sekshjulet Volvo-Dumper nr. 42114. Her er hvad et udvalg af familierne siger til testen.

Vores tester Nina har, sammen med sin mand Nicolai og søn August på 7 år, testet den store fjernstyrede Volvo truck/dumper fra Lego til test.
Nina fortæller:
“Jeg ved ikke hvor begejstringen var størst, for selvom min mand er rimelig voksen (33 år) var han helt ekstatisk da den kæmpe Lego-pakke dumpede ind af døren. August var med ham. De kunne simpelthen ikke komme hurtigt nok i gang med at samle.
Det er en KÆMPE maskine og derfor også et kæmpe projekt. August mistede lidt pusten, men hans far var heldigvis HELT klar på at fortsætte “kampen”. Jeg vil tro at det tog ca. 10 timer at samle, men det var ventetiden værd.
Jeg havde fjernsynet for mig selv mange aftener i træk – så det er altså ikke en helt dum gaveidé, til ens mand.
Selv jeg, som ikke har ejet et stykke Lego som barn, synes at den er fed. Den styres på mobiltelefonen via Lego-appen! Hvor smart er det lige?
Det er simpelthen lavet “for dummies” og alle kan betjene app’en – det kan jeg godt lide. Der findes ikke noget værre end komplicerede apps.
Vi har set at flere køre med den udenfor, men det vil August ikke have – den er nemlig alt for flot til den slags, synes han.
August fortæller:
Det er en virkelig stor truck, min far fik samlet der. Den er tung og kører som en rigtig maskine! Hvis jeg ikke havde fået den nu, ville jeg ønske mig den i julegave! Alle børn der godt kan lide Lego vil synes at denne her er sej.
Jeg kan køre mine tallerkner fra værelset og hen til trappen. Det er ret smart.
Nicolai fortæller:
Det var et stort projekt, men også virkelig spændende at sidde med. Man samler jo alt fra gearkasse til lad og man bliver virkelig fascineret over, hvordan de har formået at skabe et så teknisk stykke legetøj!
Som altid er kvaliteten hos Lego jo uovertruffent og tåler helt fint, at blive håndteret af en 7 årig også.
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Er man til Lego er denne her nærmest et need to have.
Holdbarhed: Dette punkt hænger sammen med kvalitet. Som altid er Lego bare godt kram!
Pris: GOD – Lego koster lidt og nogen vil nok synes at kr. 1.699,00 er meget. Dog vil jeg forsvare prisen med, at det her er for børn OG voksne. Giver man sit barn sådan en, holder den hele livet som et samleobjekt.
Kvalitet: MEGET GOD – Den er af fantastisk kvalitet. Lego holder bare altid!

“En test til mændene i Testfamilien, og hjemme hos Louise var hendes kæreste Esben virkelig glad, da han fik lov til at teste den seje sekshjulede Volvo dumper fra Lego Technic.”
Esben fortæller:
“Jeg er blevet ret vild med Lego Technic, og da jeg så den kæmpe kasse med 2193 dele, vidste jeg, at det blev et stort og fedt projekt at samle dumperen. Jeg har efterhånden samlet et par biler fra Lego Technic, og ligesom flere af de andre kasser, var delene delt op i poser med numre, så man samler små sektioner af maskinen af gangen, hvilket gør det meget mere overskueligt at gribe an.
Der følger både en stor og tyk samlevejledning med i fysisk form, men den kan også findes på app’en, hvis man foretrækker den elektroniske version. Det kræver virkelig tungen lige i munden at samle efter samlevejledningen, idet dumperen indeholder rigtig mange små mekanismer, som gør at dumperen kan køre både frem og tilbage, fra side til side, og at ladet kan tippe. Dumperen har desuden tre fremadgående gear og to bakgear. Man kan mærke gearskiftene, når dumperen styres via app’en. Det er en virkelig gennemført og original detalje. Børnene var dog mest imponeret over, at dumperen kan give en “dyt-lyd”, når den styres på app’en.
Dumperen har været et virkelig fedt projekt at bygge. Det er ren meditation for mig bare at koncentrere mig om at bygge og samle. Af den grund er jeg nok heller ikke alt for god til at involvere børnene i projekterne med Lego Technic. Denne dumper anbefales dog også til børn over 11 år. Så Benedikte og August på henholdsvis 4 år og 1 år er lidt svære at have med. Men hvis man har lidt ældre børn, vil det være et rigtig fedt projekt at have sammen.
Dumperen måler 60 cm i længden og 20 cm i højden og bredden.
Det fede ved Lego Technic er, at Lego modellerne er en autentisk version er de rigtige maskiner. Dumperen kan køre og tippe ladet ved hjælp af et Bluetooth-system og flere forskellige små motorer, som bygges ind i lastbilen, og styres på Lego Technic control-app’en. Inde i app’en findes der “små opgaver”, som man kan gennemfører og på den måde øve sig på at styre dumperen. Denne del henvender sig nok mest til børn, hvor voksne nok vil finde mest glæde i at samle dumperen.
Min vurdering af Lego Technic Volvo dumper er:
Lege/nytteværdi: GOD – Selve samlings-delen er rigtig sjov, udfordrende og spændende. Til lidt større børn har dumperen sikkert også en rigtig god legeværdi, men for vores børn, er den for avanceret og “skrøbelig”. For en voksen, vil den nok mest stå fremme som et samleobjekt.
Kvalitet: MEGET GOD – Legos velkendte høje kvalitet og en fed gemmick med app’en, der også fungerer rigtig godt.

Pris: GOD – Dumperen er en lidt pebret sag fra Lego, men der er MANGE timers underholdning, når den skal samles. Vi har set den et par steder på tilbud til kr. 1400,00.


Vores tester Nannas mand, Philip, har testet Legos store, sekshjulede Volvo-dumper fra Technic-serien, som kan fjernstyres ved hjælp af en app på telefonen. Vognen består af hele 2193 dele og anbefales fra 11 år. Det er en realistisk model af Volvos største dumper.

Nanna fortæller: ”Der var julelys i øjnene, da min mand så den store kasse. Han er ikke så erfaring ud i Lego Technic-universet, men sådan en fjernstyret gigant kan nok få smilet frem hos mange – særligt drenge og barnlige sjæle. Personligt blev jeg overrasket over de virkelig mange dele, der var i kassen. Det syntes rimelig uoverskueligt for mig, men alle poserne var heldigvis
nummererede, hvilket overskueliggjorde det hele.
Philip fortæller, at han var meget spændt på at samle den og han var særligt optaget af det med, at den kan fjernstyres fra telefonen – mænd og gadgets… 🙂 Det har været både afslappende, hyggeligt, frustrerende og tilfredsstillende undervejs i processen. Det har været helt rart at sidde med den om aftenen, når børnene er lagt. Det er nemlig ikke lige et projekt, hvor børn på 4 og 5 år kan være med.

Philip fortæller endvidere, at den tykke samlevejledning eller ”samleroman” som altid med Lego tager én med hele vejen step by step. Indimellem skulle der ledes i andre poser efter en enkelt lille del, men alt i alt har samlevejledningen og de nummererede poser fungeret virkelig godt.

Det har været et stort projekt, og jeg har ikke tal på, hvor mange timer, hvor mange timer min mand har siddet med den, men det kan klart anbefales til den typiske ”manden, der har alt”- gave :)”

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Legeværdi: MEGET GOD – Der er mange timers fordybelse for både børn og voksne. Jeg forestiller mig, at den kan udfordre de fleste.
Kvalitet: MEGET GOD – Det er jo Lego. Det holder bare!

Pris: MIDDEL – Volvoen står til 1999,- og er dermed et af de dyrere samlesæt fra Lego. Men den er virkelig også detaljeret og imponerende at se på og køre med. Til en rigtig samler er prisen nok ikke et problem.


Rikkes mand Alex fortæller:
”Jeg er blæst fuldstændig bagover. Jeg er simpelthen SÅ imponeret over hvor realistisk og detaljeret dette LEGO-projekt er. Det er en gennemført entreprenørmaskine der drives af en stor vinkelpositionsmotor, en XL-motor en motor med en realistisk funktion takket være det Bluetooth styret Smarthub.”

Køretøjet er spækket med autentiske detaljer og den kan styres ved hjælp af appen LEGO Technic CONTROL+ appen. Via appen kan køretøjet styres fremad, bakke, styre, skifte hastighed og gear eller tømme dumperens tippelad.

Bilen er over 20 cm høj, 60 cm lang og 20 cm bred. Den anbefales fra 11 år og den indeholder 2193 dele. Det tog Alex små 8 timer at bygge den.

Det er svært ikke at lade sig rive med og fordybe sig i projektet når man først er i gang. Minutter bliver hurtigt til timer når man er i gang og det er ikke nemt at løsrive sig igen. For hver lille klods der bliver sat sammen, kan man se produktet blive til virkelighed, og det er altså ikke nemt at slippe. Vi har haft bilen med i skoven og køre rundt, og der var hurtigt rift om appen til at styre køretøjet med, Bertram på 10 år er mindst lige så imponeret som faren.
Vores vurdering af LEGO Sekshjulet Volvo-Dumper 42114, bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Virkelig fedt samlerobjekt som man kan fordybe sig i. Vi elsker at kombinere teknik og leg.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO har alle dage været kendt for den gode kvalitet. Selvom der er mange små dele i, så holder det til lidt af hvert.

Pris: GOD – Æsken er fundet til 1399 kr som det billigste.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er som altid i top, med LEGO – pris, kvalitet og holdbarhed spiller godt sammen.


Vores tester Aynur har sammen med sin mand Jacek testet Lego Technic sekshjulet Volvo-dumper (nr.42114).

Jacek fortæller:

”Selvom jeg er garvede Lego bygger fra min barndom, var dette dog første gang jeg skulle bygge et Lego Technic sæt. Lego Technic er det mest udfordrende af alle Lego-serierne og det kræver at man har en del erfaring i Lego bygning, eller at man er et ældre barn, 11+ synes jeg er en passende alder at begynde at bygge Lego Technic. Volvo dumperen er en realistisk modelversion af Volvos største dumper og er ideel til børn, der elsker entreprenørmaskiner, Volvo-dumperen er spækket

med autentiske detaljer og er over 20 cm høj, 60 cm lang og 20 cm bred. Den drives af 3 motorer, 1 stor vinkelpositionsmotor, 1 XL-motor og 1 L-motor som takket være den Bluetooth-styret Smarthub giver masser af autentiske detaljer, som børn kan opdage, og samtidig kan de styre lastvognen ved hjælp af LEGO Technic CONTROL+-appen.

De forskellige styreskærme i app’en bruges til at køre fremad, bakke, styre, skifte hastighed og gear og/eller tømme dumperens tippelad.

Byggeprocessen kan sagtens starte uden batterier, men for at opleve den fulde kraft og alle de seje tekniske funktioner, skal der bruges 6 x AA 1,5-volts batterier. Volvo dumperens autentiske detaljer var det som imponerede mig mest, til dagligt arbejder jeg i bilbranchen, og løbende i byggeprocessen lod jeg mærke til at måden som f.eks. motor, gearkasse, drivaksel mm. er mere eller mindre bygget op som det er i virkeligheden.

Æsken består 2193 klodser og der medfølger en trykt vejledning som er meget nem at følge, der findes detaljerede billeder og i nogle tilfælde kan man se brikkerne i 1:1 størrelsesforhold som man nemt kan finde frem til den korrekte brik.

Det kræver dog en vis tålmodighed og præcision at følge vejledningen og samle klodserne korrekt, og jeg må ærligt indrømme at jeg to gange var uopmærksom på hvad jeg gjorde, hvilket resulterede i at jeg blev nød til at adskille det samlede for at rette fejlen.

Jeg er samlet set dybt imponeret over de mange realistiske detaljer som Volvo dumperen indeholder og selvom det var første gang, er det helt sikkert ikke sidste gang jeg samler noget fra Technic serien, og jeg glæder mig allerede til vores børn bliver store nok til at jeg kan inkludere i byggeprocessen.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Man kan hygge sig meget længe omkring samlingen af denne Lego model. Realismen i legetøjet gør det ideel til byggeplads rollespil, og kombineret med andre Lego sæt får man endnu mere ud af det. Selvom man ikke leger med det kan man roligt stille det frem på børneværelset, så det bruges som en udsmykning.

Holdbarhed: MEGET GOD – Denne Lego model holder bare 100 %, og det vil den gøre mange år frem.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er i top – manualen er let at læse, overskuelig og super præcis.

Pris: MEGET GOD – 1999 kr. (på Legos hjemmeside) for dette byggesæt kan lyde af meget så synes jeg at det er alle pengene værd, når man tænker på hvor mange timers byggeproces der er i det og derefter de utroligt mange timers leg og underholdning.


Vores tester Stephanie har sammen med manden & sønnen Jamie på 4 år testet en sekshjulet Volvo-dumper 42114 fra Lego Technic

Stephanie fortæller:

“Vi har testet Lego Technics imponerende sekshjulede Volvo-dumper (42114) som revolutionerer Lego Technic, ved at introducere deres første fuld automatiske gearkasse motor, som styres vha. Lego Technic CONTROL+ appen.

Denne lastvogn ligner Volvos største dumper A60H til forveksling. Desuden har denne realistiske modelversion også en maksimal 55 tons lastekapacitet, hvilket kan ses og styres i CONTROL+ appen. Det gør det hele lidt mere realistisk & håndgribeligt for sønnike. Modellen er 60 cm x18 cm og svarer ca til en skala på 1:20 ift Volvos originale dumper. Derudover ligner dumperens V6 motor den originales til forveksling. Man må sige, at lego har kredset om detaljerne, for at lave dumperen så autentisk, som muligt, selv i motorrummet.

Med sine over 2000 dele, tager den en del tid at bygge. Men det var sjovt både for manden og sønnike. De elsker at bygge lego modeller! Jeg tror det tog manden ca 3 aftener i alt, hvor sønnike på 4 år af og til hjalp til. Vi måtte også lige bestille en ny vinkelpositionsmotor, idet den første ikke kunne connecte med CONTROL+appen. Men der var Lego meget serviceminded, og sendte en ny uden beregning. Den kom så hjem mens manden var i corona isolation. Derfor måtte sønnike pænt vente på at mandens isolation var afsluttet, da jeg ikke er den mest ferme til at følge byggevejledninger. Hans iver til at se sin dumper bygget færdig var enorm! ”Mor har far bygget den nu?”

Lastbilen drives af 3 motorer – 1 vinkelpositionsmotor, som via bluetooth giver nøjagtige data til CONTROL+ appen, samt 1 XL-motor og 1 L motor. Når man drejer på lyset ovenpå førerhuset, tænder man for CONTROL+ så den kan connecte med appen. Lastbilen kan kun sættes i gang med selve appen. Man kan ikke lege med den, skubbe den osv uden at bruge appen på ens smartphone eller tablet. Men det er kun et plus for vores dreng, som elsker teknik samt den digitale verden. Hvis man vil flytte den fra A til B ved at løfte dumperen, skal man være forsigtig, idet samlingen mellem førerhuset og ladet ikke virker alt for robust. Men det er også dette, der gør det muligt, at den er mere fleksibel til at køre i terræn.

Når man er i appen, kan man vælge, om man vil bruge de automatiske gear, eller om man selv vil skifte gear. Det nemmeste for sønnike er at køre i N (automatiske gear), ved at holde fingeren på selve billedet af dumperen i venstre hjørne nederst. Alt efter hvor man placerer fingeren ift lastvognen, kører lastvognen den vej. Herved har sønnike kun behov for at bruge en finger for at styre retning, dreje osv. Jo længere væk man placerer fingeren fra selve lastvognen, gearer den op fra 1-3 gear, helt automatisk. Dog er automat gearene en smule klodset i overgangen. Man skal også have godt med plads når man kører, idet drejeradiussen er ret stor. Ellers skal man køre lidt frem og tilbage for at dreje hele vejen rundt.

Man kan også køre i terræn med dumperen, hvor man på appen kan følge med på sidehældningen af lastvognen, samt hvor stejlt terrænet er. Det er også muligt manuelt at skifte gear på dumperen. Her er det ekstra smart i terræn, hvor man normalt gearer helt ned i 1. gear, hvis det er ujævnt og svært at køre på, for at trække bedre. Der vil jeg nok bruge kontrolpanel 2- ved at swipe til højre, for at skifte til Manuel og så selv vælge gear. Så kan den i 1. gear køre henover en masse tøj, træpinde, dørkarme osv. Det gør hele oplevelsen af dumperen mere realistisk, for det gør min mand også, når han kører med lastbil i terræn.

Det der er sjovt for sønnike er at læsse af og på, hvilket kan gøres med rigtige genstande, men også virtuelt – hvor man i appen læsser op til 55 tons på dumperen. Herved kører den langsommere, ligesom den også ville gøre i virkeligheden. Man kan samtidig følge med i det smarte kontrolpanel for at se hvor meget der er læsset af og på! Han hygger også med at køre rundt i huset med dumperen. Det er også muligt at udføre indbyggede udfordringer i appen, der udvikler ens kørefærdigheder, for at få en belønning. Dette har indtil videre ikke fanget sønnikes interesse, men det tænker jeg er grundet hans lave alder på 4, mens køretøjet anbefales til børn på 11+. Derfor tænker jeg, at han også fremadrettet kan bruge mange timers leg med sin Volvo-dumper. Jeg vil helt klart anbefale denne Volvo-dumper til alle Lego fans, som elsker Lego Technic, går op i autencitet og elsker kombien til den digitale verden.”

Vores samlede vurdering af Lego technics Volvo-dumper

Nytteværdi: MEGET GOD! Hvis man elsker entrepreneur maskiner og at spille spil på tablet / ipad, har denne dumper netop den perfekte kombination. Denne gave vil være egnet til børn og voksne, som går op i gadgets og detaljer. Der er gemt mange timers underholdning og leg i denne dumper, så længe man har godt med plads at køre på.

Holdbarhed: MEGET GOD! Selv det Lego, min mand har fra han var børn, holder stadig den dag i dag. Det gik i arv til hans mindre brødre, og findes stadig frem når sønnike er på besøg hos farmor. Lego er virkelig kendt for sin kvalitet! Selvom vi både har løftet og brugt Volvo-dumperen, kan dette slet ikke ses på den. Den fremstår som ny.

Pris / Kvalitet: GOD!  Kvaliteten er som altid i top hos Lego – MEGET GOD! Og når man får over 2000 legodele, samt den første af Legos modeller med en automatisk gearbox med masser af elektroniske komponenter i, vil jeg mene, at prisen er helt fair! Den ligger på www.lego.dk på 1999 kr, som man kan argumentere er i den dyre ende, men man får meget for pengene, både i form af detaljer og nyhedsværdi med den revolutionerende gearkasse motor.


 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO City Havudforskningsskib 60266