TEST af puslespil fra Scratch i samarbejde med Andemorsverden – Testfamilien
LÅGE 12 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022

TEST af puslespil fra Scratch i samarbejde med Andemorsverden

Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn testet puslespil fra mærket Scratch i samarbejde med Andemors Verden.

Følgende puslespil er testet:

Anne-Louise fortæller:

Herhjemme elsker børnene puslespil. Allerede da vores ældste barn, Silje (8 år), var lille, blev de første puslespil købt. Hun elskede universet og kunne hurtigt lave puslespil med mange brikker og former. De andre 4 børn har fulgt trop, og mængden af puslespil er vokset med tiden. De elsker stadig allesammen at lave puslespil, men lige for tiden er det mest Elin og Vitus, der dagligt finder puslespillene frem, så hele stuens gulv bliver fyldt med brikker.

Selvom vi har mange puslespil, har vi ikke tidligere haft puslespil fra mærket Scratch, så vi var meget spændte på disse.

Scratch er designet i Belgien og er CE-mærket, og de udvikler og producerer legetøj, der har fokus på glæden ved leg. De har både produkter til ude- og indeleg, men fælles for deres produkter er et fokus på farver, motorik og bevægelse, kvalitet og glæden ved at lege sammen med andre.

Puslespillene er super flotte og farverige, med flotte illustrationer. De kan nemt forveksles lidt med det kendte mærke “Djeco”, men disse puslespil fra Scratch er bare endnu flottere.

Vitus og Elin kastede sig straks over alle puslespillene. Vitus gik igang med de to verdenskort, mens Elin undersøgte de andre.

Jeg elsker børnenes interesse for puslespil, som træner barnets koordinationsevne og den rummelige forståelse, når puslespillet lægges. Det er i mine øjne ren fitness for hjernen, og på samme tid er det en rigtig god måde at slappe af på i en travl hverdag. Derudover udvikler puslespil hjernens evne til at se og huske mønstre samt fremmer den logiske sans. Vigtigst af alt samler det ofte børnene, og vi kan få rigtig meget kvalitetstid sammen, når puslespillene findes frem.

XXL puslespil Verdenskortet er et stort puslespil på 150 brikker. Vitus på 5 kan selv lave det, selvom det kræver lidt tålmodighed. Det forestiller et verdenskort, hvorpå der er mennesker, maskiner og dyr fra hele verden. Det er et super fint puslespil, som giver oplagte samtaler om geografi, og hvor dyrene lever.

Magnetisk puslespilsbog – pandaer er helt genialt til farten fx i bilen, da puslespillet er magnetisk. Det er en lille bog, hvori man kan samle to puslespil, som forestiller pandaer. Det passer super fint fra 3 års alderen, og det fungerer virkelig godt med det magnetiske element. 

3D puslespil – dinosaurusser er et super fint puslespil med dinosaurer i farverigt pap,  som har den ekstra feature, at det har 3D effekt. Man kan samle puslespillet som et almindeligt puslespil, men man kan også tage figuren ud og sætte i de medfølgende papholdere, så de kan stå på højkant. Puslespillet hedder fra 3 år og op, men det er lidt svært at samle for de små, da puslespillet ikke har de klassiske puslespilsbrikker, men er i mange forskellige størrelser og former, som let skubbes fra hinanden. 
Mit første puslespil – havet er et super fint begynder puslespil, efter de klassiske træpuslespil. Der er fem forskellige puslespil, hvor sværhedsgraden stiger. Det nemmeste har 3 brikker og det sværeste 8 brikker. Igen er motiverne super fine og forestiller havets dyr.
Silhuetpuslespil – påfugl dette puslespil blev hurtigt Elins favorit, nok fordi æsken er så fin. Den er formet som en påfugl – samme motiv som puslespillet, når det er lagt. Puslespillet har dermed ikke en klassisk firkantet form, men er mere organisk. Puslespillet hedder fra 3 + og Elin ligger det igen og igen. I produktionen af psuelspillet er der også tænkt over at belaste naturen mindst muligt, så det er lavet af genanvendt pap og motivet er trykt med soyabaseret blæk.  
XXL puslespil – verdens dyr minder om det første XXL puslespil med verdenskortet. Dette har 100 brikker og er dermed lidt nemmere. På verdenskortet er der dyr, så man igen kan få en god snak om geografi og verdens dyr.
Som sagt elsker vi puslespil, og der går ikke en dag uden disse puslespil er fremme. Scratch laver også mange andre puslespil og brætspil, som vi helt sikkert skal kigge nærmere på. Måske det er oplagt til jul?

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier; Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger fem ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god – puslespil giver ro, afspilning, træner hjernen, giver rumfornemmelse og bringer familien sammen.

Holdbarhed/kvalitet: Meget god – puslespil kan bruges igen og igen. Kvaliteten er god og er lavet i kraftigt pap.

Pris: Meget god. Priserne svinger meget alt efter størrelse. Jeg synes priserne er fair, når man tænker på kvalitet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 12 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022