TEST af Cybex Anoris T i-size – Testfamilien
TEST af Pixum fotobøger

TEST af Cybex Anoris T i-size

Flere af vores testere har den seneste måned testet Cybex Anoris T i-Size. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes søn Bille på 22 måneder, testet autostolen Cybex Anoris T i-Size. 

Anne-Louise fortæller:

Som mor til 5 har jeg efterhånden prøvet en del forskellige autostole. Vi går meget op i sikkerheden og går IKKE på kompromis med denne. Jeg læser altid test fx på FDM og ADAC før køb af autostole, så jeg er sikker på, at sikkerheden er helt i top. Der er sket meget med autostolene fra vores førstefødte for 9 år siden og til vores yngste Bille på 22 måneder i dag. 

Bille startede med at sidde i en Cybex Aton 5 som spæd og skiftede sidenhen til Cybex Sirona i-Size, da han ikke længere passede Aton 5. Cybex Sirona i-Size har vores tre yngste brugt, og vi har været yderst tilfredse. 

Bille på knap 2 år har altid været utilfreds, når vi skulle køre bil, så derfor havde vi længe overvejet om vi skulle vende ham i hans autostol. Dog ville vi gerne følge anbefalingerne og have ham bagudvendt længst muligt. Derfor blev vi så glade, da vi fik mulighed for at teste denne nye stol fra Cybex. 

Cybex Anoris T i-Size har vi nu haft i ca en måned, og vi er SÅ glade for den. Stolen er forudvendt og kan bruges fra 15 måneder til 6 år. Det er den første autostol med integreret full-body airbag, som gør den sikker, selvom den er forudvendt. 

Installationen var super nem, og jeg behøvede ikke kigge i manualen. Jeg fik klikket den på plads i isofixen, og benet blev sat ned i gulvet af bilen uden problemer – nemt! Denne stol har et indikator panel, som viser om stolen er korrekt installeret. Den lyser grønt så snart isofix er på plads, og hver side har hver sin indikator. Ligeledes lyser den grønt, når benet er placeret korrekt, og puden / selen er klikket. På den måde kan man også nemt se, hvis benet pludselig er blevet sparket til, og derfor ikke længere er monteret korrekt. Der kommer også et lille “bip”, hvis den ikke er korrekt installeret. Jeg synes, at det giver en kæmpe ekstra sikkerhed, at man blot kan kigge på det lille panel, og dermed vide sig sikker, at ens barn sidder helt sikkert. 

 

Jeg var lidt bekymret for den store pude, som fungerer som sele (airbag), der skal klikkes henover barnet, da jeg med vores andre børn tidligere har oplevet, at de blev irriteret over puden. Det viste sig dog at være spild af bekymring. Bille tog stolen til sig fra første dag, og puden var slet intet problem. Han elsker, at han nu sidder i kørselsretningen og kan følge med i alt det samme som sine søskende. Puden bruger han som et lille bord til kiks, bog eller hvad han nu sidder med. Stolen har som en ekstra sikkerhed også “vinger” (i forhold til side kollision), som let kan klikkes ind i den side, der ikke er ud mod døren. Vi oplever en meget gladere dreng i bilen, som snakker og peger på alt det, han ser. Jeg nyder, at jeg nemt kan se ham i bakspejlet, når jeg kører alene med ham, og dermed lettere kan se, hvis han har brug for hjælp. 

Vi kører i en Ford Galaxy, og jeg synes ikke, stolen fylder mere end vores andre autostole / sæder, så vi kan sagtens sidde en voksen ved siden af Bille i stolen, hvis han har brug for det på de længere ture. Stolen har som mange andre autostole hvileposition, så barnet kan ligge mere tilbagelænet mens man kører. Vi har stort set altid stolen i hvileposition, da vi oftest kører, når Bille skal sove lur.  

Jeg synes, det er fantastisk, at Cybex har lavet en stol med full-body airbag, så man kan have sit barn fremadvendt med god samvittighed. 

Jeg vil uden tvivl anbefale denne stol til alle andre. Bille elsker den – og jeg føler mig 110% sikker, når han sidder i stolen. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

 

Brugsværdi: MEGET GOD –Stolen er virkelig lækker. Den er komfortabel for Bille, han kan nu følge med i alt og så er den SIKKER.

Kvalitet: MEGET GOD – Den er virkelig i lækker kvalitet. Den er rummelig, komfortabel og teknikken i den er vild.

Pris: MEGET GOD – Stolen kan bruges fra 15 måneder til 6 år, så det er en stol med lang levetid. Stolen er den sikreste på markedet, så jeg synes også prisen er meget fair. Stolen har en vejledende pris på 5.300 kr.


Vores tester Christine har sammen med hendes datter, Vega, på 4 år testet Cybex Anoris T i-Size.

Christine fortæller:
Jeg synes selv at vi igennem årene har stiftet bekendtskab med en del forskellige autostole. Jeg er mor til 3 på hhv. 13 år, 10 år og 4 år.
Der sker hele tiden en udvikling på markedet, heldigvis, og stolene til vores børn bliver mere og mere sikre.
Ens for alle vores tre børn har været at de har HADET at køre bil, lige indtil de kunne få lov at sidde fremadvendt, så er det blevet markant bedre. Jeg var derfor meget fan af, at Cybex Anoris T i-Size er fremadvendt. Det jeg var lidt mere spændt på, var hvad Vega ville sige til den store pude foran hendes mave.

Jeg er virkelig imponeret over at det nu er lykkedes at lave den første autostol med “full-body” airbag. Den første autostol med integreret airbag, der beskytter hele barnets krop. Den har modtaget utrolig gode karakterer i sikkerhed; både frontal- og side kollision, samt fremragende samlet vurdering – bedste nogensinde faktisk. Det siger ikke så lidt og derfor var vi også meget spændte på, at prøve autostolen.

Vega er lille af sin alder, 94 høj og 14 kg, så selvom hun nu er fyldt 4 år og faktisk kan “nøjes” med at sidde i en autostol med almindelig sele, giver det mig en ekstra tryghed med en autostol med SÅ høj sikkerhed.
Autostolen kan nemlig benyttes fra 15 måneder – 6 år (76-115 cm).

Den famøse “full-body” airbag finder man i basen som er fastmonteret til stolen, og ved udløsning puster airbaggen sig op/ud i selve sikkerhedspuden som sidder henover barnet, og dækker derfor hele barnets krop. Anoris T i-Size beskytter derfor cirka 50% mere end almindelige fremadvendte autostole og er mindst lige så sikkert som bagudvendte autostole.

Autostolen sidder fast på basen og da hele teknologien “hænger” sammen kan disse ikke skilles ad. Basen er udstyret med en digital indikator som viser om stolen er monteret korrekt i bilen og om puden, foran barnet, er fastspændt korrekt – virkelig smart!

Autostolen kan, som mange andre indstilles i hvileposition, hvis man skulle få brug for det. Hovedstøtten indstilles efter barnets højde virkelig nemt. Der er yderligere en ekstra sikkerhed ved sidekollektion med små beskyttere på hver side af autostolen ved barnets hoved.

Tilbage til puden foran maven, for den har Vega ikke en eneste gang nævnt, som en ting der genere hende (som jeg havde frygtet). Jeg husker også vores store dreng havde en Cybex autostol med en pude foran maven, hvilket han heller ikke havde yderligere kommentarer til 😉
Vega bruger den som støtte til armene og et lille “bord” hvis vi kører langt og får noget at spise på vejen.
Puden foran maven er med en lille sele, som vi kender det fra bilen, den er nem at justere og nem at klikke af/på.


Jeg er VIRKELIG imponeret over Cybex Anoris T i-Size og vil klart anbefale den til andre børnefamilier.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi kører bil hver evig eneste dag, så det er et must for os, at have en god, sikker autostol.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Cybex = Kvalitet. Autostolen er virkelig lækker, både med de materialer der er brugt, den er slidstærk og farven gør, at man ikke ser hvis der spildes noget. Vi har før haft Cybex og det er altså kvalitet.

Pris: GOD – Autostolen vejl. udsalgspris 5.300 kr. Det kan være mange penge, men for en autostol der kan bruges fra 15 mdr. op til 6 år tænker jeg pengene er givet godt ud, især med den sikkerhed Cybex Anoris T i-Size er udstyret med.


Vores tester Nanna har med sønnen, Noah, på 17 måneder testet autostolen Cybex Anoris T i-Size i farven Khaki Green. Stolen kan anvendes fra 15 måneder op til ca. 6 år – 76-115 cm. Autostolen er fremadvendt og er den første autostol nogensinde med airbag integreret i sikkerhedspuden. 

Nanna fortæller: Da jeg blev valgt som tester, var jeg inde og læse om stolen, og her steg mine forventninger til og begejstring for stolen allerede før modtagelse; når tyske ADAC skriver: ”fremragende samlet vurdering – bedste nogensinde!” og Forbrugerrådet TÆNK ligeledes skriver, at stolen er ”den bedst testede autostol nogensinde”, så kan det kun blive godt.  

Jeg var dog meget spændt på, om Noah ville være fan af den forholdsvis store pude foran sig – om ikke andet ville der nok blive en tilvænningsperiode. Han havde indtil da siddet bagudvendt, som det jo anbefales i alle andre autostole til den størrelse. Men jeg tror at alene dét, at han kom til at sidde fremadvendt, så han kunne følge med i det hele, var så fedt for ham, at han havde vænnet sig til puden med det samme, selvom den virkelig er stor, når man, som Noah, kun måler 80 cm. Han løftede bare armene og lod sig spænde fast med det samme.  

Sikkerhed er uden sammenligning det primære for os, når det kommer til valg autostol, så Noah havde bare måttet vænne sig til den uanset hvad. 😊  For her er Cybex Anoris T i-Size autostol bare helt i top. Udover den revolutionerende indbyggede airbag, som beskytter hele barnets krop, har den integreret beskyttelse mod sidekollisioner, som reducerer belastningen på nakken og hovedet ved en sidekollision. Derudover er autostolen udstyret med et justerbart hovedstøttesystem, som kan tilpasses til barnets højde og sikrer, at hovedet forbliver i en beskyttet position.

Autostolen er meget brugervenlig. Stolen monteres nemt med Isofix, og der er indikatorer, der lyser rødt og bipper, hvis den ikke sidder rigtigt. Alt lyser grønt, når man er ”good to go” – nemt og sikkert! 

Vi kører Touran, og her sidder Noah i midten i sin Anoris T omgivet af sine storesøstre, som sidder i Cybex Solution autostole. Det kan lige lade sig gøre.

Jeg kan nemt justere selen, som klikkes i højre side med samme system, som en almindelig bilsele. Hovedstøtten justeres nemt efter Noahs højde. Stolen har desuden tre hvilepositioner, som let justeres med barnet i stolen, hvilket vi er rigtig glade for, da vi om en måneds tid sætter kursen mod Italien på kør-selv-ferie, og håber på, at Noah sover det meste af vejen. 😉 

Jeg vil helt klart anbefale Cybex Anoris T i-Size autostol til børnefamilier, som prioriterer sikkerhed og brugervenlighed. Autostolen er nem at bruge i hverdagen, og Noah elsker at sidde i den. Både Noah og vi er kæmpe fans af, at han kan se fremad og udforske verden, mens han sidder mere sikkert end nogensinde i sin autostol.

Alt i alt er jeg meget tilfreds med denne autostol, og jeg kan varmt anbefale den til andre forældre.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Brugsværdi: MEGET GOD – Jeg kan ikke sætte en finger på noget! WAUW, en stol altså! Brugervenlig, lækker og SIKKER. 

Kvalitet: MEGET GOD – Den emmer af kvalitet i udseendet, komforten og ikke mindst alle dens unikke teknologier.  

Pris: MEGET GOD – Stolen kan bruges helt op til 6 år, så den har mange år i sig. Derudover har sikkerhed vel ikke rigtig en pris? Stolen har en vejledende pris på 5.300 kr. 


 

Vores tester Sofus på 22 måneder og hans forældre, Trine og Mads, har testet Cybex Anoris T i-Size Autostol med airbag.

Mads fortæller:

Lad os slå det fast med det samme: Det er så absolut den bedste autostol, som vi til dato har benyttet gennem et forældreskab på godt og vel otte år og tre børn. Simpelthen! Vi har afprøvet mange autostole, men denne er virkelig i en klasse for sig med dets mange innovative og designmæssige funktioner. 

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner ved Cybex Anoris T er den fuld-krops airbag, der er integrerede i den stødbeskyttende pude, som spændes henover barnet. Airbag’en former sig som et “C” omkring puden og er designet til at holde barnet på plads, reducere fremadgående bevægelse og mindske trykket på maven under en kollision. Det er smart. Der er også ”vinger” på stolen, som kan foldes ind, hvis der er stole ved siden af eller passagerer. 

Vi er en stor familie spredt ud over det meste af Sjælland, og det betyder, at vi ofte er på landevejen med alle børn. Komfort og sikkerhed er derfor af stor vigtighed, og det får man kort og godt med Cybex Anoris T i-Size.

Autostolen er trods sine 12 kg nem at løfte, og man fornemmer med det samme høj kvalitet, når man får stolen i hånden. Stolen er polstret med memory-skum, som gør køreturen behagelige for de mindst. Endvidere er betrækket slidstærkt og i mørke nuancer, og det er dejligt, når der bliver drukket og spist på bagsædet. Autostolen har tilmed flere indstillingsmuligheder, herunder justerbart hovedstøtte og ryglæn, der kan tilpasses børnenes behov – alt efter barnets vågen- og sove-tilstand.

Stolen er desuden nem at installere via instruktionsmanualen, der findes i autostolens ryg, og ellers foregår installationen nemt via iso-fix. Er man ikke til brug af instruktionsmanual, kan man få hjælp til installationen ved de nemt tilgængelige online installationsvideoer, som producenten har udarbejdet. I forbindelse med brug af iso-fix, viser endvidere grønne indikatorer på stolen om alt er korrekt monteret. Lyser alt grønt, er du køreklar.

Sofus er fan, og det er vi som forældre også. Skal man fremhæve enkelte ulemper, så kunne man godt have ønsket sig muligheden for at autostolen kunne roteres, eftersom det er lidt bøvlet at tage barnet ind og ud af autostolen. Derudover kan beskyttelsespuden i enkelte tilfælde få barnet til at føle sig varmt på mave og bryst under længere rejser. Men vi er i småtingsafdelingen, da Cybex Anoris T i-Size alt i alt er den fornøjelse at benytte. Han har allerede taget længere lure i den, hvilket tegner godt for vores tur til Italien om 30 dage. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Sofus har stor glæde af autostolen. Stolen er fremadvendt, og det er et hit, da han kan følge med i kørselsretningen. At der tilmed ikke er sparet på sikkerhed og komfort er endvidere særdeles vigtigt. Autostolen er velegnet til børn fra 76 cm (ca. 15 måneder) op til 115 cm og har en maksimal vægtgrænse på 21 kg (ca. 6 år), og det betyder at vi har mange års glæde af stolen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Man er ikke i tvivl om at autostolen er udarbejdet af kvalitetsmateriale, når man får fingrene i den. Den føles solid og velbygget, hvilket er vigtigt for os som forældre. Desuden er betrækket slidstærkt og aftageligt og kan dermed maskinvaskes, hvilket gør det nemt at holde autostolen ren og frisk.

Pris: GOD – Autostolen har en pris på 5.299 kr. hos BabySam, og det kan lyde af en voldsom pris. Men kvalitet koster, og vi anbefaler – trods den høje pris – i den grad autostolen med dets gode sikkerhedsfunktioner og komfortegenskaber. Man bliver ikke skuffet!

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af autostolen er særdeles god. Der er hverken sparet på komfort eller sikkerhed, og derfor vil vi gerne anbefale autostolen til alle forældre, der ønsker at sikre deres børns sikkerhed og komfort under kørslen. Den er anbefalet af FDM – bedst i test. 


Christina fortæller:

Vi har været så heldige at få lov til at teste Cybexs nye autostol Anoris T-i-size, hvilket har været en kæmpe fornøjelse.

Autostolen opfylder så mange af vores krav for en god stol til vores børn. Den er godkendt fra 15 mdr. og helt op til 6 års alderen med god komfort, høj sikkerhed og gode løsninger.

Cybex Anoris T-i-size er fremadvendt, så jeg kan se mit barn, have øjenkontakt og kommunikere bedre. Kæmpe plus. Yderligere har den tre hvilepositioner samt hovedstøtte, som meget let kan reguleres og som er et must, når vi kører længere ture og mit barn er træt.

Autostolen er den første med integreret airbag i sikkerhedspuden. Det er måske ikke noget, vi tænker så meget over, da vi 7-9-13 forhåbentlig aldrig ender i uheld. Men det er virkelig en god sikkerhed at have i stolen og for os selv, så vi ved, der bliver passet på vores børn med højeste sikkerhed, hvis uheld skulle forekomme. Yderligere har autostolen en base, som med LED lys fortæller, om mit barn er spændt korrekt fast. Den kontroller både ISOFIX, støtteben og sikkerhedspude. Høj sikkerhed!

Og når vi nu er ved denne sikkerhedspude, så må jeg være helt ærlig og sige, at jeg til start ikke var super begejstret for den – heller ej var mit barn. Den kan godt virke stor, klodset og irriterende. Men han har hurtigt accepteret den og brugt den som støtte, når han har hvilet øjnene. Jeg ville dog ønske, at den kunne åbnes i begge sider. Det er kun muligt at åbne den i højre side, da venstre side er fastspændt og ikke kan ændres. Derfor er den bedste placering af stolen i højre side af bilen. Til gengæld er det super smart, at man kan regulere og stramme puden via selerne foran, så den sidder godt om barnet.

Vi har altid været glade for autostole fra Cybex og denne Anoris T-i-size er ingen undtagelse. Alt i alt er det en kæmpe anbefaling herfra.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen af Cybex Anoris T-i-size:

Nytteværdi: MEGET GOD – Autostole er uundværlige, når vi har børn og hvorfor ikke give vores børn den bedste komfort og sikkerhed, når vi triller på tur.

Holdbarhed: MEGET GOD – Den tåler 100% børn og hvad der ellers hører med i den sammenhæng af kravleri i stolen, beskidte finger, uheld m.v. Stoffet kan tages af og vaskes på 30 grader.

Kvalitet: MEGET GOD – Cybex går absolut ikke ned på kvaliteten og denne stol er ingen undtagelse. Den er lavet i lækre materialer og udfører det job, den skal.

Pris: GOD – Autostolen koster 5.299,- og du får helt sikkert meget for pengene her.


 

Penelope fortæller:

Vi troede faktisk, vi ejede den perfekte autostol lige indtil min datter knækkede koden til at kunne få taget selen af armene. Det var umuligt at stramme stropperne mere end de var, så vi kunne intet gøre for at stoppe hende i at gøre det.

Så da jeg fik øjnene op for Cybex Anoris T-i-size, hvor der er en pude, der bliver spændt fast og ikke seler, var jeg faktisk allerede solgt.

Efter det gik jeg ind og læste lidt mere om den. Den er testvinder i 2022 og er den første autostol i verden, der har indbygget “full body airbag”. Mere behøvede jeg ikke at vide, før jeg var sikker på den stol var noget, mit barn skulle køre i.

Da vi fik dem hjem skulle den selvfølgelig ud i bilen med det samme. Ved første øjekast synes min datter, den var lidt mærkelig. Og da hun skulle have sådan en pude henover sig blev det endnu mere mærkeligt, kunne man godt se. Vi blev faktisk lidt nervøse, fordi hun ikke just så tilfreds ud. Men far valgte at beholde den i bilen, så hun kunne prøve den på vej til dagplejen. Det var en forholdsvis kort tur, i tilfælde af hun ikke brød sig om den.

Men turen tog en kæmpe drejning! Det var nu bare det FEDESTE. Hun ville faktisk slet ikke ud af stolen. Og flere gange efter hun kom hjem gjorde hun ligefrem tegn til, hun bare gerne ville ud i bilen og sidde i autostolen. Det er altså aldrig noget, der er sket før.

 

For nogen dage siden tog vi så på en lidt længere tur (3,5 time den ene vej, og 3,5 time retur). Jeg havde en bedre tur, fordi jeg følte mig så tryg ved hun sad i den stol. Ingen nervøsitet om selen røg af eller noget som helst.

Og helt ligesom de korte ture hun havde haft i den, så gik det helt på samme måde denne gang. Hun elskede at sidde i den. Og da hun tog lur var det også som om hun sov bedre grundet puden. Det er virkelig overraskende, hvad en autostol kan gøre ved noget så simpelt som en køre tur. Men Cybex Anoris T-i-size har virkelig gjort en kæmpe forskel for os forældres bekymrede hjerter og vores datters komfort/oplevelse ved at køre bil.

Lege/Nytteværdi: MEGET GODCybex Anoris T-i-size bliver brugt flere gange dagligt. Efter første køretur med den, blev den byttet ud med vores gamle autostol. Kan slet ikke forestille mig at skulle have en anden efter at have prøvet den her.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Kan kun snakke udfra kvaliteten, da vi ikke har haft Cybex Anoris T-i-size i flere år endnu. Men med den kvalitet stolen har, er jeg overbevist om holdbarheden er der. Stolen har holdt til mine fumle fingre ikke har været så sød ved den, og alle de gange jeg allerede har fået mast ting nedover den. Og der er ikke en eneste skræmme at se på den.

Pris: GODCybex Anoris T-i-size står til 5.999 kr. Sikkerhed kan man ikke sætte en pris på. Så jeg synes prisen er god, når man tænker på sikkerheden stolen giver, og det er en stol, der kan bruges generation efter generation.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Pixum fotobøger