TEST af Quercetti i samarbejde med Scandinavian Baby Products – Testfamilien
LÅGE 6 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2023

TEST af Quercetti i samarbejde med Scandinavian Baby Products

Flere af vores testere har den seneste måned testet forskellige stiftmosaikker fra Quercetti i samarbejde med Scandinavian Baby Products. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Ann-Charlott har sammen med sin søn, Charlie på 2 år testet forskellige stiftmosaik fra Quercetti. 

De har testet: 

Ann-Charlott fortæller:

Charlies favorit har uden tvivl været Fanta Color Play Intelligente. Selve opgaven for barnet går ud på at placere plastikdutterne i hhv. rød, gul eller blå på de tilhørende røde, gule og blå felter på pladen. Barnet vælger selv motivet, der kan laves i farver, så barnet skal sætte de rigtige farver på de rigtige pladser. Der medfølger forskellige billeder med motiver i farve og sort/hvid på bagsiden, som man selv kan udskifte. Billederne ”glider” let ind på bagsiden af plastrammen og sidder fast med små klips, så barnet ikke sådan lige taber det. Selve pladen har et håndtag i toppen, så den er nem at tage med for barnet. Charlie er helt vildt begejstret for motivet af en flyvemaskine, og der er næsten gået sport i at sætte motivet af og på hele tiden, for så at fylde pladen med dutter. 

Charlie er 2 år gammel og har forstået, at plastikdutterne skal sættes på de rigtige farver på pladen. Han synes alligevel, det er ret sjovt at sætte den røde på den gule, hvorefter han grinende tager den af igen og siger ”nej ikke sidde der” og sætter den på den rigtige plads. Han er blevet så glad for lige præcis dette spil, at han selv går ind på værelset og henter det med ud til bordet næsten dagligt. 

Derudover har vi testet et vanvittigt smart puslespil. Det er egentlig bare 6 stykker træ, der er helt aflange og firkantede. På hver side af træet er 1/6 del af et billede. Det gælder om for barnet at finde og placere alle 6 stykker træ i rigtig rækkefølge, der tilsammen danner et billede. Spillet er for børn fra 2 år og op efter. Charlie syntes, at det var lidt svært i starten, at der var en del af et motiv på hvert stykke træ samt knække koden til at få alle 6 stykker træ til hver at have en del af samme motiv liggende opad. Efter vi har lavet det en del gange efterhånden, kan han selve kende farver og former og ved nu, hvilke 6 stykker træ, der skal bruges til hvert motiv. Derefter er kunsten at sætte dem rigtigt sammen, og det kan vi godt få lidt tid til at gå med.

Selve puslespillene indeholder motiver af hhv. en ko, en hest, et får og en høne med sine kyllinger. 

Spillet der kaldes Chunky Peggy Play Bio har forskellige egenskaber. De forskellige ”dutter” kan placeres rundt omkring på ”sømpladen”, hvor det for barnet handler om at bruge finmotorikken og sætte ”dutten” rigtigt på. Derudover kan ”dutterne” stables og bygges som små tårne. Hvor højt kan de mon bygges før de vælter? Charlie har også været rigtig glad for at lege med dette spil og særligt at stable dem ovenpå hinanden og råbe ”bom”, når de vælter. 

Generelt for alle stiftmosaikkerne gælder, at det er sjovt for barnet at lege og udfordre sig samtidig med, at legen bliver til læring. Stor og varm anbefaling herfra. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle tre spil er sjove, lærige og gode for børns udvikling.

Holdbarhed: MEGET GOD – De er lavet i materialer, der er holdbare og kan holde til at blive tabt og rykket i af små børn. 

Pris: MEGET GOD – overordnet set 

  • Fanta Color Play Intelligente koster 189,95 kr., så super fin pris taget i betragtning, at der kan skiftes forskellige billede muligheder, hvilket åbner op for mere leg. 
  • Chunky Peggy Play Bio koster 149,95 kr., hvilket jeg synes er en yderst fair pris legemulighederne taget i betragtning. 
  • Four Puzzle Play Bio Wood. Jeg kan desværre ikke finde en pris på denne. 

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er overordnet meget god på alle tre spil. Der er gjort gode overvejelser netop om kvalitet, udformning og valg af farver ud fra et børneperspektiv. 

 


Trine fortæller:

Vi har den seneste måned testet det fine legetøj fra Quercetti. Hele 3 sæt. Stiftmosaik pixel baby, Stiftmosaik pixel junior og stiftmosaik Chunky peggy playbio (Sidstnævnte af genanvendte materialer) Alle har været utrolig flittigt brugt af Hector på 2,5 år. Quercetti laver kvalitets legetøj med øje for udvikling, leg og læring.

Hector har stort set ikke leget med andet end de 3 kasser siden vi modtog det, det er konsekvent det han vælger hver gang, vi skal finde legetøj frem. Vi har især brugt dem til at lære farver, farvekordination og former, hvilket har været super godt. Men også finmotorikken er blevet øvet i stor stil.
Hold op der har allerede været mange gode og lærerige legetimer i de 3 kasser, og der bliver uden tvivl mange flere fremover. Selv storebror på 8 har leget lidt med en gang i mellem og synes, det er meget sjovt.
Pixel baby og pixel junior kommer med mange forskellige søde motiver, så man kan skifte dem ud, som man har lyst. Så bliver det heller ikke så hurtigt kedeligt 🙂
Legetøjet fra Quercetti er tidsløst og er lavet i en kvalitet, så det holder. Det kan derfor nemt gå i arv, og jeg tænker helt sikkert, at det er noget, jeg vil gemme til mine egne børnebørn, så de også kan få glæde af det, når den tid engang kommer.
Vi kendte faktisk ikke til Quercetti før vi testede dette, men vi er meget positivt overrasket over, hvor fedt det faktisk er og kunne godt finde på at købe mere derfra fremover. Vi vil helt klart også anbefale det til andre vi kender med små børn.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD Lærerigt legetøj
Holdbarhed: GOD
Pris: MEGET GOD Quercetti er ikke så dyrt, så alle kan være med.
Kvalitet: MEGET GOD Kvaliteten er super.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 6 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2023