TEST af ”Skriv og visk ud” bøger fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af universale rengøringsklude fra WETWIPE

TEST af ”Skriv og visk ud” bøger fra Forlaget Alvilda

To af vores familier har testet ”Skriv og visk ud” bøger fra Forlaget Alvilda.

Følgende produkter er testet

  • Vi skriver de første 100 ord (fra 3 år)
  • Vi laver den første matematik (fra 3 år)

Katrine fortæller:

“Disse bøger er helt perfekte, da Elliot (5 år) skal starte i skole efter sommerferien. Han er meget videnbegærlig og elsker at lege med tal og bogstaver.

Bøgerne er med et hårdt omslag, siderne er lamineret, hvilket gør, at man kan tørre dem over med en serviet. Der medfølger en tusch, så man kan viske ud igen og igen.

Elliot var meget begejstret da vi modtog pakken med bøgerne, og han ville straks i gang.

Vi skriver de første 100 ord (3 +) Dette er en god aktivitets bog med 100 ord, som børnene kender fra deres hverdag. Dette gør det sjovt og genkendeligt for barnet. Bogen gør det sjovt for barnet at lære bogstave, at skrive ord og genkende ord på en nem, farverig og visuel måde.

Vi laver den første matematik (3 +) Denne aktivitets bog er spækket med gode opgaver med og om tal. Der er forskellige opgaver, hvor barnet skal lave små regnestykker med plus og minus eller barnet skal kunne vælge det rette tal ud fra mængden på billedet.

Begge bøger er med til at give barnet en forståelse for tal og bogstaver. De er ligeledes med til at styrke barnets finmotorik samt kan man øve sig i at holde rigtigt på en tusch/blyant.  Bøgerne er med til at gøre børnene læringsparate ved at styrke barnets, indlæring, faglige viden, logiske tænkning og træne hukommelse. Begge bøger står til at være fra 3 +, jeg synes det er vigtigt at nævne, at jeg som mor og skolelærer mener, at man ikke kan forvente at ens barn på 3 år kan/skal kunne løse alle opgaverne. Jeg synes de har været virkelig gode til Elliot på 5 år, de passer til hans udviklingstrin, og gør ham læringsparat til skolen efter sommerferien.

Et lille minus ved Vi skriver de første 100 ord er, at alle ord står med små bogstaver, hvilket er sværere for børnene at skrive og genkende, dertil skal siges, at det samtidig er en fin måde at børn får introduceret de små bogstaver, men man kan godt savne de store. Dertil skal det siges, at Elliot synes det har været rigtig spændende at fordybe sig i bøgerne.

Elliot synes, virkelig at bøgerne har været sjove. Han er god til at fordybe sig i dem og tager dem næsten frem dagligt på eget initiativ for at lave et par opgaver. Der er både opgaver, han selv kan løse, men også nogle han skal have hjælp til. Det er virkelig genialt, at man  kan viske ud igen og igen, og det er nemt at få tuschen af. Desuden smitter tuschen ikke særlig meget af, hvilket gør det nemt for Elliot at sidde med bøgerne.

Alle vores test og anmelderser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgene kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne er med til at give børn en forståelse for tal og bogstaver, de er med til at træne hukommelse, give læring og styrke finmotorikken.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne er med tykke sider, der er lamineret så de har en virkelig god holdbarhed. På den måde vil bøgerne ligeledes kunne bruges til yngre søskende mm.

Pris: MEGET GOD – Bøgerne har en rigtig god pris de koster ca. 80 kr., hvilket jeg synes er en rigtig fin pris, da bøgerne har en god nytteværdi samtidig med en god holdbarhed.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er virkelig fin kvalitet med tykke sider, hvor det er nemt at viske ud igen og igen uden man efterlader spor.


Christina fortæller:

“Vi har testet ”Skriv de første 100 ord” og ”Vi lærer den første matematik”

Vi har testet den med vores søn som lige er fyldt 4 år. Vi er stadig i en dum coronatid, jeg går hjemme på barsel med vores yngste og derfor er Richard på 4 år også hjemme. Disse bøger har været helt fantastiske, til at optage hans opmærksomhed i længere tid.

Dagene kan være meget lange både for ham og jeg, de kan være meget ens og det kan være rigtig svært at blive ved med at finde på ting han kan lave, når jeg samtidig også skal passe en baby. Derfor var disse bøger super gode, da han kunne sidde med det selv og blev så fordybet i det, at jeg kunne få tid til andet.

Richard snakker meget om hvornår han skal i skole og han glæder sig meget til det. Så når vi sætter os med de her bøger kalder vi det for børnehaveskole og det elsker han.

Richard synes at bøgerne er meget spændende, der er rigtig gode farver og figurer i som fanger interessen. Det er også en god måde b.la. at lære trekant, firkant osv. Samtidig med at tælle og regne med fingrene.

Bogen hvor man skal lære at skrive er utrolig god øvelse, specielt for Richard som har svært ved at holde rigtigt på en blyant, der fandt han ud af hvordan man er nød til at holde for at det kan lade sig gøre at skrive.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi synes at bøgerne har været rigtig gode. Måske mest fordi det har givet os noget tid hvor vi ikke skulle lege hele tiden men han har selv kunne suge sig helt ind i bøgerne og lade sig underholde af dem. Bøgerne synes vi er for svære til en der er yngre end 4år fordi der faktisk er rigtig meget som Richard ikke kunne finde ud af. Specielt bogen om matematik var ret svær men så fandt han bare sin egen måde at lege at han regnede på. Skrivebogen var klart favoritten herhjemme.

Holdbarhed: MEGET GOD – Siderne i bogen er lavet af tykt papir som der skal meget til at ødelægge dem. Lillesøster som er herhjemme vil meget gerne have fat i dem og bide i dem, men ikke engang det er muligt.

Pris: MEGET GOD – Prisen er helt fair og god til familier der gerne vil købe ekstra underholdning til deres børn eller som vil hjælpe dem med at lære lidt inden at de skal i skole. Prisen kan alle være med på.

Kvalitet: MEGET GOD – Super god kvalitet.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af universale rengøringsklude fra WETWIPE