TEST af helbredsundersøgelse med ultralyd, ved Austad Diagnostik – Testfamilien
TEST af ski og støvler fra Brugteski.dk

TEST af helbredsundersøgelse med ultralyd, ved Austad Diagnostik

Flere af vores testere har fået foretaget en helbredsundersøgelse med ultralyd ved Austad Diagnostik.  Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Nora har sammen med kæresten Nikka på 42 år testet en helbredsundersøglese hos Austad Diagnostik.

Hvis man går og er bekymret for sit helbred eller generelt bare ønsker at få en forståelse om egen sundhed og eventuelt motiveres til livsstilsændringer, så har Austad Diagnostik haft fokus på forebyggende sundhed og helbredsundersøgelser i mere end 20 år.

Nikka ønskede en helbredsundersøgelse for at få vurderet risikofaktorer, da hun går med nogle symptomer, der bør følges op og eventuelt få opdaget om det er sygdom på et tidligt stadie, så man allerede nu kan forebygge. 

Da vi ankom til Austad Diagnostik i hjertet af København, blev vi modtaget varmt og venligt af personalet. Vi havde kørt i halvanden times sne og slud, ankom våde af sneen og ydermere med et spædbarn og en klapvogn på slæb. Her var personalet behjælpelige med vores ting, og man mærkede den behagelige stemning lige fra vi trådte ind. Vi trådte ind i et venteværelse og stort, lyst lokale som var velholdt og med moderne stil og indretning. Vi blev mødt af lægen med det samme og ført ned til et mindre lokale, hvor ultralydsscanneren var placeret. 

Lægen startede med at spørge ind til sundhed og sygdom, hvor Nikka skulle besvare nogle spørgsmål, og herefter forklarede han ellers proceduren. Man fik hurtigt indtrykket af at være i gode og profesionelle hænder. Nikka fik lagt sig op på brikken, og så startede lægen ellers med at scanne. Lægen forklarede, hvad han scannede og så under undersøgelsen, og Nikka havde mulighed for at stille spørgsmål til lægen undervejs om de bekymringer, hun havde og ønskede der blev fulgt op på og fik svar med det samme.

Under helbredsundersøgelsen undersøgte lægen blandt andet skjoldbruskkirtlen på halsen, lymfebaner, bryst og armhuler, bugspytkirtlen, lever, galdeblære, nyrer og urinveje, prostata, testikler, livmoder og æggestokke.

Han undersøgte organerne et ad gangen og vurderede, om de var normale. Resultatet blev vurderet i forhold til Nikkas alder, køn, symptomer og hendes bekymringer. 

Noget af det, der også var rigtig godt og vigtigt for Nikka, det var at få undersøgt halspulsårerne, hovedpulsåren i maven (aorta) og lyskepulsårerne, der forsyner benene.

Her målte lægen cirkulationen i blodårerne og afdækkede eventuelle udvidelser, åreforkalkninger og kolesterolaflejringer (plak). Tilstedeværelse af plak giver information om risikoen for hjerte-kar-sygdomme ud over måling af kolesterolniveauet, og da hun er disponibel for blodpropper grundet flere tilfælde i familien, var det en lettelse også at få afklaret, at alt så fint ud.

Da Nikka var færdig med undersøgelsen, fik hun udover mundtligt svar under selve undersøgelsen, blev der også lavet en rapport som opbevares i en journal hos Austad. Hun fik et skriftlig svar umiddelbart efter helbredsundersøgelsen, og alt så heldigvis fint ud, og Nikka blev placeret i en kategori med organer og et helbred, som er alderssvarende.

Hvis der blev opdaget noget, som skulle følges op på, ville hun blive henvist til yderligere undersøgelser og behandling.

Der blev ligeledes drøftet sund kost, regelmæssig motion og rygestop, som kan bremse øgningen i mængden af plak og ikke mindst forebygge sundhed og sygdom. 

 

Austad Diagnostik er en privat klinik, og man er ikke i tvivl om, at de gør lidt ekstra for, at man skal få god kvalitet.

Man kan bestille tid uden henvisning, og man betaler selv for sin undersøgelse. De har derfor ikke nogen aftale med det offentlige sygesikring, og derfor modtager de ikke patienter, som er henvist direkte fra læge eller sygehus.

“Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Den samlede vurdering af helbredsundersøgelse med ultralyd:

Nytteværdi: MEGET GOD – alle kan have gavn af undersøgelsen, blot for at være sikker eller hvis man har brug for svar på nogle ting. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – fantastisk service hos Austad, hvor hele mennesket bliver set og hørt. Både fysisk og hvad man har af psykisk. Man går derfra med yderligere hjælp hvis man opdager noget eller med ro i maven og god behandling. 

Pris: MEGET GOD – kan man betale for meget, når det handler om sundhed og forebyggelse af sygdom? Det mener vi ikke herhjemme, og derfor en fantastisk pris på 2.290 kr. for en helbredsundersøgelse med ultralyd. 

 


Vores tester Gitte har fået foretaget en helbredsundersøgelse af alle regioner med ultralyd ved Austad Diagnostik.

Konceptet er simpelt. Man kommer ind til lægen der har dig i fokus, der er tid så tag evt. en kop kaffe med ude fra venteværelset.  Du vil blive stillet spørgsmål som ”hvor meget motion dyrker du”, ”ryger du/har du røget”, disse og andre spørgsmål er for at kunne lave en så korrekt undersøgelse som muligt. Man bliver scannet bagefter, og efterfølgende er der en snak om, hvad der er observeret ved ultralydsscanningen. 

På briksen lægger du dig godt til rette, og lægen guider dig gennem, hvad der bliver scannet, og hvad der ses. Hos Gitte noterede lægen flere steder på halspulsåren, at der var en del plak. Videre på ved mave og bækken var der intet at påvise. Alt hvad lægen undersøger og observerer får man på udskrift efter undersøgelsen, hvor der også bliver gennemgået med en, så man skal ikke ligge og huske alt der bliver sagt.

Vores tester Gitte var især begejstret over æggestokkene, bryst og armhulerne blev scannet grundigt, så hun fik vished om det ikke er noget at bekymre sig om. Dog skal vi stadig huske at mærke efter knuder ved brysterne, selv om Gitte denne dag ikke havde noget.

Efter ultralydsundersøgelserne fra halsen og ned til lysken, tørrer man sig, tager tøjet på igen og går over til lægen. Det skal lige nævnes det er vigtigt, du ikke er blufærdig, for hvis du vælger en undersøgelse, som vores tester fik af alle regioner, ender du uden top/bh, når bryster og armhuler undersøges.

Tilbage ved lægens bord gennemgår lægen, hvad der er observeret. Der forklares, hvad resultaterne vil sige. F.eks. har vores tester Gitte i den kategori, der har en del plakbelastning i hals- og lyskearterier, men ikke værre end kost og daglig motion er den anbefalede diagnose.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – hvis man er i tvivl om hvordan ens krop har det/har mistanke om noget ens læge ikke bare kan hjælpe med eller man som vores tester Gitte ikke er i gruppen, der får tilbudt mammografi, er det rigtig fint at få ro og vished.

Holdbarhed: GOD – hvis man går med en uro er det smart at få den ud af verden, og her kan Austad Diagnostik hjælpe.

Pris: MEGET GOD – priserne for helbredsundersøgelse med ultralyd er 2 290,- og for diagnostisk ultralyd 1 390,- hvad er rimeligt.

Kvalitet: MEGET GOD – jeg mener klart, man får noget ud af undersøgelsen.

 


Jeanette fortæller:
“Ventetiden var kort fra jeg kom, til lægen Kim hentede mig ind. Under selve undersøgelsen, forklarede Kim så fint, hvad der blev vist på skærmen – så jeg både kunne se og forstå, hvad han undersøgte. Der blev undersøgt for bla åreforkalkning og her viste mit karsystem var som en 30-årig, hvilket jeg selv syntes er ret flot og sket ikke dårligt af en på lidt over 40.
Jeg kan klart anbefale, hvis du ikke allerede nu har fået sådanne sundhedstjek, at få det gjort.”

 

Jan fortsætter:

“Dagen efter bookning modtog jeg en bekræftelse på tidsbestillingen samt et link til information om forberedelse inden ultralydsundersøgelsen. Det anbefales at komme fastende, og man skal helst ikke have ladet vandet en til to timer før undersøgelsen.

Selve undersøgelse var meget grundig. Jeg fik scannet hals og hovedpulsårer, indvendige kirtler og organer, samt testikler og prostata. Undervejs gennem undersøgelsen, var lægen rigtig god til at forklare hvilket organ der blev undersøgt og hvad man så på skærmen.

Efter undersøgelsen fik jeg en rigtig grundig forklaring på resultatet. Ligeledes blev jeg oplyst om der var noget som jeg skulle sætte ind over for og om der eventuel skulle yderligere undersøgelse til hos egen læge. Det samlede resultat kan – hvis det ønskes, sendes direkte til egen læge.”


Sanne fortæller:

“Længe har jeg gået og tænkt på, om jeg havde nogle sygdomme, som jeg ikke vidste til. Jeg syntes tit jeg har smerter og jeg har følelsen af, at jeg er kommet i reparationsalderen.

Lægen gennemgår grundigt del for del og fortæller gennem undersøgelsen, hvad der undersøges for mens man kan se scanningen på maskinen.

En af de ting jeg var allermest glad for at få scannet var mine bryster, da jeg endnu ikke er i målgruppen for dem, der får tilbudt mammografi.

Min helbredsundersøgelse havde meget fine resultater og det var dejligt. Dog sidder jeg nu tilbage med en viden om, at en helbredsundersøgelse med ultralyd ikke kan gøre det alene. Jeg har stadig smerter fx i ryg og nakke, og det er jo helt andre undersøgelser, der skal til for at diagnosticere det. Ligeledes mangler der blodprøver for at kunne følge sig fuldstændig sikker i et øjebliksbillede af ens helbred.”


Michelle afslutter:

“Jeg må indrømme at Jeg ærligt talt havde været spændt på resultatet og bekymret for eventuelle problemer, da jeg har forskellige kroniske sygdomme, men heldigvis var alt i orden. Lægen roste endda mine pulsårer og bemærkede, at de var så sunde som en person på 30 år. Jeg syntes at sådan en skanning var en god reminder om vigtigheden af regelmæssige helbredsundersøgelser. Jeg vil helt klart give Austad Diagnostik mine varmeste anbefaling, jeg har allerede planer om, at jeg vil lade mig skanne igen om to år som de anbefaler.”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af ski og støvler fra Brugteski.dk