TEST af Giving Tales – Testfamilien
TEST af Hust and Claire badetøj

TEST af Giving Tales

4 af vores faste testfamilier har den seneste måned testet bøgerne fra Giving Tales

Følgende bøger er udgivet fra Giving Tales:

  • Prinsessen På Ærten fortalt af Cecilie Stenspil
  • Den Grimme Ælling fortalt af Alexandre Willaume
  • Den Lille Pige Med Svovlstikkerne fortalt af Bubber
  • Kejserens Nye Klæder fortalt af Kurt Ravn
  • Snedronningen fortalt af Jens Jørn Spottag
  • Lille Claus og Store Claus fortalt af Lars Mikkelsen
  • Den Lille Havfrue fortalt af Sofie Gråbøl
  • Tommelise fortalt af Anne Marie Helger
  • Den Standhaftige Tinsoldat fortalt af Nikolaj Coster-Waldau
  • Nattergalen fortalt af Birgitte Hjort Sørensen

Anne-Louise fortæller:

“Jeg er mor til 5 og herhjemme har bøger altid fyldt meget! Både store og små elsker at få læst højt, og de to store på 6 og 8, elsker også at læse selv eller for deres små søskende. Bøgerne fra Giving Tales er meget oplagte til både højtlæsning eller til at læse selv, da de ikke er for lange. Derudover har de nogle super flotte illustrationer, som gør det lettere for de yngste at blive fanget og holde koncentrationen.

Giving Tales har moderniseret H.C. Andersens klassiske eventyr, som med et nutidig sprog og flotte illustrationer, har gjort fortællingerne letlæselige for børn i alderen 5-12 år. Formålet med bøgerne er at fremme læsning samt indsamle penge til velgørenhedsorganisationer. At hjælpe børn er særligt noget det ligger skaberne af Giving Tales på hjerte. Derfor har de forpligtet sig til at donere 30% af deres overskud til velgørende organisationer, der hjælper børn i nød. Så ved at købe bøgerne hjælper man børn i nød og forbedrer deres liv og bygge en tryggere verden for fremtidens børn.

Udover de flotte bøger med de velkendte eventyr, så kan man via QR koden komme direkte til en lydfil af bøgerne, hvor forskellige kendte danskere læser eventyret højt. Man kan også downloade deres app, hvor man ligeledes kan få læst eventyret højt og herinde er der også mulighed for at følge med i bogens fine illustrationer. Ydermere kan eventyrene også findes på YouTube.

Prinsessen på ærten fortælles af skuespiller Cecilie Stenspil, og hun er flere steder afbilledet i eventyret “Prinsessen på ærten”, så der er skabt en rød tråd med bog og oplæsning.

Børnene er virkelig glade for eventyrene herhjeme. De har en god længde, som passer godt til godnatlæsning og er overkommelig for børnene at læse selv. Appen er virkelig genial, når børnene bare trænger til at koble af efter en dag i skole / børnehave. Her kan de bare få læst eventyrene højt og slappe af i mens jeg selv kan gå i køkkenet og lave mad.

Udover at bøgerne er super fine, så glæder det mig også, at man samtidig er med til at støtte et godt formål, som også ligger mit hjerte nært.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Eventyrene er gjort mere forståelige og har en passende længde for børnene. Den fremmer deres læselyst, og illustrationerne fanger deres nysgerrighed.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne virker super fine.

Pris: GOD –Bøgerne koster 129,95,- pr. bog. Jeg synes, det er en okay pris, og særligt når man også har lydbogsfunktionen inkluderet.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er i en super flot og god kvalitet.


Mie fortæller:

Magnus har testet 7 bøger fra GivingTales.

  • Prinsessen På Ærten fortalt af Cecilie Stenspil
  • Den Grimme Ælling fortalt af Alexandre Willaume
  • Den Lille Pige Med Svovlstikkerne fortalt af Bubber
  • Kejserens Nye Klæder fortalt af Kurt Ravn
  • Snedronningen fortalt af Jens Jørn Spottag
  • Den Lille Havfrue fortalt af Sofie Gråbøl
  • Den Standhaftige Tinsoldat fortalt af Nikolaj Coster-Waldau

Giving Tales har moderniseret H.C. Andersens klassiske eventyr, som med et nutidigt sprog og flotte illustrationer, har gjort fortællingerne letlæselige for børn i alderen 5-12 år.

Formålet er at underholde, fremme læsning samt indsamle penge til velgørenhedsorganisationer.

Eventyrene kom i første omgang til verden i et samarbejde med Sir Roger Moore, som var global H.C. Andersen og UNICEF Ambassadør.

Testen kom på et helt perfekt tidspunkt, da vi var på vej på en 14 dages kør selv ferie.

Jeg valgte at tage ungerne ud af skolen i 2 uger før sommerferien begyndte for at kunne teste en autocamper. Der skulle læsning med, og de har været letlæselige for Magnus på 10 år. Han kan hurtigt komme igennem sådan en bog – og så er det hyggeligt at få de gamle H.C. Andersen eventyr genopfrisket.

Magnus’ favoriteventyr er “Den Grimme Ælling”

Man kan i øvrigt også få bøgerne læst op via en app.

Du kan bl.a. købe bøgerne hos Loukrudt og Saxo.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Det er vigtigt at huske at få læst og også at holde fast i de gode gamle eventyr. Disse udgaver har en dejlig længde, som gør at alle kan bevare fokus fra start til slut.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Gode tykke omslag, flotte farver og kraftigt papir. Bøger, der vil kunne holde længe.

Pris: GOD –Bøgerne koster 129,95,- pr. bog, hvilket er en fair pris for en bog i den kvalitet.


Vores tester Sahra har sammen med hendes 4 børn testet H.C Andersens eventyr bøger fra Giving Tales. Børnene havde julelys i øjnene, da de så bøgerne fra Giving Tales som både udenpå og indeni byder på spændende og underholdende indhold.

Sahra fortæller:

Børnene fandt hurtigt ud af, at der indeni bøgerne er en QR-kode, som man kan scanne og på den måde kommer man ind på en side, hvor bøgerne kan høres som lydbøger imens børnene kan bladre og kigge på billederne. Hver gang der skal bladres, kommer der en lyd, som om man bladrer. Det tog ikke børnene længe at gennemskue. De har kunnet sidde længe i træk og lytte interesseret til bøgerne, som bliver læst op af forskellige oplæsere bl.a. Bubber, Sofie Gråbøl og Cecilie Stenspil. Jeg synes ofte, at der kan være stort udsving på kvaliteten af oplæsningen, hvorvidt man bliver fanget/grebet af dem. Men alle de oplæsere som vi har hørt, i vores eventyr har fuldstændigt kunne fange og fastholde børnene over virkelig lang tid. Vi er alle herhjemme helt enige om, at bøgerne bliver pakket til vores kør selv-ferie – det er nemlig et genialt alternativ til iPad osv. 

Giving Tales fås både som en app på telefonen eller til tablets. Derudover er det også lydbøger og videoindhold af versioner af H.C Andersens klassiske eventyr.  

Børnene har virkelig været tryllebundet til den verden af magi og farver i de smukt illustrerede bøger og har kunne slippe fantasien løs, samtidig med, at de er blevet introduceret til de berømte eventyr om bl.a. Prinsessen på Ærten, Den Grimme Ælling og Den Standhaftige Tinsoldat. 

Derudover er der en helt igennem fantastisk ting ved Giving Tales. De er nemlig med til at hjælpe børn i nød. Det betyder for dig, at du også er med til at støtte børn i nød, når du køber Giving Tales produkter, da 30% af overskuddet hvert år bliver doneret til udvalgte organisationer som støtter dette formål.  

I dette tilfælde bliver vores vurdering af Giving Tales:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Her i hjemmet har de bragt stor glæde og nytte. De er det perfekte alternativ til iPad og lign.  

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne holder længe, hvis der bliver passet godt på dem.

Pris: MEGET GOD – Prisen er i den lave ende for bøger, og de koster 130 kr. stykket. 

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af bøde bøgerne og indholdet i bøgerne, samt oplæserne er fuldstændig i top klasse, og vi er helt sikkert blevet faste brugere af Giving Tales.


Anna afslutter:

Man bliver aldrig træt af H.C Andersens fortryllende eventyr, og når de så også kommer i en smuk indpakning, gør det bare oplevelsen endnu bedre.

Vi har modtaget 7 forskellige eventyr :

  • Snedroningen
  • Kejserens nye klæder
  • Den grimme ælling
  • Den standhaftige tinsoldat
  • Den lille havfrue
  • Den lille pige med svovlstikkerne
  • Prinsessen på ærten

Der findes i alt 10 forskellige bøger med eventyr.

Du finder også:

  • Lille Claus og Store Claus
  • Tommelise
  • Nattergalen

Ikke nok med bøgerne er smukke og nemme at læse og fortælle, så findes bøgerne også som fortælling med oplæser. Scan QR koden i bøgerne, og du bliver nemt guidet videre, og fortællingen går igang.

Vi har hørt dem i bilen som godnatlæsning, og Carla har hørt dem i høretelefoner, når der skulle kobles af. Historierne er ikke lange, så de er overskuelige, og børnene mister ikke koncentrationen. Når Bøgerne bliver læst op af forskellige danske kendte stjerner.

Bøgerne er virkelig lækre, med hardcover og flotte moderne illustrationer.

Imens Carla og Alfred har fået læst bøgerne op, har de fulgt med i bøgerne. Når oplæseren skiftet side, kommer der en lyd, så børnene ved, at de også skal skifte side.

Du kan hente appen Giving Tales i AppStore. Den koster 25 kr. og her kan du fordybe dig endnu mere i H.C. Andersens eventyr – slip fantasien løs i eventyrverdenen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  GOD – Alle børn skal kende til H.C. Andersens eventyr efter min mening, og hvorfor ikke læse og lytte dem i en mere moderne og lækker version.

Holdbarhed:  MEGET GOD – Bøgerne er stærke i coveret, så jeg tænker, de nok skal få en lang levetid.

Pris: GOD – Appen koster 25 kr., hvilket jeg synes er helt fair. For en eventyrlig app fyldt med gode historier. Jeg har desværre ikke kunnet finde priser på bøgerne i bogform.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er VIRKELIG lækre og af god kvalitet. Igen smukke illustrationer og gode historier.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Hust and Claire badetøj