TEST af Timio i samarbejde med Scandinavian Baby Products – Testfamilien
TEST af kuglebane og legetøjsur fra Qercetti samarbejde med Scandinavian Baby Products

TEST af Timio i samarbejde med Scandinavian Baby Products

Flere af vores testere har den seneste måned testet Timio i samarbejde med Scandinavian Baby Products.

Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Kristina har sammen med sin datter Alva på 2,5 år testet TIMIO interaktiv lydafspiller

Kristina fortæller:

Alva har den sidste tid været ret glad for at sidde med sin tablet, og vi har derfor i et stykke tid søgt efter et alternativ med knap så meget ”skærm”, men med lidt samme vibe. Det var derfor helt oplagt for os at deltage i denne test.

TIMIO er en skærmfri, interaktiv lydafspiller, hvor barnet kan quizze, høre diverse lyde eller få læst op.

Vi har testet en pakke med 5 forskellige disks, som nemt kan udskiftes (selv af vores datter på 2,5 år). Der kan desuden tilkøbes yderligere disks, men der er MANGE timers underholdning i bare de første 5.

Enheden har en on/off-knap på bagsiden samt volumenknapper og ”?-knap” på fladen, hvor diskene sættes på. Hvis enheden ikke har været i brug i et stykke tid, går den i dvale, selvom man ikke har slukket den på bagsiden – SMART, når børn går til og fra legetøjet uden at tænke på at slukke det.

Noget af det, jeg er allermest vild med, er, at Alva selv kan finde ud af at skifte disk og holde en leg kørende. Jeg tror på, at det må være enormt bekræftende, især som lille barn, at man ikke altid skal have en voksens hjælp, når man har lyst til at ændre sin leg.

Alva har prøvet de forskellige disks mange gange, men man kan tydeligt se, at hendes favorit er den med dyrene. Hun er især vild med quizzen, hvor hun bliver bedt om at finde et bestemt dyr, og hun bliver super stolt af sig selv, når enheden bekræfter hende i at have valgt rigtigt.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege-/nytteværdi: MEGET GOD – Jeg synes, det her er en genial måde at få sit barn lidt væk fra den vanlige skærm. Der er masser af læring og leg heri.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg synes, den virker robust og også holdbar ift. at kunne bruges gennem flere år.

Pris: GOD – 749,95 kr. kan godt være mange penge for legetøj til et lille barn, men jeg tror på, at der er mange års underholdning deri, så for os vil det klart være pengene værd.

Kvalitet: MEGET GOD – Lyden er god og funktionerne er intuitive og lette at bruge.

 


Vores tester Ann-Charlott har sammen med sin søn Charlie på 2 år testet Timio interaktiv lydafspiller. 

TIMIO startpakken indeholder:

  • TIMO-afspiller
  • 5 discs: Bondegårdsdyr, Køretøjer, Vuggeviser, Klassisk musik, Godnat historier
  • En opbevaringspose med plads op til 25 discs

Ann-Charlott fortæller:

Timio er en skærmfri og udviklende lydafspiller kombineret med en oplæser og quizmaster, som barnet selv kan styre. 

Lydafspilleren kræver ikke internetforbindelse. Den er lille nem og kompakt og let at have med på tur. Jeg synes, det er fantastisk, at han ikke absolut skal sidde med en iPad for at kunne lave interaktive lege/spil og lære. 

Der er ikke behov for forældrekontrol, skærmkontrol eller at låse nogle apps eller andet op. Charlie kan helt selv navigere og styre den. Charlie synes, det er rigtig sjovt at tage de forskellige disks af og på og skifter let selv imellem, hvad han gerne vil høre. 

TIMIO er nem at anvende og meget brugervenlig. Den er slidstærk og kan tåle, at små børn løfter rundt, taber og leger med den. Charlie har tabt både selve afspilleren og diskene af flere omgange uden, at det har gjort noget. Man skal derfor ikke på samme måde være bange for at den går i stykker ligesom en tablet, når den falder på gulvet. Den er lige til at bruge og god til at udvide barnets ordforråd uden, at det stiller krav til forældrene. Midt i forberedelsen af aftensmad eller på lange køreture, er den guld værd. 

Der medfølger forskellige disks til denne pakke, og hver disk har 12 aktiviteter. På hver disk er der en quiz funktion, som man nemt kan slå til ved at holde fingeren i et par sekunder på knappen, hvor der er afbilledet et spørgsmålstegn. 

Der er mere end 100 minutters underholdning på TIMIO, og den henvender sig til børn i alderen 2-8 år. 

De forskellige disks indeholder:

  1. Dyr: Her kan barnet trykke på et dyr for at høre, hvad det hedder, og hvad det siger for derefter at øve sig i at gengive lyd og ord. 
  2. Klassisk musik: Der er 12 forskellige klassiske musikstykker. 
  3. Vuggeviser: Der er 12 forskellige, beroligende vuggeviser og sovelyde som bølger og hvid støj (særligt denne funktion har Charlie været rigtig glad for i forbindelse med putning)
  4. Forskellige historier som barnet kan få læst højt og lytte til. 
  5. Om transportmidler hvor barnet kan lære om, hvad de forskellige transportmidler hedder, og hvordan de lyder. Ved hjælp af knapperne kan barnet ligeledes besvare spørgsmål hertil. 

TIMIO er nem at have med på farten, og de forskellige disks transporteres og opbevares nemt i den tilhørende stofpose, der følger med i pakken. 

Overordnet set har Charlie været rigtig glad for at bruge den, og jeg spår, at det bliver en fast del af hans yndlingslegetøj fremover. Der er til timevis af leg og udfordringer på den, hvor barnet både kan lære og ”teste” sin viden. F.eks. kan barnet trykke på billedet af en ko, hvorefter lydafspilleren siger ordet ”ko”. Man kan også vælge, at barnet selv skal finde dyret/genstanden, da lydafspilleren spørger: ”Hvor er koen”. Det er supersmart. Derudover er den nem at have med på farten, så der er til mange timers interaktion og leg uden, at man behøver pakke en hel taske med legesager. 

 I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er til mange timers leg og læring

Holdbarhed: MEGET GOD – Den virker til at holde godt. Charlie har tabt den et par gange og synes, det er vildt sjovt at skifte ”pladerne”/diskene hele tiden. 

Pris: MEGET GOD – Hele æsken med alt ovenstående indhold koster 749.95 kr. 

Kvalitet: MEGET GOD – God kvalitet, brugervenlig og gode detaljer. 

 


Trine fortæller:
Hector på 2,5 år har de sidste 4 uger haft fornøjelsen af at teste Timio herhjemme. Den kommer i en fin kasse, der beskytter afspilleren, når den ikke er i brug + 5 forskellige disks. Dette er startpakken. Herudover har vi tilkøbt et sæt super lækre høretelefoner og en ekstra disk med julesange. Nu er det jo snart jul:-)
I starten var Hector en smule skeptisk over afspilleren, da der jo ingen skærm er som på en iPad f.eks. Men lynhurtigt blev han dog mere og mere interesseret i den og synes nu, at den er super sjov at sidde med. Vi har brugt den meget i forhold til, at Hector stadig ikke siger særligt mange ord. Her har den været et helt fantastisk redskab til at øve på både nye ord, men også lyde. Dette er klart noget, vi vil blive ved med, da vi kan se og høre, at den gør noget godt for ham.
Vil vil også gerne slå et slag for de små godnat historier og vuggeviser, der også følger med. Dem har vi brugt rigtig meget omkring puttetid, og det er virkelig hyggeligt. Kæmpe fan!! Vi har set, at man kan købe flere andre disks, og vi skal helt klart ud og have købt bl.a. dem med insekter, dinosaurer og vilde dyr, men også dem, hvor man kan lære alfabetet og tiden, når Hector er blevet lidt større.
Afspilleren er super nem lige at tage med på farten, da den ikke fylder meget, og så kan den bruges helt uden WIFI, hvilket jo er super fedt. Den har et håndtag, som enten kan bruges til at holde i eller til at få den til at stå op på et bord/gulv mm. Virkelig smart og nemt for sådan en lille gut at håndtere.
Hvis man som forældre søger noget skærmfri og sjov læring til de mindste, der ikke bliver kedeligt hurtigt, ja så får Timio de varmeste anbefalinger herfra. Jeg synes virkelig, at det er et fantastisk stykke “legetøj” med mange gode egenskaber 🙂
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD Skærmfri underholdning er noget, mange forældre leder efter.
Holdbarhed: MEGET GOD Timio virker robust, hvilket den også gerne skulle være, når den er til de helt små børn.
Pris: GOD Man får et super godt produkt for pengene.
Kvalitet: MEGET GOD

Lene har sammen med hendes tvillinger Ella og Elliot på 3 år testet Timio, som er en skærmfri cd afspiller. 

I disse tider hvor skærmtid og afhængige børn har taget mange overskrifter og tid i medierne, har jeg med lys og lygte forsøgt at lede efter gode alternativer. Mine unger er for små til at sidde og fordybe sig, og kreative tiltag tager længere tid at rydde op end at sætte igang. Men Timio er et virkelig godt alternativ. Timio er nemlig en skærmfri “cd afspiller”, som via forskellige disks hjælper barnet med at udvide deres viden og ordforråd. Den kan bruges fra 2 – 6 år, og discs kan tilkøbes efter børnenes alder. Med Timio kan du lære alfabetet, dyr, farver, tal mm.  

Vi har testet startpakken, som ud over selve afspilleren kom med følgende 5 discs: Bondegårdsdyr, Køretøjer, Vuggeviser, Klassisk musik og Godnat historier, og en opbevaringspose. Opbevaringsposen kan rumme 25 discs, og det fylder seriøst ingen ting, hvilket gør det nemt at have dit barns yndlingslegetøj med alle vegne. I kassen lå der også en plakat, der forestiller et målebånd, og som indikerer, hvilke discs der passer til hvilken alder – de er nemlig delt op i 5 kategorier. 

Vi har netop været i Holland, hvor vi havde den med. Timio er nemlig nem at have med på farten, da den har et lille håndtag. Ud over det lille håndtag, som passer perfekt ind i en barnehånd, så kan håndtaget bruges som, så den nemt kan stå op, fx. på et bakkebord, eller hvis barnet ønsker at ligge på gulvet og høre en historie. Med andre ord er den god at have med på tur, hvad enten du tager bilen, flyver eller andet. 

Noget jeg kunne have ønsket der medfulgte var et headset, for to be honest med to 3 årige, der er fulde af nysgerrighed, men ikke besidder tålmodighed, så kan det de forskellige lyde fra køretøjer godt blive lidt trættende på en køretur :O) Så efter turen købte jeg under Black Friday to headsets, og hvad smart er, så kan de kobles sammen, så de kan sidde sammen omkring Timio’en. Det foldbare headset koster kun 149 kr. og kræver ikke bluetooth, men tilkobles blot via jackstick. 

Timio er super nem at bruge for børnene. Den holder strøm i lang tid, skal ikke tilkobles wifi, og discen klikkes nemt på. Derudover har den 8 sprog (dansk, svensk, engelsk, norsk, fransk, tysk, spansk og italiensk), hvilket nemt skiftes ved at holde “verdens symbolet” på afspilleren nede. Fortællerens stemme er rolig og tiltalende. At den kommer på så mange andre sprog, inviterer børnene til at lytte og lære andre sprog når de bliver lidt ældre. Jeg er vild med, at Timio kan bruges på forskellige alderstrin, da der hele tiden kan bygges på, og du derfor får mange års alsidigt legetøj for ingen penge. 

Start pakken byder på 90 minutters interaktiv leg, hvor både læring, sprog og koncentration udfordres.  Et klart julegave ønske herhjemme. Timio forhandles i mange butikker – bl.a. Babysam, men også i mange flere supermarkeder. Der findes også i en julediscs, som jeg skal have fingrene i til ungernes julekalender.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi Meget god: Timio kan bruges fra 2-6 år. 

Holdbarhed/kvalitet: Timio virker til at være lavet i godt og holdbart materiale og med et ergonomisk håndtag. 

Pris: Timio startpakken koster normalt 749 kr. Umiddelbart lyder det måske af meget for plastik, men med tanke på at det kan bruges i mange år, og at barnet kan vokse med det, så synes jeg, man får meget for pengene. Et headset koster 149 kr., og en pakke med 5 discs koster 149 kroner. 

 


Charmilie fortæller:
Vi har haft fornøjelsen af at teste TIMIO startspakken, og vores datter Imaya er helt vild med den! Den skærmfri lege-enhed er et fantastisk udviklingsværktøj for børn i alderen 2-6 år og har i vores tilfælde været en fantastisk tilføjelse til vores datters legeunivers.
TIMIO startpakken leveres med fem magnestiske disks, der spænder over bondegårdsdyr, køretøjer, vuggeviser, klassisk musik og godnathistorier. Imayas personlige favorit er disk 1 med bondegårdsdyrene, som dagligt er igang ligeså snart, hun er hjemme fra børnehavnen.
Det der skiller TIMIO ud, er ikke kun de rigtige lyde, der tilføjer ekstra sjov, men også quizzerne, der skaber mere interaktion og stimulerer vores datters læring på en engagerende og spændende måde. Det smarte design gør det nemt at skifte mellem disks, og LED-lyset tilføjer en ekstra dimension til interaktionen. Udover det understøtter TIMIO otte sprog og særligt er det dansk og engelsk, vi bruger hos os – og allerede har vores datter på 4 år lært alle dyrene på engelsk. Det er da for sejt!
TIMIO er ikke kun underholdende, men det stimulerer også vores datters høresans, sproglige udvikling og forståelse. Det er fantastisk at se hende aflæse, tolke og forstå de opgaver, der er med TIMIO-afspilleren. Vi er imponeret over TIMIO’s evne til at vokse med vores datter. Det hjælper ikke kun med at opbygge hendes ordforråd og viden fra førskolen, men styrker også talesprog, koncentration og motoriske færdigheder.
En ekstra bonus er, at TIMIO ikke kræver internetforbindelse og er perfekt til rejser. Samtidig er den også lavet med et ergonomisk håndtag, hovedtelefonstik og har en opbevaringspose, der gør TIMIO perfekt til at have med på farten. Uanset om det er i bilen, toget eller flyver, er TIMIO en smart rejsekammerat, der giver god underholdning og læring. Derudover er den ikke kun sikker og nem at bruge, men den tilbyder også skærmfri læring og underholdning, som bare er genialt. Som forældre er det beroligende at vide, at vores datter kan lege og lære uden bekymring for overdreven skærmtid. Samlet set er TIMIO startspakken en anbefalelsesværdig investering i børns læring og underholdning.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: Meget god. Godt produkt til børn for både læring og underholdning. Vi har stor glæde af produktet.
Holdbarhed/kvalitet: Meget godt. Produktet er lavet af plastik og kan holde en del. Robust og går ikke let i stykker.
Pris: meget god. Matcher produktet og kvaliteten. Oplevelsen af produktet passer perfekt til prisen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af kuglebane og legetøjsur fra Qercetti samarbejde med Scandinavian Baby Products